ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πρόκληση χειροτεχνίας 1: ανοιξιάτικη διακόσμηση

Στην πρώτη πρόκληση χειροτεχνίας της σειράς, ανακαλύψτε πώς η σχεδιάστρια Hannah Bullivant και η οικογένειά της κατασκεύασαν ανοιξιάτικα διακοσμητικά για ένα ανοιξιάτικο απογευματινό πάρτι με έναν εκτυπωτή PIXMA και το Creative Park.
Η δημιουργός χειροτεχνιών Hannah Bullivant κάθεται ανάμεσα σε δύο παιδιά σε ένα τραπέζι, ανοιξιάτικα διακοσμημένο με χάρτινα λουλούδια, αυγά και λαγουδάκια, βάζα με τουλίπες και ζεστά ψωμάκια.

Ακολουθήστε μας στην πρώτη πρόκληση μιας σειράς από χειροτεχνίες με βάση τις εποχές του χρόνου, όπου θα ζητάμε από άτομα και οικογένειες να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητά τους με χειροτεχνίες για να γιορτάσουν διάφορες περιστάσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην πρώτη μας πρόκληση, η Hannah Bullivant, σχεδιάστρια και λάτρης των χειροτεχνιών, μαζί με τα παιδιά της, Frankie και Auden, χρησιμοποίησαν πρότυπα από το Creative Park της Canon ως βάση για μια εποχιακή σύνθεση που γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης.

Πρόκληση 1: ανοιξιάτικη διακόσμηση

Χάρτινα κουνέλια, πασχαλινά αβγά και ένα καλάθι, κατασκευασμένα από πρότυπα του Creative Park, πάνω σε έναν ροζ εκτυπωτή Canon PIXMA.

Η εκτύπωση χάρτινων διακοσμητικών είναι μια πιο οικονομική επιλογή για τον στολισμό ενός πάρτι και σας επιτρέπει να αποφύγετε την αγορά πλαστικών στολιδιών μίας χρήσης.

Με λουλούδια που αρχίζουν να ανθίζουν, προβατάκια που παίζουν στους αγρούς και σοκολατένια κουνελάκια του Πάσχα, όλοι υποδέχονται με χαρά την έναρξη της άνοιξης. Δημιουργώντας τα δικά σας ανοιξιάτικα διακοσμητικά, ομορφαίνετε το σπίτι σας με οικονομικό τρόπο, ενώ μπορείτε επίσης να ανακυκλώσετε τα χάρτινα πρότυπα μετά ή να τα κρατήσετε για μελλοντικές εκδηλώσεις.

Έχοντας ως θέμα την άνοιξη, η Hannah έπρεπε να επιλέξει ένα έργο χειροτεχνίας που θα άρεσε σε όλους. «Αποφάσισα να διοργανώσω ένα ανοιξιάτικο απογευματινό πάρτι για τα παιδιά μου, συνδυάζοντας δραστηριότητες που απολαμβάνουμε όλοι μας», αναφέρει.

Ανακαλύψτε τον τρόπο με τον οποίο η Hannah και η οικογένειά της χειρίστηκαν την πρόκληση και διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές της για να φτιάξετε τα δικά σας χάρτινα ανοιξιάτικα διακοσμητικά.

Η σχεδιάστρια Hannah Bullivant κόβει ένα πρότυπο από το Canon Creative Park.

Γνωρίστε τη δημιουργό

Όνομα: Hannah Bullivant

Απασχόληση: Διακοσμήτρια εσωτερικού χώρου, σχεδιάστρια και λάτρης των χειροτεχνιών

Συμμετέχουν επίσης: Frankie και Auden
Παιδικά χέρια που κόβουν ένα πρότυπο πασχαλινού αυγού από το Creative Park, πάνω σε ένα γραφείο καλυμμένο με φωτογραφικό χαρτί Canon, πρότυπα και εργαλεία χειροτεχνίας.

Η Hannah ήθελε τα παιδιά της, Frankie και Auden, να λάβουν μέρος στο έργο. Έτσι, επέλεξε μια σειρά από πρότυπα με ανοιξιάτικα θέματα και διάφορα επίπεδα δυσκολίας.

Να επιλέξετε και να εκτυπώσετε τα πρότυπά σας

Εκτυπωτής Canon PIXMA με ένα πρότυπο κουνελιού από το Creative Park στον δίσκο εξόδου.

Η σειρά εκτυπωτών PIXMA της Canon είναι ιδανική για χειροτεχνίες, καθώς είναι συμβατή με διάφορους τύπους χαρτιού και εφαρμογές.

Χέρια που κρατούν ένα smartphone, στο οποίο φαίνεται ένα πρότυπο κουνελιού από το Creative Park στην εφαρμογή Canon Creative Park.

Η Hannah συνδέθηκε στην εφαρμογή Creative Park από το smartphone της και η χρήση της για την εκτύπωση προτύπων της φάνηκε αρκετά απλή. «Η πρόσβαση στις λήψεις ήταν εύκολη, ενώ η σύνδεση με τον εκτυπωτή Canon PIXMA ήταν παιχνιδάκι· η όλη διαδικασία ήταν απρόσκοπτη», αναφέρει.

Η γκάμα προτύπων του Creative Park περιλαμβάνει πρότυπα κατάλληλα για μικρές ηλικίες και άλλα πιο σύνθετα πρότυπα για ενήλικες, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να συμμετάσχουν. «Υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα έργα, για διάφορες εκδηλώσεις και εορτασμούς», λέει η Hannah. «Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι κάποια είναι αρκετά απλά, ενώ άλλα πιο περίπλοκα. Θα μπορούσατε να περάσετε μέρες δημιουργώντας χειροτεχνίες, αν το επιθυμείτε, αλλά υπάρχουν επίσης και πιο εύκολα πρότυπα, όπως οι γιρλάντες, που είναι πραγματικά απλές.»

Η Hannah επέλεξε να φτιάξει τρισδιάστατα λουλούδια, μεγαλύτερα λουλούδια από μια διακοσμητική γιρλάντα, μέλισσες και ένα πασχαλινό σετ που περιλάμβανε ένα καλάθι και αυγά. Επίσης, επέλεξε ένα πρότυπο κουνελιού για να ταιριάζει με το θέμα της εποχής.

Τα χάρτινα λουλούδια μπορούν να ομορφύνουν το σπίτι σας ανεξαρτήτως εποχής. Ένα φρέσκο μπουκέτο λουλουδιών θα φέρει χρώμα στο σπίτι σας για μερικές ημέρες, όμως ένα εκτυπωμένο θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Στην ενότητα Plants (Φυτά) του Creative Park θα βρείτε μια απλή και όμορφη χειροτεχνία για μια ζέρμπερα, μαζί με μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων με θέμα τη χλωρίδα, όπως μια τουλίπα, έναν κρίνο και ένα ηλιοτρόπιο, για να φτιάξετε ακόμη και το δικό σας χάρτινο μπουκέτο ανοιξιάτικων λουλουδιών.

Μπορείτε επίσης να εξατομικεύσετε τα πρότυπα, προσθέτοντας χρωματιστές κουκκίδες στα αυγά, για παράδειγμα, ή προσαρμόζοντας τα αυτιά στο πρότυπο του κουνελιού προτού τα κολλήσετε, για να δημιουργήσετε μια σειρά από διαφορετικά μεταξύ τους κουνέλια. Χρησιμοποιήστε τα σχέδια ως σημείο εκκίνησης και αφήστε τη φαντασία σας να κάνει τα υπόλοιπα.

Αφού επιλέξετε τα πρότυπά σας, μπορείτε να τα εκτυπώσετε απευθείας από το smartphone σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Creative Park.

Συναρμολόγηση των ανοιξιάτικων διακοσμητικών

Μικρό αγόρι που κόβει ένα πρότυπο λουλουδιού από το Creative Park με ένα ψαλίδι.

«Ο Frankie και ο Auden βοήθησαν να επιλέξουμε ποια πρότυπα θα φτιάξουμε, καθώς και σε κάποια σημεία στο κόψιμο και στο κόλλημα – και, φυσικά, ξετρελάθηκαν με το ανοιξιάτικο πάρτι που ακολούθησε», λέει η Hannah.

Χέρια που διπλώνουν ένα χάρτινο κουνέλι, κατασκευασμένο από ένα πρότυπο του Canon Creative Park.

Στην αρχή μπορεί να μην είναι προφανές το πώς διπλώνεται το πρότυπο και σχηματίζει κάτι, αλλά οι βήμα προς βήμα οδηγίες είναι πολύ εύκολες. Το αγαπημένο πρότυπο της Hannah ήταν το μικρό κουνέλι. «Το κουνελάκι είναι τόσο γλυκό», λέει. «Ξαφνικά οι διπλώσεις βγάζουν νόημα και δημιουργείται αυτό το χαριτωμένο κουνελάκι.»

Αφού εκτυπώσετε και κόψετε όλα τα πρότυπά σας, καλό είναι να χαράξετε τις γραμμές με έναν χάρακα πριν το δίπλωμα και το κόλλημα. Αυτό θα δώσει καλύτερη μορφή στο πρότυπό σας όταν ολοκληρωθεί.

Αφού κόψετε και διπλώσετε τα πάντα, έρχεται η στιγμή να ξεκινήσετε το κόλλημα. Για τα πιο περίπλοκα σχέδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι κόλλας, αλλά τα δισκάκια κόλλας ή η κόλλα σε στικ είναι εξίσου αποτελεσματικά. Μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίζετε στην κόλλα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη για τα πιο μικρά κομμάτια. Βεβαιωθείτε ότι η κόλλα έχει «τραβήξει» προτού ενώσετε όλα τα μέρη του σχεδίου σας.

«Οι χειροτεχνίες απαιτούν χρόνο, αλλά λειτουργούν σαν διαλογισμός μόλις τις ξεκινήσεις», αναφέρει η Hannah. «Απολαύστε τη διαδικασία. Οι χειροτεχνίες δεν είναι αγώνας δρόμου – είναι κάτι που απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο. Επιλέξτε ένα ηχογραφημένο βιβλίο ή κάποιο podcast που σας αρέσει, ρίξτε τους ρυθμούς σας και απολαύστε τη δημιουργία.»

Κάθε σχέδιο του Creative Park διαθέτει μια αξιολόγηση βάσει αστεριών που υποδεικνύει το επίπεδο δυσκολίας του. Αν είστε νέοι στον κόσμο των χειροτεχνιών ή αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να επιλέξετε ένα εναλλακτικό πρότυπο.

Έκθεση των χειροτεχνιών σας

Τραπέζι που καλύπτεται από διακοσμητικές χειροτεχνίες από το Creative Park, λουλούδια σε βάζα και πολλά πιάτα με φαγητό, που περιλαμβάνουν αυγά και ζεστά ψωμάκια.

Αν διοργανώνετε κάποιο πάρτι, η δημιουργία ενός μοναδικού στολισμού τραπεζιού με χάρτινες χειροτεχνίες, λουλούδια της εποχής και ασορτί σκεύη προσθέτει μια υπέροχη προσωπική πινελιά.

Μικρό κορίτσι που γονατίζει δίπλα σε ένα παρτέρι με λουλούδια, κρατώντας ένα χάρτινο καλάθι γεμάτο με χειροτεχνίες αυγών στο ένα χέρι και μια χειροτεχνία αυγού στο άλλο.

Πέρα από εκπληκτικά διακοσμητικά τραπεζιού, οι συγκεκριμένες ιδέες χειροτεχνιών του Creative Park προσφέρουν επίσης άφθονη διασκέδαση στα μικρά παιδιά. Τα παιδιά της Hannah χρησιμοποίησαν το χάρτινο καλάθι και τα αυγά για ένα κυνήγι πασχαλινού αυγού στον κήπο τους – ένας εξαιρετικός τρόπος να τα ενθαρρύνετε για κάποια εξωτερική δραστηριότητα αφού έχουν περάσει ώρες με τις χειροτεχνίες μέσα στο σπίτι.

Η Hannah αποφάσισε να διακοσμήσει το ανοιξιάτικο τραπέζι της με έναν συνδυασμό από χειροτεχνίες, βάζα με νάρκισσους και τουλίπες, ζεστά ψωμάκια και σοκολατένια αυγά, αλλά εσείς μπορείτε να στήσετε τη διακόσμησή σας όπως σας αρέσει. Δοκιμάστε να στερεώσετε λουλούδια ή πεταλούδες στο πλαίσιο του παραθύρου της κουζίνας σας με κόλλα σε υφή πλαστελίνης ή να ανοίξετε τρύπες στα σχέδιά σας για να περάσετε μια κλωστή και να δημιουργήσετε μια ανοιξιάτικη γιρλάντα. Ή θα μπορούσατε να δημιουργήσετε τα δικά σας διακοσμητικά για το σπίτι με θέμα τις πεταλούδες.

Μετά το πάρτι, η Hannah και τα παιδιά της αποφάσισαν να κρατήσουν μερικά από τα πρότυπα, όπως τα μικρά κουνελάκια, αλλά να ανακυκλώσουν τα υπόλοιπα. «Προσπαθώ πάντα να ελαχιστοποιώ τα πλαστικά απορρίμματα στα γενέθλια και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις, οπότε σίγουρα θα επιστρέψω στο Creative Park για κάποιο έργο», λέει.

Μικρό αγόρι που χαμογελά καθώς κρατάει μια χάρτινη μέλισσα, κατασκευασμένη από ένα πρότυπο του Creative Park, μαζί με ένα βάζο με τουλίπες.

Η κατασκευή ανοιξιάτικων χειροτεχνιών, πέρα από μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα, είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία να στρέψετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας στη φύση και στην άγρια ζωή. «Ο Auden διασκέδασε παίζοντας με τις μέλισσες, προσποιούμενος ότι πετούν και επικονιάζουν τα φρέσκα λουλούδια πάνω στο τραπέζι», λέει η Hannah.

Μικρό κορίτσι που τοποθετεί ένα μοβ χάρτινο λουλούδι σε ένα κουτί ανακύκλωσης.

Το Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon μπορεί να ανακυκλωθεί στο τυπικό σύστημα ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιών (να ελέγχετε πάντα τις τοπικές οδηγίες ανακύκλωσης).

Η Hannah λέει ότι θα έχει το νου της για την επόμενη πρόκληση χειροτεχνίας, με θέμα τα καλοκαιρινά πικνίκ, καθώς πάντοτε αναζητά ιδέες για χειροτεχνίες και δημιουργικά σχέδια για να κρατάει τα παιδιά της απασχολημένα κατά τις σχολικές διακοπές.

Για περισσότερη έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα μας στο Pinterest και μοιραστείτε τα δικά σας ανοιξιάτικα διακοσμητικά χρησιμοποιώντας το hashtag #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101D

  Κάντε τις ιδέες σας πραγματικότητα με αυτό το ευέλικτο υλικό. Ιδανικό για χόμπι και χειροτεχνίες, είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία των δικών σας ευχετήριων καρτών, προσθηκών για τα λευκώματά σας ή χειροτεχνιών από το Creative Park.

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Κορυφαίες συμβουλές για χάρτινα δώρα με νόημα

  Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε δώρα με νόημα, χρησιμοποιώντας το Canon Creative Park και τον εκτυπωτή σας PIXMA.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Καλοκαιρινή διασκέδαση με χειροτεχνίες

  Με έναν εκτυπωτή PIXMA και το Creative Park, δημιουργήστε παγωτά, φωτογραφικές μηχανές αλλά και διασκεδαστικά παιχνίδια από χαρτί, που θα απολαύσετε στο πικνίκ σας.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Φέρτε τη χαρά μέσα στο σπίτι σας το φθινόπωρο

  Ανακαλύψτε πώς η σχεδιάστρια και δημιουργός Pippa Hiscock έφτιαξε διασκεδαστικά και προσωπικά χάρτινα διακοσμητικά για γενέθλια.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Καλλιτεχνικές χειροτεχνίες με χαρτί

  Ο καλλιτέχνης Zack McLaughlin αντλεί έμπνευση από ένα πρότυπο αλκυόνης του Canon Creative Park.