COMPACT ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Ανακαλύψτε γιατί η PowerShot G7 X Mark III είναι η καλύτερη compact φωτογραφική μηχανή της Canon για δημιουργικό περιεχόμενο

Ανακαλύψτε πώς αυτή η κάμερα μετάδοσης ροής 4K σε μέγεθος τσέπης, μπορεί να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά σας και να ταιριάξει άψογα στην καθημερινή σας ζωή.
Γυναίκα που στήνει την Canon PowerShot G7 X Mark III της δίπλα στο φορητό υπολογιστή της, για να βιντεοσκοπήσει ένα μάθημα γιόγκα από το σαλόνι της.

Ό,τι περιεχόμενο κι αν σας αρέσει να δημιουργείτε, για να εκφράζεστε χρειάζεστε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την όρεξή σας για δημιουργία στην καθημερινότητά σας. Η Canon PowerShot G7 X Mark III συνδυάζει βίντεο 4K, αισθητήρα 20,1MP και περιστρεφόμενη οθόνη αφής σε ένα compact σώμα, αποτελώντας την ιδανική συντροφιά για δημιουργούς.

Είτε είστε vlogger, δάσκαλος γιόγκα, υπάλληλος γραφείου, γονιός ή μουσικός, αυτή η φωτογραφική μηχανή τσέπης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως webcam για βιντεοκλήσεις και ασύρματη ζωντανή μετάδοση, καθώς και για να καταγράφετε τις υπαίθριές σας περιπέτειες, τα καθημερινά σας vlog και τις συναρπαστικές στιγμές σας. Χάρη στη φορητότητα, τον ευέλικτο ευρυγώνιο φακό 24mm, το φακό ζουμ 4,2x, το προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας για σταθερές λήψεις και την ενσωματωμένη και εύχρηστη τεχνολογία στον πυρήνα της, η Canon PowerShot G7 X Mark III σάς βοηθά να αποτυπώνετε και να μοιράζεστε τις σημαντικές στιγμές.

Εδώ, τρεις δημιουργοί περιεχομένου –η online δασκάλα γιόγκα και influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Sarah Malcolm, η vlogger και ειδικός στα λευκώματα Mei-Ying Chow και ο κινηματογραφιστής και φωτογράφος James Jamie– μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με το πώς η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή τους βοηθά να μοιραστούν τη δουλειά, τη ζωή και την τέχνη τους στο διαδίκτυο.

Mei-Ying Chow

Κάνει vlog με τις χειροτεχνίες της

Μια φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot G7 X Mark III πάνω σε τραπέζι, με τον SELPHY Square QX10 και ένα λεύκωμα.

Η Mei-Ying Chow είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια Οικονομικών στο King's College του Λονδίνου και έχει 90.000 συνδρομητές στο YouTube. Είναι ειδική στα λευκώματα, έχοντας χτίσει τη δική της επωνυμία τα τελευταία επτά χρόνια με καθημερινά vlog στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και χρησιμοποιεί την PowerShot G7 X Mark III για να αποτυπώσει τη ζωή της ως φοιτήτρια και τις χειροτεχνίες της.

"Φτιάχνω λευκώματα στο κανάλι μου τα τελευταία πέντε ή έξι χρόνια και πάντα κρατούσα ημερολόγιο", λέει η Mei-Ying. "Για αυτή τη φωτογράφιση, δημιούργησα μια σελίδα για την αποφοίτηση της αδελφής μου, η οποία ήταν το 2018. Επειδή η αποφοίτησή μου δεν πρόκειται να διεξαχθεί φέτος, αφού αναβλήθηκε, σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τη δική της."

Μια φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot G7 X Mark III στραμμένη προς τα κάτω, σε ένα τρίποδο, βιντεοσκοπεί μια γυναίκα που γράφει σε μια σελίδα λευκώματος πάνω σε ένα κρεβάτι.

Η Mei-Ying βιντεοσκόπησε τη διαδικασία της δημιουργίας του λευκώματός της, με λήψεις από ψηλά και από κοντά, με την G7 X Mark III, σε συνδυασμό με όμορφες εκτυπώσεις από τον εκτυπωτή SELPHY Square QX10 μέσω του smartphone της.

Γυναίκα που φωτογραφίζει ένα λεύκωμα από ψηλά, με μια φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot G7 X Mark III.

Η vlogger Mei-Ying Chow κατενθουσιάστηκε με τις δυνατότητες σταθεροποίησης εικόνας της G7 X Mark III, καθώς της αρέσει συχνά να βιντεοσκοπεί χωρίς τρίποδο.

«Η οθόνη αφής της G7 X Mark III με διευκολύνει κατά πολύ στα κοντινά πλάνα, επειδή η αυτόματη εστίαση είναι πολύ γρήγορη όταν αγγίζω την οθόνη και διατηρείται πιο εύκολα», αναφέρει η Mei-Ying. Επίσης δίνει τα εύσημα και στη Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR, που τη βοηθά να βιντεοσκοπεί στα μικρά φοιτητικά καταλύματα. Η Λαβή-τρίποδο είναι απολύτως ασύρματη και συνοδεύεται από το αποσπώμενο, ασύρματο Τηλεχειριστήριο Bluetooth BR-E1, διευκολύνοντας τη χρήση της όπου κι αν βρίσκεστε.

"Το χαμηλό ύψος της Λαβής-τριπόδου HG-100TBR είναι τέλειο, καθώς το φοιτητικό δωμάτιό μου είναι πραγματικά μικρό και γι' αυτό δίνω βάση στο να έχω ένα μικρό τρίποδο στο σωστό ύψος», εξηγεί.

Ο καθαρός ήχος είναι επίσης σημαντικός για τα διαδικτυακά βίντεο της Mei-Ying, μιας και τα ηχητικά εφέ ενισχύουν τη συνολική εμπειρία στα εκπαιδευτικά μαθήματα που ανεβάζει στο κανάλι της. Το ελαφρύ Στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E100 συνδέεται απευθείας με τη μηχανή της και την βοηθάει στην εγγραφή στερεοφωνικού ήχου.

Η Mei-Ying λέει πως, σε συνδυασμό με ένα εξωτερικό μικρόφωνο «H ποιότητα ήχου της PowerShot G7 X Mark III είναι πολύ καλύτερη από ό,τι με το ενσωματωμένο μικρόφωνο της DSLR μου. Ο ήχος από το μικρόφωνο είναι πραγματικά καθαρός και μου αρέσουν τα επίπεδα που προσθέτει – μπορείς να ακούς τα ψαλιδίσματά μου και τους διάφορους ήχους, οπότε εμπλέκονται όλες οι αισθήσεις. Προσπαθώ να μην κάνω σίγαση σε αυτούς τους ήχους όταν βάζω μουσική στο βίντεο, επειδή αισθάνομαι ότι κάνει το βίντεο πιο συναρπαστικό.»

Χάρη στη νέα, ειδική κατάσταση λειτουργίας για vlogging που προστέθηκε με την τελευταία ενημέρωση του firmware, η PowerShot G7 X Mark III είναι ιδανική για vlogger όπως η Mei-Ying.

Sarah Malcolm

Ζωντανή μετάδοση γιόγκα από το σαλόνι της

Μια γυναίκα που στήνει την Canon PowerShot G7 X Mark III δίπλα στο φορητό υπολογιστή της, για να μεταδώσει ζωντανά ένα μάθημα γιόγκα.

Για δημιουργούς όπως η Sarah, που έχει περισσότερους από 1.000 συνδρομητές, υπάρχει η δυνατότητα για η μετάδοση βίντεο σε ζωντανή ροή απευθείας στο YouTube με την Canon PowerShot G7 X Mark III.

Νεαρή γυναίκα με ένα μπλουζάκι με έντονο χρώμα, που κάνει γιόγκα στο σαλόνι της, ενώ μια φωτογραφική μηχανή PowerShot G7 X Mark III της Canon αποτυπώνει τις κινήσεις της.

"Η επιλογή εντοπισμού προσώπου της PowerShot G7 X Mark III είναι πραγματικά χρήσιμη", δηλώνει η online δασκάλα γιόγκα Sarah Malcolm, "ώστε να παραμένω συγκεντρωμένη στα μαθήματά μου."

Η Sarah Malcolm, online δασκάλα γιόγκα και influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Λονδίνο, παραδίδει ζωντανά τα μαθήματα γιόγκα της μέσω του Zoom® λόγω της πανδημίας του Covid-19 και χρειάζεται έναν απλό εξοπλισμό για τους μαθητές της.

"Έκανα τη μετάβαση στη διαδικτυακή διδασκαλία στις αρχές του 2020, όταν το στούντιο στο οποίο δούλευα χάθηκε μέσα σε μια νύχτα", λέει η Sarah. "Ωστόσο, η αλλαγή αποδείχθηκε πραγματικά αποτελεσματική και με κάποιον τρόπο προσέφερε ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση από πριν. Το καλύτερο σε αυτόν τον εξοπλισμό είναι η απλότητα."

Αφού χρησιμοποίησε την G7 X Mark III για να καταγράψει τη ροή του μαθήματος γιόγκα, με το στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-E100 για ήχο υψηλής ποιότητας, τον προσαρμογέα PD-E1 για συνεχή λήψη και τη λαβή-τρίποδο HG-100TBR για σταθερότητα, η Sarah κατέληξε ότι αυτό το κιτ ξεπερνούσε κατά πολύ την ποιότητα του τηλεφώνου και του φορητού υπολογιστή της. Επίσης, η G7 X Mark III παρέχει στους χρήστες την επιλογή να αποτυπώσουν μια εύχρηστη έξοδο HDMI σε ανάλυση 4K, αν το επιθυμούν.

"Δεν μπορούσα να πιστέψω τη διαφορά στην ποιότητα κατά τη ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής για τα διαδικτυακά μου μαθήματα", λέει η Sarah. "Η G7 X Mark III είναι ελαφριά, εύχρηστη και έχει πολύ ευρύτερο οπτικό πεδίο σε σχέση με την ενσωματωμένη κάμερα του φορητού υπολογιστή μου, επομένως είναι πολύ πιο εύκολο για τους μαθητές μου να βλέπουν περισσότερα. Η δυνατότητα προβολής του κάδρου μου στην ανακλινόμενη οθόνη LCD 180 μοιρών είναι επίσης πολύ χρήσιμη, γιατί δεν θα βγαίνω από το πλάνο."

Νεαρή γυναίκα με ένα γκρι πουλόβερ που φωτογραφίζει από ένα σμούθι φρούτων και έναν κρεμώδη καφέ από ψηλά.

Η Sarah εντυπωσιάστηκε πάρα πολύ από την ποιότητα εικόνας της Canon PowerShot G7 X Mark III, η οποία διαθέτει αισθητήρα 20,1MP.

Ένα σμούθι φρούτων, ένας κρεμώδης καφές και μια φέτα πορτοκαλιού σε μια επιφάνεια κοπής, με λήψη από ψηλά.

Όταν δεν διδάσκει διαδικτυακά, η Sarah, η οποία συνδιοργανώνει επίσης το podcast φαγητού και ευεξίας Kitchen Club, μοιράζεται συχνά εικόνες θρεπτικών γευμάτων και ποτών για τη στρατιά των 17.500 ακόλουθούς της στο Instagram, αξιοποιώντας το διάφραγμα f/1.8-2.8 της G7 X Mark III για να δημιουργήσει φωτεινές, ευκρινείς εικόνες, απευθείας από την φωτογραφική μηχανή. Λήψη με Canon PowerShot G7 X Mark III στα 24mm, με 1/125 δευτ., f/1.8 και ISO 125. © Sarah Malcolm

Η μηχανή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως Webcam μέσω του λογισμικού Canon EOS Webcam Utility, το οποίο είναι συμβατό με τις περισσότερες εφαρμογές βιντεοδιάσκεψης και μετάδοσης ροής. Αυτό την καθιστά ιδανική για δασκάλους γιόγκα και γυμναστές γενικότερα, που προσφέρουν μαθήματα σε διαδικτυακές πλατφόρμες μελών.

Κατά την κινηματογράφηση, η PowerShot G7 X Mark III έχει ένα κόκκινο περίγραμμα γύρω από το κάδρο ως ένδειξη εγγραφής, για επιπλέον επιβεβαίωση και ασφάλεια. Επιπλέον, χάρη στις βελτιωμένες δυνατότητες AF της PowerShot G7 X Mark III, οι δημιουργοί όπως η Sarah μπορούν να είναι σίγουροι για την αυτόματη εστίαση σε όλη τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης.

Jamie James

Κάνει vlog συγκεντρωμένος στη φύση

Άντρας που βιντεοσκοπεί τον εαυτό του να κάνει διαλογισμό κοντά στο χείλος ενός γκρεμού με μια Canon PowerShot G7 X Mark III. Στο φόντο φαίνεται ο ωκεανός.

Για τον Jamie James, ο οποίος είναι κινηματογραφιστής και φωτογράφος πλήρους απασχόλησης τα τελευταία έξι χρόνια και ειδικεύεται στο υλικό από εξωτερικούς χώρους για επωνυμίες όπως η Vans και η North Face, η ευελιξία και η ποιότητα του εξοπλισμού του είναι απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία του περιεχομένου του.

Ο Jamie δοκιμάζει την Canon PowerShot G7 X Mark III κατά τη λήψη βίντεο και στατικών εικόνων στην άγρια φύση. Ο υψηλός ρυθμός καρέ της μηχανής (έως 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο) και ο φακός ζουμ 4,2x 24-100mm f/1.8-2.8 αποδείχθηκαν ιδανικοί για τους εντυπωσιακούς γκρεμούς του Jurassic Coast, που χρησίμευσαν ως φόντο του Jamie. Αυτό συνδυάζεται με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 4 στοπ της PowerShot G7 X Mark III, που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών σε χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα η αστάθεια της φωτογραφικής μηχανής.

Με το πιο πρόσφατο firmware, η PowerShot G7 X Mark III απέκτησε βελτιωμένη σταθεροποίηση εικόνας για σίγουρες λήψεις, καθώς και AE με προτεραιότητα προσώπων, για να καταγράφετε ευκολότερα τα άτομα που βρίσκονται εν κινήσει.

Άντρας που ξαπλώνει σε μια παραλία για να φωτογραφίσει μια φωτιά με μια Canon PowerShot G7 X Mark III.

Ως κινηματογραφιστής και φωτογράφος που δεν σχεδιάζει ιδιαίτερα τις λήψεις του, ο Jamie James είναι ενθουσιασμένος με την ευελιξία που προσφέρει η PowerShot G7 X Mark III της Canon.

Ο αφρός της θάλασσας που σκάει σε μια αμμουδιά το σούρουπο.

"Η δημιουργική μου διαδικασία είναι να εξερευνώ και να φωτογραφίζω ό,τι έχει δείχνει πανέμορφο", λέει. "Χρειάζεται απλώς να βγεις έξω και να δεις τι συμβαίνει και να το απαθανατίζεις εκείνη τη στιγμή." Λήψη με Canon PowerShot G7 X Mark III στα 100,8 mm, 1/200 δευτ., f/2.8 και ISO 160. © Jamie James

«Κατέγραψα τον εαυτό μου να φτιάχνει έναν καφέ και να κάνει μερικές διατάσεις, καθώς ήθελα να μοιραστώ ένα μικρό κομμάτι από τη ζωή μου και τη σημασία του να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου στη φύση και πόσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι αυτό», λέει. «Η ευελιξία αυτού του φακού είναι εκπληκτική, καθώς η δυνατότητα λήψης τοπίων με μεγάλο εύρος αλλά και το κοντινό ζουμ στη δράση είναι απίστευτα.»

«Το μέγεθος είναι το παν όταν πηγαίνω σε μεγάλες περιπετειώδεις εξορμήσεις. Μπορώ να την έχω στην τσέπη μου και να την βγάλω για να τραβήξω φωτογραφίες RAW και αυτό είναι εκπληκτικό, καθώς δεν χρειάζεται να ψάχνεις μέσα στο σακίδιό σου, χάνοντας τη στιγμή», λέει ο Jamie.

Χάρη στην τελευταία ενημέρωση του firmware, η PowerShot G7 X Mark III διαθέτει επίσης γραμμές κάδρου για διαφορετικούς λόγους διαστάσεων, διευκολύνοντας τη λήψη για διαφορετικές πλατφόρμες και εκτυπώσεις. Μπορείτε ακόμη και να έχετε μια υπόδειξη κατάλληλη για το Instagram που εμφανίζεται στην οθόνη κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης, ώστε να γνωρίζετε ότι το περιεχόμενο θα ανέβει σωστά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να αποφύγετε τις λήψεις με υπερέκθεση, χρησιμοποιώντας τις επικαλύψεις ζέβρας της PowerShot G7 X Mark III, που βοηθούν στην επισήμανση των σημείων με υπερβολική έκθεση.

Άνδρας βγάζει μια φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot G7 X Mark III από την τσέπη του σακακιού του.

Οι υπαίθριες περιπέτειες του Jamie απαιτούν κιτ μικρών διαστάσεων και αρκετά ελαφρύ για να μεταφέρεται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, ενώ η G7 X Mark III έχει τη δυνατότητα να τα προσφέρει όλα σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές και φωτογράφους σε μέγεθος τσέπης.

Η χρήση webcam υψηλής ποιότητας για βιντεοκλήσεις είναι επίσης κάτι που έχει σημασία για δημιουργούς όπως ο Jamie, καθώς το κοινό του αποκτάει μια αίσθηση της ποιότητας της δουλειάς του – με την PowerShot G7 X Mark III, μέσω σύνδεσης USB, όλα αυτά είναι δυνατά.

"Ως κινηματογραφιστής και φωτογράφος, θέλω να δίνω μια καλή εντύπωση. Όταν συμμετέχω σε μια κλήση Zoom® και έχω ρυθμίσει το σκηνικό ώστε να είναι πραγματικά κινηματογραφικό και να υπάρχει ωραίο βάθος πεδίου, οι πελάτες παίρνουν μια ιδέα για το αποτέλεσμα που θα λάβουν, όταν θα συνεργαστούν μαζί μου."

Κείμενο της Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

  • ΒΙΝΤΕΟ

    Συμβουλές για να βελτιώσετε τα βίντεό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Τέσσερις δημιουργοί συζητούν για το τι κάνει ένα περιεχόμενο εξαιρετικό και πώς θα ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο.

  • VLOGGING

    Πώς να γίνετε vlogger

    Ξεκινήστε και δημιουργήστε ποιοτικά vlog με τις συμβουλές vlogging για αρχάριους.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

    EOS R50 έναντι EOS R10

    Συγκρίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά και τη σχεδίαση των δύο μηχανών APS-C του Συστήματος EOS R.

  • VLOGGING

    Γνωρίστε την PowerShot V10

    Ανακαλύψτε γιατί η μικρή μηχανή 4K για vlogging της Canon είναι ο ιδανικός εξοπλισμός «όλα σε ένα» για να ξεκινήσετε.