ΑΡΘΡΟ

Canon EOS-1D X Mark III: Αστραπιαία ταχύτητα…

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Canon Ambassador

Ορισμένες στιγμές διαρκούν όσο ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού: ένας σπρίντερ που κόβει το νήμα ή ένας ψαραετός που αρπάζει ένα ψάρι από το νερό. Σε τέτοιες στιγμές, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Αν η λήψη γίνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου νωρίτερα ή αργότερα, η στιγμή θα χαθεί και, συχνά, δεν θα την ξαναδείτε ποτέ. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δημιουργήσαμε την Canon EOS-1D X Mark III.

Συνεχής λήψη με ρυθμό έως και 20fps

Η Canon EOS-1D X Mark III μπορεί να καταγράφει έως και 20 εικόνες πλήρους καρέ των 20,1 megapixel το δευτερόλεπτο κατά τη λήψη σε κατάσταση άμεσης προβολής με χρήση είτε του μηχανικού κλείστρου της για πιστή καταγραφή της κίνησης είτε ενός ηλεκτρονικού κλείστρου για εντελώς αθόρυβη λήψη.

Όταν χρησιμοποιείται το οπτικό σκόπευτρο της φωτογραφικής μηχανής, ο ρυθμός συνεχούς λήψης είναι 16fps, ένα εξαιρετικό επίτευγμα για μηχανή DSLR το οποίο έγινε εφικτό χάρη στην εξειδίκευση της Canon στη μηχανολογική σχεδίαση. Για την κίνηση του καθρέπτη ρεφλέξ πάνω και κάτω, για την επαναφορά του στη θέση ηρεμίας γρήγορα και με ακρίβεια και για την επίτευξη ελάχιστης "αναπήδησης καθρέπτη" χρησιμοποιούνται κινητήρες άμεσης οδήγησης.

Το κλείστρο της Canon EOS-1D X Mark III έχει ονομαστική αντοχή 500.000 λήψεων και προσφέρει νέα επίπεδα ταχύτητας και αξιοπιστίας που σας χαρίζουν σιγουριά όταν εργάζεστε υπό πίεση.

Δύο υποδοχές CFexpress

Η Canon EOS-1D X Mark III χρησιμοποιεί τις κάρτες CFexpress, τη νέα γενιά μονάδων αποθήκευσης από την Compact Flash Association. Αυτές οι κάρτες διαθέτουν σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες εγγραφής και επιτρέπουν λήψεις με ρυθμό 20fps σε κατάσταση RAW και JPEG για ένα απίστευτο αριθμό 1000 λήψεων χωρίς προσωρινή αποθήκευση, καθώς και εσωτερική εγγραφή βίντεο Raw 5,5K.

Με βάση τα σχόλια επαγγελματικών φωτογράφων, υπάρχει πλέον δυνατότητα αποθήκευσης στατικών φωτογραφιών σε μία κάρτα και πλάνων βίντεο σε άλλη κάρτα.

Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS-1D X Mark III

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Δώστε στον εαυτό σας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το εξαιρετικό οπτικό σκόπευτρο μηδενικής χρονικής υστέρησης της Canon EOS-1D X Mark III. Παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των γεγονότων καθώς εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο, βελτιώνει το χρόνο απόκρισης και σας επιτρέπει να καταγράφετε στιγμές προτού καν τις αντιληφθούν ακόμα και τα πιο γρήγορα ηλεκτρονικά σκόπευτρα.

Η ισχύς του DIGIC X

Στην καρδιά της Canon EOS-1D X Mark III υπάρχει ένας επεξεργαστής εικόνας DIGIC X, μια συσκευή που διαθέτει πολύ περισσότερη ισχύ από τους προηγούμενους επεξεργαστές DIGIC και επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να λειτουργεί με απίστευτη ταχύτητα. Εκτός από την υψηλή ποιότητα εικόνας ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, ο επεξεργαστής DIGIC X επιτρέπει συνεχή λήψη με ρυθμό έως και 20fps και πλήρως αυτόματη εστίαση, αυτόματη έκθεση και επεξεργασία DLO εντός της φωτογραφικής μηχανής.


< Επιστροφή στην επισκόπηση της Canon EOS-1D X Mark III

Σχετικά άρθρα