ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Δημιουργήστε εκτυπωμένα, χειροποίητα δώρα με νόημα

Είτε πρόκειται για ένα όμορφο χάρτινο μπουκέτο είτε για μια διασκεδαστική κάρτα με τρισδιάστατες αναδιπλούμενες παραστάσεις, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε δώρα με νόημα χάρη στο Canon Creative Park και τον εκτυπωτή σας PIXMA.
Ένα χειροποίητο μπουκέτο από χάρτινα λουλούδια περνάει από ένα ζευγάρι χέρια σε ένα άλλο μέσα σε ένα σαλόνι.

Μερικές φορές, ένα απλό, χειροποίητο δώρο μπορεί να έχει τεράστια σημασία για τους συγγενείς και τους φίλους σας. Είτε διανύουν μια χαρούμενη είτε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους, σίγουρα θα εκτιμήσουν ένα δώρο που δημιουργήσατε με αγάπη για να τους φτιάξετε τη διάθεση σε σύγκριση με κάτι αγορασμένο. Επιπλέον, σας δίνεται η ευκαιρία να εξασκηθείτε στη δημιουργική εκτύπωση.

Το Canon Creative Park διαθέτει πολλά πρότυπα για χειροτεχνίες με χαρτί. Έτσι, μπορείτε να εκτυπώνετε και να δημιουργείτε μπουκέτα χάρτινων λουλουδιών ανεξάρτητα από την εποχή, καθώς και μια ασορτί κάρτα στο στυλ που θα επιλέξετε. Αυτά τα δώρα θα έχουν σημασία όχι μόνο λόγω του χρόνου που αφιερώσατε για να τα δημιουργήσετε, αλλά και επειδή θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τα αληθινά λουλούδια, ενώ θα στολίσουν ευχάριστα οποιονδήποτε χώρο.

Οι χειροτεχνίες με χαρτί αποτελούν επίσης πιο οικονομικά δώρα, ενώ είναι μια δραστηριότητα ενσυνειδητότητας. Επιπλέον, μπορείτε να ανακυκλώσετε τις δημιουργίες σας ανά πάσα στιγμή (σύμφωνα πάντα με τις τοπικές οδηγίες ανακύκλωσης) αν αλλάξετε γνώμη για το θέμα ή κάνετε κάποιο λάθος κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Canon έθεσε στον Martin Stone, που λατρεύει τις χειροτεχνίες με χαρτί, την πρόκληση να δημιουργήσει το τέλειο δώρο για τη σύντροφό του χρησιμοποιώντας το Canon Creative Park, έναν εκτυπωτή PIXMA και τη δημιουργικότητά του.

Επιλέξτε τα πρότυπά σας: ιδέες για δώρα

Δύο χέρια κρατούν ένα smartphone που στην οθόνη του εμφανίζονται πρότυπα λουλουδιών από το Canon Creative Park. Από κάτω, εκτυπώνονται πρότυπα πετάλων από έναν εκτυπωτή PIXMA της Canon.

Το Canon Creative Park διαθέτει μια τεράστια συλλογή προτύπων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε χειροποίητα δώρα. Ο Martin Stone, που λατρεύει τις χειροτεχνίες με χαρτί, επέλεξε να δημιουργήσει ένα μπουκέτο και διάλεξε ξεχωριστά πρότυπα για κάθε λουλούδι, ώστε η δημιουργία του να γίνει ξεχωριστή.

Νεαρός άνδρας που κάθεται σε ένα τραπέζι και κόβει ένα πρότυπο κάρτας εκτυπωμένο από το Canon Creative Park.

«Κόψτε τα σχήματα κατά προσέγγιση πριν ξεκινήσετε να κόβετε με ακρίβεια», συνιστά ο Martin. «Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε την επιφάνεια που περισσεύει γύρω από το σχήμα. Αυτό θα διευκολύνει την κοπή των εικόνων, καθώς δεν θα υπάρχει υπερβολικό χαρτί να σας εμποδίζει.»

Με τα πρότυπα του Canon Creative Park μπορείτε να κατασκευάσετε σχεδόν οτιδήποτε, όχι μόνο λουλούδια, για να το προσφέρετε ως δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Έχετε αδέρφια ή ανίψια που λατρεύουν τους δεινόσαυρους; Δημιουργήστε μερικούς από χαρτί! Επίσης, τι θα λέγατε να δημιουργήσετε μια χειροτεχνία με θέμα τη μουσική για κάποιον φίλο ή φίλη που λατρεύει τα ροκ συγκροτήματα;

Για αυτό το έργο, ο Martin επέλεξε να δημιουργήσει ένα χάρτινο μπουκέτο και μια κάρτα. «Όταν κοιτάζετε τα σχέδια των λουλουδιών, μπορεί να σας φανούν κάπως περίπλοκα για να τα ολοκληρώσετε με επιτυχία», λέει ο Martin. «Ωστόσο, το μυστικό είναι η οργάνωση – υπάρχουν απλές και εύκολες εικονογραφημένες οδηγίες.»

Εκτύπωση των προτύπων σας

Μια εκτύπωση βγαίνει από έναν εκτυπωτή PIXMA της Canon που είναι τοποθετημένος πάνω σε ένα τραπέζι και περιβάλλεται από φυτά, χαρτί και υλικά και εργαλεία χειροτεχνίας.

«Τα χρώματα που επιτεύχθηκαν με τον εκτυπωτή Canon PIXMA ήταν εκπληκτικά. Από την αρχή μέχρι το τέλος, η εκτύπωση είχε σταθερά καλή ποιότητα», αναφέρει ο Martin.

Αφού επιλέξετε τα πρότυπα για το δώρο σας, είναι η στιγμή να περάσετε στην εκτύπωση. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε με τον εκτυπωτή σας PIXMA μέσω της εφαρμογής Canon PRINT που έχετε στο smartphone σας ή μέσω φορητού υπολογιστή. Επίσης, αν έχετε συμβατό εκτυπωτή, μπορείτε να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εκτυπώσεων PIXMA1 – μια οικονομικά προσιτή λύση εκτύπωσης που προσφέρει ευέλικτα προγράμματα και εξασφαλίζει παράδοση μελανιού στον χώρο σας, ώστε να μην εξαντλείται ποτέ το απόθεμά σας.

Ο Martin διαπίστωσε ότι η πλοήγηση στο Creative Park είναι πολύ εύκολη, μπαίνοντας στον ιστότοπο από το smartphone του πριν κατεβάσει και χρησιμοποιήσει την εφαρμογή.

Κάθε πρότυπο συνοδεύεται από έναν προτεινόμενο τύπο χαρτιού προς χρήση, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες. Εδώ ο Martin χρησιμοποίησε Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon (170g/m²), το οποίο είναι πιο παχύ από το συνηθισμένο χαρτί εκτύπωσης και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ανθεκτικό τελικό αποτέλεσμα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα χάρτινο μπουκέτο

Δυο χέρια που διπλώνουν προσεκτικά το εσωτερικό τμήμα ενός χάρτινου λουλουδιού.

Ασχοληθείτε με κάθε λουλούδι ως μεμονωμένο πρότυπο, προτείνει ο Martin – με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη και θα την ολοκληρώσετε με την ησυχία σας. Κόψτε προσεκτικά τα πρότυπα και φροντίστε να κάνετε τις τσακίσεις προτού τα διπλώσετε, για να εξασφαλίσετε καλύτερο σχήμα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας τα πλάγια ενός χάρακα.

Δυο χέρια που τοποθετούν το πρώτο χάρτινο πέταλο στον μίσχο ενός λουλουδιού. Στην επιφάνεια κοπής από κάτω υπάρχουν κι άλλα πέταλα.

«Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο εύκολο να φτιάξω τα πρότυπα», λέει ο Martin. «Το πιο δύσκολο ήταν να περιμένω να στεγνώσει η κόλλα.» Μελέτησε προσεκτικά τον τύπο της κόλλας που έπρεπε να χρησιμοποιήσει. Η υγρή κόλλα είχε ικανοποιητικό αποτέλεσμα για τα πέταλα, ωστόσο διαπίστωσε ότι η ταινία διπλής όψης ήταν πιο αποτελεσματική για τη στερέωση των πετάλων στον μίσχο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δισκάκια κόλλας, πιστόλι ή κόλλα σε στικ.

Ο Martin λέει ότι ακολουθεί πάντα μια μεθοδική προσέγγιση στις χειροτεχνίες. Αφού εκτύπωσε όλα τα πρότυπα, ταξινόμησε τις εκτυπώσεις σε στοίβες για κάθε λουλούδι, προκειμένου να γνωρίζει ποιο πρότυπο αντιστοιχεί στο καθένα. «Κρατώ κάθε χωριστό πρότυπο σε αυτές τις στοίβες καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ώστε να μην μπερδεύονται τα μέρη», λέει.

Στη συνέχεια, ο Martin έκοψε όλα τα πρότυπα προτού τα διπλώσει. Χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο εργαλείο τσάκισης για να σημειώσει τις ακμές στο σημείο που υποδείκνυαν οι οδηγίες, ώστε να κάνει ευκολότερο το δίπλωμα. «Αυτές οι γραμμές τσάκισης είναι πολύ μικρές, οπότε η ακρίβεια είναι εξαιρετικά σημαντική», λέει. «Χρησιμοποίησα ένα συνηθισμένο τσιμπιδάκι φρυδιών για να κάνω την τσάκιση κατά μήκος αυτών των γραμμών. Είναι επίσης σημαντικό να λειάνετε αυτές τις τσακίσεις, για να εξασφαλίσετε καθαρές γραμμές.»

Ο Martin ξεκίνησε τη δημιουργία του μόλις ετοιμάστηκαν οι εκτυπώσεις του. «Το μελάνι στέγνωσε αμέσως, οπότε μπόρεσα να προχωρήσω χωρίς να φοβάμαι τις μουτζούρες», λέει.

Όσον αφορά την κόλληση των σχεδίων, ο Martin συνιστά να αφήσετε τα πρότυπα για μερικές ώρες, ώστε να είναι σίγουρο ότι έχουν στεγνώσει εντελώς και ότι δεν υπάρχει υγρασία στο χαρτί. Αφού ετοιμάσετε τα χειροποίητα λουλούδια σας, μπορείτε να τα συναρμολογήσετε χρησιμοποιώντας κλωστή, σύρμα ή ακόμη και κόλλα, δημιουργώντας τη σύνθεση που σας φαίνεται πιο όμορφη.

Φωτογραφία από πάνω προς τα κάτω μιας μηχανής Canon πάνω σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, με ένα κολλάζ φωτογραφιών στο φόντο.

CANON CLUB

Μια αποκλειστική κοινότητα για δημιουργούς όπως εσείς. Κυνηγήστε το πάθος σας με υποστήριξη, έμπνευση, προνόμια και πολλά ακόμη. Η συμμετοχή είναι εύκολη. Αγοράστε ένα προϊόν. Εγγραφείτε. Γίνετε μέλος του Canon Club.

Δώστε προσωπικό χαρακτήρα στο δώρο σας

Δύο χέρια κρατούν έτοιμα χάρτινα λουλούδια, ενώ πάνω στο τραπέζι υπάρχουν τοποθετημένα κι άλλα. Δίπλα τους, στην οθόνη ενός smartphone εμφανίζεται η φωτογραφία ενός χάρτινου μπουκέτου από την εφαρμογή Canon Creative Park.

«Τα λουλούδια είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα, αλλά προτιμώ να φτιάχνω εγώ τους μίσχους χρησιμοποιώντας χάρτινα πράσινα καλαμάκια», λέει ο Martin. Έχει ήδη ιδέες για άλλα δώρα που μπορεί να φτιάξει στο μέλλον με αυτά τα πρότυπα – για παράδειγμα, να προσθέσει λουλούδια χωρίς μίσχους σε μια κορνίζα και να τοποθετήσει μια φωτογραφία στο κέντρο.

Παρ’ όλο που στο Creative Park υπάρχει ένα πρότυπο για μπουκέτο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις δικές σας ανθοσυνθέσεις αν θέλετε κάτι πιο ξεχωριστό ή αν ο αποδέκτης λατρεύει τα ηλιοτρόπια, για παράδειγμα.

«Μου άρεσε πολύ η τελική εμφάνιση των λουλουδιών», λέει ο Martin. «Όταν είδα για πρώτη φορά το μπουκέτο των λουλουδιών, σκέφτηκα τους διαφορετικούς τύπους που ήθελα. Η μεγάλη γκάμα προτύπων μου επέτρεψε να το προσαρμόσω όπως ήθελα. Αυτό έκανε τη διαδικασία πολύ πιο ευχάριστη, καθώς μπορούσα να επιλέξω τα αγαπημένα μου λουλούδια αλλά και να σκεφτώ τι θα ήθελε ο αποδέκτης.»

Χειροποίητες κάρτες

Ένας νεαρός άντρας κολλά τρισδιάστατα αναδιπλούμενα λουλούδια σε μια κάρτα. Δίπλα του υπάρχει κόλλα, ψαλίδι και ένα πακέτο χαρτί Canon.

Ο Martin χρησιμοποίησε ένα πρότυπο του Canon Creative Park για να δημιουργήσει μια κάρτα με τρισδιάστατες αναδιπλούμενες παραστάσεις με θέμα τα λουλούδια, την οποία θα χαρίσει μαζί με το μπουκέτο του. Ο ιστότοπος και η εφαρμογή διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία καρτών για να προσθέσετε την τελική πινελιά στο χειροποίητο δώρο σας.

Δύο χέρια που τοποθετούν μια κάρτα μέσα σε έναν χειροποίητο φάκελο. Στο τραπέζι από κάτω υπάρχουν ψαλίδι, κόλλα και ένα πακέτο χαρτί Canon.

Όταν σχεδίαζε τον φάκελο, ο Martin σκόπευε να τον κάνει επαναχρησιμοποιήσιμο – ίσως για αποθήκευση αγαπημένων φωτογραφιών ή ενθυμίων με μικρό πάχος, όπως τα εισιτήρια συναυλιών. «Για παράδειγμα, σκοπεύω να βάλω μερικά εισιτήρια τρένου από ένα ταξίδι που κάναμε με τη σύντροφό μου», λέει.

Ο Martin συνέχισε με μια διασκεδαστική κάρτα με τρισδιάστατη αναδιπλούμενη παράσταση, η οποία ήταν ασορτί με τα φλοράλ του σχέδια. «Η κατασκευή της κάρτας ήταν πολύ απλή, χάρη στις οδηγίες βήμα προς βήμα», λέει. «Αυτό που μου άρεσε επίσης είναι ότι το πρότυπο συμπεριλάμβανε πολλές ευθείες γραμμές και, ως εκ τούτου, μπορούσα να κόψω γρήγορα με ένα κοπτικό τύπου γκιλοτίνα.»

Κατά την κατασκευή της κάρτας, ο Martin αποφάσισε να βάλει τη δική του πινελιά στον φάκελο. «Συνήθως οι φάκελοι αποτελούν το αναλώσιμο στοιχείο σε οποιαδήποτε ευχετήρια κάρτα και αυτό ήταν κάτι που ήθελα να αλλάξω, επειδή το σχέδιο του φακέλου ήταν τόσο όμορφο», εξηγεί.

Ο Martin δημιούργησε το δικό του κλείσιμο για τον φάκελο, ώστε να μην χρειάζεται να τον σκίσει κανείς για να τον ανοίξει. Χρησιμοποίησε δύο από τις εικόνες με τη μαργαρίτα από το σχέδιο του μπουκέτου. «Στερέωσα τη μία στη γλώσσα του φακέλου και την άλλη στη βάση του», εξηγεί. «Για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποίησα αφρώδες αυτοκόλλητο, οπότε ανυψώθηκαν. Κάτω από το αφρώδες επίθεμα στη γλώσσα του φακέλου στερέωσα λίγο σπάγκο, τον οποίο στη συνέχεια τύλιξα σε σχήμα "οκτώ" για να στερεωθούν μεταξύ τους τα μέρη του φακέλου.»

Όταν δημιουργείτε προσαρμοσμένες κάρτες για περισσότερα από ένα άτομα και δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ματ χαρτί διπλής όψης MP-101D της Canon, που συνοδεύεται από φάκελο.

Τελικές πινελιές

Ένα πολύχρωμο μπουκέτο από χάρτινα λουλούδια τοποθετημένο σε βάζο στο κέντρο ενός σαλονιού.

Τα δώρα από χαρτί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά για το σπίτι, αλλά και για να σας θυμίζουν ότι κάποιο αγαπημένο πρόσωπο σας σκέφτεται.

Ο Martin λέει ότι θα δημιουργήσει κι άλλα χάρτινα δώρα. «Όλοι όσοι είδαν το χάρτινο μπουκέτο εντυπωσιάστηκαν τόσο, που ήθελαν ένα. Είναι το τέλειο δώρο – και το καλύτερο είναι ότι θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζετε φρέσκα λουλούδια που θα μαραθούν μετά από τέσσερις μέρες!»

Επίσης, εμπνεύστηκε από το Creative Park για να δημιουργήσει το δικό του στεφάνι που στολίζει την εξώπορτά του. «Παρ’ όλο που είναι για προσωπική χρήση, ξέρω ότι οι φίλοι και η οικογένειά μου θα θελήσουν κι αυτοί, οπότε θα γίνει όμορφο δώρο.»

Σας αρέσει η ιδέα; Μπορείτε να φτιάξετε ένα από την αρχή ως δώρο ή να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα για στεφάνι που διαθέτει το Creative Park για ένα πιο απλό σχέδιο. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, μπορείτε να δοκιμάσετε μια γιρλάντα με λουλούδια, για καλοκαιρινή ή γιορτινή χειμερινή διακόσμηση.

Φωτίστε τη μέρα κάποιου

Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA και διάφορα δοχεία και κεριά είναι τοποθετημένα σε ένα μαύρο γραφείο. Πάνω στον εκτυπωτή υπάρχει ένα χειροποίητο μπουκέτο από χάρτινα λουλούδια.

Φτιάξτε την ημέρα αυτών που αγαπάτε, χαρίζοντας δώρα φτιαγμένα από τα χέρια σας. Για έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα μας στο Pinterest.

Αφού ολοκληρώσετε τα δώρα σας, έρχεται, φυσικά, η στιγμή να τα χαρίσετε. Είτε σκοπεύετε να τυλίξετε το χάρτινο μπουκέτο σας σε χαρτί για να το προσφέρετε σε κάποιο φιλικό πρόσωπο είτε να το τοποθετήσετε σε ένα βάζο για να φωτίσετε το σπίτι του, τα δώρα από εκτυπωμένα πρότυπα χειροτεχνίας είναι ένας δημιουργικός και ουσιαστικός τρόπος για να δείξετε το ενδιαφέρον σας σε κάποιον.

Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε; Και μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #MadeWithPIXMA. Επίσης, αν αναζητάτε περισσότερη έμπνευση, όπως για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο κουτί αναμνήσεων, γίνετε μέλος στο Canon Club για να βρείτε περισσότερες συμβουλές και τεχνικές!

Tamzin Wilks
 1. Απαιτεί συμβατό εκτυπωτή και υπόκειται στη διαθεσιμότητα στην περιοχή σας

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101D

  Κάντε τις ιδέες σας πραγματικότητα με αυτό το ευέλικτο υλικό. Ιδανικό για χόμπι και χειροτεχνίες, είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία των δικών σας ευχετήριων καρτών, προσθηκών για τα λευκώματά σας ή χειροτεχνιών από το Creative Park.

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Φέρτε τη χαρά μέσα στο σπίτι σας το φθινόπωρο

  Ανακαλύψτε πώς η σχεδιάστρια και δημιουργός Pippa Hiscock έφτιαξε διασκεδαστικά και προσωπικά χάρτινα διακοσμητικά για γενέθλια.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Δημιουργήστε ένα κουτί-έκπληξη

  Η Lini Trinh μοιράζεται μαζί μας το χάρτινο χειροποίητο κουτί-έκπληξη που έφτιαξε χρησιμοποιώντας έναν Canon SELPHY CP1500.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Χειροποίητα διακοσμητικά τραπεζιού από χαρτί

  Δημιουργήστε όμορφα διακοσμητικά τραπεζιού για κάθε περίσταση με το Creative Park.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Καλλιτεχνικές χειροτεχνίες με χαρτί

  Ο καλλιτέχνης Zack McLaughlin αντλεί έμπνευση από ένα πρότυπο αλκυόνης του Canon Creative Park.