CANON EOS R5

Συνδεθείτε

Η EOS R5 είναι μια από τις μηχανές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες διασύνδεσης που έχουμε δημιουργήσει ποτέ, καθώς μπορεί να στέλνει αρχεία εικόνας μέσω έξυπνης συσκευής ή μέσω δικτύου Wi-Fi σε πελάτες, σε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και σε λογαριασμούς στο cloud μέσω της υπηρεσίας image.canon.

Εξαιρετικά σταθερή, εξαιρετικά γρήγορη

Η EOS R5 μπορεί να δημιουργήσει γρηγορότερες, σταθερότερες ασύρματες συνδέσεις, χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi διπλής ζώνης 2,4GHz και 5GHz, αλλά και χάρη στην υποστήριξη των προτύπων 802.11a, b, g, n και 802.11ac. Η πάντα ενεργή σύνδεση Bluetooth χαμηλής ενέργειας διατηρεί τη μηχανή συνδεδεμένη σε έξυπνες συσκευές, επιτρέποντάς σας να εξετάζετε εικόνες, να τις επεξεργάζεστε και να τις μεταφέρετε επί τόπου σε κινητά τηλέφωνα και tablet.

Η μηχανή μπορεί να χρησιμοποιεί σύνδεση Wi-Fi για να επικοινωνεί με έξυπνες συσκευές, να αποστέλλει εικόνες στο cloud μέσω της πύλης image.canon ή να αποστέλλει εικόνες απευθείας μέσω FTP.

Εφαρμογή Camera Connect

Ξεκινήστε την ψηφιακή ροή εργασίας σας από τον δρόμο, πριν καν επιστρέψετε από τον χώρο των λήψεων. Εκκινήστε την εφαρμογή Canon Camera Connect στο smartphone ή στο tablet σας και η EOS R5 θα συνδεθεί αυτόματα μέσω Wi-Fi, επιτρέποντας στους χρήστες να εξετάζουν το περιεχόμενο της κάρτας μνήμης της μηχανής και να μεταφέρουν εικόνες για επεξεργασία με την εφαρμογή Canon Digital Photo Professional ή για κοινή χρήση.

Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τη EOS R5 για Αυτόματη μεταφορά εικόνων, ώστε οι εικόνες να αποστέλλονται αυτόματα σε μια έξυπνη συσκευή κατά τη διάρκεια της λήψης.

Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει στους φωτογράφους να ελέγχουν τις μηχανές EOS R5 ασύρματα – για λήψη στατικών εικόνων και βίντεο. Επιλέξτε το σημείο εστίασης, ρυθμίστε την έκθεση και δείτε τι βλέπει η μηχανή χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Άμεσης προβολής, η οποία επιτρέπει ασύρματη λήψη από δυσπρόσιτες γωνίες.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Συνδέστε τη μηχανή σας με μια συσκευή Apple ή Android για απομακρυσμένη λήψη και εύκολη κοινή χρήση φωτογραφιών.

image.canon

Η image.canon, η νέα υπηρεσία cloud της Canon για φωτογράφους, επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν online απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων αρχείων RAW, για έως και 30 ημέρες. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν τα αρχεία εικόνων στο Google Drive, στο Adobe Creative Cloud ή σε κάποιο τοπικό μέσο αποθήκευσης.

Η EOS R5 είναι η πρώτη EOS που παρέχει δυνατότητα αυτόματης αποστολής εικόνων στην υπηρεσία cloud image.canon, ώστε οι φωτογραφίες να είναι έτοιμες και να σας περιμένουν σε ένα συγχρονισμένο PC/Mac όταν επιστρέψετε από τη φωτογράφιση.

Image.canon

Απρόσκοπτη μεταφορά εικόνων και ταινιών από μια μηχανή Canon στις συσκευές και στις υπηρεσίες Web που χρησιμοποιείτε.

FTP

Για τους επαγγελματίες φωτογράφους που χρειάζεται να παραδίδουν τις φωτογραφίες απευθείας στους πελάτες γρήγορα και με ασφάλεια από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, η EOS R5 προσφέρει ενσωματωμένη υποστήριξη FTP και FTPS μέσω του ενσωματωμένου Wi-Fi της μηχανής. Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις FTP στη μηχανή ή εκτός σύνδεσης χρησιμοποιώντας το λογισμικό EOS Utility, ενώ έχετε στη διάθεσή σας έως και 10 προκαθορισμένες διαμορφώσεις για άμεση ανάκληση.

Για την EOS R5 είναι διαθέσιμη μια προαιρετική λαβή WFT-R10 Wi-Fi, η οποία προσφέρει επίσης σύνδεση μέσω Gigabit Ethernet για ενσύρματη δικτύωση και προσθέτει κεραίες MIMO για αυξημένη εμβέλεια Wi-Fi με λιγότερες παρεμβολές. Επιπλέον, υποστηρίζεται ασφαλής μετάδοση εικόνων μέσω SFTP.

Όταν οι φωτογραφίες αξιολογούνται ή επισημαίνονται με φωνητική σημείωση, τα μεταδεδομένα αυτά μπορούν να αποσταλούν μαζί με τα αρχεία εικόνας – παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για εκείνους που θα επεξεργαστούν τις εικόνες και για το προσωπικό των πρακτορείων.

Οθόνη κατάστασης μεταφοράς FTP
Αυτή η οθόνη, την οποία ζήτησαν φωτογράφοι ειδησεογραφικών και αθλητικών θεμάτων για την αποστολή εικόνων μέσω FTP, δείχνει πόσο θα διαρκέσει η αποστολή των εικόνων. Αυτό επιτρέπει στους φωτογράφους να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις αναφορικά με το εάν θα μείνουν εκεί που βρίσκονται και θα ολοκληρώσουν τη μεταφορά ή αν θα αναζητήσουν ταχύτερη σύνδεση κάπου αλλού.

Προστασία μεταφοράς εικόνων
Χρήσιμη για πολλούς φωτογράφους ειδησεογραφικών και αθλητικών θεμάτων, είναι η επιλογή αυτόματης "προστασίας" εικόνων που έχουν αποσταλεί σε διακομιστή FTP. Η προστασία εικόνων σημαίνει ότι είναι κλειδωμένες και δεν μπορούν να διαγραφούν κατά λάθος. Επίσης, είναι εύκολο να αναγνωρίσετε ποιες εικόνες έχουν σταλεί στον πελάτη, όταν τις μεταφέρετε όλες στον υπολογιστή σας μετά τη λήψη.

Για τον πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων FTP και τη δυνατότητα προσθήκης δεδομένων IPTC και φωνητικών σημειώσεων στις εικόνες, η εφαρμογή Canon Mobile File Transfer επεκτείνει τις δυνατότητες FTP της μηχανής σας μέσω του smartphone σας.

Περισσότερες πληροφορίες και λήψη >

Σχετικά άρθρα

 • ΑΡΘΡΟ

  Πρώτες λήψεις με την Canon EOS R5: απαθανάτιση της φύσης με όμορφες λεπτομέρειες

  Η Ulla Lohmann και ο Robert Marc Lehmann εξηγούν πώς ο αισθητήρας 45MP και η λειτουργία AF με παρακολούθηση ματιών της Canon EOS R5 τους βοήθησε να βγάλουν εντυπωσιακές φωτογραφίες στην ύπαιθρο.

 • ΑΡΘΡΟ

  Φωτογράφιση 8K και υπερδειγματοληψία 4K με την Canon EOS R5

  Στις πρώτες λήψεις βίντεο με την Canon EOS R5, ο Martin Bissig και ο Ivan D’Antonio εξερεύνησαν πώς οι δυνατότητες 8K της μηχανής μειώνουν τη διάρκεια της λήψης και διευρύνουν τις δημιουργικές επιλογές.

 • ΑΡΘΡΟ

  Canon EOS R5: 10 δυνατότητες που δεν πρέπει να χάσετε

  Ανακαλύψτε τις δυνατότητες που κάνουν τη EOS R5 να αλλάζει τα δεδομένα, όπως τη δυνατότητα λήψης στατικών εικόνων 45MP με ρυθμό έως και 20fps και πλάνων βίντεο 8K RAW.

 • ΑΡΘΡΟ

  Canon EOS R5 ή EOS R6 – ποια είναι η κατάλληλη για εσάς;

  Η Canon παρουσιάζει όχι μία, αλλά δύο mirrorless φωτογραφικές μηχανές full frame. Ποια είναι η κατάλληλη για εσάς; Συγκρίνουμε τις EOS R5 και EOS R6.