CANON EOS R5

Ισχυρές επαγγελματικές επιδόσεις

Η EOS R5 μπορεί να καταγράφει εικόνες 45 megapixel με ρυθμό έως και 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με ταυτόχρονη αυτόματη εστίαση και παρακολούθηση θέματος. Αυτό το είδος επιδόσεων –το οποίο υποστηρίζεται από έναν ειδικά σχεδιασμένο ενσωματωμένο επεξεργαστή DIGIC X– σας δίνει τη δυνατότητα να αποτυπώνετε εικόνες που μέχρι τώρα ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας.
Ένας ποδηλάτης βουνού εκτελεί μια φιγούρα στον αέρα κόντρα στον ήλιο. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από χαμηλή γωνία και πλαισιώθηκε με τις κόκκινες παπαρούνες και τα χορτάρια στην πλαγιά του λόφου

Ο Martin Bissig ήταν ένας από τους πρώτους επαγγελματίες που δοκίμασε τις κινηματογραφικές ικανότητες της Canon EOS R5, φωτογραφίζοντας πλάνα με γρήγορη δράση ποδηλατών βουνού και αθλητών του σκέιτ. Λήψη με μια Canon EOS R5 με φακό Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM στα 15mm, 1/800 δευτ., f/9 και ISO250. © Martin Bissig

Πρωτόγνωρη ταχύτητα

Η EOS R5 σάς επιτρέπει να συλλαμβάνετε φευγαλέες στιγμές όπως ποτέ μέχρι τώρα και να αποτυπώνετε εικόνες πλήρους καρέ 45 megapixel στην εντυπωσιακή ταχύτητα των 201 καρέ ανά δευτερόλεπτο, εντελώς αθόρυβα και με AE και AF πλήρους ιχνηλάτησης.

Είτε φωτογραφίζετε σπορ, άγρια φύση ή πορτραίτα είτε κάνετε ρεπορτάζ, η EOS R5 σάς δίνει περισσότερες ευκαιρίες να συλλάβετε την τέλεια στιγμή στο χρόνο. Και, όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μηχανικό κλείστρο, έχετε στη διάθεσή σας δυνατότητα συνεχούς λήψης στον εντυπωσιακό ρυθμό καρέ 12fps1: κορυφαία επίδοση για mirrorless φωτογραφική μηχανή full-frame.

EOS R5

© Robert Marc Lehmann

© Martin Bissig / Canon Ambassador

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Martin Bissig / Canon Ambassador

Υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σκόπευτρο

Η EOS R5 διαθέτει ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο το οποίο είναι τόσο προηγμένο που φαίνεται σαν να μην υπάρχει τίποτα μεταξύ του φωτογράφου και του θέματος. Με ανάλυση 5,76 εκατομ. κουκκίδων, κάλυψη 100 τοις εκατό και ρυθμό ανανέωσης 120fps, θα αισθάνεστε ότι έχετε βυθιστεί στη σκηνή, ενώ ταυτόχρονα βλέπετε πώς ακριβώς θα φαίνονται οι εικόνες όταν θα κάνετε τη λήψη.

Το EVF συμπληρώνεται από μια οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας 3,15 ιντσών, 2,1 εκατομ. κουκκίδων, η οποία ανοίγει μακριά από το σώμα της μηχανής και μπορεί να περιστραφεί έως 270˚ για άνετες λήψεις από δύσκολες γωνίες. Η οθόνη μπορεί επίσης να περιστραφεί και να αποθηκευτεί κοιτάζοντας προς το σώμα της μηχανής, για προστασία.

Ένας αισθητήρας στην πίσω πλευρά της EOS R5 εξασφαλίζει αυτόματη εναλλαγή μεταξύ του ηλεκτρονικού σκοπεύτρου και της οθόνης μόλις η μηχανή έρθει στο ύψος του ματιού σας. Ο αισθητήρας μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά ανάλογα με το αν η οθόνη είναι αναδιπλωμένη ή όχι.

Η EOS R5 μπορεί επίσης να προγραμματιστεί ώστε ο οπίσθιος φωτισμός LCD να απενεργοποιηθεί, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να απενεργοποιούν την οθόνη LCD και να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό σκόπευτρο αντ' αυτής, εξετάζοντας τις εικόνες στη μεγαλύτερη οθόνη LCD. Πρόκειται για μια λειτουργία που είναι γνωστή σε όλους τους χρήστες DSLR.

Επεξεργαστής εικόνας DIGIC X

Η απίστευτη ταχύτητα συνεχούς λήψης της EOS R5, η εξαιρετική ποιότητα εικόνας και η κορυφαία αυτόματη εστίαση ελέγχονται από έναν επεξεργαστή DIGIC X, ο οποίος υποστηρίζει και τις άλλες λειτουργίες της μηχανής και διασφαλίζει γρήγορη απόκριση κατά τον χειρισμό.

Δύο υποδοχές καρτών με CFexpress

Η EOS R5 διαθέτει δύο υποδοχές καρτών μνήμης: μία για τις ευρέως συμβατές κάρτες SD (με υποστήριξη για SD υψηλής ταχύτητας τύπου UHS-II) και μια δεύτερη εξαιρετικά γρήγορη υποδοχή για κάρτες CFexpress, οι οποίες παρέχουν την απίστευτη ταχύτητα που χρειάζεται για συνεχή λήψη έως και 180 αρχείων RAW με ρυθμό 20fps, καθώς και για ορισμένες από τις μορφές βίντεο της EOS R5 με μεγαλύτερη ανάλυση.


CFexpressV90 UHS-II SD
Μέγ. ταχύτητα μεταφοράς1,97GB ανά δευτ.321MB ανά δευτ.


Καθώς η φωτογραφική μηχανή είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη, το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο χρήσης των καρτών. Μπορείτε να διαμορφώσετε μια μηχανή και να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις της σε μία από τις κάρτες μνήμης. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε τις ρυθμίσεις με έναν φίλο ή, εάν έχετε δύο φωτογραφικές μηχανές, να τις αντιγράψετε και στις δύο μηχανές. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης χρήσιμη κατά την αποστολή της φωτογραφικής μηχανής για συντήρηση, καθώς μπορείτε να φορτώσετε ξανά όλες τις ρυθμίσεις σας κατά την επιστροφή της.

Προβολή της Canon EOS R5 από τη δεξιά πλευρά του χρήστη. Οι δύο υποδοχές καρτών βρίσκονται κάτω από ένα κάλυμμα στο πλάι.

Η Canon EOS R5 διαθέτει επίσης δύο υποδοχές καρτών – μια υποδοχή κάρτας CFexpress υψηλής ταχύτητας και μια υποδοχή συμβατή με όλες τις κάρτες SD.

Μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας

Η EOS R5 τροφοδοτείται από μια προηγμένη μπαταρία LP-E6NH, η οποία προσθέτει 20% περισσότερη χωρητικότητα από τις παλαιότερες μπαταρίες LP-E6N, επιτρέποντάς σας να αποτυπώνετε 490 λήψεις με μία μόνο φόρτιση υπό αυστηρές συνθήκες δοκιμής* – και σημαντικά περισσότερες υπό πραγματικές συνθήκες λήψης.

Μπορείτε να φορτίζετε τις μπαταρίες LP-E6NH χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο φορτιστή μπαταριών ή μέσα στη μηχανή μέσω USB C 3.1, με τροφοδοσία PD 5V/1,5A. Διατίθεται επίσης η λαβή μπαταρίας BG-R10, η οποία μπορεί να δεχτεί δύο μπαταρίες ταυτόχρονα για μεγαλύτερη διάρκεια λήψης.

Οι παλιότερες μπαταρίες LP-E6 και LP-E6N είναι συμβατές με τη EOS R5, αν και οι γρηγορότεροι ρυθμοί λήψεων και η φόρτιση εντός μηχανής δεν υποστηρίζονται όταν χρησιμοποιείτε την μπαταρία LP-E6.

* Σύμφωνα με τα πρότυπα CIPA, στους 23˚C, χρησιμοποιώντας την LCD σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας

Επαγγελματική ποιότητα κατασκευής

Η EOS R5 είναι κατασκευασμένη γύρω από ένα σώμα από κράμα μαγνησίου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει τις δύσκολες συνθήκες της επαγγελματικής χρήσης. Τα προστατευτικά στεγανοποίησης από τη σκόνη και την υγρασία σας επιτρέπουν να συνεχίσετε τις λήψεις σας με αυτοπεποίθηση, όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες.

EOS R5

Σχετικά άρθρα

 • ΑΡΘΡΟ

  Πρώτες λήψεις με την Canon EOS R5: απαθανάτιση της φύσης με όμορφες λεπτομέρειες

  Η Ulla Lohmann και ο Robert Marc Lehmann εξηγούν πώς ο αισθητήρας 45MP και η λειτουργία AF με παρακολούθηση ματιών της Canon EOS R5 τους βοήθησε να βγάλουν εντυπωσιακές φωτογραφίες στην ύπαιθρο.

 • ΑΡΘΡΟ

  Φωτογράφιση 8K και υπερδειγματοληψία 4K με την Canon EOS R5

  Στις πρώτες λήψεις βίντεο με την Canon EOS R5, ο Martin Bissig και ο Ivan D’Antonio εξερεύνησαν πώς οι δυνατότητες 8K της μηχανής μειώνουν τη διάρκεια της λήψης και διευρύνουν τις δημιουργικές επιλογές.

 • ΑΡΘΡΟ

  Canon EOS R5: 10 δυνατότητες που δεν πρέπει να χάσετε

  Ανακαλύψτε τις δυνατότητες που κάνουν τη EOS R5 να αλλάζει τα δεδομένα, όπως τη δυνατότητα λήψης στατικών εικόνων 45MP με ρυθμό έως και 20fps και πλάνων βίντεο 8K RAW.

 • ΑΡΘΡΟ

  Canon EOS R5 ή EOS R6 – ποια είναι η κατάλληλη για εσάς;

  Η Canon παρουσιάζει όχι μία, αλλά δύο mirrorless φωτογραφικές μηχανές full frame. Ποια είναι η κατάλληλη για εσάς; Συγκρίνουμε τις EOS R5 και EOS R6.

  1. Ηλεκτρονικό κλείστρο έως περίπου 20fps με ιχνηλάτηση AF/AE: Ισχύει για μερικούς φακούς RF/EF, όταν το κλείστρο είναι εντελώς ανοικτό. Για μια λίστα συμβατών φακών, ανατρέξτε στον επίσημο ιστότοπο της Canon. Η ταχύτητα λήψεων ριπής εξαρτάται από την ταχύτητα του κλείστρου, τη ρύθμιση του διαφράγματος, την κατάσταση του διαφράγματος στη διάρκεια της συνεχούς λήψης, τις συνθήκες του θέματος, τη φωτεινότητα (ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού) και τον τύπο του φακού. Μηχανικό κλείστρο έως περίπου 12fps με ιχνηλάτηση AF/AE: Κατά τη χρήση φακών RF και ορισμένων φακών EF. Για μια λίστα συμβατών φακών, ανατρέξτε στον επίσημο ιστότοπο της Canon. Η ταχύτητα λήψεων ριπής μεταβάλλεται σε 3 στάδια, ανάλογα με τον τύπο των μπαταριών, το φορτίο των μπαταριών που απομένει, τον αριθμό των μπαταριών, το φακό που χρησιμοποιείται, τη θερμοκρασία, τη ρύθμιση του ενσωματωμένου Wi-Fi (ενεργοποιημένο/απενεργοποιημένο), καθώς και από το αν χρησιμοποιείτε λαβή μπαταρίας και μονάδα WFT, μετατροπέα DC ή τροφοδοτικό ρεύματος USB. Εκτός από τους παραπάνω παράγοντες, η μέγιστη ταχύτητα λήψεων ριπής μπορεί να μειωθεί λόγω της ταχύτητας του κλείστρου, του διαφράγματος, της χρήσης φλας, της επεξεργασίας μείωσης του τρεμοπαίγματος, των συνθηκών του θέματος και της φωτεινότητας (ειδικά σε σκοτεινά σημεία).