ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΑΜΟΥ

Αποτυπώστε τη σκηνή: συμβουλές από επαγγελματία για φωτογράφιση γάμων σε εξωτερικό χώρο

Η φωτογράφος γάμων Steph Zakas, με έδρα την Ισλανδία, εξηγεί πώς να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της φωτογράφισης ενός γάμου, εάν φωτογραφίζετε για πρώτη φορά.
Ζευγάρι νεονύμφων αγκαλιάζεται σε μια παραλία καθώς ο ήλιος δύει, με αποτέλεσμα να φαίνονται οι σιλουέτες τους.

Η διοργάνωση ενός γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακόμη και στην καλύτερη των περιπτώσεων. Το περασμένο έτος, τα ζευγάρια που ήθελαν να παντρευτούν αντιμετώπισαν επιπλέον δυσκολίες. Δεν είναι να απορεί κανείς που πολλές νύφες και γαμπροί προτιμούν πλέον τις πολύ μικρότερες γαμήλιες τελετές από τους μεγάλους, παραδοσιακούς γάμους. Η τάση για «κλειστές» τελετές αυξάνεται, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους, παρέχοντας σκηνικά κατάλληλα για το Instagram. Όταν ο αριθμός είναι περιορισμένος, τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να βασιστούν σε φίλους ή στην οικογένεια για να τραβήξουν φωτογραφίες, αντί να συμπεριλάβουν έναν επαγγελματία φωτογράφο στη λίστα των καλεσμένων.

Έχοντας αυτό υπόψη, απευθυνθήκαμε στη φωτογράφο και διοργανώτρια γάμων Steph Zakas για συμβουλές σχετικά με το πώς οι επίδοξοι φωτογράφοι μπορούν να αποτυπώσουν την ομορφιά και την ιδιωτικότητα αυτής της ξεχωριστής ημέρας ενός ζευγαριού. Η Steph, η οποία ειδικεύεται στο να βοηθά ζευγάρια που σχεδιάζουν να «κλεφτούν», ξεκίνησε να φωτογραφίζει μικρούς γάμους στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ προτού μεταφέρει την επιχείρησή της 4.500 χλμ. μακριά, στην Ισλανδία.

Και ενώ τα έντονα τοπία αυτού του μικρού ευρωπαϊκού νησιού σίγουρα δεν βλάπτουν τις φωτογραφίες της, η φωτογράφιση γάμων σε εξωτερικό χώρο σε ένα από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του κόσμου μπορεί σίγουρα να είναι δύσκολη. «Υπήρξαν πολλές φορές που έπρεπε να καταφύγουμε σε μια σπηλιά μέχρι να κοπάσει μια δυνατή χαλαζόπτωση», γελάει. «Είναι από τις περιπτώσεις που το βάζεις στα πόδια!»

Εδώ, η Steph μοιράζεται μαζί μας τις κορυφαίες συμβουλές της για το πώς μπορείτε να φωτογραφίσετε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή των φίλων σας. Ακόμη κι αν δεν είστε επαγγελματίες φωτογράφοι, οι συμβουλές της Steph θα βελτιώσουν τις φωτογραφίες σας, είτε ο ήλιος λάμπει είτε είστε στη μέση μιας χιονοθύελλας.

Διαλέξτε τον σωστό εξοπλισμό

Ο γαμπρός κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια σε μια τραχιά πλαγιά, ενώ η νύφη στέκεται στην κορυφή της πλαγιάς και το νυφικό της ανεμίζει στο αεράκι.

Για μια υπέροχη λήψη δεν απαιτείται μόνο ένα εντυπωσιακό σκηνικό, αλλά και εξοπλισμός στο οποίο μπορείτε να βασίζεστε. Η Steph χρησιμοποιεί μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή Canon της σειράς EOS 5D, αλλά μπορείτε να επιτύχετε παρόμοια εμφάνιση με πιο οικονομικά μοντέλα, όπως η Canon EOS 250D ή η Canon EOS M6 Mark II. Λήψη με Canon EOS 5D Mark IV στα 85mm, με 1/4000 δευτ., f/1.2 και ISO100. © Zakas Photography

Πρώτα απ' όλα, η Steph τονίζει ότι δεν πρέπει να βασίζεστε σε ένα smartphone για να φωτογραφίσετε τον γάμο ενός φίλου. «Μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή σάς επιτρέπει να ελέγχετε κάθε πτυχή της εικόνας σας. Ακόμη και τα πιο καλλιτεχνικά στοιχεία. Δεν επεξεργάζομαι τη φωτογραφία μετά τη λήψη, τα κάνω όλα στη φωτογραφική μηχανή», μας εξηγεί.

Η Steph αναφέρεται στις βασικές φωτογραφικές μηχανές της –την Canon EOS 5D Mark IV και τον προκάτοχό της, την Canon EOS 5D Mark III– ως «θαυμάσιες», επειδή χάρη στη στιβαρή κατασκευή τους μπορούν να αντέξουν ακόμη και στον πιο περιπετειώδη γάμο. Αν ψάχνετε για ένα πιο οικονομικό μοντέλο, η Canon EOS 250D διαθέτει αισθητήρα 24,1MP για πολύ καθαρές εικόνες γεμάτες χρώμα. Είναι επίσης απίστευτα ελαφριά, ιδανική για λήψεις γάμων σε εξωτερικό χώρο, και διαθέτει οθόνη με δυνατότητα κίνησης ώστε να μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τις γωνίες λήψης.

Εναλλακτικά, η εξαιρετικά φορητή και ευέλικτη Canon EOS M6 Mark II μπορεί να αποτυπώσει υπέροχες εικόνες 32,5MP, γεμάτες λεπτομέρεια και ατμόσφαιρα, ό,τι καιρό κι αν κάνει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας με την κατάσταση Δημιουργικής υποβοήθησης της μηχανής, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε μικρορυθμίσεις στην εικόνα και να δημιουργήσετε πολλές εκδόσεις της ίδιας φωτογραφίας, κάθε μία με διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση.

Πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις πριν από τη μεγάλη μέρα

Ζευγάρι νεονύμφων στέκεται σε ένα άγριο, παρθένο τοπίο, καθώς ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και δημιουργεί μεγάλες σκιές στο έδαφος.

Η Steph προτείνει να παίξετε με τις ρυθμίσεις και να τραβήξετε μερικές δοκιμαστικές λήψεις για να αποκτήσετε καλή αίσθηση της μηχανής σας και των διάφορων δυνητικών εφέ. Λήψη με Canon EOS 5D Mark III (την οποία διαδέχτηκε πλέον η Canon EOS 5D Mark IV) και φακό Canon EF 17-40mm f/4L USM στα 17mm, με 1/800 δευτ., f/4.5 και ISO100. © Zakas Photography

Η Steph συνιστά στους αρχάριους φωτογράφους να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό τους πριν από τον γάμο. Η μηχανή είναι ένα εργαλείο, αναφέρει. Επομένως, θα πρέπει να μάθετε πώς να την χρησιμοποιείτε. Η εφαρμογή Canon Photo Companion διαθέτει ασκήσεις, εκπαιδευτικούς οδηγούς και συμβουλές που είναι προσαρμοσμένες ώστε να ταιριάζουν στο μοντέλο της μηχανής σας, στο επίπεδο των δεξιοτήτων και στα ενδιαφέροντά σας. «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μεταβλητές και τρόποι για να πετύχετε τα εφέ που θέλετε, επομένως πειραματιστείτε με τις λειτουργίες της μηχανής από πριν. Μάθετε τους κανόνες και στη συνέχεια παραβείτε τους και δείτε τι σας αρέσει», συμβουλεύει η Steph.

Ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε θα ήταν να πειραματιστείτε με τη ρύθμιση του αριθμού f στοπ ή του διαφράγματος και να εξετάσετε πώς η ποσότητα φωτός που επιτρέπετε να περάσει μέσα από τον φακό μεταβάλλει τις σκιές και ολόκληρη την εμφάνιση και την αίσθηση μιας εικόνας. «Πολλοί φωτογράφοι προτιμούν να φωτογραφίζουν χρησιμοποιώντας τον μικρότερο δυνατό αριθμό f στοπ», μας εξηγεί η Steph. «Ωστόσο, με υψηλότερο αριθμό f στοπ αποτυπώνετε περισσότερη λεπτομέρεια. Περισσότερη λεπτομέρεια σημαίνει ότι μπορεί να δείτε πώς αλλάζουν οι σκιές στην εικόνα, αποτυπώνοντας καλύτερα το τοπίο και το σκηνικό.»

Οδηγίες μετάβασης για «ήπια καθοδήγηση»

Δύο νεόνυμφες γυναίκες φιλιούνται σε μια βραχώδη ακτή. Η ουρά του νυφικού μίας από τις δύο γυναίκες ανεμίζει στο αεράκι.

Αντί να στήνετε πόζες, οι οποίες μπορεί να φαίνονται αδέξιες, η Steph συνιστά τη χρήση «ήπιας καθοδήγησης» για πιο φυσικές φωτογραφίες. Λήψη με Canon EOS 5D Mark III και φακό Canon EF 17-40mm f/4L USM στα 40mm, με 1/320 δευτ., f/4.5 και ISO100. © Zakas Photography

Πολλά ζευγάρια προτιμούν πλέον τις φυσικές, αυθόρμητες φωτογραφίες την ημέρα του γάμου τους, παρά τις πιο παραδοσιακές φωτογραφίες. Αυτά είναι καλά νέα για τους επίδοξους φωτογράφους, που μπορεί να μην είναι αρκετά σίγουροι για να κατευθύνουν μια φωτογράφιση. Ωστόσο, ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να βελτιώσουν τις λήψεις τους με λίγη καθοδήγηση. Όπως εξηγεί η Steph, «Δεν ζητάω από το ζευγάρι να ποζάρει, χρησιμοποιώ κάτι που ονομάζεται ‘ήπια καθοδήγηση’. Καθοδηγώ ήπια την κίνησή τους και μετά τραβάω τις φωτογραφίες.»

Οι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν αμήχανα όταν οι φωτογράφοι τραβάνε κοντινές λήψεις μιας προσωπικής στιγμής. Γι’ αυτό, η Steph προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική, χρησιμοποιώντας γλώσσα που δεν είναι πολύ κατευθυντική. Λέει στο ζευγάρι να «αγκαλιαστεί λίγο πιο σφιχτά» ή τους ζητάει να «κρατήσουν ο ένας τον άλλο λίγο πιο ζεστό επειδή έχει κρύο», αντί να τους καθοδηγήσει να ποζάρουν σε μια συγκεκριμένη στάση.

Η Canon EOS M6 Mark II είναι ιδανικό εργαλείο για τη λήψη αυθόρμητων στιγμών. Μικρή και ελαφριά, δεν θα σας δυσκολέψει ούτε θα αποσπάσει την προσοχή των θεμάτων σας. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι μπορεί να μην παρατηρήσουν καν ότι κρατάτε μια μηχανή, γεγονός που μπορεί να κρατήσει αυθεντικές τις κινήσεις και τις εκφράσεις τους. Επίσης, η Canon EOS M6 Mark II μπορεί να καταγράφει εικόνες 32,5MP με ταχύτητα έως 14fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) –με συνεχή αυτόματη εστίαση– που σημαίνει ότι μπορείτε να τραβήξετε το πλήρες εύρος της κίνησης διατηρώντας παράλληλα το θέμα σας εξαιρετικά ευκρινές.

Κρατήστε αποστάσεις

Τρία ζευγάρια στέκονται αρκετά μέτρα μακριά το ένα από το άλλο σε ένα τραχύ τοπίο.

Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης ανάγκασαν πολλά ζευγάρια να περιορίσουν τον αριθμό των καλεσμένων του γάμου στο ελάχιστο, ενώ παράλληλα έθεσαν προκλήσεις στους φωτογράφους. Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, η Steph προτιμά να δίνει λίγο χώρο στα ζευγάρια της. Λήψη με Canon EOS 5D Mark III στα 40mm, με 1/1250 δευτ., f/4.5 και ISO100. © Zakas Photography

Η δημιουργία μιας χαλαρής και ανέμελης ατμόσφαιρας, στην οποία τα ζευγάρια δεν αισθάνονται αδέξια ή δεν νιώθουν ένταση ενώ φωτογραφίζονται, βοηθά τη Steph να αποτυπώσει αυτό που αποκαλεί «αληθινή χημεία» μεταξύ της νύφης και του γαμπρού. «Πολλοί φωτογράφοι πλησιάζουν πολύ κοντά με φακό 35mm και τραβάνε λήψεις από ψηλά, με τη νύφη και τον γαμπρό να ακουμπάνε τα πρόσωπά τους», λέει η Steph. «Ωστόσο, από την εμπειρία μου, έμαθα ότι στα περισσότερα ζευγάρια δεν αρέσει αυτό.»

Η Steph προσπαθεί να δώσει στα θέματά της όσο περισσότερο χώρο μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για εκείνη, ο ιδανικός φακός για πορτραίτα είναι ο Canon EF 85mm f/1.2L II USM, λόγω του εξαιρετικού εύρους του για κοντινές λήψεις και του γεγονότος ότι δεν παραμορφώνει τα πρόσωπα των ανθρώπων. «Μου επιτρέπει να στέκομαι αρκετά πίσω, ώστε να μην ακούω αν το ζευγάρι να ανταλλάσσει γλυκόλογα», μας λέει. «Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι αδιάκριτη και δεν αισθάνονται ότι παραβιάζω τον προσωπικό χώρο τους. Δεν θέλω να ανακατεύομαι στο τι κάνουν, γιατί αυτή είναι η δική τους στιγμή.» Ο πιο προσιτός οικονομικά φακός Canon EF 85mm f/1.8 USM συνδυάζει τη μικρή εστιακή απόσταση τηλεφακού και το μεγάλο μέγιστο διάφραγμα με τη γρήγορη αυτόματη εστίαση, επιτυγχάνοντας ευκρινή και καθαρά, κολακευτικά πορτραίτα.

Αν και η Steph παίρνει μαζί της όσο το δυνατόν λιγότερο εξοπλισμό κατά τη φωτογράφιση γάμων, έχει πάντα εύκαιρο και έναν μεγαλύτερο τηλεφακό για να τονίσει το εντυπωσιακό τοπίο. Χρησιμοποιεί έναν φακό Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM για να δημιουργήσει μια ξεχωριστή αντίθεση ανάμεσα στο ζευγάρι και τα μεγάλα αξιοθέατα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συμπίεση της προοπτικής. Έτσι, τα τεράστια βουνά και οι παγετώνες της Ισλανδίας στο φόντο δείχνουν πιο κοντά στο θέμα στο προσκήνιο, εξηγεί η Steph, καθιστώντας την εικόνα πιο εντυπωσιακή.

Ο Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM είναι ένας ελαφρύς και μικρών διαστάσεων τηλεφακός, ο οποίος συνδυάζεται τέλεια με μηχανές που διαθέτουν αισθητήρα κοπής καρέ, όπως η Canon EOS 250D. Η ισχυρή απόδοση του τηλεφακού σάς επιτρέπει να πλησιάζετε σε μακρινά θέματα, ενώ η τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας συμβάλλει στη μείωση του φλουταρίσματος που προκαλεί ενδεχόμενη αστάθεια της μηχανής.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το φως

Ένα ζευγάρι νεονύμφων αγκαλιάζονται ενώ στέκονται πάνω σε έναν μικρό βράχο. Η λήψη τραβήχτηκε από απόσταση και το ζευγάρι πλαισιώνεται από ένα κενό σε μια βραχώδη προεξοχή.

Για εντυπωσιακές λήψεις, πειραματιστείτε με διαφορετικό φωτισμό και δοκιμάστε λήψεις με έντονο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το σούρουπο. Λήψη με Canon EOS 5D Mark III στα 17mm, με 1/160 δευτ., f/4.5 και ISO100. © Zakas Photography

Η Steph λατρεύει να παίζει με το ασυνήθιστο φυσικό φως της Ισλανδίας στις φωτογραφίες της. Από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Αυγούστου ο ήλιος δύει στο νησί για μόλις τρεις ώρες την ημέρα, ενώ τον χειμώνα υπάρχει φως μόνο πέντε ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Εάν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά, ειδικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορώ να πετύχω μερικές πραγματικά εντυπωσιακές εκλάμψεις με έναν ευρυγώνιο φακό, επομένως μου αρέσει να παίζω με αυτό», μας λέει η Steph.

Ο μικροσκοπικός φακός Canon EF-M 22mm f/2 STM για μηχανές Canon με βάση EF-M, όπως η Canon EOS M6 Mark II, είναι τέλειος για πορτραίτα γάμου. Η ευρεία γωνία του σημαίνει ότι μπορείτε να χωρέσετε μεγαλύτερο μέρος ενός όμορφου τοπίου στο κάδρο, ενώ το ευρύ μέγιστο διάφραγμα σημαίνει ότι μπορείτε να φωτογραφίζετε με υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου, γεγονός το οποίο διευκολύνει τη λήψη καθαρών εικόνων χωρίς τρίποδο.

Εάν φωτογραφίζετε με έντονο ήλιο το μεσημέρι, ίσως χρειαστεί να αντισταθμίσετε τις σκιές που δημιουργούνται από τις καμπύλες των προσώπων στα θέματά σας. Το ενσωματωμένο φλας της μηχανής μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν ανακλαστήρα. Κρατώντας έναν ανακλαστήρα στο επίπεδο της μέσης και στρέφοντάς τον προς τα θέματα σας, η ανάκλαση φυσικού φωτός στα πρόσωπά τους γεμίζει τις σκιές.

Εκτός από τα πρόσωπα, κατά τη φωτογράφιση σε έντονο ή άμεσο ηλιακό φως θα υπάρχουν πολύ φωτεινές περιοχές στη σκηνή σας, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη σωστής έκθεσης. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση Φωτομέτρησης σημείου της μηχανής, η οποία λαμβάνει μια μέτρηση από ένα μόνο σημείο της σκηνής. Μόλις μετρήσετε στο «σημείο» σας, η μηχανή θα ορίσει τις κατάλληλες ρυθμίσεις έκθεσης ώστε αυτή η περιοχή να έχει μεσαίους τόνους (δηλαδή, μεταξύ φωτεινών και σκούρων τόνων). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μέτρηση σημείου σε συνδυασμό με Κλείδωμα AE (αυτόματης έκθεσης). Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το «σημείο» σας πάνω στην περιοχή στην οποία θέλετε να μετρήσετε και μετά να «κλειδώσετε» την έκθεση. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη σύνθεση της λήψης.

Συνεργαστείτε με τον καιρό

Ζευγάρι νεονύμφων στέκεται στις λευκές πόρτες μιας μικρής μαύρης εκκλησίας. Ένα ουράνιο τόξο φαίνεται στον γκρίζο ουρανό πίσω τους.

Ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος. Επομένως, η Steph προτείνει να αποδεχτείτε οποιεσδήποτε συνθήκες αντιμετωπίζετε και να βρείτε έναν τρόπο να τις ενσωματώσετε. Λήψη με Canon EOS 5D Mark III στα 40mm, με 1/320 δευτ., f/7.1 και ISO100. © Zakas Photography

Αν και το ζευγάρι σας μπορεί να μην παντρεύεται σε μια τοποθεσία με τόσο ακραίο καιρό όπως η Ισλανδία, θα μπορούσε ωστόσο να έχει κρύο και να βρέχει την ημέρα του γάμου. «Ο άνεμος εδώ μπορεί ακόμα και να καταστρέψει τα παράθυρα του αυτοκινήτου», λέει η Steph.

Το κόλπο κατά τη φωτογράφιση σε δύσκολες συνθήκες είναι να συνεργαστείτε με τον καιρό, αντί να τον θεωρήσετε αντίπαλό σας. Για παράδειγμα, μια μέρα με αεράκι, μπορεί να σας βοηθήσει να αναδείξετε τις λεπτομέρειες ενός πέπλου ή αέρινου νυφικού. «Εάν υπάρχει πρόβλεψη για χιόνι ή καταιγίδα, μου αρέσει να χρησιμοποιώ έναν ευρυγώνιο φακό για να τα αποτυπώσω», μας λέει η Steph. «Εάν πετύχετε σταγονίδια γύρω από τα περιγράμματα, στα οποία κατόπιν πέφτει το φως, δημιουργείται ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.» Μην αναβάλλετε τη λήψη φωτογραφιών μόνο και μόνο επειδή ο καιρός δεν είναι τέλειος. Πρέπει να θυμάστε την ημέρα όπως ακριβώς είναι.

Σε έντονη βροχή ή χιονοθύελλα, η Steph συνήθως τραβάει γρήγορες λήψεις για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια οδηγεί τη νύφη και τον γαμπρό σε εσωτερικό χώρο για να ζεσταθούν. «Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας», μας λέει. Εάν είστε αρχάριοι και τραβάτε λήψεις σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ακόμη πιο σημαντικό να εξασκηθείτε και να πειραματιστείτε με τις ρυθμίσεις πριν από τον γάμο, ώστε να μπορείτε να δουλεύετε γρήγορα. Ίσως αξίζει επίσης να τραβήξετε μερικές δοκιμαστικές λήψεις πριν ζητήσετε από το ζευγάρι να μπει στο κάδρο.

Η Steph συμβουλεύει επίσης να έχετε μαζί σας πετσέτες που στεγνώνουν γρήγορα για να σκουπίζετε τους φακούς σας, καθώς και θερμαντικά για τα χέρια, ώστε να διασφαλίσετε ότι τα δάχτυλά σας δεν θα είναι πολύ κρύα για να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια. Μια άλλη συμβουλή κατά τη λήψη σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι να φέρετε επιπλέον μπαταρίες, επειδή το κρύο μπορεί να τις εξαντλήσει πιο γρήγορα.

Είτε φωτογραφίζετε έναν κλειστό γάμο σε εντυπωσιακό περιβάλλον είτε μια δεξίωση χαμηλού προφίλ με μερικούς στενούς συγγενείς και φίλους, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τις υποδείξεις για να αποτυπώσετε τη χαρά και το συναίσθημα εκείνης της μαγικής ημέρας.

Κείμενο της Loren Cotter

Σχετικά άρθρα

 • ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Πώς να επεξεργάζεστε ξεχωριστές φωτογραφίες

  Βελτιώστε τις λήψεις σας από ειδικές περιστάσεις με αυτές τις απλές συμβουλές επεξεργασίας φωτογραφιών.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΑΜΟΥ

  Εκτυπώστε τον γάμο σας

  Από μοναδικά αντικείμενα γραφικής ύλης μέχρι ρουστίκ πινακίδες, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να δώσετε έναν προσωπικό τόνο στη μεγάλη σας μέρα.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΑΜΟΥ

  Κάντε το σωστά τη μεγάλη ημέρα

  Βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες του ευτυχισμένου ζευγαριού θα μείνουν αξέχαστες για τους λόγους που πρέπει: κώδικας συμπεριφοράς για τη φωτογράφιση γάμων.

 • ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

  Συμβουλές για λήψεις σε ακραίες καιρικές συνθήκες

  Από την προστασία του εξοπλισμού σας μέχρι τη φροντίδα του ίδιου σας του εαυτού, εδώ θα βρείτε κορυφαίες συμβουλές και κόλπα για την τελειοποίηση των τεχνικών φωτογραφίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.