VLOGGING

Ανακαλύψτε πώς η μικρή αλλά πανίσχυρη Canon PowerShot V10 μπορεί να αναβαθμίσει τη δημιουργία περιεχομένου

Τέσσερις κορυφαίες influencer μοιράζονται μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο η compact vlogging μηχανή της Canon αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για τη δημιουργία περιεχομένου διαφόρων κατηγοριών – από σπορ μέχρι φαγητό, lifestyle και ομορφιά.
Η βίγκαν vlogger φαγητού και lifestyle Madeleine Olivia κινηματογραφεί την ίδια και τον σκύλο της με μια Canon PowerShot V10.

Η Canon PowerShot V10 είναι η ιδανική μηχανή σε μέγεθος τσέπης για δημιουργούς περιεχομένου. Με βάρος μόλις 211g, προσφέρει αρκετή φορητότητα για να μπορείτε να πηγαίνετε παντού, αλλά είναι γεμάτη με έξυπνες λειτουργίες για γρήγορο και εύκολο vlogging, χωρίς συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα. Παρά το μικρό της μέγεθος, η μηχανή έχει δυνατότητα εγγραφής ευκρινούς βίντεο UHD 4K, ενώ τα δύο ενσωματωμένα μικρόφωνα μεγάλης διαμέτρου εξασφαλίζουν εξαιρετικό ήχο στα πλάνα και στην αφήγηση.

Με σταθερό ευρυγώνιο φακό, η PowerShot V10 προσφέρει ευρύ οπτικό πεδίο για κινηματογράφηση και ομαδικές λήψεις, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και ως κάμερα Web. Χάρη στην ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth και τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect, μπορείτε να μεταδίδετε απευθείας ζωντανή ροή στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, να ελέγχετε τη μηχανή από απόσταση και να στέλνετε αρχεία σε smartphone για άμεση μεταφόρτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εδώ θα συναντήσουμε τέσσερις διακεκριμένους influencer από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι χρησιμοποιούν την PowerShot V10 για να συνθέσουν το πιο ενδιαφέρον και καθηλωτικό περιεχόμενο που δημιούργησαν ποτέ. Από τη γευστικότατη κουζίνα βίγκαν μέχρι τα vlog ομορφιάς, η PowerShot V10 έδωσε νέες συναρπαστικές δημιουργικές δυνατότητες και έκανε τη ροή εργασιών τους πιο γρήγορη και πιο εύκολη. Συνεχίστε την ανάγνωση για να ανακαλύψετε πώς η μικρότερη μηχανή για vlogging της Canon κάνει τη διαφορά.

Vlog δράσης της Manon Lanza

Η vlogger Manon Lanza, που ασχολείται με τα σπορ, κρατάει μια Canon PowerShot V10 για να καταγράψει τις κινήσεις της καθώς ανεβαίνει με το σκέιτμπορντ σε μια ράμπα για σκέιτ.

«Το δικό μου κίνητρο ήταν ανέκαθεν να δείχνω στα κορίτσια ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», εξηγεί η vlogger Manon Lanza, η οποία ασχολείται με τα σπορ και ανακάλυψε ότι η Canon PowerShot V10 διεύρυνε κατά πολύ τις επιλογές της χάρη στην ευκολία χρήσης και στις τεχνικές προδιαγραφές της. Η ενσωματωμένη βάση τής δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσει τη μηχανή σε μια ράμπα για σκέιτ και να καταγράψει πιο ευρυγώνια πλάνα. Ωστόσο, η ίδια προτιμάει να την έχει στο χέρι της: «για να κάνω το κοινό μου να νιώθει ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα μου.» © Manon Lanza

Νεαρή γυναίκα που κρατάει ένα σκέιτμπορντ και βάζει την Canon PowerShot V10 στην τσέπη της σαλοπέτας της.

«Όταν χρησιμοποιείς μια μεγάλη μηχανή, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και ρυθμίσεις. Στην Canon PowerShot V10 τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, καθώς μπορείς να ξεκινήσεις την εγγραφή πατώντας απλώς ένα μεγάλο κουμπί στο εμπρός μέρος», αναφέρει η Manon. © Manon Lanza

Με έδρα τη Γαλλία, η Manon Lanza, αθλήτρια και λάτρης των ακραίων σπορ, δημιουργεί περιεχόμενο που υποστηρίζει τη συμμετοχή των γυναικών στο σέρφινγκ, στο σκέιτ και στα χειμερινά σπορ. Είτε κινηματογραφεί σε κάποιο πάρκο για σκέιτ είτε παρέα με φίλους στην παραλία, χρειάζεται μια μηχανή που να μπορεί να ανταπεξέλθει.

«Μου αρέσει να βρίσκομαι σε κίνηση. Όταν αθλούμαι, συνήθως δεν έχω σακίδιο πλάτης κι έτσι χρειάζομαι κάτι μικρό», εξηγεί η Manon. Η Canon PowerShot V10 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέρη που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι μεγαλύτερες μηχανές, αποτελώντας ένα ολοκαίνουργιο εργαλείο για τις λήψεις εν κινήσει. «Το μέγεθος της PowerShot V10 είναι εκπληκτικά βολικό όταν πηγαίνω για σκέιτ, μιας και χωράει στην τσέπη μου. Η ποιότητα 4K είναι ιδανική αν θέλετε να τραβήξετε vlog χωρίς να χάσετε ούτε στιγμή.»

Στην Manon αρέσει να καταγράφει πλάνα εν κινήσει και η αυτόματη εστίαση με Παρακολούθηση προσώπου της μηχανής, σε συνδυασμό με τη λειτουργία Movie Digital IS, κρατάνε την εικόνα της εστιασμένη ενώ περπατάει ή ακόμη κι όταν κάνει φιγούρες με το σκέιτ, διασφαλίζοντας ότι οι ακόλουθοί της μπορούν να την παρακολουθούν, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκες είναι οι κινήσεις της. Επίσης, ενθουσιάστηκε με τα ενσωματωμένα μικρόφωνα της PowerShot V10, καθώς και με το αντιανέμιο που μειώνει τους πνιχτούς θορύβους. «Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ όταν πήγα να κινηματογραφήσω τον φίλο μου και μπορούσα να ακούσω στην εντέλεια τις ρόδες πάνω στο έδαφος. Ο ήχος είναι τόσο καλός που μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ακόμη και για voiceover.»

Το κανάλι βίγκαν φαγητού και lifestyle της Madeleine Olivia

Μια Canon PowerShot V10 πάνω στη βάση της στο περβάζι ενός παραθύρου, στο εξοχικό της Madeleine Olivia, βίγκαν vlogger φαγητού και lifestyle.

«Όταν κινηματογραφώ, συνήθως πρέπει να τοποθετώ τη μηχανή σε τρίποδο», εξηγεί η vlogger φαγητού και lifestyle, Madeleine Olivia· αλλά η ενσωματωμένη βάση της Canon PowerShot V10 τής επέτρεψε να στήσει τη μηχανή μέσα σε δευτερόλεπτα και να κάνει λήψεις με σταθερότητα από διάφορα σημεία στο εξοχικό της. © Madeleine Olivia

Η βίγκαν vlogger φαγητού και lifestyle Madeleine Olivia κινηματογραφεί τον εαυτό της να ετοιμάζει μια συνταγή στην κουζίνα της με μια Canon PowerShot V10.

Η Madeleine εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα της Canon PowerShot V10 και διαπίστωσε ότι ο φακός της είναι πιο ευέλικτος για vlogging, σε σύγκριση με τις τυπικές δυνατότητες για selfie ενός smartphone. «Είναι πάρα πολύ καλύτερη από ένα τηλέφωνο», λέει. © Madeleine Olivia

Η βίγκαν vlogger φαγητού Madeleine Olivia είναι υπέρμαχος ενός απλού και βιώσιμου τρόπου ζωής. Τα τελευταία επτά χρόνια μοιράζεται χορτοφαγικές συνταγές και βίντεο ανακαίνισης από μια πανέμορφη αγροικία στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 550 χιλιάδες ακόλουθους στο YouTube. «Ξεκίνησα με μια Canon DSLR και μετά αγόρασα την Canon PowerShot G7 X [την οποία διαδέχθηκε πλέον η Canon PowerShot G7 X Mark III] για την ανοιγόμενη οθόνη της.»

Η Madeleine διαπίστωσε ότι η ανακλινόμενη οθόνη αφής LCD 5cm της Canon PowerShot V10 είναι ιδανική για τη δημιουργία βίντεο φαγητού μπροστά και πίσω από τη μηχανή. «Η αυτόματη εστίαση με Παρακολούθηση προσώπου είναι πολύ σημαντική στο vlogging φαγητού. Μπορώ να ρυθμίσω τη λήψη ώστε η εστίαση να είναι στο φαγητό που τρώω και να επανέρχεται απρόσκοπτα στο πρόσωπό μου.»

Είτε δημιουργεί εκπαιδευτικά βίντεο διακόσμησης στο σπίτι είτε βιντεοσκοπεί τα ψώνια της, η PowerShot V10 προσφέρει στην Madeleine σταθερές λήψεις χωρίς να χρειάζεται τρίποδο. «Η ενσωματωμένη βάση και το γεγονός ότι μπορώ να ρυθμίσω εγώ τη γωνία, μου άλλαξε τη ζωή. Είναι τόσο μικρή που θα μπορούσα να κάνω vlog στο σούπερ μάρκετ χωρίς να το παρατηρήσει κανείς. Η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού μικροφώνου στη μηχανή προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες.»

Τα ταξιδιωτικά και lifestyle vlog της Celia Castle

Η vlogger Celia Castle, που ασχολείται με τα ταξίδια και το lifestyle, στέκεται σε ένα πάρκο και χαμογελά προς μια Canon PowerShot V10, την οποία κρατάει μπροστά της.

Ο ευρυγώνιος φακός της Canon PowerShot V10 σημαίνει ότι η Celia Castle, vlogger lifestyle, μπορεί να κάνει τους θεατές της να βυθιστούν στη σκηνή. «Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ τον ευρυγώνιο φακό, ειδικά στα vlog», λέει. © Celia Castle

Η Celia Castle χρησιμοποιούσε πάντα μηχανές Canon για να μοιράζεται την καθημερινότητά της με τον κόσμο. «Κατάγομαι από μια πολύ μικρή κωμόπολη της βόρειας Ισπανίας. Δεν είχα πολλά παιδιά γύρω μου μεγαλώνοντας και το μόνο που είχα ήταν το διαδίκτυο.» Γύρω στο 2010, η Celia ανακάλυψε το YouTube, παθιάστηκε με τα βίντεο μόδας και έτσι γεννήθηκε το πάθος της για τα lifestyle vlog. «Ο πατέρας μου είχε πάντα μια μικρή ψηφιακή μηχανή Canon και μετά από δύο ή τρία χρόνια μού αγόρασε μια DSLR. Είχα επίσης και την Canon EOS 700D [την οποία διαδέχθηκε πλέον η Canon EOS 850D] με την αναδιπλούμενη οθόνη, που ήταν απίστευτη.»

Η Celia λάτρεψε αμέσως το μέγεθος της Canon PowerShot V10 και την αίσθησή της στο χέρι της. «Μπορείς να την παίρνεις παντού μαζί – στις συναυλίες, σε ταξίδια.» Καθώς ο μεγάλος αισθητήρας CMOS 1,0" της μηχανής συγκεντρώνει περισσότερο φως, η Celia είχε την αυτοπεποίθηση να καταγράφει πλάνα και αφού είχε σκοτεινιάσει.

Τα βίντεο της Celia στο YouTube καταγράφονται συχνά εν κινήσει και οι ασύρματες συνδέσεις της PowerShot V10 τής επέτρεψαν να μοιράζεται το περιεχόμενό της πιο εύκολα. «Χρησιμοποιώ τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect για να μεταφέρω βίντεο και φωτογραφίες στο τηλέφωνό μου. Είναι πολύ βολικό όταν ταξιδεύετε χωρίς φορητό υπολογιστή, ειδικά για να ανεβάσετε περιεχόμενο στο TikTok.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια εταιρεία να κατασκευάζει μια μηχανή ειδικά για δημιουργούς περιεχομένου. Δείχνει ότι ακούνε τις ανάγκες μας», προσθέτει.

Vlogging με θέμα την ομορφιά από την Uche Natori

Η Uche Natori, vlogger ομορφιάς, κινηματογραφεί τον εαυτό της με μια Canon PowerShot V10.

Η Canon PowerShot V10 επιτρέπει στην Uche να καταγράφει και να μοιράζεται τα πλάνα της απευθείας στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. «Βιντεοσκοπώ με οριζόντιο και κατακόρυφο προσανατολισμό, για περιεχόμενο μικρής και μεγάλης διάρκειας. Είναι πολύ ωραίο που μπορώ να εισαγάγω απευθείας τα βίντεο στο τηλέφωνό μου και μετά απλώς να τα επεξεργαστώ και να τα στείλω.» © Uche Natori

Η Νιγηριανή blogger Uche Natori είναι μια πολύ σημαντική influencer στη σκηνή της μόδας και της ομορφιάς του Λονδίνου. «Ξεκίνησα να το κάνω ως χόμπι πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια και ως δουλειά πλήρους απασχόλησης τα τελευταία έξι», λέει.

Η Uche κοινοποιεί βίντεο με θέμα το μακιγιάζ και περιεχόμενο lifestyle σε περισσότερους από 540 χιλιάδες ακόλουθους στο YouTube και σε άλλα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Για εκείνη, η Canon PowerShot V10 έχει το ιδανικό μέγεθος για να την παίρνει μαζί της σε διάφορες εκδηλώσεις. «Πιάνει λιγότερο χώρο από το τηλέφωνό μου.» Ωστόσο, το μικρό της βάρος δεν συνεπάγεται πλάνα χαμηλής ποιότητας. «Η ανάλυση 4K είναι ανώτερη από τις υπόλοιπες φορητές μηχανές και τα ευρυγώνια πλάνα είναι πολύ στη μόδα.»

Η ευέλικτη αναδιπλούμενη οθόνη της PowerShot V10 έχει δυνατότητα κλίσης 180 μοιρών, με αποτέλεσμα η Uche να μπορεί να αλλάζει εύκολα τις ρυθμίσεις και να ορίζει το επίπεδο του ψηφιακού ζουμ καθώς βιντεοσκοπεί. Η μηχανή διαθέτει κατάσταση Αυτόματης και Χειροκίνητης έκθεσης, καθώς και 14 φίλτρα χρώματος. «Όταν η οθόνη αναδιπλώνεται προς τα επάνω, όλα τα κουμπιά βρίσκονται στο πίσω μέρος», λέει η Uche. Επίσης, της αρέσει που η οθόνη είναι αφής, γιατί της επιτρέπει να προσαρμόζει εύκολα τις ρυθμίσεις.

Μετά τη λήψη, η Uche διαπίστωσε ότι η κοινοποίηση είναι εξίσου εύκολη. «Με την εφαρμογή Canon Camera Connect στο τηλέφωνό σας, μπορείτε απλώς να μεταφέρετε το περιεχόμενο, κάτι που είναι ιδανικό για άμεση αποστολή.»

Ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τη στιγμή και τον τρόπο με τον οποίο σας αρέσει να δημιουργείτε, η ποιότητα και οι λειτουργίες της PowerShot V10 σάς επιτρέπουν να γίνετε ένα με το περιβάλλον σας και να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα ξεχωρίζει. Και με τη βάση, το χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης και τη λειτουργία παρακολούθησης προσώπου, ξεχάστε μια για πάντα τις δυσκολίες στα vlog σας. Χάρη στην ασύρματη επικοινωνία, μπορείτε να μοιράζεστε τις λήψεις σας απευθείας ή ακόμη και να μεταδίδετε σε ζωντανή ροή. Και με βίντεο UHD 4K και φωτογραφίες 15,2MP, θα μπορείτε να δημιουργείτε εντυπωσιακό περιεχόμενο κάθε στιγμή.


Σύνταξη: Lauren Scott

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

  • VLOGGING

    Γνωρίστε την PowerShot V10

    Ανακαλύψτε γιατί η μικρή μηχανή 4K για vlogging της Canon είναι ο ιδανικός εξοπλισμός «όλα σε ένα» για να ξεκινήσετε.

  • VLOGGING

    Πώς να γίνετε vlogger

    Ξεκινήστε και δημιουργήστε ποιοτικά vlog με τις συμβουλές vlogging για αρχάριους.

  • ΒΙΝΤΕΟ

    Συμβουλές για να βελτιώσετε τα βίντεό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Τέσσερις δημιουργοί συζητούν για το τι κάνει ένα περιεχόμενο εξαιρετικό και πώς θα ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο.

  • VLOGGING

    Οι καλύτερες επιλογές μηχανών και φακών της Canon για vlogging

    Η Canon κατασκευάζει μια ολόκληρη σειρά από μηχανές και φακούς που ταιριάζουν απόλυτα στους δημιουργούς περιεχομένου. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς.