ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

Εστίαση στα πιο σημαντικά

Με την προηγμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF II, η EOS R6 αναγνωρίζει και παρακολουθεί τα κινούμενα θέματα με τρόπο καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη μηχανή mirrorless. Η ευκρίνεια υπάρχει ακριβώς στα σημεία που πρέπει κι εσείς θα μπορείτε να κάνετε λήψεις με σιγουριά γνωρίζοντας ότι η EOS R6 έχει την απόδοση μιας επαγγελματικής μηχανής.

Η λειτουργία αυτόματης εστίασης βασίζεται στον επεξεργαστή DIGIC X, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη με βαθιά μάθηση για την αναγνώριση και την ιχνηλάτηση των ματιών, του προσώπου, του κεφαλιού και του σώματος ενός θέματος. Οι άνθρωποι παραμένουν ευκρινείς ακόμα κι όταν εμφανίζονται σε θέση προφίλ ή όταν είναι ορατό μόνο το ένα μάτι τους. Και αν το θέμα σας γυρίσει για μια στιγμή από την άλλη –για παράδειγμα, όταν φωτογραφίζετε αθλήματα που έχουν γρήγορους ρυθμούς– η EOS R6 συνεχίζει να ακολουθεί το κεφάλι ή το σώμα του, ώστε το πρόσωπο να είναι ευκρινές όταν γυρίσει ξανά προς το μέρος σας.

Η δυνατότητα ιχνηλάτησης στοιχείων όπως το σώμα και το κεφάλι, και όχι μόνο του προσώπου, είναι σημαντική κατά τη φωτογράφιση αθλημάτων στα οποία οι παίκτες γυρνούν ξαφνικά την πλάτη τους –όπως το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ– ή στα οποία πρέπει να φορούν κράνη που κρύβουν ένα τμήμα του προσώπου.

Στην EOS R6, αυτή η τεχνολογία επεκτείνεται ακόμα και σε γάτες, σκύλους και πτηνά, διευκολύνοντας σημαντικά τη συνεχή παρακολούθηση και εστίαση κατά τη φωτογράφιση άγριων ζώων.

Η παρακολούθηση ανθρώπων είναι δυνατή ακόμα και αν φορούν κράνος με μάσκα ή γυαλιά ηλίου. Κατά τη φωτογράφιση μηχανοκίνητων αθλημάτων, χάρη στην ενημέρωση του firmware, η μηχανή μπορεί να αναγνωρίσει μοτοσικλέτες και αγωνιστικά αυτοκίνητα, διακρίνοντας ακόμα και ανάμεσα σε κλειστές και ανοιχτές καμπίνες, υποδεικνύοντας το κράνος του οδηγού όταν είναι ορατό.

Couple performing ballet in the theatre

© Wanda Martin / Canon Ambassador ® Teatro Massimo

Εξαιρετικά ευαίσθητη εστίαση

Το σύστημα Dual Pixel CMOS II AF της μηχανής είναι τόσο ευαίσθητο, που μπορεί να εστιάζει μέσα σε μόλις 0,05 δευτερόλεπτα3 και να λειτουργεί σε επίπεδο φωτισμού μόλις -6,5EV1, που ισοδυναμεί περίπου με το φως που παρέχει η σελήνη στη φάση του δεύτερου τετάρτου. Η EOS R6 είναι η πρώτη EOS που διαθέτει τέτοιο επίπεδο ευαισθησίας. Χάρη σε αυτό, μπορεί να εστιάζει με μέγιστο διάφραγμα μόλις f/22 και παρέχει τη δυνατότητα χρήσης μετατροπέων τηλεφακού με φακούς σχετικά μικρού ανοίγματος διαφράγματος, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά φορητών σούπερ τηλεφακών, όπως οι RF 800MM F11 IS STM και RF 600MM F11 IS STM.

Υποστήριξη πλήρως χειροκίνητης ρύθμισης φακού

Βελτιστοποιήστε ή παρακάμψτε χειροκίνητα την εστίαση σε κατάσταση AF χωρίς να αλλάξετε τη θέση κάποιου διακόπτη. Αυτή η δυνατότητα είναι δημοφιλής μεταξύ των χρηστών παλαιότερων φακών EF USM και έχει ανασχεδιαστεί για φακούς RF και τη νεότερη γενιά κινητήρων εστίασης.

Οριοθέτηση εστίασης

Η EOS R6 διαθέτει κατάσταση οριοθέτησης εστίασης, η οποία επιτρέπει στους φωτογράφους να δημιουργούν σύνθετες εικόνες με υπέρθεση εστίασης και πολύ μεγαλύτερο βάθος πεδίου απ’ όσο μπορεί να προκύψει μόνο με τη χρήση μικρών διαφραγμάτων. Αυτή είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη τεχνική για κοντινές λήψεις ή για μακροφωτογραφίες, όπου το βάθος πεδίου είναι από φυσικού μικρό.

Στην κατάσταση Οριοθέτησης εστίασης, η EOS R6 καταγράφει μια αλληλουχία καρέ με ένα πάτημα του κουμπιού, ξεκινώντας από την καθορισμένη απόσταση εστίασης και μετακινούμενη σταδιακά προς το άπειρο με κάθε λήψη. Αυτές οι εικόνες μπορούν να «στοιβαχτούν» για τη δημιουργία μιας τελικής σύνθετης εικόνας κατά τη επεξεργασία μετά τη λήψη μέσω λογισμικού όπως το Digital Photo Professional, το οποίο παρέχεται μαζί με τη μηχανή.

Γυναίκα σε στάση μπαλέτου

Ιδανική ποιότητα εικόνας σε μη ιδανικές συνθήκες

Στην καρδιά της EOS R6 θα βρείτε τεχνολογίες που υπάρχουν και στην κορυφαία μας φωτογραφική μηχανή EOS-1D X Mark III.

«Η λειτουργία παρακολούθησης προσώπου μου επέτρεψε να ακολουθώ με σιγουριά την κίνηση του μοντέλου μου και να καταγράφω τις δυναμικές και γεμάτες συναίσθημα πόζες του.»

Συμπεριφορά λειτουργίας ιχνηλάτησης

Η συμπεριφορά της λειτουργίας ιχνηλάτησης και αυτόματης εστίασης AI Servo της μηχανής προσαρμόζεται με τη ρύθμιση παραμέτρων όπως η «Ευαισθησία ιχνηλάτησης» ή η «Επιτάχυνση/επιβράδυνση ιχνηλάτησης», ή με την επιλογή μίας από τις τέσσερις «περιπτώσεις» – διαμορφώσεις ρυθμίσεων ιδανικές για διάφορους τύπους φωτογράφισης σκηνών δράσης.

Από προεπιλογή, ή για τα πρώτα σας βήματα, η EOS R6 περιλαμβάνει πλέον την Περίπτωση A, η οποία προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την κίνηση της σκηνής που φωτογραφίζετε.

Η αυτόματη εστίαση της EOS R6 σε δράση

Εύκολη επιλογή σημείου εστίασης

Η περιοχή αυτόματης εστίασης της EOS R6 καλύπτει κυριολεκτικά το 100% του κάδρου2 και μπορεί να χρησιμοποιείται μεμονωμένα, σε ζώνες ή σε συνδυασμό ως ενιαία περιοχή εστίασης με έως 6.072 επιλέξιμες θέσεις. Έχει προστεθεί επίσης η κατάσταση Spot AF, στην οποία χρησιμοποιείται μια πολύ μικρή περιοχή AF για ακραία ακρίβεια εστίασης.

Οι φωτογράφοι μπορούν να χρησιμοποιούν ένα πολυκατευθυντικό τζόιστικ για να μετακινούν χειροκίνητα το ενεργό σημείο ή την ενεργή ζώνη εστίασης σε οποιαδήποτε θέση στην οθόνη. Η ευαισθησία αυτού του χειριστηρίου –το οποίο ελέγχεται εύκολα όταν έχετε τη μηχανή μπροστά στο μάτι σας– ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής της μηχανής για να ορίσετε τη θέση του ενεργού σημείου εστίασης – απλώς πατώντας ή σύροντάς το κατά τη λήψη σε κατάσταση Άμεσης προβολής ή χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Αγγίγματος και μεταφοράς όταν η μηχανή βρίσκεται μπροστά στο μάτι σας.

Σχετικά άρθρα

Εξερευνήστε αυτά τα άρθρα για να ανακαλύψετε πώς υπερέχει η Canon EOS R6 σε τόσους πολλούς τομείς.

 • Ο Javier Cortes απαθανατίζει χορευτικές κινήσεις με την EOS R6

  ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

  Μία μηχανή για στατικές εικόνες και βίντεο

  Εκτός από τις στατικές εικόνες κορυφαίας ποιότητας, η EOS R6 παράγει και εξαιρετικά βίντεο.

 • μια παράσταση μπαλέτου με φόντο τη θάλασσα

  ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

  Ιδανική ποιότητα εικόνας σε μη ιδανικές συνθήκες

  Στην καρδιά της EOS R6 θα βρείτε τεχνολογίες που υπάρχουν και στην κορυφαία μας φωτογραφική μηχανή, EOS-1D X Mark lll.

 • Άνδρας σε στάση μπαλέτου

  ΤΑΧΥΤΗΤΑ

  EOS R6 - Αθόρυβη, συνεχής λήψη

  Χρησιμοποιήστε την EOS R6 για συνεχή και αθόρυβη λήψη με ρυθμό που φτάνει έως την εκπληκτική τιμή των 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

 • Φωτογράφος που ρυθμίζει την Canon EOS R6 για μια φωτογράφιση

  ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Σχεδιασμένη από την Canon, για εσάς

  Η σχεδίαση της EOS R6 δίνει μια καθησυχαστικά οικεία αίσθηση από την πρώτη στιγμή.

  1. Κατά τη λήψη στατικών εικόνων, με φακό f/1.2, Κεντρικό σημείο AF, One-Shot AF, στους 23 °C/73 °F, ISO100. Εξαιρουμένων των φακών RF με επικάλυψη Defocus Smoothing
  2. Οριζόντια: 100%×Κατακόρυφα: 100% (Μέγ. κατά προσέγγ.) κάλυψη περιοχής AF, Ισχύει όταν εμφανίζεται το πλαίσιο του θέματος όταν χρησιμοποιείται η παρακολούθηση προσώπου + η κατάσταση AF είναι ενεργή και χρησιμοποιούνται φακοί RF (εκτός του RF600mm F11 IS STM/RF800mm F11 IS STM και του Extender RF), φακοί EF (εξαιρουμένων ορισμένων τρεχόντων προϊόντων), Extender EF (III) (εξαρτάται από την κατάσταση περιοχής AF του κύριου φακού). Μπορεί να μην ισχύει για ορισμένες σκηνές και θέματα. Για λεπτομέρειες σχετικά με τους συμβατούς φακούς, ανατρέξτε στην επίσημη τοποθεσία υποστήριξης της Canon.
  3. Η υψηλότερη στον κόσμο ταχύτητα εστίασης AF των 0,05 δευτ. μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών mirrorless με εναλλάξιμους φακούς, που διαθέτουν αισθητήρες ισοδύναμους με 35mm πλήρους καρέ, με AF με ανίχνευση διαφοράς φάσης στο επίπεδο της εικόνας και AF με ανίχνευση αντίθεσης. Η ταχύτητα AF της EOS R6 είναι ίδια με τη ταχύτητα των EOS R, EOS RP και EOS R5. Θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά από τις 9 Ιουλίου 2020. (Με βάση έρευνα της Canon). Υπολογισμός με βάση την προκύπτουσα ταχύτητα AF, η οποία μετριέται σύμφωνα με τις οδηγίες CIPA. (Διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες λήψης και τον φακό που χρησιμοποιείται.) Εσωτερική μέθοδος μέτρησης. [Συνθήκες μέτρησης] Φωτεινότητα εστίασης: EV 12 (θερμοκρασία δωματίου, ISO 100) Κατάσταση λήψης: M, Φακός που χρησιμοποιήθηκε: RF24-105mm F4L IS USM (σε εστιακή απόσταση 24mm), Λήψη στατικών εικόνων με πάτημα του κουμπιού κλείστρου, μέθοδος AF: AF 1 σημείου (με κεντρικό σημείο AF), λειτουργία AF: One-Shot AF