ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πειραματισμός με τρόφιμα: πώς ο Paperboyo ανανεώνει την τέχνη του

Ο Rich McCor, το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ψευδώνυμο Paperboyo στο Instagram, συζητάει για το πάθος του με τις χειροτεχνίες σε χαρτί και εξηγεί πώς χρησιμοποίησε τον Canon SELPHY Square QX10 για να δημιουργήσει εκπληκτική τέχνη με θέμα τα τρόφιμα.
Λεμόνι που αιωρείται σε εκτυπωμένη εικόνα με έναν παίκτη τένις έτοιμο να κάνει σερβίς. Χάρη στο εφέ, φαίνεται σαν να ετοιμάζεται ο παίκτης να χτυπήσει το λεμόνι.

O Rich McCor εξηγεί: «Είμαι τόσο παθιασμένος με αυτό που κάνω, γιατί πολύ απλά με οδηγούν εκεί τα πράγματα που μου κινούν την περιέργεια». «Αυτό για μένα σήμαινε να βρω πώς να καταγράφω τον κόσμο γύρω μου με διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο, όπως δεν τον είχα ξαναδεί, ενώ ταυτόχρονα να απολαμβάνω την πόλη που γεννήθηκα, το Λονδίνο.»

Για τον Rich, τον Βρετανό καλλιτέχνη πίσω από το δημοφιλές ψευδώνυμο Paperboyo στο Instagram, ο συνδυασμός του χόμπι του για φωτογράφιση με τις χειροτεχνίες με χαρτί ήταν αρχικά ένα τρόπος για να δημιουργήσει πρωτότυπο περιεχόμενο που κέντριζε τη φαντασία του. Μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του περιλαμβάνουν χειροτεχνίες σε μαύρο χαρτί με φόντο αξιοθέατα του Λονδίνου, που δημιουργούν έξυπνες ψευδαισθήσεις.

"Ήταν περίπου την εποχή των selfie stick, τότε που άρχισε να γίνεται δημοφιλές και το Instagram", λέει ο Rich. «Ήθελα να αποφύγω τα κλισέ και να βρω ένα ξεχωριστό στυλ, ώστε να πειραματιστώ με τις χάρτινες χειροτεχνίες μου σε διαφορετικές παραλλαγές.»

Ύστερα από περισσότερο από 5 χρόνια, τα έργα του Rich έχουν μετατραπεί από χόμπι σε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Around the World in Cut-Outs» (Στα πέρατα του κόσμου με χάρτινες χειροτεχνίες), σε συνεργασία με σημαντικές εταιρείες όπως η Disney®, και απολαμβάνει έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο (έως το 2020).

Αναλογιζόμενος την επιτυχία του, ο Rich εξηγεί: «Κάτι που ξεκίνησε ως χόμπι τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα μετατράπηκε σε καριέρα, χάρη στην οποία ταξίδευα στα πέρατα του κόσμου, όπου η δουλειά μου ήταν να γίνομαι δημιουργικός.»

Δημιουργικότητα με τον Canon SELPHY Square QX10

Εκτυπωτής Canon SELPHY Square QX10 περιτριγυρισμένος από εκτυπώσεις και σχέδια με σκαριφήματα.

«Η πρώτη μου σκέψη δεν ήταν να χρησιμοποιήσω τον Canon SELPHY Square QX10 απλώς ως εκτυπωτή, καθώς αυτό είναι προφανές, δεν χρειάζεται να κάποιος να σου πει ότι μπορεί να εκτυπώσει όμορφες εικόνες», αναφέρει ο Rich McCor, γνωστός επίσης και ως Paperboyo.

Canon SELPHY Square QX10 που εκτυπώνει μια πολύχρωμη εικόνα με ένα νεαρό κορίτσι με ροζ μαλλιά και μια τσιχλόφουσκα που έχει σκάσει στο πρόσωπό της.

Ο φορητός Canon SELPHY Square QX10, που δεν χρειάζεται καλώδια, μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακές εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας σε δευτερόλεπτα.

Πλέον, με σχεδόν μισό εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram, ο Rich αναβαθμίζει τα ευρήματά του σε άλλο επίπεδο. Στο τελευταίο έργο του ανέδειξε τη δημιουργικότητά του με τον Canon SELPHY Square QX10, παρουσιάζοντας σχέδια με ήρωες καρτούν σε ένα θέμα που εστιάζει στα τρόφιμα, μαζί με αρκετή πρωτοτυπία του στυλ Paperboyo.

Ο Rich ήξερε ότι ο Canon SELPHY Square QX10 μπορούσε να δημιουργήσει εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά ήθελε να δοκιμάσει τις ικανότητές του στην εικονογράφηση για να δώσει περισσότερη ζωντάνια στα χρώματα. Ο Rich εικονογράφησε αρχικά τα σχέδιά του στο Adobe® Photoshop®, χρησιμοποίησε κάποιο φόντο από παλαιότερο φωτογραφικό υλικό και κατόπιν τα μετέφερε στο smartphone του και τα εκτύπωσε από απόσταση με την εφαρμογή SELPHY Photo Layout.

Δημιουργικές ερμηνείες

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

Ο Rich αναφέρει ότι «Οι συνθήκες του 2020 περιόρισαν το έργο και το περιβάλλον στο οποίο δημιουργώ τις εικόνες μου, με αποτέλεσμα να με αναγκάσουν να εξελιχθώ». Ψάχνοντας τρόπους για να συνεχίσει να διευρύνει τη δημιουργικότητά του, έστρεψε την προσοχή του στο περιβάλλον του σπιτιού του. «Αντί να δημιουργώ εικόνες με αξιοθέατα και τοπία, αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη στην επιφάνεια κοπής στην κουζίνα ή στο γραφείο μου. Σταδιακά, τα σχέδιά μου έγιναν πιο σύνθετα. Ήταν λογικό να εξελίξω τις σιλουέτες και να αξιοποιήσω τις ικανότητές μου στην εικονογράφηση, προσθέτοντάς χρώμα και περισσότερες λεπτομέρειες στους χαρακτήρες μου.»

Ο Rich, αναφερόμενος σε δύο πρόσφατα κινούμενα σχέδια μικρής διάρκειας, με ένα λεμόνι αντί για μπάλα τένις και μια τομάτα που χρησιμοποίησε ως γάντι του μποξ, δήλωσε ότι «όταν μου έθεσαν την πρόκληση να γίνω δημιουργικός με τα τρόφιμα, κατευθείαν το ερμήνευσα ως "ώρα για παιχνίδι με το φαγητό" και κατέληξα να σκέφτομαι τα σπορ και πώς μπορούσα να χρησιμοποιήσω τρόφιμα αντί για αθλητικό εξοπλισμό.»

Δύο χέρια που κρατάνε μια εκτύπωση με ιππότη και μια εκτύπωση με δράκο, τοποθετημένες στα πλάγια μιας κούπας καφέ. Ο αφρός του καφέ δείχνει σαν να βγάζει φωτιές ο δράκος από το στόμα του.

Με τον Canon SELPHY Square QX10 μπορείτε να εκτυπώνετε απευθείας από το smartphone σας – οι τετράγωνες εκτυπώσεις με περιθώριο για λεζάντα είχαν το ιδανικό μέγεθος ώστε ο Rich να πλαισιώσει τις ευφάνταστες εικόνες του με θέμα τα τρόφιμα.

Για τη συγκεκριμένη πρόκληση, είχα την εξής έμπνευση: μια τσιχλόφουσκα να σκάει στο πρόσωπο ενός χαρακτήρα, καθώς και μοτίβα με αφρό του καφέ που έμοιαζε με φλόγα, που στη συνέχεια τοποθέτησα πλάι σε έντονες τετράγωνες εκτυπώσεις 68mm με έναν δράκο και έναν ιππότη. «Παίρνω κάτι αναγνωρίσιμο και προσθέτω μια δημιουργική νότα, για να εκπλήξω τον θεατή», αναφέρει. «Προχώρησα στα κινούμενα σχέδια και άλλαξα το περιβάλλον μου, αλλά η ιδέα της δημιουργικής μεταμόρφωσης βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της δουλειάς μου.»

Αέναη αναζήτηση ιδεών

Πολύχρωμη εικόνα με νεαρό κορίτσι που φορά ένα κόκκινο καπέλο μπέιζμπολ και κάνει μια μεγάλη ροζ φούσκα με την τσιχλόφουσκά της.

Για τον Rich, το μυστικό για τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του Paperboyo είναι ότι δεν φοβάται να δοκιμάζει καινούργια πράγματα.

Πολύχρωμη εικόνα με νεαρό κορίτσι που φορά ένα κόκκινο καπέλο μπέιζμπολ και έχει κολλημένη στο πρόσωπό της μια τσιχλόφουσκα που έσκασε.

«Η εικόνα με την τσιχλόφουσκα ήταν απλώς ένα καλά συγχρονισμένο ενσταντανέ», εξηγεί ο Rich. «Ήθελα να δημιουργήσω μια αλληλουχία που εντυπωσιάζει, αλλά δεν θα είναι και εντελώς ξένη με κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας.»

Ο Rich γνωρίζει ότι πρέπει να συνεχίσει να δοκιμάζει νέα πράγματα αν θέλει να διατηρήσει την επιτυχία που γνώρισε ως Paperboyo, ακόμα κι αν κάνει λάθη στην πορεία. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους επίδοξους καλλιτέχνες και δημιουργούς να ξέρουν ότι θα κάνουν πολλά λάθη, αποτυχίες και άσχημα έργα τέχνης, πριν δημιουργήσουν όμορφα πράγματα», λέει. «Για κάθε καλή ιδέα που είχα, προηγήθηκαν τουλάχιστον 10 κακές, τις οποίες έπρεπε να βελτιώσω μέχρι να έρθει η σπίθα που οδηγούσε στην καλύτερη ιδέα.»

Το πάθος για την τέχνη του τον βοηθά επίσης να γεμίζει τη ροή του με φωτογραφίες που το κοινό λατρεύει και θέλει να αγοράσει εκτυπώσεις τους. «Συχνά με ρωτούν, "Πώς μπορώ να γίνω διάσημος στο Instagram;" και νομίζω ότι αυτή είναι η λάθος ερώτηση. Θα έπρεπε να ρωτούν "Πώς μπορώ να βρω κάτι που αγαπώ;", γιατί έτσι κατάφερα να δημιουργήσω κάτι επιτυχημένο».

«Είναι μια περίεργη μετάβαση να προχωράς από ένα μικρό χόμπι –που είναι μοναχά δικό σου και τα λάθη αλλά και οι επιτυχίες σου αφορούν μόνο εσένα– στο να γίνεται αυτό καριέρα και να αφήνεις τη γνώμη των άλλων να διαμορφώνει το περιεχόμενο», συνεχίζει ο Rich. «Κρατάω την επαφή με το κοινό γιατί έχω καταφέρει να εξελίσσομαι και να βρίσκω νέες κατευθύνσεις για να ασχολούμαι, κι αυτό συμβαίνει γιατί εξακολουθώ να λατρεύω αυτό που κάνω και προσπαθώ να ανακαλύπτω και να δημιουργώ καινούργιο περιεχόμενο.»


Κείμενο της Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

  • Οικιακοί εκτυπωτές

    SELPHY SQUARE QX10

    Φυλάξτε για πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις σας ως υπέροχες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε παντού και πάντα.
  • Φωτογραφικές μηχανές DSLR

    EOS 6D Mark II

    Είτε στοχεύετε στην υλοποίηση πιο φιλόδοξων φωτογραφικών έργων είτε στην είσοδό σας στον κόσμο της επαγγελματικής φωτογραφίας, η EOS 6D Mark II σάς παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τα επόμενα συναρπαστικά βήματα.
  • Φακοί για DSLR

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Αυτός ο φακός προσφέρει εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας με προηγμένη σταθεροποίηση· τον προτιμούν όσοι θέλουν να παίρνουν μαζί τους μόνο έναν φακό.
  • Σχετικά άρθρα

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

    Εκτυπώστε έναν στιγμιαίο πίνακα σύνθεσης

    Ανεβάστε το επίπεδο των δημιουργικών σας έργων και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να φτιάξετε έναν πίνακα σύνθεσης.

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

    Αποτυπώστε τη ζωή σας σε πίνακες οραματισμού

    Διαμορφώστε τον χώρο σας σύμφωνα το στυλ σας, με τον Canon SELPHY Square QX10.

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

    Διασκεδάστε με εκτυπώσεις

    Πέντε λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε έναν compact φωτογραφικό εκτυπωτή.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ

    Η πορεία ενός food influencer

    Συμβουλές για τη φωτογράφιση τροφίμων και φαγητού από την influencer στο Instagram και Canon Ambassador Yasmin AlBatoul.