Απομιμήσεις

Ο εντοπισμός απομιμήσεων προϊόντων της Canon είναι πιο δύσκολος, και πιθανώς πιο επικίνδυνος, από ό,τι νομίζετε. Τα παραποιημένα ή "πλαστά" προϊόντα της Canon μπορεί να δείχνουν σχεδόν πανομοιότυπα με τα γνήσια προϊόντα της Canon, αλλά δεν είναι. Οι απομιμήσεις προϊόντων της Canon συνήθως περιλαμβάνουν κασέτες γραφίτη και μελανιών, μπαταρίες και φορτιστές καθώς και αξεσουάρ φωτογραφικών μηχανών.

Η δημιουργία, εισαγωγή ή πώληση παραποιημένων προϊόντων συνιστά αξιόποινη πράξη. Η Canon συνεργάζεται με την αστυνομία, τις τελωνειακές αρχές και οργανισμούς/αρχές καταπολέμησης των απομιμήσεων σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) για να ανασχέσει την εμπορία πλαστών προϊόντων Canon.

anti-counterfeit-awareness

Οι ακόλουθες πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους κινδύνους χρήσης πλαστών προϊόντων Canon, πώς να τα αναγνωρίζετε και τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι έχετε αγοράσει κάποιο πλαστό προϊόν.

Οι κίνδυνοι χρήσης απομιμήσεων των προϊόντων της Canon

Ασφάλεια

Οι απομιμήσεις προϊόντων της Canon δεν έχουν κατασκευαστεί και ελεγχθεί σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας των γνήσιων προϊόντων Canon και ενδέχεται να βλάψουν εσάς ή το προϊόν σας. Για παράδειγμα, οι απομιμήσεις μπαταριών ενδέχεται να παράγουν υπερβολική θερμότητα, να εμφανίσουν διαρροή ή να εκραγούν κατά τη χρήση, και να προκαλέσουν σοβαρό προσωπικό τραυματισμό ή ανεπανόρθωτη ζημιά στο προϊόν σας.


Ποιότητα

Οι πλαστές κασέτες μελανιών και γραφίτη της Canon μπορεί να εμφανίσουν διαρροή και να μπλοκάρουν την κεφαλή εκτύπωσης του εκτυπωτή ή να αλλοιώσουν τα χρώματα και να δημιουργήσουν ραβδώσεις. Οι πλαστές κασέτες ενδέχεται επίσης να παρέχουν σημαντικά μικρότερη εκτυπωτική ικανότητα από τα γνήσια προϊόντα. Η εκτυπωτική ικανότητα των πλαστών κασετών που έχει ελέγξει η Canon κυμαίνεται από 28% έως 69% σε σύγκριση με τις γνήσιες κασέτες Canon.


Περιβαλλοντικά στοιχεία

Τα γνήσια προϊόντα της Canon συμμορφώνονται με διεθνείς και ευρωπαϊκούς νόμους, όπως οι Οδηγίες ΑΗΗΕ και RoHS, και ο Κανονισμός REACH. Τα πλαστά προϊόντα πιθανώς να μην συμμορφώνονται με αυτούς τους νόμους και κατ' επέκταση να συνεπάγονται μεγαλύτερο κίνδυνο για το περιβάλλον.

Πώς να αναγνωρίσετε πλαστά προϊόντα Canon

Κασέτες μελανιών, toner για εκτυπωτές laser, toner φωτοτυπικών, μπαταρίες φωτογραφικών μηχανών και βιντεοκαμερών της Canon

Ένα μοναδικό ολόγραμμα της Canon περιλαμβάνεται στη συσκευασία όλων των γνήσιων κασετών μελανιών της Canon1, στα toner για εκτυπωτές laser, τα toner φωτοτυπικών, και τις μπαταρίες φωτογραφικών μηχανών και βιντεοκαμερών της Canon.


Το ολόγραμμα έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αλλαγής χρώματος, το οποίο μοιάζει με ιριδίζον χρυσό από μπροστά, αλλά αλλάζει σε σκούρο ιριδίζον πράσινο όταν το στρέψετε οριζόντια. Αν το ολόγραμμα είναι πλαστό, το χρώμα δεν αλλάζει ή αλλάζει ελαφρώς.

Hologram - Top and Bottom

Τι πρέπει να προσέχετε σε προϊόντα απομίμησης

  • Τα ολογράμματα απομιμήσεων συνήθως έχουν ακατάστατη διάταξη και φθορές, είναι θαμπά, με λάθος χρώμα ή μέγεθος.
  • Τα λογότυπα Canon σε συσκευασίες απομιμήσεων ενδέχεται να έχουν λάθος χρώμα, γραμματοσειρά ή μέγεθος.
  • Η συσκευασία μπορεί να φαίνεται σαν να έχει επανασφραγιστεί, επαναχρησιμοποιηθεί ή παραποιηθεί.
  • Η συσκευασία μπορεί να περιέχει ορθογραφικά λάθη ή να μην έχει στίξη.
  • Να είστε προσεκτικοί με πωλητές με ασυνήθιστα χαμηλές τιμές.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν πραγματοποιείτε αγορές από ιστοτόπους ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Δεν είναι απομιμήσεις όλα τα προϊόντα που αγοράζονται από αυτούς τους ιστοτόπους, αλλά οι απομιμήσεις συνήθως χρησιμοποιούν ιστοτόπους δημοπρασιών για να πουλήσουν απομιμήσεις για λόγους ταχύτητας, ανωνυμίας και παγκόσμιας εμβέλειας. Έχουμε επιβεβαιωμένες αναφορές προϊόντων απομιμήσεων Speedlite και μπαταριών για ψηφιακές μηχανές και βιντεοκάμερες Canon που πωλούνται μέσω αυτών των ιστοτόπων, οπότε να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ιστοτόπους δημοπρασιών.

Τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι ενδέχεται να έχετε αγοράσει ένα πλαστό προϊόν

Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τη γνησιότητα ενός προϊόντος Canon που αγοράσατε, μην το χρησιμοποιήσετε και καλέστε έναν εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Canon ή επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση ipr.info@canon-europe.com.

Δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση πλαστών προϊόντων Canon, ωστόσο θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε τη γνησιότητά του και να σας παράσχουμε γραπτή ενημέρωση σχετικά με την αυθεντικότητά του.

Για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε μόνο γνήσια προϊόντα Canon, επισκεφτείτε τη σελίδα μας Σημεία αγοράς όπου θα βρείτε μια ενδεικτική λίστα των εξουσιοδοτημένων καταστημάτων πώλησης των προϊόντων της Canon.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Fraudulent store warnings

Προειδοποιήσεις για καταστήματα παραποιημένων προϊόντων

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν πραγματοποιείτε διαδικτυακές αγορές προϊόντων Canon. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα online κατάστημα Canon. Μάθετε εδώ πώς να τα αναγνωρίζετε.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Νομικά θέματα και συμμόρφωση

Συμμορφωνόμαστε με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς που ισχύουν στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Μάθετε περισσότερα για τις δηλώσεις και τις θέσεις μας όσον αφορά νομικά ζητήματα και ζητήματα συμμόρφωσης, και αναζητήστε καθοδήγηση, εδώ.

1 η ευρωπαϊκή πλαστικού τύπου συσκευασία για εκτυπωτές inkjet ή οι πολυσυσκευασίες τύπου blister ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν το μοναδικό ολόγραμμα.