ΑΡΘΡΟ

Canon EOS-1D X Mark III: Συνδεθείτε

Canon EOS-1D X Mark III

Μπορείτε να συνδέεστε γρήγορα και εύκολα είτε χρησιμοποιείτε το δίκτυο στην πλευρά του αγωνιστικού χώρου σε ένα στάδιο είτε στέλνετε ένα ρεπορτάζ με το smartphone σας από την άλλη πλευρά του κόσμου. Η Canon EOS-1D X Mark III απλοποιεί τη διαδικασία όσο ποτέ άλλοτε, για να μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας εκεί που πρέπει πριν από τους ανταγωνιστές.

Ασύρματη δικτύωση

Η Canon EOS-1D X Mark III διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi, η οποία είναι ιδανική για επικοινωνία με έξυπνες συσκευές και υπολογιστές, είτε μέσα στο στούντιο είτε σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία.

Τα smartphone και τα tablet που διαθέτουν την εφαρμογή Camera Connect και την εφαρμογή Digital Photo Professional Express* μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αναζήτηση, επεξεργασία, ρετουσάρισμα και αποστολή φωτογραφιών όταν είστε εν κινήσει. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως προηγμένο τηλεχειριστήριο για τη φωτογραφική μηχανή, καθώς επιτρέπουν τη σύνθεση μέσω της οθόνης τους, την αλλαγή των ρυθμίσεων της φωτογραφικής μηχανής και τη λήψη στατικών φωτογραφιών και βίντεο. Αυτές οι εργασίες μπορούν επίσης να εκτελούνται από PC και Mac που διαθέτουν το πρόγραμμα EOS Utility.

Όταν χρειάζεστε μια ισχυρότερη ασύρματη σύνδεση, ο προαιρετικός προσαρμογέας ασύρματης επικοινωνίας WFT-E9 παρέχει επιπλέον εμβέλεια και μεγαλύτερη αξιοπιστία σε περιοχές όπου υπάρχει "συμφόρηση ψηφιακών σημάτων", όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Υποστηρίζει το πρότυπο MIMO 802.11ac, το οποίο χρησιμοποιεί τις ζώνες συχνοτήτων 5GHz και 2,4GHz για επικοινωνία σε αποστάσεις έως 150 μέτρα, ενώ επιτρέπει επίσης τη σύνδεση σε διακομιστές μέσω του ασφαλούς πρωτοκόλλου SFTP.

Συνδέσεις Ethernet

Στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο διατίθενται ενσύρματες συνδέσεις Ethernet για τους φωτογράφους που βρίσκονται στα πλάγια του αγωνιστικού χώρου, ώστε να μπορούν να μεταδίδουν εικόνες στα ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς κάνουν τις λήψεις τους. Γι' αυτόν το λόγο ενσωματώσαμε στην Canon EOS-1D X Mark III μια ταχύτατη θύρα Gigabit Ethernet, η οποία μεταδίδει δεδομένα με διπλάσια ταχύτητα από την 1D X Mark II.

Οι ρυθμίσεις συνδεσιμότητας είναι πλέον ομαδοποιημένες στη δική τους καρτέλα του μενού. Υπάρχει πλέον δυνατότητα αποθήκευσης έως 20 προκαθορισμένων ρυθμίσεων σύνδεσης για άμεση ανάκληση, ενώ τα στοιχεία πρόσβασης στα δίκτυα και τα στοιχεία των διακομιστών αποθηκεύονται ξεχωριστά, ώστε να μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος ρυθμίσεων σε νέες τοποθεσίες. Επιπλέον, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μπορούν να διανέμουν ηλεκτρονικά τις ρυθμίσεις σύνδεσης στους φωτογράφους τους. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να φορτώνονται στη φωτογραφική μηχανή μέσω κάρτας μνήμης.

Η συνδεσιμότητα Ethernet υποστηρίζει πλέον ασφαλή πρωτόκολλα SFTP, τα οποία εμποδίζουν την υποκλοπή των εικόνων.

Canon EOS-1D X Mark III

Σχετικά άρθρα