Υβριδική λειτουργία βίντεο

Το όνειρο κάθε δημιουργού περιεχομένου. Μία μηχανή για στατικές εικόνες και βίντεο

Ο Javier Cortes φωτογραφίζει μια μπαλαρίνα σε ένα θέατρο με την Canon EOS R6

Ο Javier Cortes εν ώρα δράσης, να φωτογραφίζει μια μπαλαρίνα που εξασκείται στο Teatro Massimo της Σικελίας. ® Teatro Massimo.

Εκτός από τις στατικές εικόνες κορυφαίας ποιότητας, η EOS R6 παράγει και εξαιρετικά βίντεο. Μπορείτε να κάνετε λήψεις με ανάλυση έως 4K/60p ή με ρυθμούς καρέ έως 120p όταν καταγράφετε πλάνα ανάλυσης Full HD – και όλα υποστηρίζονται από την τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF, που παρέχει συνεχή αυτόματη εστίαση με ιχνηλάτηση του θέματος. Χρησιμοποιήστε τις προηγμένες τεχνολογίες της μηχανής για να καταγράψετε πλάνα με μεγάλο δυναμικό εύρος και όμορφα χρώματα.

Χέρια που κρατάνε μια Canon EOS R6 σε ένα φυσικό τοπίο

Φωτογραφίστε με τη μηχανή στο χέρι και αξιοποιήστε στο έπακρο τον πανίσχυρο συνδυασμό φακού και ενσωματωμένου Image Stabilizer (Σταθεροποιητής εικόνας) της EOS R6.

Φωτογράφιση μιας μπαλαρίνας σε ένα ανοικτό φυσικό τοπίο περιστοιχισμένο με κίονες

Φωτογραφίστε στα 4K 60p και απαθανατίστε τη χάρη και τη ρευστότητα του μπαλέτου με εξαιρετική λεπτομέρεια και φυσικά χρώματα.

Φωτογράφιση από χαμηλή γωνία με μια Canon EOS R6 μιας χορεύτριας που κάθεται στο πάτωμα.

Η οθόνη μεταβλητής γωνίας βοηθά στο καδράρισμα της λήψης κατά τη φωτογράφιση από χαμηλή γωνία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. ® Teatro Massimo.

Δημιουργήστε την εμφάνιση και την αίσθηση που θέλετε

Η EOS R6 μπορεί να καταγράφει βίντεο με διάφορες αναλύσεις και ρυθμούς καρέ, ανάλογα με το στυλ και την αίσθηση που θέλετε να επιτύχετε.

Σε ανάλυση 4K UHD, οι κινηματογραφιστές μπορούν να καταγράφουν πλάνα με εξαιρετική ευκρίνεια και λεπτομέρεια και να επιλέγουν διάφορους ρυθμούς καρέ:
• 23,98p για κινηματογραφική εμφάνιση και αίσθηση
• 25p και 30p για κανονική αναπαραγωγή
• 50p και 60p για αναπαραγωγή της ρέουσας κίνησης δυναμικών θεμάτων ή για τη δημιουργία εφέ αργής κίνησης με μισή ταχύτητα

Όταν η λήψη γίνεται με ανάλυση Full HD, υπάρχουν διαθέσιμες πρόσθετες επιλογές:
• 100p και 120p για ακόμα πιο ομαλή αναπαραγωγή πολύ γρήγορα κινούμενων θεμάτων και για ακραία εφέ αργής κίνησης με το ένα τέταρτο της ταχύτητας.*

Εκτός από το συμβατικό χρονόμετρο μεσοδιαστημάτων για στατικές λήψεις, η EOS R6 υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο time-lapse με ανάλυση 4K και Full HD. Αυτό επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να καταγράφουν αλλαγές που συμβαίνουν σε μια σκηνή με πολύ πιο αργό ρυθμό από το κανονικό και να τις αντιπαραθέτουν με πλάνα πραγματικού χρόνου και αργής κίνησης.

* Κατά τις λήψεις με ανάλυση Full HD 100/120p δεν καταγράφεται ήχος

Ο Javier φωτογραφίζει δύο μπαλαρίνες σε ένα θέατρο με την Canon EOS R6

Ο Javier φωτογραφίζει τις μπαλαρίνες, παρουσιάζοντας τις εξαιρετικές δυνατότητες κινηματογράφησης της EOS R6, καθώς και τη δυνατότητα σταθεροποίησης εικόνας 8 στοπ. ® Teatro Massimo.

Ποιότητα εικόνας επαγγελματικού επιπέδου

Η EOS R6 παρέχει την επιλογή λήψης με το Canon Log 1 ώστε να μην χάνεται η λεπτομέρεια στα φωτεινά σημεία και τις σκιές σε συνθήκες λήψης με έντονη αντίθεση. Τα πλάνα που καταγράφονται με Canon Log 1 διαβαθμίζονται εύκολα στα πλαίσια μιας ροής επεξεργασίας μετά τη λήψη, διευκολύνοντας την επίτευξη μιας συγκεκριμένης εμφάνισης ή την εφαρμογή ενός προφίλ χρωμάτων, ή το ταίριασμα των χρωμάτων με πλάνα που έχουν καταγραφεί χρησιμοποιώντας άλλες κάμερες ίδιου φορμά.

Η EOS R6 υποστηρίζει πλέον την κωδικοποίηση H.265, καθώς και την πιο παραδοσιακή H.264. Αυτό επιτρέπει εγγραφή 10bit 4:2:2 για εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Η εγγραφή μπορεί να γίνεται είτε εσωτερικά σε κάρτες μνήμης SD είτε εξωτερικά σε μια συσκευή εγγραφής μέσω της εξόδου micro HDMI.

Χειρισμός του δυναμικού εύρους

Όταν η λήψη γίνεται σε συνθήκες υψηλής αντίθεσης, η κατάσταση Ταινία HDR της EOS R6 καταγράφει εναλλάξ καρέ με ελλιπή έκθεση και καρέ με σωστή έκθεση, και μετά τα συνδυάζει αυτόματα σε ένα καρέ, το οποίο διατηρεί τη λεπτομέρεια στα έντονα φωτισμένα σημεία. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η EOS R6 υποστηρίζει πλέον και την κατάσταση εγγραφής HDR PQ για τα βίντεο αλλά και για τις στατικές εικόνες. Αυτή η κατάσταση υψηλού δυναμικού εύρους χρησιμοποιεί ένα σύστημα αντιληπτικής κβαντοποίησης, για πλάνα που δείχνουν εκπληκτικά όταν προβάλλονται σε συμβατές οθόνες HDR.

Η μηχανή κάνει την εγγραφή HDR PQ σε μορφή που συμμορφώνεται με την προδιαγραφή BT.2100 (PQ) HDR και με συμπίεση H.265, οπότε η επεξεργασία μπορεί να γίνεται με συμβατό λογισμικό.

Χορευτής μπαλέτου που ποζάρει σε ανοικτό τοπίο περιστοιχισμένο με κίονες

«Η Canon EOS R6 μου δίνει τη δυνατότητα να ενισχύω την απόδοσή μου ως δημιουργός ταινιών.»

Dual Pixel CMOS AF II

Το ενημερωμένο σύστημα Dual Pixel CMOS AF II της Canon επιτρέπει ομαλή και σίγουρη συνεχή εστίαση σε όλες τις καταστάσεις εγγραφής. Διαθέτει επίσης λειτουργίες Ανίχνευσης προσώπου και ματιών, οι οποίες εφαρμόζονται στο 100% του κάδρου,* οπότε είναι ιδανική για κινηματογράφηση με γρήγορους ρυθμούς. Το σύστημα μπορεί επίσης να αναγνωρίζει γάτες, σκύλους και πτηνά και να τα παρακολουθεί καθώς κινούνται μέσα στο κάδρο, προσαρμόζοντας την εστίαση ώστε να παραμένουν ευκρινή.

Είναι επίσης εύκολη η δημιουργία μεταβάσεων τύπου «pull-focus», στις οποίες η περιοχή ευκρίνειας μετατοπίζεται από ένα σημείο σε άλλο, ταυτόχρονα με την προσοχή του κοινού σας. Είναι ένα έξυπνο επαγγελματικό εφέ και η EOS R6 διευκολύνει τη χρήση του. Πατήστε απλώς στην οθόνη αφής της μηχανής (ή στην οθόνη μιας συνδεδεμένης έξυπνης συσκευής) και η μηχανή θα αλλάξει ομαλά την εστίαση, με την ταχύτητα που έχετε καθορίσει στο σύστημα των μενού της.

* Μόνο με συμβατούς φακούς. Σε ορισμένες σκηνές και θέματα, μπορεί να μην υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης του πλαισίου AF στα άκρα της οθόνης.

Η EOS R6 διαθέτει ενδείξεις «ζέβρα» – μοτίβα με λωρίδες που υπερτίθενται στην οθόνη και σας προειδοποιούν όταν ένα θέμα ή μια περιοχή πλησιάζει ένα συγκεκριμένο επίπεδο φωτεινότητας, με κίνδυνο υπερέκθεσης. Τα μοτίβα ρυθμίζονται ώστε να ενεργοποιούνται σε διάφορα επίπεδα φωτεινότητας, μέσω επιλογών στο κύριο μενού της EOS R6.

Χορευτής μπαλέτου που ποζάρει σε ανοικτό τοπίο περιστοιχισμένο με κίονες

Εστίαση στα πιο σημαντικά

Με την προηγμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης Dual pixel CMOS AF II, η EOS R6 αναγνωρίζει και παρακολουθεί τα κινούμενα αντικείμενα με τρόπο καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη μηχανή mirrorless.
Μια μηχανή Canon EOS R6 χειρός

® Teatro Massimo.

Εργαλεία που σας βοηθούν στην εστίαση
Για τη χειροκίνητη εστίαση, η EOS R6 προσφέρει ορισμένα εργαλεία που σας βοηθούν να επιτύχετε την απαιτούμενη κρίσιμη ευκρίνεια και τα αποτελέσματα που αναζητάτε.

Τονισμός περιγραμμάτων
Η περίμετρος των εστιασμένων περιοχών της σκηνής εμφανίζεται με περίγραμμα του χρώματος που επιλέγετε.
Μεγέθυνση για εστίαση
Εφαρμόζοντας μεγέθυνση, πρώτα κατά 5x και μετά κατά 10x, μπορείτε να δείτε καλύτερα την εικόνα και να αξιολογήσετε την εστίαση.
Υποβοήθηση Dual Pixel CMOS AF
Η τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF της EOS R6, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην κάμερα Cinema EOS C300 Mark II της Canon, μετρά την απόσταση του θέματος χρησιμοποιώντας τους αλγορίθμους της Dual Pixel και στη συνέχεια εμφανίζει μια ένδειξη για το αν έχει επιτευχθεί εστίαση στο θέμα ή όχι.

Χρόνοι λήψης

Η EOS R6 προσφέρει πανίσχυρες δυνατότητες εγγραφής ταινιών και στατικών εικόνων σε ένα σώμα μικρών διαστάσεων. Στους υψηλότερους ρυθμούς καρέ και αναλύσεις, δημιουργείται αναπόφευκτα θερμότητα εξαιτίας της ανάλυσης, του ρυθμού καρέ και της αυτόματης εστίασης. Οι κατά προσέγγιση χρόνοι λήψης για τις διαθέσιμες αναλύσεις και ρυθμούς καρέ σε περιβάλλον 23°C/73°F από εκκίνηση εν ψυχρώ περιγράφονται παρακάτω.

4K 60P
- 94% πλάτος αισθητήρα: 30 λεπτά
- Περικοπή APS-C (υπερδειγματοληψία 5,1K): 35 λεπτά *1

4K 30P
- 94% πλάτος αισθητήρα: δεν περιορίζεται από τη θερμότητα
- Περικοπή APS-C (υπερδειγματοληψία 5,1K): 40 λεπτά *1
*1 Η εγγραφή περιορίζεται στα 29 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Υποδεικνύει το χρόνο κατά τον οποίο η εγγραφή μπορεί να συνεχιστεί αμέσως

Αν η μηχανή φτάσει το όριο θερμοκρασίας, συνιστάται να την απενεργοποιήσετε για να πραγματοποιηθεί διάχυση της θερμότητας.
Οι κατά προσέγγιση χρόνοι επαναφοράς για περιβάλλον 23°C/73°F εμφανίζονται παρακάτω αλλά επηρεάζονται από ποικίλους παράγοντες όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η συνεχής λειτουργία της μηχανής και η επιλεγμένη ανάλυση λήψης. Ο χρόνος μέχρι τον πλήρη χρόνο εγγραφής ποικίλλει ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

4K 60P
- Η μείωση θερμοκρασίας για 10 λεπτά εξασφαλίζει περίπου 5 λεπτά χρόνου εγγραφής

«Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ»

Ο εξοπλισμός του Javier Cortes

Το βασικό κιτ που χρησιμοποιείται για επαγγελματική κινηματογράφηση.

Ο Javier Cortes που κρατάει στα χέρια του μια μηχανή Canon EOS R6

Μηχανές

EOS R6

Ό,τι κι αν φωτογραφίζετε, όπως κι αν το φωτογραφίζετε, η EOS R6 ενισχύει τη δημιουργικότητά σας με τρόπους που ποτέ πριν δεν θεωρούσατε εφικτούς.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Φακοί

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Αυτός ο φακός ανήκει στην τριάδα των απαραίτητων επαγγελματικών φακών RF Ζoom της Canon, και διαθέτει γρήγορο διάφραγμα, σταθεροποίηση εικόνας και μοτέρ Nano USM για αθόρυβη εστίαση.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Φακοί

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Ο γρηγορότερος υπερευρυγώνιος φακός ζουμ της Canon, με κινητήρα Nano USM, 5 στοπ σταθεροποίησης εικόνας, καθώς και 3 ασφαιρικά στοιχεία και 2 στοιχεία UD για εντυπωσιακή ευκρίνεια. Η Wanda λέει ότι τη βοηθά να δημιουργεί «όμορφες και απίστευτα ευκρινείς εικόνες».

Ανακαλύψτε περισσότερα

Canon RF 50mm F1.2L USM

Ο φακός που θέτει νέα πρότυπα στις φωτογραφικές επιδόσεις εξασφαλίζοντας κορυφαία ευκρίνεια, μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο και εξαιρετική απόδοση σε ασθενή φωτισμό.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Εξερευνήστε αυτά τα άρθρα για να ανακαλύψετε πώς υπερέχει η Canon EOS R6 σε τόσους πολλούς τομείς.

 • ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Σχεδιασμένη από την Canon, για εσάς

  Η σχεδίαση της EOS R6 δίνει μια καθησυχαστικά οικεία αίσθηση από την πρώτη στιγμή.

 • ΤΑΧΥΤΗΤΑ

  EOS R6 - Αθόρυβη, συνεχής λήψη

  Χρησιμοποιήστε την EOS R6 για συνεχή και αθόρυβη λήψη με ρυθμό που φτάνει έως την εκπληκτική τιμή των 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

 • ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

  Εστίαση στα πιο σημαντικά

  Με την προηγμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF II, η EOS R6 αναγνωρίζει και παρακολουθεί τα κινούμενα θέματα με τρόπο καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη μηχανή mirrorless.

 • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

  Ιδανική ποιότητα εικόνας σε μη ιδανικές συνθήκες

  Στην καρδιά της EOS R6 θα βρείτε τεχνολογίες που υπάρχουν και στην κορυφαία μας φωτογραφική μηχανή, EOS-1D X Mark lll.