ΑΡΘΡΟ

Canon EOS-1D X Mark III: Επαγγελματική κινηματογράφηση

Canon EOS-1D X Mark III

Οι δημιουργικοί κινηματογραφιστές και οι αφηγητές ιστοριών με οπτικό περιεχόμενο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Canon EOS-1D X Mark III για λήψεις βίντεο πλήρους καρέ με ανάλυση 4k στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με εγγραφή των πλάνων εσωτερικά και κωδικοποίηση HEVC/H.265 10bit με Canon Log ή Raw 12bit, για αυξημένο δυναμικό εύρος και εύκολη χρωματική διαβάθμιση κατά την επεξεργασία.

Εγγραφή 4K και Raw 5,5K

Όποια κι αν είναι η ροή εργασιών της επεξεργασίας, η Canon EOS-1D X Mark III μπορεί να καταγράφει πλάνα έτοιμα για ενσωμάτωση και παρέχει νέα επίπεδα ποιότητας εικόνας και δημιουργικότητας.

Καταγράψτε εσωτερικά βίντεο DCI 4K/60p με υπερδειγματοληψία χρησιμοποιώντας το πλήρες πλάτος του αισθητήρα*, ώστε οι φακοί σας να προσφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη λήψη στατικών εικόνων. Η Canon EOS-1D X Mark III διαθέτει δυνατότητα λήψης με αναλογίες 17:9 DCI ή 16:9 UHD και καταγραφής των αποτελεσμάτων είτε χρησιμοποιώντας κωδικοποίηση H.264 είτε H.265 10bit σε συνδυασμό με το Canon Log. Τα πλάνα που καταγράφονται με αυτόν τον τρόπο έχουν εσκεμμένα χαμηλή αντίθεση, για ι ευκολότερη η χρωματική διαβάθμιση κατά την επεξεργασία μετά τη λήψη.

Canon EOS-1D X Mark III

Η Canon EOS-1D X Mark III μπορεί επίσης να καταγράφει βίντεο Raw 5,5K εσωτερικά στις κάρτες CFexpress, ώστε να παρέχει στους δημιουργούς ταινιών πρωτόγνωρη ποιότητα εικόνας. Μπορείτε να περιμένετε πιο φυσικές χρωματικές διαβαθμίσεις και μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να διακρίνετε λεπτομέρειες στους φωτεινούς τόνους και τις σκιές με διαφορά 12 στοπ μεταξύ τους.

Αυτά τα αρχεία CRM των 5472x2886pixel, 12bit, μπορούν να υποστούν επεξεργασία με το παρεχόμενο λογισμικό Digital Photo Pro, ενώ επίσης υποστηρίζονται από κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού μη γραμμικής επεξεργασίας. Η Canon EOS-1D X Mark III μπορεί επίσης να καταγράφει ταυτόχρονα ένα πρόχειρο αρχείο 4K, το οποίο χρησιμοποιείται για επιτάχυνση των ροών εργασιών επεξεργασίας.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα εγγραφής με ανάλυση Full HD με τη λειτουργία Dual Pixel AF σε ρυθμούς καρέ έως και 120fps. Πρόκειται για ένα ιδανικό χαρακτηριστικά που επιτρέπει τα εφέ αργής κίνησης στο ένα τέταρτο της ταχύτητας.

Dual Pixel CMOS AF

Κατά τη λήψη βίντεο, η λειτουργία Dual Pixel AF παρέχει τη δυνατότητα ομαλής εστίασης σε αντικείμενα που επιλέγονται με πάτημα της οθόνης της φωτογραφικής μηχανής (ή της οθόνης μιας έξυπνης συσκευής στην οποία εκτελείται η εφαρμογή Canon Camera Connect).* Η μηχανή μπορεί να παρακολουθεί πρόσωπα και άλλα αντικείμενα μέσα στο κάδρο και να μεταβάλλει ομαλά την εστίαση για να τα διατηρεί ευκρινή. Μπορείτε ακόμα και να επιλέξετε σε ποιο μάτι θα δίνει προτεραιότητα το σύστημα εστίασης ή να αφήσετε τη μηχανή να επιλέγει το μάτι που βρίσκεται πιο κοντά της.

* Η λειτουργία Dual Pixel AF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καταστάσεις εκτός από την εγγραφή χωρίς περικοπή 4K ή RAW στα 60p/50p.

Τονισμός περιγραμμάτων

Κατά τη χειροκίνητη εστίαση, ο τονισμός περιγραμμάτων αναγνωρίζει ποιες περιοχές του σκηνικού είναι εστιασμένες και τις τονίζει με ένα έγχρωμο περίγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο υποδεικνύεται επίσης το βάθος πεδίου μέσω του τονισμού των περιοχών που θα εμφανίζονται ευκρινώς με το επιλεγμένο διάφραγμα.

Σταθεροποίηση εικόνας για ταινίες

Η λειτουργία σταθεροποίησης Movie Digital IS παρέχει εξαιρετικά αποτελεσματική σταθεροποίηση σε πέντε άξονες όταν κάνετε λήψεις κρατώντας τη μηχανή στο χέρι και εξομαλύνει την αστάθεια που προκαλείται από την κίνηση της φωτογραφικής μηχανής. Μια ενισχυμένη κατάσταση εντοπίζει και διορθώνει το είδος της κίνησης που προκύπτει όταν βαδίζετε κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή, για παράδειγμα, όταν παρακολουθείτε ένα κινούμενο θέμα.

Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά: σταθερά, ομαλά πλάνα επαγγελματικής ποιότητας που συνδυάζονται τέλεια με οποιοδήποτε υλικό έχει καταγραφεί από ειδικές βιντεοκάμερες υψηλής κατηγορίας.

Εξαγωγή στατικών καρέ υψηλής ανάλυσης

Τα βίντεο που καταγράφονται με ανάλυση 4K μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία στατικών εικόνων 8,8 megapixel. Επαναλάβετε απλώς την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων πλάνων στην πίσω πλευρά της φωτογραφικής μηχανής με αργή κίνηση και χρησιμοποιήστε το κουμπί κλείστρου για εξαγωγή στατικών καρέ. Αυτή είναι μια σπουδαία προσέγγιση για θέματα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, η λήψη των οποίων μπορεί πλέον να γίνεται σε 4K 60p και να ακολουθεί εξαγωγή των στατικών καρέ.


< Επιστροφή στην επισκόπηση της Canon EOS-1D X Mark III

Σχετικά άρθρα