Απομιμήσεις

Ο εντοπισμός απομιμήσεων προϊόντων της Canon είναι πιο δύσκολος, και πιθανώς πιο επικίνδυνος, από ό,τι νομίζετε. Τα παραποιημένα ή "πλαστά" προϊόντα της Canon μπορεί να δείχνουν σχεδόν πανομοιότυπα με τα γνήσια προϊόντα της Canon, αλλά δεν είναι. Οι απομιμήσεις προϊόντων της Canon συνήθως περιλαμβάνουν κασέτες γραφίτη και μελανιών, μπαταρίες και φορτιστές καθώς και αξεσουάρ φωτογραφικών μηχανών.

Η δημιουργία, εισαγωγή ή πώληση παραποιημένων προϊόντων συνιστά αξιόποινη πράξη. Η Canon συνεργάζεται με την αστυνομία, τις τελωνειακές αρχές και οργανισμούς/αρχές καταπολέμησης των απομιμήσεων σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) για να ανασχέσει την εμπορία πλαστών προϊόντων Canon.

Counterfeit

Οι ακόλουθες πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους κινδύνους χρήσης πλαστών προϊόντων Canon, πώς να τα αναγνωρίζετε και τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι έχετε αγοράσει κάποιο πλαστό προϊόν.

- Οι κίνδυνοι της χρήσης απομιμήσεων προϊόντων της Canon
- Πώς να αναγνωρίζετε τα πλαστά προϊόντα Canon
- Τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι ενδέχεται να έχετε αγοράσει ένα πλαστό προϊόν
- Περισσότερες πληροφορίες

Οι κίνδυνοι χρήσης απομιμήσεων των προϊόντων της Canon

Ασφάλεια
Οι απομιμήσεις προϊόντων της Canon δεν έχουν κατασκευαστεί και ελεγχθεί σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας των γνήσιων προϊόντων Canon και ενδέχεται να βλάψουν εσάς ή το προϊόν σας. Για παράδειγμα, οι απομιμήσεις μπαταριών ενδέχεται να παράγουν υπερβολική θερμότητα, να εμφανίσουν διαρροή ή να εκραγούν κατά τη χρήση, και να προκαλέσουν σοβαρό προσωπικό τραυματισμό ή ανεπανόρθωτη ζημιά στο προϊόν σας.

Ποιότητα
Οι πλαστές κασέτες μελανιών και γραφίτη της Canon μπορεί να εμφανίσουν διαρροή και να μπλοκάρουν την κεφαλή εκτύπωσης του εκτυπωτή ή να αλλοιώσουν τα χρώματα και να δημιουργήσουν ραβδώσεις. Οι πλαστές κασέτες ενδέχεται επίσης να παρέχουν σημαντικά μικρότερη εκτυπωτική ικανότητα από τα γνήσια προϊόντα. Η εκτυπωτική ικανότητα των πλαστών κασετών που έχει ελέγξει η Canon κυμαίνεται από 28% έως 69% σε σύγκριση με τις γνήσιες κασέτες Canon.

Περιβαλλοντικά στοιχεία
Τα γνήσια προϊόντα της Canon συμμορφώνονται με διεθνείς και ευρωπαϊκούς νόμους, όπως οι Οδηγίες ΑΗΗΕ και RoHS, και ο Κανονισμός REACH. Τα πλαστά προϊόντα πιθανώς να μην συμμορφώνονται με αυτούς τους νόμους και κατ' επέκταση να συνεπάγονται μεγαλύτερο κίνδυνο για το περιβάλλον.

Πώς να αναγνωρίσετε πλαστά προϊόντα Canon

Οι απομιμήσεις προϊόντων της Canon συνήθως περιλαμβάνουν κασέτες μελανιών, δοχεία μελανιών, δοχεία γραφίτη φωτοαντιγραφικών και αξεσουάρ φωτογραφικών μηχανών, όπως μπαταρίες, φορτιστές, καλύμματα φακών, τηλεχειριστήρια και τσάντες.

Ένα μοναδικό ολόγραμμα της Canon περιλαμβάνεται στη συσκευασία όλων των γνήσιων κασετών μελανιών1, δοχείων μελανιών, δοχείων γραφίτη φωτοαντιγραφικών και μπαταριών Canon.

Το ολόγραμμα έχει μια μοναδική ιδιότητα να αλλάζει χρώμα, από ιριδίζον χρυσό ή κοκκινωπό χρυσό όταν το βλέπετε από μπροστά, σε ιριδίζον σκούρο πράσινο όταν το γείρετε οριζόντια. Αν το ολόγραμμα είναι πλαστό, κατά κανόνα δεν παρατηρείται αυτή ή αλλαγή σε ιριδίζον σκούρο πράσινο.

Τι πρέπει να προσέχετε σε προϊόντα απομίμησης

- Τα παραχαραγμένα ολογράμματα συνήθως εμφανίζουν ακατάστατη διάταξη, φθορές, θολή εικόνα και λάθος χρώμα ή μέγεθος.
- Τα λογότυπα Canon στις συσκευασίες απομιμήσεων ενδέχεται να έχουν κακή ποιότητα και λάθος χρώμα, γραμματοσειρά ή μέγεθος.
- Η συσκευασία μπορεί να φαίνεται σαν να έχει επανασφραγιστεί, επαναχρησιμοποιηθεί ή παραποιηθεί.
- Η συσκευασία μπορεί να έχει ορθογραφικά λάθη ή να μην έχει σημεία στίξης.
- Να είστε προσεκτικοί με πωλητές που προσφέρουν ασυνήθιστα χαμηλές τιμές.
- Να είστε προσεκτικοί όταν πραγματοποιείτε αγορές στο διαδίκτυο ή σε ιστότοπους ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Δεν είναι οπωσδήποτε πλαστά όλα τα προϊόντα που αγοράζονται ηλεκτρονικά. Ωστόσο, οι παραχαράκτες χρησιμοποιούν συνήθως το διαδίκτυο για την πώληση πλαστών προϊόντων εξαιτίας της ταχύτητας, την ανωνυμίας και την παγκόσμια απήχησης που αυτό προσφέρει. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί στις ηλεκτρονικές αγορές σας.

Τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι ενδέχεται να έχετε αγοράσει ένα πλαστό προϊόν

Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τη γνησιότητα ενός προϊόντος Canon που αγοράσατε, μην το χρησιμοποιήσετε και καλέστε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Canon ή επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση ipr.info@canon-europe.com
Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση πλαστών προϊόντων Canon, ωστόσο θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε τη γνησιότητά του και να σας παράσχουμε γραπτή ενημέρωση σχετικά με την αυθεντικότητά του. 
Για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε μόνο γνήσια προϊόντα Canon, επισκεφτείτε τη σελίδα μας Σημεία αγοράς, όπου θα βρείτε μια ενδεικτική λίστα των εξουσιοδοτημένων καταστημάτων πώλησης των προϊόντων της Canon.

Χρήσιμες πληροφορίεςΑκολουθεί μια λίστα με χρήσιμους συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καταπολέμηση των απομιμήσεων:
Ιστότοπος της Camera & Imaging Products Association (CIPA).
React – Το ευρωπαϊκό δίκτυο καταπολέμησης των απομιμήσεων
Επιχειρηματική δράση για την εξάλειψη των απομιμήσεων και της πειρατείας
Ομάδα για την καταπολέμηση των απομιμήσεων
Γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας
Συνασπισμός εταιρειών αναλωσίμων απεικόνισης για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

  1. η ευρωπαϊκή πλαστικού τύπου συσκευασία για εκτυπωτές inkjet ή οι πολυσυσκευασίες τύπου blister ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν το μοναδικό ολόγραμμα.