ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στις χειροτεχνίες με θέμα το ουράνιο τόξο, δεν υπάρχουν όρια

Μάθετε πώς να δημιουργείτε χειροτεχνίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και το Canon Creative Park, για να προσθέσετε συναρπαστικές χρωματιστές πινελιές στο σπίτι σας.
Εικόνα flat lay ενός ξύλινου γραφείου με έναν πολύχρωμο χάρτινο ανεμόμυλο και ένα αερόστατο θερμού αέρα, καθώς και ένα πακέτο φωτογραφικού χαρτιού Canon.

Το ουράνιο τόξο είναι ένα δυνατό σύμβολο ελπίδας, καλής τύχης και της ομορφιάς της φύσης μετά από μια καταιγίδα, καθώς και μια περιεκτική εικόνα έκφρασης της αγάπης και της διαφορετικότητας. Βλέποντας ένα ουράνιο τόξο κάπου μακριά, δεν λαχταράτε κι εσείς να το πάρετε μαζί σας; Λοιπόν, τώρα μπορείτε.

Οι χειροτεχνίες με θέμα το ουράνιο τόξο μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα οποιοδήποτε δωμάτιο και να αποτελέσουν την τέλεια διακόσμηση για πάρτι, ενώ είναι ιδανικές για να τις κατασκευάσετε εκ των προτέρων με τους φίλους σας. Την άποψη αυτήν τη συμμερίζεται κι ένας άνθρωπος που λατρεύει οτιδήποτε λαμπερό και πολύχρωμο: η δημιουργός χειροτεχνιών και κοσμημάτων Helen Cooke από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία βρίσκεται επίσης πίσω από το @CraftyCooke.

«Λατρεύω το χρώμα. Ανέκαθεν ήμουν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια, οπότε το ντύσιμό μου εκφράζει την προσωπικότητά μου», λέει η Helen. «Μου αρέσει να ανακαλύπτω τις δυνατότητες που προσφέρουν τα χρώματα και να εναντιώνομαι στους κανόνες. Ειδικά στις χειροτεχνίες, όπου μπορείς να πειραματίζεσαι με διαφορετικά χρώματα και να βλέπεις πώς μπορείς να αλλάξεις την προσωπικότητα ενός αντικειμένου με βάση τον τρόπο που συνδυάζεις τα χρώματα.»

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και τον ιστότοπο ή την εφαρμογή Canon Creative Park. Εδώ η Helen εξηγεί πώς χρησιμοποίησε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350a, το Creative Park και εργαλεία χειροτεχνίας για να ζωντανέψει με μαγικό τρόπο έναν ανεμόμυλο και ένα αερόστατο θερμού αέρα στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Να επιλέξετε και να εκτυπώσετε τα πρότυπά σας

Ένα χέρι κρατάει ένα smartphone που στην οθόνη του εμφανίζεται ένα πρότυπο ανεμόμυλου από το Canon Creative Park. Στο φόντο φαίνεται ένας εκτυπωτής Canon PIXMA πάνω σε ένα γραφείο.

Με την εφαρμογή Canon Creative Park και έναν συμβατό εκτυπωτή Canon PIXMA, μπορείτε να εκτυπώσετε το πρότυπο απευθείας από το smartphone σας.

Ένα χαρτί με το πρότυπο ενός πολύχρωμου ανεμόμυλου βγαίνει από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω σε ένα ξύλινο γραφείο.

Στη Helen άρεσε η γραμμή κατάστασης με τις ενδείξεις LED και η οθόνη OLED του Canon PIXMA Σειράς TS5350a. Χάρη στις κασέτες FINE με μελάνι ChromaLife100, τα χρώματα της εκτύπωσης είναι ζωηρά, καθιστώντας αυτόν τον εκτυπωτή ιδανική επιλογή για χειροτεχνίες.

Το Canon Creative Park είναι απίστευτα εύχρηστο. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας iOS ή Android είτε να περιηγηθείτε στην ευρεία γκάμα των δωρεάν προτύπων που υπάρχουν στον ιστότοπο. Είναι διαθέσιμα διάφορα σχέδια ουράνιου τόξου, όπως μια κάρτα με τρισδιάστατη αναδιπλούμενη παράσταση και ένα μοντέλο για οριγκάμι. Η Helen επέλεξε έναν ανεμόμυλο και ένα αερόστατο θερμού αέρα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Κάθε πρότυπο συνοδεύεται από δικές του εκτυπώσιμες οδηγίες, ενώ αναγράφεται επίσης κατά προσέγγιση ο χρόνος και το επίπεδο δυσκολίας συναρμολόγησης, καθώς και ο βέλτιστος τύπος χαρτιού.

Η Helen εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκολία πρόσβασης στον ιστότοπο. «Οι οδηγίες ήταν καλές και ο ιστότοπος ήταν πραγματικά πολύ εύχρηστος», αναφέρει. «Είναι χρήσιμο να έχεις όλα τα πρότυπα που κατέβασες σε ένα σημείο.»

Αφού επιλέξετε το πρότυπο που θέλετε, μπορείτε να το εκτυπώσετε απευθείας από το smartphone σας, αρκεί να διαθέτετε συμβατό εκτυπωτή Canon PIXMA. Η Helen χρησιμοποίησε τον Canon PIXMA Σειράς TS5350a για να εκτυπώσει τα σχέδιά της. «Η σύνδεση μέσω Wi-Fi ήταν πανεύκολη», λέει ενθουσιασμένη. «Η ποιότητα εκτύπωσης είναι θαυμάσια.»

Η Helen χρησιμοποίησε το Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon και παρατήρησε ότι η ποιότητα ήταν ιδανική για χάρτινες χειροτεχνίες. «Τα χρώματα ήταν όμορφα, ενώ το πάχος του ήταν το σωστό», εξηγεί. «Δεν είναι πολύ λεπτό, ούτε θυμίζει κάρτα: ακριβώς αυτό που χρειάζεται.»

Συναρμολόγηση των προτύπων σας

Ένα άτομο σκύβει πάνω από ένα γραφείο για να κόψει ένα περίπλοκο πρότυπο χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κατασκευών.

Οι χάρτινες χειροτεχνίες είναι ένας οικονομικός τρόπος για να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε και να βελτιώσετε τη δημιουργικότητά σας. «Δεν χρειάζεται να αγοράσετε πολύπλοκα εργαλεία, απλώς να θυμάστε να έχετε ένα κοφτερό μαχαίρι κατασκευών», λέει η Helen. «Μην βιάζεστε. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι όμορφο, αφιερώστε χρόνο και απολαύστε το.»

Μια χαμογελαστή γυναίκα με πολύχρωμη ριγέ μπλούζα κάθεται σε ένα γραφείο και ολοκληρώνει την κατασκευή ενός χάρτινου ανεμόμυλου στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Θα μπορούσατε, επίσης, να χαρίσετε στους φίλους σας τις χειροτεχνίες σας στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η Helen δηλώνει υπερήφανη για το έργο της όταν λαμβάνει σχόλια από ανθρώπους που απολαμβάνουν τις δημιουργίες της.

Η Helen χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι κατασκευών για να κόψει τα πρότυπά της. «Τοαερόστατο θερμού αέρα είναι αρκετά περίπλοκο, οπότε είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι κατασκευών», λέει. «Το ψαλίδι είναι πιο κατάλληλο για τον ανεμόμυλο.»

Είναι σημαντικό να τσακίσετε τα πρότυπά σας προτού αρχίσετε να τα διπλώνετε. «Πρέπει να κάνετε τσακίσεις στο χαρτί σας με έναν μεταλλικό χάρακα, διαφορετικά θα δυσκολευτείτε πολύ να διπλώσετε τα σχέδια, ειδικά αν χρησιμοποιείτε χαρτί μεγαλύτερου πάχους», εξηγεί. «Το μυστικό είναι να δημιουργήσετε προσεγμένες πτυχώσεις. Δεν θα συνιστούσα να παραλείψετε αυτό το βήμα.»

Αφού τσακίσετε το χαρτί, χρησιμοποιήστε κόλλα σε στικ για να συναρμολογήσετε το πρότυπό σας. Το αερόστατο θερμού αέρα έχει σύνθετο σχέδιο με πολλά μικρά μέρη, οπότε χρειάζεται πολλή υπομονή για να κατασκευαστεί. Ωστόσο, ένα μέρος της διασκέδασης που προσφέρουν οι χάρτινες χειροτεχνίες είναι ότι ξεχνάτε τα πάντα και εστιάζετε στο έργο σας.

«Για μένα, η χειροτεχνία είναι μια δραστηριότητα ενσυνειδητότητας», λέει η Helen. «Ορισμένοι επιτυγχάνουν αυτή τη συγκέντρωση με τα βιβλία ή τον αθλητισμό, αλλά εγώ την πετυχαίνω με τις χειροτεχνίες. Επειδή πρέπει να συγκεντρωθώ, δεν έχω άλλη επιλογή παρά να αδειάσω το μυαλό μου. Εκείνη τη στιγμή, υπάρχει μόνο ο εαυτός σου.

Μου αρέσει να παρακολουθώ τη "γέννηση" ενός αντικειμένου», συνεχίζει. «Ξεκινάς με όλα αυτά τα κομματάκια και τα ενώνεις για να δημιουργήσεις ένα συναίσθημα, ή κάτι με το οποίο μπορούν να συνδεθούν οι άνθρωποι ή το οποίο απολαμβάνεις.»

Παρουσίαση των χειροτεχνιών σας με θέμα το ουράνιο τόξο

Μια χαμογελαστή γυναίκα που φοράει ένα πολύχρωμο ριγέ πουλόβερ κρεμά ένα χάρτινο αερόστατο θερμού αέρα στα χρώματα του ουράνιου τόξου από ένα κίτρινο φωτιστικό.

Εκτός από το γεγονός ότι στολίζουν υπέροχα το σπίτι σας, αυτές οι χειροτεχνίες θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον εορτασμό του μήνα του Pride. «Είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε την κοινότητα LGBTQ», λέει η Helen.

Εικόνα flat lay ενός ξύλινου γραφείου όπου πάνω του υπάρχει ένας πολύχρωμος χάρτινος ανεμόμυλος και ένα αερόστατο θερμού αέρα, καθώς και διάφορα μπολ με γλυκά και φρούτα.

Ο ανεμόμυλος διατίθεται επίσης με διαφορετικά κεντρικά στοιχεία, όπως ένα λουλούδι και ένα αστέρι, ώστε να μπορείτε να τον προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Όσον αφορά την παρουσίαση των χειροτεχνιών σας με θέμα το ουράνιο τόξο –είτε πρόκειται να τις τοποθετήσετε στο περβάζι σας για να δείξετε την υποστήριξή σας στην κοινότητα LGBTQ+ είτε για τις συνδυάσετε με πολύχρωμα ζαχαρωτά επάνω στο τραπέζι σας– το μοναδικό όριο είναι η φαντασία σας. Η Helen κρέμασε το αερόστατο θερμού αέρα με ένα σύρμα στο υπνοδωμάτιο του γιου της. «Είναι ένα χαρούμενο διακοσμητικό και προσθέτει μια χρωματιστή πινελιά σε κάθε δωμάτιο», λέει.

Επίσης, οι χειροτεχνίες με θέμα το ουράνιο τόξο δεν περιορίζονται σε μία μόνο χρήση. «Μπορείτε να τις τοποθετήσετε όπου θέλετε, ακόμη και να παίξετε μαζί τους, καθώς ο ανεμόμυλος περιστρέφεται!», προσθέτει η Helen.

«Το χρώμα δεν πρέπει να προορίζεται αποκλειστικά για τα παιδιά», συνεχίζει. «Το ότι μεγαλώνουμε δεν σημαίνει ότι πρέπει και να φοράμε πιο διακριτικές αποχρώσεις. Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας, οπότε αν προσθέσετε λίγο χρώμα στο περιβάλλον σας, θα νιώθετε πιο χαρούμενοι.»

Είτε γιορτάζετε το Pride είτε διοργανώνετε ένα πάρτι ή μια εκδήλωση, ή θέλετε απλώς να απολαύσετε πινελιές χρώματος στο σπίτι σας, το Creative Park προσφέρει πολλές δημιουργίες.

Αν αναζητάτε έμπνευση, ακολουθήστε μας στο Pinterest και μην ξεχνάτε να κοινοποιείτε τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας το hashtag #MadeWithPIXMA.

Nikita Achanta

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101D

  Κάντε τις ιδέες σας πραγματικότητα με αυτό το ευέλικτο υλικό. Ιδανικό για χόμπι και χειροτεχνίες, είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία των δικών σας ευχετήριων καρτών, προσθηκών για τα λευκώματά σας ή χειροτεχνιών από το Creative Park.

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Κορυφαίες συμβουλές για χάρτινα δώρα με νόημα

  Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε δώρα με νόημα, χρησιμοποιώντας το Canon Creative Park και τον εκτυπωτή σας PIXMA.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Χειροτεχνίες με μνημεία και ορόσημα

  Τιμήστε τις ξεχωριστές τοποθεσίες με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και την εφαρμογή Creative Park.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Δημιουργήστε έναν αυτοσχέδιο φωτογραφικό θάλαμο με την Canon Zoemini

  Χρησιμοποιώντας μόνο την Canon Zoemini S2 και την εφαρμογή Mini Print, διασκεδάστε ακόμη περισσότερο στο επόμενο πάρτι σας, με αναμνηστικές φωτογραφίες σε στιλ φωτογραφικού θαλάμου.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Φτιάξτε διακοσμητικά με θέμα τους δεινόσαυρους με το Creative Park

  Διακοσμήστε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο με «προϊστορικές» χάρτινες χειροτεχνίες.