ΕΚΤΥΠΩΣΗ

5 λόγοι για τους οποίους ο MAXIFY GX7040 μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα

Ιδανικός για επιχειρήσεις, ο Canon MAXIFY GX7040 είναι μια γρήγορη και ευέλικτη λύση με βελτιωμένες επιλογές συνδεσιμότητας, που προσφέρει κορυφαία ποιότητα παραγωγής και εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας.
Canon Camera
«Τα έγγραφά μας πρέπει να έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα με τα σχέδιά μας», λέει ο Ian Scullion, ένας από τους τρεις πολυάσχολους αρχιτέκτονες που εργάζονται στη Fasciato Architects, στο Altrincham, στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Για την εταιρική μας εικόνα, η ενιαία εμφάνιση σε όλο το έντυπο υλικό μας είναι σημαντική.»

Παράλληλα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια σε Α3 και Α0 που δημιουργεί η επιχείρηση για τα έργα της, πρέπει επίσης να παράγει πολλά αντίτυπα σε τυπικό μέγεθος, είτε πρόκειται για έγγραφα για πελάτες είτε για εφαρμογές σχεδιασμού.

Σε μια ανταγωνιστική αγορά, τα έντυπα κάθε επιχείρησης πρέπει να δείχνουν εξαιρετικά. Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές MAXIFY της Canon είναι γρήγοροι, εύκολοι στη χρήση και προσφέρουν κορυφαία ποιότητα, με πολύ χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Εδώ, ο Ian και ο Zubair Rahim, ειδικός προϊόντων της Canon, αποκαλύπτουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση ενός εκτυπωτή Canon MAXIFY GX7040 στον χώρο εργασίας σας.

1. Ταχύτητα και ευκολία στη χρήση

Κοντινό πλάνο της οθόνης αφής ενός εκτυπωτή Canon MAXIFY.

Ο νέος εκτυπωτής MAXIFY (και το αδελφό μοντέλο του) είναι οι πρώτοι εκτυπωτές MegaTank της Canon που διαθέτουν οθόνη αφής. «Είναι πραγματικά χρήσιμη και κάνει τα πάντα τόσο απλά, από την αρχική διαμόρφωση του εκτυπωτή και τη σύνδεση στο Wi-Fi μέχρι τη σάρωση και την αντιγραφή», λέει ο αρχιτέκτονας Ian Scullion.

Άτομο που αντικαθιστά το χαρτί σε έναν εκτυπωτή Canon MAXIFY.

Το νέο μοντέλο MAXIFY διαθέτει 2 συρτάρια εισόδου χαρτιού των 250 φύλλων στη βάση του και έναν πίσω δίσκο τροφοδοσίας, καθώς και αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (D-ADF) 50 φύλλων, ο οποίος μπορεί να σαρώνει και τις δύο όψεις ενός εγγράφου διπλής όψης με ένα πέρασμα.

Ο Ian εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα με τη γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση του MAXIFY GX7040. «Ολόκληρη η διαδικασία εγκατάστασης διήρκεσε μόλις 10-15 λεπτά», αναφέρει. «Κάθε μία από τις τέσσερις φιάλες μελανιού έχει ξεχωριστό σχήμα και χρωματική κωδικοποίηση, ώστε να μην είναι φυσικά δυνατή η εισαγωγή μελανιού σε λάθος δεξαμενή. Δεν χρειάζεται να πιέζετε τις φιάλες, ενώ η ροή του μελανιού σταματά αυτόματα όταν γεμίσει η δεξαμενή, οπότε δεν δημιουργείται ακαταστασία.»

Εκτίμησε επίσης τις ταχύτητες εκτύπωσης και σάρωσης, καθώς ο ίδιος και οι συνάδελφοί του εργάζονται συχνά με πολύ σφιχτές προθεσμίες. Η εκτύπωση μίας σελίδας διαρκεί περίπου επτά δευτερόλεπτα, με τις ταχύτητες ασπρόμαυρης ή έγχρωμης εκτύπωσης πολυσέλιδων εγγράφων να φτάνουν περίπου στις 24 ή 15,5 εικ./λεπτό¹.

«Ένα από τα πλεονεκτήματα του GX7040 σε σχέση με τον GX6040 είναι ότι είναι υποστηρίζει σάρωση με ένα πέρασμα για έγγραφα διπλής όψης», εξηγεί ο Zubair. «Τα στοιχεία σάρωσης διπλής όψης σημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να σαρώσετε τη μία όψη και μετά να γυρίσετε τη σελίδα από την άλλη για να σαρώσετε και την άλλη όψη. Αν έχετε μια στοίβα εγγράφων διπλής όψης, αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο και κόπο.»

Αν θέλετε μικρότερο και πιο οικονομικό εκτυπωτή MAXIFY, τότε ο GX6040 είναι ό,τι χρειάζεστε.

2. Κορυφαία ποιότητα για υπέροχα έντυπα

Άτομο που πληκτρολογεί στον φορητό υπολογιστή του, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο καλυμμένο με αρχιτεκτονικά σχέδια.

«Η βελτίωση του κορεσμού των χρωμάτων ήταν εμφανής στο επιστολόχαρτο», αναφέρει ο Ian. «Εξίσου σημαντική είναι η ανθεκτικότητα των μελανιών, η οποία θα εκτιμηθεί δεόντως για τα έγγραφα που χρησιμοποιούμε στα εργοτάξια.»

Η ποιότητα των εγγράφων που αποστέλλει μια επιχείρηση μπορεί να είναι κρίσιμη όσον αφορά την εικόνα που σχηματίζουν οι πελάτες της. «Μερικές φορές υποβάλλουμε συμμετοχές για βραβεία ή διαγωνισμούς και θέλουμε επίσης να εκτυπώνουμε εικόνες για το γραφείο χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους χαρτιού», αναφέρει ο Ian. «Η ποιότητα εκτύπωσης του MAXIFY GX7040 είναι πολύ καλύτερη από άλλους εκτυπωτές που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.»

«Ο GX7040 και ο GX6040 είναι οι πρώτοι εκτυπωτές της σειράς MegaTank με επαναγεμιζόμενες δεξαμενές που χρησιμοποιούν μελάνια pigment και για τα τρία χρώματα, καθώς και για το μαύρο», προσθέτει ο Zubair. «Αυτό τους επιτρέπει να δημιουργούν πολύ ευκρινές και συμπαγές κείμενο, καθώς και σχέδια με πλούσια και έντονα χρώματα. Επιπλέον, το απίστευτο επίπεδο λεπτομέρειας εξασφαλίζει την απόδοση ακόμη και των μικρότερων γραμματοσειρών, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για την εκτύπωση των όρων με ‘ψιλά γράμματα’ στα νομικά έγγραφα.»

3. Έξυπνα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την παραγωγικότητα

Άνδρας που κρατά μια εκτύπωση και εκτυπώνει από το τηλέφωνό του σε έναν εκτυπωτή Canon MAXIFY.

Η χρήση χρωστικής pigment στα μελάνια των MAXIFY εξασφαλίζει ότι τα έγγραφα ‘αντέχουν στην επαγγελματική χρήση’ και είναι ανθεκτικά στις μουντζούρες, στο νερό και στους μαρκαδόρους.

Άνδρας καθισμένος σε γραφείο, με έναν εκτυπωτή Canon MAXIFY πίσω του, πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι.

«Αυτοί οι εκτυπωτές MAXIFY διαθέτουν επίσης δεξαμενή συντήρησης που αντικαθίσταται από τον χρήστη, η οποία συλλέγει το μελάνι που εναποτίθεται κατά τον καθαρισμό της κεφαλής εκτύπωσης», αναφέρει ο ειδικός προϊόντων της Canon, Zubair Rahim. «Ενδεχομένως να πρέπει να εκτελέσετε αυτήν την εργασία περίπου μία φορά τον χρόνο, ανάλογα με τη χρήση, αλλά η αντικατάσταση είναι πολύ απλή.»

Ο MAXIFY GX7040 διαθέτει τρεις δίσκους εισόδου χαρτιού. Τα δύο εμπρός συρτάρια μπορούν να χωρέσουν 250 φύλλα έκαστο (ο GX6040 έχει μόνο ένα εμπρός συρτάρι) και ο πίσω δίσκος χωράει 100 φύλλα. «Μας αρέσει η ευελιξία που μας προσφέρουν οι πολλοί δίσκοι», λέει ο Ian. «Ο πίσω δίσκος είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για εξειδικευμένα υλικά, καθώς επιτρέπει την εκτύπωση σε ιλουστρασιόν ή ματ φωτογραφικό χαρτί, καθώς και σε φακέλους, ετικέτες, επαγγελματικές κάρτες, μαγνητικά είδη γραφικής ύλης ή ακόμα και πανό μήκους έως και 1,2 μέτρων. Είναι σαν ένα ολοκληρωμένο κατάστημα για όλες τις ανάγκες εκτύπωσης που έχουμε.

«Μου αρέσει πραγματικά που μπορώ να εκτυπώνω έγγραφα απευθείας από το τηλέφωνό μου», προσθέτει. «Επιτρέπει επίσης την εύκολη σάρωση εγγράφων και την αποστολή τους απευθείας μέσω email, από την οθόνη αφής, ή την αποθήκευσή τους σε ένα stick USB συνδεδεμένο στο εμπρός μέρος του εκτυπωτή. Μπορείς επίσης να τα σαρώσεις σε έναν φάκελο του δικτύου. Όλες οι λειτουργίες είναι εξαιρετικά εύχρηστές και η διαδικασία είναι πραγματικά απλή, από το πρώτο ως το τελευταίο βήμα.»

4. Ευέλικτες επιλογές συνδεσιμότητας

Άνδρας που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του για να εκτυπώσει σε έναν εκτυπωτή Canon MAXIFY.

Η εφαρμογή Canon PRINT σάς επιτρέπει να εκτυπώνετε, να αντιγράφετε και να σαρώνετε από έξυπνες συσκευές, καθώς και να αλλάζετε τις ρυθμίσεις εκτύπωσης, να ελέγχετε τα επίπεδα μελανιού και να εκτελείτε εργασίες τακτικής συντήρησης. Αυτοί οι εκτυπωτές MAXIFY είναι επίσης πλήρως συμβατοί με Apple AirPrint για iOS και Mopria για Android.

«Χρησιμοποιούμε το WhatsApp για να αλληλοεπιδρούμε με πελάτες που μερικές φορές μας στέλνουν εικόνες ή έγγραφα μέσω αυτής της εφαρμογής, επομένως η δυνατότητα εκτύπωσης απευθείας από τα τηλέφωνά μας είναι πολύ χρήσιμη», λέει ο Ian. «Χρησιμοποιούμε επίσης tablet, επομένως αν συζητάμε για ένα πρόβλημα με έναν πελάτη, μπορούμε εύκολα να εκτυπώσουμε ένα έγγραφο ή ένα σχέδιο και να δουλέψουμε πάνω του. Επιπλέον, η σάρωση εντύπων σε stick USB είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος αποθήκευσης σε σύγκριση με τη διατήρηση μεγάλων αρχείων με έντυπα.»

Είναι επίσης χρήσιμο για τα άτομα που εργάζονται εκτός γραφείου να μπορούν να δημιουργούν εκτυπώσεις στο γραφείο για κοινή χρήση ή υπογραφή. «Με το PIXMA Cloud Link μπορείτε να εκτυπώνετε απ’ οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Canon PRINT», προσθέτει ο Zubair. «Μπορείτε επίσης να σαρώνετε έγγραφα με την κάμερα της έξυπνης συσκευής σας όταν βρίσκεστε μακριά και να τα εκτυπώνετε στον χώρο σας, ή να σαρώνετε έγγραφα στο γραφείο χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή και να τα στέλνετε σε smartphone.»

5. Χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας

Αρχιτέκτονας καθισμένος στο γραφείο του μέσα σε ένα βουνό από χαρτιά.

Η μείωση του επιχειρηματικού κόστους που επιτυγχάνεται με αυτούς τους δύο εκτυπωτές MAXIFY οφείλεται κυρίως στη σχεδίαση MegaTank, η οποία χρησιμοποιεί φιάλες μελανιού υψηλής απόδοσης αντί για συμβατικά φυσίγγια.

Κοντινό πλάνο εκτυπωτή Canon MAXIFY, που δείχνει τις δεξαμενές μελανιού στο εμπρός μέρος.

«Ένας επαγγελματικός εκτυπωτής inkjet παράγει κατά κανόνα περίπου 1.000 με 1.500 σελίδες με ένα σετ φυσιγγίων υψηλής απόδοσης», αναφέρει ο Zubair. «Οι εκτυπωτές MAXIFY GX εκτυπώνουν έως και 14.000 σελίδες², ή ακόμα και 21.000, αν επιλέξετε την οικονομική κατάσταση λειτουργίας³. Ακόμη κι αν εκτυπώνετε 1.000 σελίδες τον μήνα, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την αντικατάσταση των μελανιών για περισσότερο από έναν χρόνο. Εξοικονομεί χρόνο και κόπο, ενώ επίσης περιορίζει τα πλαστικά απόβλητα.»

Τα βασικά πλεονεκτήματα του GX7040 –και του GX6040– είναι το χαμηλό κόστος λειτουργίας και το χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. «Διαχωρίσαμε αυτά τα στοιχεία στο μέσο κόστος ανά σελίδα και στο συνολικό κόστος για την επιχείρηση σε βάθος περίπου πέντε ετών, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του ίδιου του εκτυπωτή, καθώς και των αναλώσιμων», εξηγεί ο Zubair. «Και τα δύο βρίσκονται πολύ χαμηλά με αυτούς τους εκτυπωτές. Μπορείτε να αναμένετε μέση εξοικονόμηση 85% στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σχέση με τους 10 κορυφαίους εκτυπωτές λέιζερ και inkjet.»

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εταιρείες όπως του Ian. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την τεράστια οικονομία που θα μας προσφέρει ο GX7040», αναφέρει.

Σύνταξη: Matthew Bowen
 1. Η ταχύτητα εκτύπωσης εγγράφων υπολογίζεται βάσει του μέσου εκτιμώμενου χρόνου παραγωγής (ESAT) (Word, Excel, PDF) στη Δοκιμή κατηγορίας γραφείου για την προεπιλεγμένη κατάσταση εκτύπωσης σε μία όψη, πρότυπο ISO/IEC 24734.

  Η ταχύτητα εκτύπωσης ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τη διαμόρφωση του συστήματος, τη διασύνδεση, το λογισμικό, την περιπλοκότητα του εγγράφου, την κατάσταση εκτύπωσης, την κάλυψη σελίδας, τον τύπο χαρτιού που χρησιμοποιείται κ.λπ.

 2. Η απόδοση σελίδων με την αρχική εγκατάσταση της φιάλης μελανιού είναι χαμηλότερη σε σχέση με την αντικατάστασή της, καθώς συγκεκριμένη ποσότητα μελανιού χρησιμοποιείται για να γεμίσει η κεφαλή εκτύπωσης κατά την εγκατάσταση. Η απόδοση σελίδων υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένης μεθόδου ελέγχου της Canon, με χρήση του διαγράμματος έγχρωμης εκτύπωσης ISO/IEC 24712 και προσομοίωση συνεχούς εκτύπωσης, με αντικατάσταση των φιαλών μελανιού μετά την αρχική εγκατάσταση.

  Οι αποδόσεις ασπρόμαυρων και έγχρωμων σελίδων δεν πρέπει συνδυάζονται.

  Η απόδοση σελίδων διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το περιεχόμενο που εκτυπώνεται και άλλους παράγοντες.

 3. Η κατάσταση οικονομικής λειτουργίας μειώνει την κατανάλωση μελανιού, ελαττώνοντας την πυκνότητα·και και επιτυγχάνοντας 50% περισσότερες σελίδες από τη στάνταρ κατάσταση κατά την εκτύπωση.
 4. Εκτιμώμενες μέσες εξοικονομήσεις κατά την εκτύπωση σελίδων 1,000 ανά μήνα άνω των πέντε ετών με βάση το αρχικό κόστος αγοράς υλικού συν το κόστος του μελανιού ή του τόνερ. Τα μοντέλα σύγκρισης στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) περιλαμβάνουν τους 10 έγχρωμους εκτυπωτές λέιζερ και τους 10 inkjet εκτυπωτές με τις υψηλότερες πωλήσεις σύμφωνα με το IDC EMEA Hardcopy Tracker (Δεδομένου 1ου τριμήνου 2020 – 3ου τριμήνου 2020). Δείτε την ιστοσελίδα Canon για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Έξι λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε έναν εκτυπωτή MegaTank

  Οι εκτυπωτές MegaTank της Canon έχουν επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού, που μπορούν να εκτυπώσουν πάνω από 7.000 σελίδες. Μάθετε περισσότερα για αυτήν τη σειρά με τις πολυάριθμες δυνατότητες.

 • Δύο εργαζόμενοι σε εργοτάξιο που εκτυπώνουν έγγραφα σε έναν Canon PIXMA TR150. Στο τραπέζι δίπλα τους υπάρχει ένα πορτοκαλί κράνος.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Εκτυπώστε εν κινήσει με τον PIXMA TR150

  Μάθετε πώς ένας φορητός εκτυπωτής μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων εν κινήσει.

 • Δημιουργική εκτύπωση με την εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor της Canon

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor

  Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διασκεδαστική και έξυπνη εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor της Canon.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Ασύρματη εκτύπωση

  Χρησιμοποιήστε ασύρματη επικοινωνία στο οικιακό γραφείο σας και εκτυπώστε απ’ οπουδήποτε – με πανεύκολη ρύθμιση.