ΑΡΘΡΟ

Canon EOS-1D X Mark III: Συνδεθείτε

Canon EOS-1D X Mark III

Μπορείτε να συνδέεστε γρήγορα και εύκολα είτε χρησιμοποιείτε το δίκτυο στην πλευρά του αγωνιστικού χώρου σε ένα στάδιο είτε στέλνετε ένα ρεπορτάζ με το smartphone σας από την άλλη πλευρά του κόσμου. Η Canon EOS-1D X Mark III απλοποιεί τη διαδικασία όσο ποτέ άλλοτε, για να μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας εκεί που πρέπει πριν από τους ανταγωνιστές.

Ασύρματη δικτύωση

Η Canon EOS-1D X Mark III διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη δικτύωσης Wi-Fi, η οποία είναι ιδανική για επικοινωνία με έξυπνες συσκευές και υπολογιστές, είτε στο στούντιο είτε οπουδήποτε αλλού.

Για την αναζήτηση, την επεξεργασία, το ρετουσάρισμα και την αποστολή φωτογραφιών εν κινήσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε smartphone και tablet με την εφαρμογή Camera Connect και την εφαρμογή Digital Photo Professional Express*. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως προηγμένο τηλεχειριστήριο για τη μηχανή, καθώς επιτρέπουν σύνθεση του κάδρου, αλλαγή των ρυθμίσεων της μηχανής και λήψη στατικών φωτογραφιών και βίντεο μέσω της οθόνης τους. Αυτές οι εργασίες μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν από PC και Mac με το λογισμικό EOS Utility.

Όταν χρειάζεστε μια ισχυρότερη ασύρματη σύνδεση, ο προαιρετικός προσαρμογέας ασύρματης επικοινωνίας WFT-E9 παρέχει αυξημένη εμβέλεια και μεγαλύτερη αξιοπιστία σε περιοχές με «συμφόρηση ψηφιακών σημάτων», όπως τα στάδια ποδοσφαίρου. Υποστηρίζει το πρότυπο MIMO 802.11ac, το οποίο χρησιμοποιεί αμφότερες τις ζώνες συχνοτήτων 5GHz και 2,4GHz για επικοινωνία σε αποστάσεις έως 150 μέτρα, ενώ επιτρέπει επίσης τη σύνδεση σε διακομιστές μέσω του ασφαλούς πρωτοκόλλου SFTP.

* Η έξυπνη συσκευή πρέπει να διαθέτει Bluetooth έκδοσης 4.0 (ή νεότερη). Η έξυπνη συσκευή πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα iOS 11.4 (ή νεότερο) ή Android 5.0 (ή νεότερο)

Οθόνη κατάστασης μεταφοράς FTP

Αυτή η οθόνη, την οποία ζήτησαν φωτογράφοι ειδησεογραφικών και αθλητικών θεμάτων για την αποστολή εικόνων μέσω FTP, δείχνει πόσο θα διαρκέσει η αποστολή των εικόνων. Αυτό επιτρέπει στους φωτογράφους να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις αναφορικά με το εάν θα μείνουν εκεί που βρίσκονται και θα ολοκληρώσουν τη μεταφορά ή αν θα αναζητήσουν ταχύτερη σύνδεση κάπου αλλού.

Συνδέσεις Ethernet

Στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο διατίθενται ενσύρματες συνδέσεις Ethernet για τους φωτογράφους που βρίσκονται στα πλάγια του αγωνιστικού χώρου, ώστε να μπορούν να μεταδίδουν εικόνες στα ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς κάνουν τις λήψεις τους. Γι' αυτόν το λόγο ενσωματώσαμε στην Canon EOS-1D X Mark III μια ταχύτατη θύρα Gigabit Ethernet, η οποία μεταδίδει δεδομένα με διπλάσια ταχύτητα από την 1D X Mark II.

Οι ρυθμίσεις συνδεσιμότητας είναι πλέον ομαδοποιημένες στη δική τους καρτέλα του μενού. Υπάρχει πλέον δυνατότητα αποθήκευσης έως 20 προκαθορισμένων ρυθμίσεων σύνδεσης για άμεση ανάκληση, ενώ τα στοιχεία πρόσβασης στα δίκτυα και τα στοιχεία των διακομιστών αποθηκεύονται ξεχωριστά, ώστε να μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος ρυθμίσεων σε νέες τοποθεσίες. Επιπλέον, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μπορούν να διανέμουν ηλεκτρονικά τις ρυθμίσεις σύνδεσης στους φωτογράφους τους. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να φορτώνονται στη φωτογραφική μηχανή μέσω κάρτας μνήμης.

Η συνδεσιμότητα Ethernet υποστηρίζει πλέον ασφαλή πρωτόκολλα SFTP, τα οποία εμποδίζουν την υποκλοπή των εικόνων.

Canon EOS-1D X Mark III


< Επιστροφή στην επισκόπηση της Canon EOS-1D X Mark III

Σχετικά άρθρα