Tulips in a garden framed by trails of light.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αναπτύξτε τη δημιουργικότητά σας: τρία project που μπορείτε να δοκιμάσετε στον κήπο

Όσοι είναι τυχεροί και έχουν κήπο, γνωρίζουν ότι είναι ευλογία. Ο υπαίθριος χώρος δεν παρέχει απλώς μια ευκαιρία να πάρει κανείς καθαρό αέρα, να λιαστεί και να δει τη ζωή να αναγεννάται, αλλά προσφέρει και σπουδαίες ευκαιρίες για φωτογράφιση. Εδώ θα εξερευνήσουμε τρεις τεχνικές που θα ξυπνήσουν τη δημιουργικότητά σας: ζωγραφική με φως σε τουλίπες, λήψη πλάνων με τα αστέρια και φωτογράφιση όμορφων πτηνών στον κήπο...

Νυκτερινή όραση – ζωγραφική με φως

Ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα το δικό σας ζωγραφικό έργο με φως.

1. Προετοιμάστε τον εξοπλισμό σας

A torch with different coloured cups taped to the end.
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φωτεινό ραβδί με αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι, όπως χρωματιστά πλαστικά κύπελλα.

Θα χρειαστείτε

  • Φωτογραφική μηχανή
  • Τρίποδο
  • Smartphone
  • Φακό
  • Χρωματιστά πλαστικά κύπελλα (ή παρόμοια πολύχρωμα αντικείμενα, όπως μικρά δοχεία αποθήκευσης φαγητού, χαρτομάντιλα ή πολύχρωμα φωτάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου)
Η ζωγραφική με φως είναι μια απλή τεχνική που μπορείτε να δοκιμάσετε στον κήπο σας αφού βραδιάσει για να δημιουργήσετε ζωντανές, αιθέριες εικόνες. Ξεκινήστε κατασκευάζοντας το φωτεινό ραβδί σας – εμείς βάλαμε τρία χρωματιστά πλαστικά κύπελλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κολλήσαμε με ταινία στον φακό μας. Όταν κινείτε κυματιστά το αυτοσχέδιο φωτεινό ραβδί σας χρησιμοποιώντας μεγάλους χρόνους έκθεσης στη μηχανή, δημιουργούνται θαμπές χρωματιστές λωρίδες.

2. Τοποθετήστε τη μηχανή σας

A photographer taps a finger on a screen to focus a shot of a tulip.
Τοποθετήστε τη μηχανή έτσι ώστε το θέμα να βρίσκεται μέσα στο κάδρο. Αυτό μπορεί να είναι μια ταξιανθία, ένα δέντρο, ένα φύλλο ή οτιδήποτε υπάρχει στον κήπο σας.

Συνθέστε ένα πλάνο με λουλούδια, δέντρα ή οποιαδήποτε άλλα κατάλληλα θέματα στον κήπο σας. Ίσως είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό πρώτα με το φως της ημέρας, ώστε να μπορέσετε να τελειοποιήσετε τη σύνθεση. Όταν νυχτώσει, τοποθετήστε τη μηχανή σας στο τρίποδο. Ενεργοποιήστε την κατάσταση Άμεσης προβολής για να μπορείτε να βλέπετε το πλάνο στην πίσω οθόνη LCD, φωτίστε με ένα φακό το θέμα σας και πατήστε στην οθόνη για να εστιάσετε τη μηχανή σε αυτό. Ρυθμίστε τον φακό σε χειροκίνητη εστίαση για να τον κλειδώσετε στη συγκεκριμένη θέση. Η έκθεση πρέπει να διαρκέσει 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Ορισμένες μηχανές διαθέτουν ειδική ρύθμιση κατάστασης B στον επιλογέα. Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε το B για τη ρύθμιση Bulb, η οποία σημαίνει ότι μπορείτε να κλειδώσετε στην ανοιχτή θέση το κλείστρο για όσο χρόνο θέλετε. Διαφορετικά, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάσταση Tv (Προτεραιότητα κλείστρου) και να ρυθμίσετε την ταχύτητα του κλείστρου από εκεί. Ρυθμίστε το ISO στην τιμή 100 για να μειώσετε την ευαισθησία του αισθητήρα και να διατηρήσετε τον θόρυβο στο ελάχιστο επίπεδο. Στη συνέχεια, επιλέξτε μικρό άνοιγμα διαφράγματος, όπως f/22 – μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε με το διάφραγμα, ανάλογα με την ισχύ του φακού σας. Για πιο φωτεινά αποτελέσματα επιλέξτε χαμηλότερο αριθμό f και για πιο σκοτεινά αποτελέσματα αυξήστε τον αριθμό f.

3. Συνδέστε το τηλέφωνό σας

A Canon EOS 90D connected to a smartphone with the Canon Camera Connect app.
Χρησιμοποιήστε τη ροή Άμεσης προβολής στο smartphone σας για να δείτε πώς θα φαίνεται η ζωγραφική με φως στην τελική εικόνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Canon Camera Connect στο τηλέφωνό σας για να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την έκθεση Bulb. Κατεβάστε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε στις ρυθμίσεις δικτύου στο μενού της μηχανής για να συνδεθείτε. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε το κλείστρο χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στη μηχανή, οπότε σας αφήνει ελεύθερους να επικεντρωθείτε στη ζωγραφική με το φως. Η ροή Άμεσης προβολής προς το τηλέφωνο βοηθά επίσης όταν σχεδιάζετε πού θα κινήσετε κυματιστά τον φακό, καθώς μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς θα επηρεάσει το πλάνο αφού ενεργοποιηθεί το κλείστρο.

4. Ζωγραφίστε με τον φακό σας

Σχετικά άρθρα
A woman poses for a portrait, sitting next to a window, in-between a reflector and plant.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Φωτογραφίες που αγγίζουν την τελειότητα: τρεις ιδέες για δημιουργικές φωτογραφίσεις στο σπίτι

Δημιουργικές ιδέες για το σπίτι. Συμβουλές για τη λήψη κινηματογραφικών πορτραίτων, αφηρημένων εικόνων macro και βίντεο με time-lapse.

A time stack of a tulip in bloom.

TIME-LAPSE

Δημιουργήστε και εκτυπώστε μια εικόνα time stack από μια ακολουθία time-lapse

Μετατρέψτε μια σειρά λήψεων time-lapse σε μία και μόνο εικόνα, ακολουθώντας τα βήματα αυτού του οδηγού σύνθεσης εικόνων time stack.

Get lost in the details with macro

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ MACRO

Χαθείτε στις λεπτομέρειες με τη φωτογραφία macro

Τέσσερις πρωτότυπες συμβουλές για να ξεκινήσετε με τη λειτουργία macro, χρησιμοποιώντας συνηθισμένα αντικείμενα για να δημιουργήσετε εκπληκτικές φωτογραφίες.

A hand waves a torch with colourful cups taped to the end, causing it to blur.
Η ζωγραφική με φως είναι ένας απλός και διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε ένα παραπάνω επίπεδο στις εικόνες σας, δημιουργώντας ένα αφηρημένο φόντο πίσω από ευκρινή θέματα.

Ξεκινήστε την έκθεση Bulb μέσω του τηλεφώνου σας και αρχίστε να κινείτε κυματιστά το φωτεινό ραβδί στη σκηνή. Δοκιμάστε να κινήσετε το ραβδί πίσω από αντικείμενα, ώστε να εμφανίζονται ως σιλουέτες. Αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο της σκηνής, στρέψτε απλώς τον φακό προς αυτό το σημείο για μερικά δευτερόλεπτα. Γυρίσαμε τον φακό για μερικά δευτερόλεπτα προς την τουλίπα που βρίσκεται μπροστά ώστε να καταγράψουμε το κόκκινο χρώμα και μετά τον μετακινήσαμε τριγύρω στο παρτέρι που βρίσκεται από πίσω για να δημιουργήσουμε το πολύχρωμο φόντο.

Ακολουθήστε την άγρια ζωή – φωτογραφίστε τα πτηνά του κήπου

Μια ταΐστρα πτηνών σε γνωστή, σταθερή θέση προσελκύει τακτικούς επισκέπτες και μετατρέπεται σε ιδανικό σκηνικό για τη φωτογράφιση πτηνών στον κήπο.

1. Τοποθετήστε μια ταΐστρα

James Paterson photographing a bird feeder in his garden.
Μπορεί να εκπλαγείτε από το πλήθος των θεμάτων άγριας φύσης που μπορείτε να φωτογραφίσετε κοντά στο σπίτι σας.

Μια ταΐστρα πτηνών σε σταθερή θέση είναι πιθανότερο να έχει περισσότερους φτερωτούς επισκέπτες, οπότε χρησιμοποιήστε μια υπάρχουσα ταΐστρα ή φτιάξτε μια μερικές ημέρες νωρίτερα και γεμίστε την με ξηρούς καρπούς και σπόρους. Το πρωί είναι συνήθως η καλύτερη ώρα για τις δραστηριότητες των πτηνών, οπότε λάβετε θέση από νωρίς. Κρυφτείτε πίσω από θάμνους ή κάποιον χαμηλό φράχτη, ή φωτογραφίστε από κάποιο παράθυρο του σπιτιού σας. Σχεδιάστε τη θέση σας σε σχέση με τον ήλιο. Για έντονα χρώματα, είναι καλύτερο να έχετε τον ήλιο πίσω σας, αλλά αν θέλετε μια ατμοσφαιρική εικόνα με οπίσθιο φωτισμό, κάντε λήψεις προς την πλευρά του ήλιου. Ό,τι κι αν διαλέξετε, θέλετε ιδανικά ένα απλό φόντο με χρώμα που κάνει αντίθεση με το χρώμα του πτηνού ή το συμπληρώνει – κατά προτίμηση όχι μαύρο! Αν μπορείτε, αποφεύγετε τις λήψεις σε φόντο που έχει πολύ κίνηση ή αποσπά την προσοχή.

2. Χρησιμοποιήστε φακό μεγάλης εστιακής απόστασης

Χρησιμοποιήστε την κατάσταση αθόρυβης λήψης για να μην τρομάξετε το θέμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να τραβήξετε απίστευτα λεπτομερείς φωτογραφίες με θέματα άγριας φύσης.

Όταν τα θέματα είναι μικρά και αεικίνητα, χρειάζεστε φακό μεγάλης εστιακής απόστασης για να γεμίσετε το κάδρο. Εδώ χρησιμοποιήσαμε δύο φακούς ζουμ, έναν Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM και έναν Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. Αν ο δικός σας φακός έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, όπως έχουν αυτοί, ενεργοποιήστε τον για να εμποδίσετε καλύτερα το θόλωμα που προκαλείται από την αστάθεια της μηχανής. Μια μηχανή με αισθητήρα περικοπής (APS-C), όπως η Canon EOS 90D, βοηθά στη φωτογράφιση μακρινών θεμάτων. Ο συντελεστής ζουμ 1,6 σημαίνει ότι μια εστιακή απόσταση 135mm μετατρέπεται στην πράξη σε 216mm και μια εστιακή απόσταση 400mm μετατρέπεται στα εντυπωσιακά 640mm. Η ανάλυση των 30 megapixel της μηχανής σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να κάνετε ψηφιακή κοπή αργότερα, οπότε ένας φακός 70-300mm είναι τέλειος για μικρά πτηνά. Με τα λιγότερο συνεσταλμένα θέματα, όπως αυτός ο φιλικός κοκκινολαίμης, μπορεί να υπάρχει δυνατότητα να πλησιάσετε αργά για ακόμα πιο κοντινές λήψεις.

3. Ρυθμίσεις έκθεσης

The back of a Canon EOS 90D showing the shutter speed settings.
Για να καταγράψετε ένα πτηνό εν κινήσει, θα χρειαστείτε υψηλή ταχύτητα κλείστρου.

Ρυθμίστε τον επιλογέα κατάστασης της μηχανής στο M, δηλαδή στην κατάσταση χειροκίνητου ελέγχου. Έπειτα πατήστε το κουμπί Q και ρυθμίστε το διάφραγμα σε f/5.6 ή χαμηλότερα για μικρό βάθος πεδίου, ώστε να φλουτάρετε το φόντο. Ρυθμίστε την ταχύτητα κλείστρου σε 1/1250 δευτ. ή περισσότερο και το ISO σε Αυτόματο ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες. Στο φως της ημέρας, η τιμή ISO μπορεί να φτάσει σε 1600 ή παραπάνω. Αυτό αναπόφευκτα αυξάνει τον θόρυβο της εικόνας, αλλά οι επιδόσεις της Canon EOS 90D σε αυτόν τον τομέα σημαίνει ότι ο θόρυβος είναι διαχειρίσιμος, ακόμα και σε υψηλότερες ευαισθησίες ISO. Για θέματα που κινούνται γρήγορα, όπως πτηνά που πετούν, θα χρειαστείτε υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου για να εξασφαλίσετε επαρκές επίπεδο λεπτομέρειας. Γιατί δεν αποθηκεύετε στην Εξειδικευμένη κατάσταση 1 ρυθμίσεις για πτηνά σε ταΐστρα και στην Εξειδικευμένη κατάσταση 2 ρυθμίσεις υψηλότερης ταχύτητας για πτηνά που πετούν, ώστε να μπορείτε να εναλλάσσεστε εύκολα όποτε προκύπτει η ευκαιρία;

4. Επιλέξτε την κατάσταση Προώθησης υψηλής ταχύτητας

The back of a Canon EOS 90D showing high speed continuous shooting settings.
Η κατάσταση λήψεων ριπής είναι πιθανώς η καλύτερη προσέγγιση για τη φωτογράφιση θεμάτων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Όταν εμφανίζεται ένα πτηνό, είναι καλύτερο να κάνετε λήψη ριπής ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταγράψετε την τέλεια εικόνα. Πατήστε το κουμπί Q και ρυθμίστε την κατάσταση Προώθησης σε Συνεχή με υψηλή ταχύτητα. Η Canon EOS 90D τραβά 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο με συνεχή αυτόματη εστίαση, ή 11fps σε Άμεση προβολή. Ρυθμίστε την κατάσταση Αυτόματης εστίασης σε AI Servo ώστε να παραμένει συνεχώς ενεργοποιημένη, προβλέποντας την κίνηση του θέματος. Στη συνέχεια, επιλέξτε εστίαση ενός σημείου. Μετακινήστε το σημείο πάνω στο πτηνό, πιέστε μέχρι τη μέση το κουμπί του κλείστρου για να κλειδώσετε στο θέμα και μετά κρατήστε πατημένο το κουμπί του κλείστρου για να ξεκινήσετε τις λήψεις.

5. Βγάλτε από το κάδρο την τροφή

Για να τραβήξετε μια πιο φυσική φωτογραφία, συνθέστε την εικόνα αφήνοντας την ταΐστρα των πτηνών ελάχιστα εκτός οπτικού πεδίου και εστιάστε στο θέμα.

Οι πιο φυσικές φωτογραφίες πτηνών δεν περιλαμβάνουν ταΐστρες ή άλλα ίχνη ανθρώπων, οπότε αναζητήστε ευκαιρίες για να τα βγάλετε από το κάδρο. Τα πτηνά πηδούν συχνά από το ένα κλαδί στο άλλο κοντά στην ταΐστρα προτού πλησιάσουν για να φάνε, οπότε αυτή είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε τις λήψεις. Αν δείτε ότι ο ήχος της μηχανής τρομάζει τα πτηνά, απενεργοποιήστε τον ήχο επιβεβαίωσης του κλειδώματος της εστίασης (στο μενού ηχητικών σημάτων στην Canon EOS 90D και σε άλλες φωτογραφικές μηχανές) και ρυθμίστε την προώθηση για αθόρυβη λήψη, ώστε ο ήχος να ακούγεται λιγότερο.

Στοχεύστε τα αστέρια – αστροφωτογραφία

Φωτογραφίστε τα άστρα περιλαμβάνοντας ένα θέμα στο προσκήνιο, για να δημιουργήσετε μια πιο ενδιαφέρουσα τελική εικόνα.

1. Στήστε ένα τρίποδο

A photographer sets up a tripod in his garden to take a photo of the night sky.
Με τη χρήση τρίποδου, οι εικόνες σας θα παραμένουν καθαρές κατά τις λήψεις με μεγάλο χρόνο έκθεσης.

Η φωτογράφιση άστρων γίνεται καλύτερα μια ασυννέφιαστη νύχτα με νέα σελήνη, όταν ουρανός είναι πολύ σκοτεινός. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφύγετε τη φωτορύπανση, αλλά δεν είναι ανέφικτο να τραβήξετε καθαρές φωτογραφίες αστεριών σε αστικό περιβάλλον. Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε τη μηχανή σας σε τρίποδο. Δοκιμάστε να προσαρμόσετε το κάδρο για να συμπεριλάβετε μερικές λεπτομέρειες του προσκηνίου, όπως είναι εδώ τα δέντρα, για μια «αστροφωτογράφιση τοπίου». Όταν επιλέγετε πού θα στρέψετε τη μηχανή, μια εφαρμογή για κινητά που παρουσιάζει τον νυκτερινό ουρανό μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε αστερισμούς ή το κέντρο του Γαλαξία.

2. Εστιάστε σε ένα μακρινό άστρο

A photographer’s hands holding a Canon EOS 90D with a zoom lens attached.
Κατά τη σύνθεση του πλάνου σας, εστιάστε σε ένα μόνο αστέρι ή σε ένα σύμπλεγμα αστεριών. Θυμηθείτε να ρυθμίσετε κατάλληλα το ζουμ κατά τη σύνθεση.

Για να εστιάσετε τη μηχανή σε ένα μακρινό άστρο πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη χειροκίνητη εστίαση. Ενεργοποιήστε Άμεση προβολή και αναζητήστε ένα πολύ λαμπερό άστρο στον ουρανό. Πατήστε δυο φορές το κουμπί του ζουμ στη μηχανή σας για να επιτύχετε ένα κοντινότερο πλάνο του άστρου στην οθόνη. Ρυθμίστε τον φακό σε χειροκίνητη εστίαση και περιστρέψτε τον δακτύλιο εστίασης (αυτόν που είναι προς την άκρη του φακού) μέχρι το αστέρι να εμφανιστεί καθαρά. Αφού γίνει αυτό, μπορείτε να μειώσετε το ζουμ και να διορθώσετε τη σύνθεση, αν χρειάζεται.

3. Επιλέξτε μια ταχύτητα κλείστρου

The screen of a Canon EOS 90D showing the Long exposure noise reduction setting.
Επιλέξτε την κατάλληλη ταχύτητα κλείστρου για το εφέ που θέλετε να δημιουργήσετε – χρησιμοποιήστε χαμηλή ταχύτητα κλείστρου για φλουτάρισμα της κίνησης και υψηλή ταχύτητα κλείστρου για πάγωμα της κίνησης.

Επειδή η γη περιστρέφεται, τα άστρα δεν είναι ποτέ στατικά, οπότε αν η ταχύτητα κλείστρου που χρησιμοποιείτε είναι πολύ μεγάλη, τα άστρα θα θολώσουν και θα σχηματίσουν φωτεινές γραμμές. Ο «κανόνας του 500» μπορεί να φανεί χρήσιμος εδώ – είναι μια μέθοδος υπολογισμού του μέγιστου χρόνου έκθεσης που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για λήψεις προτού αρχίσουν τα άστρα να θολώνουν και να εμφανίζονται ως ίχνη φωτός. Η ταχύτητα κλείστρου δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από την τιμή που προκύπτει αν διαιρέσετε το 500 με την εστιακή απόσταση του φακού σας. Συνεπώς, με τον φακό ρυθμισμένο στα 25mm, μπορείτε να κάνετε λήψεις το ανώτερο για 20 δευτερόλεπτα (500 διά 25). Οι μεγάλοι χρόνοι έκθεσης όπως αυτός μπορεί να αυξήσουν τον θόρυβο στην εικόνα, καθώς ο αισθητήρας θερμαίνεται στη διάρκεια της έκθεσης. Για να μειώσετε τον θόρυβο, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Μείωση θορύβου για εκθέσεις μεγάλης διάρκειας.

4. Έκθεση για τον νυκτερινό ουρανό

The screen of a Canon EOS 90D showing settings for night shooting.
Φροντίστε να προετοιμάσετε τη μηχανή σας για νυκτερινή φωτογράφιση επιλέγοντας υψηλή τιμή ISO για να μην προκύψουν σκοτεινές, καταθλιπτικές εικόνες – και, παρότι δεν ακούγεται λογικό, ρυθμίστε επίσης την Ισορροπία λευκού σε Φως ημέρας.

Ρυθμίστε τον επιλογέα κατάστασης στο Μ για την κατάσταση χειροκίνητου ελέγχου και μετά πατήστε το κουμπί Q για να ρυθμίσετε την έκθεση. Επιλέξτε ευρύ διάφραγμα, όπως f/5.6, ρυθμίστε την ταχύτητα κλείστρου στα 20 δευτερόλεπτα –ή χρησιμοποιήστε τον κανόνα του 500– και επιλέξτε υψηλή τιμή ISO, π.χ. 3200. Επιλέξτε το χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης δύο δευτερολέπτων μέσω της κατάστασης Προώθησης ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Canon Camera Connect για να αποφύγετε την κίνηση της μηχανής τη στιγμή που θα πατήσετε το κουμπί του κλείστρου και μετά τραβήξτε μια φωτογραφία. Δείτε την εικόνα που προέκυψε και αυξήστε την τιμή ISO αν χρειάζεται να γίνει πιο φωτεινή ή μειώστε την αν πρέπει να είναι πιο σκοτεινή.

5. Πλάνα με ίχνη των άστρων

Οι λήψεις με ίχνη από το φως των άστρων δημιουργούν σαγηνευτικές φωτογραφίες που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Αντί να προσπαθείτε να αντισταθμίσετε το γεγονός ότι τα άστρα κινούνται στον ουρανό, γιατί δεν δοκιμάζετε να καταγράψετε τα άστρα ως κυκλικά ίχνη φωτός; Πρέπει να τραβήξετε μια αλληλουχία φωτογραφιών με έκθεση 30 δευτερολέπτων για δύο ή περισσότερες ώρες. Αν η μηχανή σας διαθέτει κατάσταση φωτογράφισης ανά διαστήματα (όπως οι Canon EOS 90D, EOS 6D Mark II και EOS RP, καθώς και οι επαγγελματικές μηχανές όπως η EOS 5D Mark IV), ενεργοποιήστε αυτήν την κατάσταση, ρυθμίστε το μεσοδιάστημα στο 1 δευτερόλεπτο και τον αριθμό λήψεων σε 00 – απεριόριστες. Ρυθμίστε την ταχύτητα κλείστρου στα 30 δευτερόλεπτα και ξεκινήστε τη φωτογράφιση. Αν η μηχανή σας δεν υποστηρίζει φωτογράφιση ανά διαστήματα, μπορεί να διαθέτει κατάσταση λειτουργίας time-lapse, την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε με μεγάλο χρόνο έκθεσης. Αφού τραβήξετε ένα σύνολο φωτογραφιών με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, μπορείτε να τις συγχωνεύσετε χρησιμοποιώντας το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας Digital Photo Professional (DPP) της Canon. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Compositing (Σύνθεση) και διαμορφώστε το για συγχώνευση κάθε εικόνας στην κατάσταση Lighten (Φώτισμα).


Σύνταξη: James Paterson

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές