ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σχεδιασμένη από την Canon, για εσάς

Φωτογράφος που ρυθμίζει την Canon EOS R6 για μια φωτογράφιση
Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ φωτογραφική μηχανή EOS, θα βρείτε οικεία πολλά στοιχεία της σχεδίασης της EOS R6 από την πρώτη στιγμή που θα την πιάσετε στα χέρια σας. Και αν δεν έχετε; Πιστεύουμε ότι θα είναι απολαυστικό να ανακαλύψετε πώς τα δάκτυλά σας φτάνουν ενστικτωδώς στα χειριστήριά της που βρίσκονται ακριβώς στο σωστό σημείο και πώς το προηγμένο ηλεκτρονικό της σκόπευτρο δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε εσάς και το θέμα σας.
Η Wanda Martin κοιτάζει μέσα από το φακό της Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο 3,69 εκατομ. κουκκίδων της EOS R6 παρέχει τόσο καθαρό οπτικό πεδίο, που θα νομίζετε ότι ακόμη χρησιμοποιείτε μηχανή DSLR. Με ρυθμό ανανέωσης 120fps και 100% κάλυψη, θα απορροφηθείτε πλήρως από τη φωτογράφισή σας, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα προεπισκόπησης της εικόνας όπως ακριβώς θα προκύψει κατά την τελική έκθεση. Η οθόνη μπορεί επίσης να περιστραφεί και να αποθηκευτεί επάνω στο σώμα της μηχανής, στραμμένη προς τα μέσα, για επιπλέον προστασία.

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο συμπληρώνεται με μια οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας, μεγέθους 3 ιντσών με 1,62 εκατομ. κουκκίδες, η οποία απομακρύνεται από τη μηχανή και περιστρέφεται κατά 270˚ ώστε να διευκολύνει τη φωτογράφιση και τη λήψη ταινιών από δημιουργικές γωνίες. Με το πάτημα, «σύρσιμο» και «τσίμπημα» σε αυτήν την οθόνη αφής, οι φωτογράφοι μπορούν να κάνουν λήψεις, να εξετάζουν εικόνες και να έχουν πρόσβαση στις επιλογές του συστήματος μενού της μηχανής. Με διπλό πάτημα στις οθόνες των μενού με δύο δάκτυλα μεγεθύνεται στιγμιαία το κείμενο για διευκόλυνση της ανάγνωσης.
Κοντινή περικομμένη φωτογραφία μιας Canon EOS R6
Χέρια που κρατάνε μια Canon EOS R6 με φακό

Εύχρηστοι, εργονομικοί μηχανισμοί ελέγχου

Τα κουμπιά, οι περιστροφικοί επιλογείς και οι άλλοι μηχανισμοί ελέγχου βρίσκονται κάτω από τα δάκτυλα και τους αντίχειρές σας και μπορείτε να τους φτάνετε ενστικτωδώς καθώς κρατάτε την EOS R6. Αυτό διευκολύνει την προσαρμογή των ρυθμίσεων χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τη μηχανή από το μάτι σας.

Ένας Πίσω επιλογέας ελέγχου που «έρχεται» ακριβώς κάτω από τον αντίχειρά σας συμπληρώνει τον Κύριο επιλογέα της μηχανής, στον οποίο φτάνετε εύκολα με τον δείκτη σας. Υπάρχει επίσης ένας πίσω τροχός για πλοήγηση κατά την αναπαραγωγή εικόνων, ενώ στους φακούς RF υπάρχει ένας προγραμματιζόμενος Δακτύλιος ελέγχου φακού. Η λαβή ειδικού σχήματος έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση κατά τις λήψεις για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ένας ειδικός επιλογέας κατάστασης χρησιμοποιείται για την εναλλαγή μεταξύ των καταστάσεων λήψης, ενώ υπάρχουν ξεχωριστοί εμπρός και πίσω επιλογείς που μπορούν να προγραμματιστούν για ρύθμιση του διαφράγματος και της ταχύτητας κλείστρου με τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας τρόπο εργασίας. Οι περιοχές εστίασης μπορούν να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε θέση στην οθόνη με το ειδικό τζόιστικ AF ή μέσω του περιβάλλοντος της οθόνης αφής της μηχανής.
Αναλυτική εικόνα της πίσω και της μπροστινής όψης της μηχανής
Το πλαίσιο της EOS R6 είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και εμπνέει σιγουριά, ενώ η μηχανή διαθέτει επίσης προστασία από τη σκόνη και την υγρασία για να μπορείτε να συνεχίζετε τις λήψεις σας ακόμα κι όταν δυσκολεύουν οι συνθήκες γύρω σας.

Ο μηχανισμός του κλείστρου της EOS R6 έχει ρυθμιστεί προσεκτικά ώστε να παράγει έναν πιο απαλό αλλά και σαφή ήχο, που είναι λιγότερο πιθανό να γίνει αντιληπτός από το θέμα σας. Είναι βελτιστοποιημένος για λήψεις υψηλής ταχύτητας και έχει ονομαστική αντοχή 300.000 ενεργοποιήσεων. Το κλείστρο μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να παραμένει ανοικτό ή κλειστό καθώς αλλάζετε φακούς ή όταν απενεργοποιείτε τη μηχανή, για να προστατεύεται ο αισθητήρας ή να παραμένει έτοιμος για δράση.

Γνωμικό

«Η οθόνη μεταβλητής γωνίας διευκόλυνε πολύ τις γρήγορες λήψεις από διαφορετική οπτική γωνία.»

Canon Camera

Σύνταξη Wanda Martin

Canon Ambassador


Διπλές υποδοχές καρτών για ευελιξία λήψης

Είναι διαθέσιμο ένα ζεύγος υποδοχών καρτών μνήμης SD, οι οποίες είναι συμβατές με την πιο πρόσφατη τεχνολογία UHS-II για γρήγορη εγγραφή και υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Μπορείτε να διαμορφώσετε τη μηχανή ώστε τα αρχεία JPEG και RAW να αποθηκεύονται σε διαφορετικές κάρτες ή να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας τους για επιπλέον σιγουριά. Η EOS R6 μπορεί επίσης να ρυθμιστεί για αποθήκευση φωτογραφιών στη μία κάρτα και κινηματογραφικού υλικού στην άλλη. Αυτό σας βοηθά να παραμένετε οργανωμένοι σε όλη τη δημιουργική διαδικασία.
Δύο υποδοχές καρτών της EOS R6

Η ισχύς που χρειάζεστε για τη φωτογράφισή σας

Στην EOS R6 χρησιμοποιείται μια ολοκαίνουργια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλότερης χωρητικότητας, η οποία εξασφαλίζει περισσότερες λήψεις με μία φόρτιση απ’ ότι η LP-E6N. Η LP-E6NH είναι συμβατή με προηγούμενα μοντέλα μηχανών EOS, ενώ η EOS R6 μπορεί επίσης να τροφοδοτηθεί από παλαιότερες μπαταρίες LP-E6N και LP-E6.*

Η φόρτιση μέσω USB είναι διαθέσιμη μέσω του επίσημου τροφοδοτικού PD-E1 της Canon ή μέσω τροφοδοτικών και power bank συμβατών με την τεχνολογία PD, για πρόσθετη ισχύ όταν τη χρειάζεστε. Διατίθεται επίσης η προαιρετική λαβή μπαταρίας BG-R10, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση δύο μπαταριών για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους λήψεων. Επίσης, παρέχει δεύτερα χειριστήρια και επιπλέον άνεση κατά τις λήψεις με κατακόρυφο προσανατολισμό.


*Όταν χρησιμοποιούνται οι παλαιότερες μπαταρίες LP-E6NΗ, μπορεί να είναι χαμηλότερη η ταχύτητα λήψης και μειωμένος ο αριθμός των λήψεων
Δύο υποδοχές καρτών της EOS R6
Προβολή μιας λήψης με μια Canon EOS R6 σε smartphone, με τη μηχανή στο φόντο

® Teatro Massimo.

Περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης από ποτέ

Η EOS R6 διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi και πάντα ενεργό σύστημα Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για συνεχή σύνδεση με συμβατές έξυπνες συσκευές. Για την εξέταση και επιλογή εικόνων στις κάρτες SD της μηχανής, καθώς και για την online κοινοποίησή τους στο κοινό σας, ανοίξτε απλώς την εφαρμογή Canon Camera Connect σε ένα συμβατό smartphone ή tablet* και η μηχανή θα συνδεθεί αμέσως μέσω Wi-Fi για να μπορέσετε να μεταφέρετε τα αρχεία εικόνας που θέλετε και να προσθέσετε πληροφορίες GPS, αν απαιτείται. Υπάρχει επίσης δυνατότητα απομακρυσμένης λήψης με τη μηχανή από την έξυπνη συσκευή σας ή ρύθμισης της EOS R6 για αυτόματη μεταφορά εικόνων, ώστε οι εικόνες να αποστέλλονται αυτόματα στη συσκευή σας καθώς φωτογραφίζετε με τη μηχανή.

Αυτή η συνδεσιμότητα Wi-Fi επιτρέπει επίσης τον απομακρυσμένο έλεγχο της μηχανής από το λογισμικό EOS Utility. Αυτή η δυνατότητα εξασφαλίζει λήψεις με άμεση προβολή, απομακρυσμένη εξέταση εικόνων και έλεγχο της μηχανής, ώστε να μπορείτε να κάνετε λήψεις από δυσπρόσιτες γωνίες, από απόσταση ή σε στούντιο. Και για τον απόλυτο έλεγχο της μηχανής, διατίθεται για λήψη ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού, με το οποίο μπορείτε να δημιουργείτε λογισμικό που λειτουργεί παράλληλα με την EOS για την εργασία σας ή ως χόμπι. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://developers.canon-europe.com/s/
Φωτογράφιση μιας μπαλαρίνας σε ένα κλειστό/οικιακό περιβάλλον και ένας φορητός υπολογιστής συνδεδεμένος ασύρματα στη μηχανή που προβάλλει την ίδια λήψη

Λήψεις με ασύρματη σύνδεση με την EOS R6

Αποστολή εικόνων απευθείας από τη μηχανή στο cloud

Η νέα υπηρεσία φωτογραφίας της Canon στο cloud, image.canon, επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν online τις πρωτότυπες εικόνες τους, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων RAW, για έως 30 ημέρες. Τα αρχεία εικόνων μπορούν στη συνέχεια να μετακινούνται στον αποθηκευτικό χώρο των 10GB του χρήστη, στο Google Drive, στο Creative Cloud της Adobe* ή σε τοπικά μέσα αποθήκευσης.

Η EOS R6 επιτρέπει την αυτόματη αποστολή εικόνων στην υπηρεσία cloud image.canon, ώστε να είναι έτοιμες για συγχρονισμό με το PC/Mac σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Οι βαθμολογίες που εφαρμόζονται μέσω του κουμπιού RATE στη μηχανή διατηρούνται, ώστε να μπορείτε να βρίσκετε αμέσως στις αγαπημένες σας εικόνες.
Μια Canon EOS R6 δίπλα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού

Ενσωματωμένη λειτουργία FTP

Για τους επαγγελματίες φωτογράφους που χρειάζεται να παραδίδουν τις φωτογραφίες απευθείας στους πελάτες γρήγορα και με ασφάλεια από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, η EOS R6 προσφέρει ενσωματωμένη υποστήριξη FTP και FTPS μέσω του ενσωματωμένου Wi-Fi 2,4GHz της μηχανής. Οι ρυθμίσεις FTP διαμορφώνονται στην ίδια την μηχανή και υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης έως 9 προκαθορισμένων διαμορφώσεων για άμεση ανάκληση.

Όταν γίνεται βαθμολόγηση των φωτογραφιών στη μηχανή με το κουμπί RATE, αυτά τα μεταδεδομένα μπορούν να μεταδίδονται μαζί με τα αρχεία εικόνας, καθώς αποτελούν πολύτιμες πληροφορίες για τους υπεύθυνους επεξεργασίας των εικόνων και για το προσωπικό των πρακτορείων.

Σχετικά άρθρα

Εξερευνήστε αυτά τα άρθρα για να ανακαλύψετε πώς υπερέχει η Canon EOS R6 σε τόσους πολλούς τομείς.

 • Ο Javier Cortes απαθανατίζει χορευτικές κινήσεις με την EOS R6

  ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

  Μία μηχανή για στατικές εικόνες και βίντεο

  Εκτός από τις στατικές εικόνες κορυφαίας ποιότητας, η EOS R6 παράγει και εξαιρετικά βίντεο.

 • μια παράσταση μπαλέτου με φόντο τη θάλασσα

  ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

  Ιδανική ποιότητα εικόνας σε μη ιδανικές συνθήκες

  Στην καρδιά της EOS R6 θα βρείτε τεχνολογίες που υπάρχουν και στην κορυφαία μας φωτογραφική μηχανή, EOS-1D X Mark lll.

 • Εστίαση στα σημαντικά με μια EOS R6

  ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

  Εστίαση στα πιο σημαντικά

  Με την προηγμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF II, η EOS R6 αναγνωρίζει και παρακολουθεί τα κινούμενα θέματα με τρόπο καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη μηχανή mirrorless.

 • Άνδρας σε στάση μπαλέτου

  ΤΑΧΥΤΗΤΑ

  EOS R6 - Αθόρυβη, συνεχής λήψη

  Χρησιμοποιήστε την EOS R6 για συνεχή και αθόρυβη λήψη με ρυθμό που φτάνει έως την εκπληκτική τιμή των 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο.