ΑΡΘΡΟ

Canon EOS-1D X Mark III: Σχεδιασμένη για να είναι η προέκταση του χεριού σας

Canon EOS-1D X Mark III

Από την πρώτη στιγμή που θα πάρετε την Canon EOS-1D X Mark III στα χέρια σας, καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Η σχεδίασή της είναι το αποτέλεσμα πολλών χρόνων τελειοποίησης και εξέλιξης, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες που θα μεταμορφώσουν τον τρόπο που εργάζεστε.

Έξυπνος έλεγχος στις άκρες των δακτύλων σας

Ενσωματώσαμε στην Canon EOS-1D X Mark III ένα ζεύγος έξυπνων ελεγκτών, τον ένα για οριζόντια και τον άλλο για κατακόρυφη λήψη. Αυτές οι επαναστατικές διατάξεις, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στα κουμπιά AF-ON της φωτογραφικής μηχανής, έχουν το σχήμα ενός παραδοσιακού joystick αλλά συμπεριφέρονται περισσότερο σαν μικροσκοπική επιφάνεια αφής που μπορεί να χρησιμοποιείται για μετακίνηση των σημείων AF σε κάθε σημείο της οθόνης.

Κάθε ελεγκτής είναι προσαρμοσμένος όσον αφορά την ευαισθησία και την ταχύτητα και αντιδρά άμεσα ακόμα κι όταν φοράτε γάντια. Η φωτογραφική μηχανή απενεργοποιεί αυτόματα τον κατακόρυφο ελεγκτή όταν κάνετε οριζόντιες λήψεις, ώστε να αποφεύγονται οι ακούσεις κινήσεις.

Canon EOS-1D X Mark III

Παράθυρο στον κόσμο

Η χρήση του οπτικού σκοπεύτρου (OVF) της Canon EOS-1D X Mark III είναι απολαυστική. Είναι μεγάλο, φωτεινό και ευκρινές και σας επιτρέπει να συνθέτετε και να κάνετε λήψεις με βάση το ένστικτο και τη διαίσθησή σας. Είναι πιο άνετο όταν χρησιμοποιείται για μεγάλες χρονικές περιόδους σε σχέση με ένα EVF και παρέχει μια εικόνα των γεγονότων σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να επηρεάζεται από την ηλεκτρονική "υστέρηση".

Canon EOS-1D X Mark III

Η έξυπνη υπέρθεση δεδομένων στο σκόπευτρο της Canon EOS-1D X Mark III εμφανίζει τις πληροφορίες ακριβώς εκεί όπου τις χρειάζεστε, ώστε να μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας. Φυσικά, η λειτουργία είναι προσαρμοζόμενη, ώστε να βλέπετε μόνο τα δεδομένα που θέλετε. Με βάση τα σχόλια επαγγελματιών φωτογράφων αθλητικών διοργανώσεων, συμπεριλάβαμε επίσης ένα ρολόι που σας βοηθά να βρίσκεστε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Τα σημεία εστίασης εμφανίζονται μέσω μιας οθόνης dot-matrix, η οποία αποδίδει καλύτερα τις λεπτομέρειες σε σχέση με τις ισοδύναμες οθόνες άλλων φωτογραφικών μηχανών της σειράς EOS-1D και είναι πιο εύκολα ορατή στο σκοτάδι.

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν…

Η Canon EOS-1D X Mark III είναι κατασκευασμένη για να αντέχει στις δοκιμασίες της επαγγελματικής φωτογράφισης, από τους κραδασμούς και τα γδαρσίματα μέσα στο σάκο του φωτογραφικού εξοπλισμού έως τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή κατά τη φωτογράφιση άγριων ζώων. Το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής είναι σχεδιασμένο για 500.000 κύκλους λειτουργίας και στο σώμα του, που είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου, υπάρχουν εξαρτήματα στεγανοποίησης για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία, ώστε να μη διακόπτετε τις λήψεις σας στις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Πολλά από τα κουμπιά της Canon EOS-1D X Mark III είναι πλέον φωτιζόμενα, ώστε να διακρίνονται καθαρά στο σκοτάδι.

Canon EOS-1D X Mark III

Βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας

Ο νέος επεξεργαστής DIGIC X στην καρδιά της Canon EOS-1D X Mark III είναι ισχυρός αλλά και αποδοτικός. Μάλιστα, με την παρεχόμενη μπαταρία LP-E19 η μηχανή επιτυγχάνει πάνω από τον διπλάσιο χρόνο λήψης σε σχέση με την προηγούμενη EOS-1D X Mark II, δηλαδή περίπου 2.850 λήψεις με μία μόνο φόρτιση.

Η EOS-1D X Mark III είναι επίσης συμβατή με τις παλαιότερες μπαταρίες LP-E4N, αν και ο μέγιστος ρυθμός καρέ θα περιορίζεται στα 14fps.


< Επιστροφή στην επισκόπηση της Canon EOS-1D X Mark III

Σχετικά άρθρα