ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παίξτε με το φαγητό σας: υγιεινά, βρώσιμα φωτογραφικά έργα που μπορείτε να εκτυπώσετε και να τοποθετήσετε σε κορνίζα

Δημιουργήστε φωτογραφικά έργα τέχνης με καθημερινά είδη τροφίμων.
Νεαρό κορίτσι που δημιουργεί ένα πρόσωπο από τρόφιμα πάνω σε πιάτο.

Είναι εντυπωσιακό τι μπορείτε να μετατρέψετε σε όμορφα εκτυπωμένα καλλιτεχνικά έργα με λίγη δημιουργική έμπνευση. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας διασκεδαστικά έργα τέχνης με βάση τα τρόφιμα και, στη συνέχεια, να αποτυπώσετε τα αποτελέσματα με τη μηχανή σας και να δημιουργήσετε εντυπωσιακές εκτυπώσεις για να παρουσιάσετε τη δουλειά σας. Πρόκειται για ένα ευχάριστο έργο που μπορείτε να δοκιμάσετε με την οικογένειά σας, καθώς έχετε πιθανώς στη διάθεσή σας όλα όσα χρειάζεστε, ενώ στο τέλος μπορείτε επίσης να φάτε τη δημιουργία σας ως υγιεινό σνακ.

1. Επιλέξτε τα τρόφιμα

Διάφορα φρούτα, λαχανικά και είδη ψωμιού τοποθετημένα σε μπολ πάνω σε δίσκο.

Κάντε επιδρομή στο ψυγείο σας για πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά και επιλέξτε πολύχρωμα είδη τροφίμων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε χαρακτηριστικά προσώπου, όπως μακαρόνια για τα μαλλιά, φράουλες για τα χείλη, σταφίδες για τα μάτια κ.λπ.

Μητέρα με τα δύο παιδιά της που σχηματίζουν ένα πρόσωπο με είδη τροφίμων πάνω σε πράσινο πιάτο.

Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη τροφίμων για να αλλάξετε το σχέδιό σας στην πορεία.

Συγκεντρώστε διάφορα πολύχρωμα τρόφιμα για να δημιουργήσετε διασκεδαστικά πρόσωπα. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ιδανικά, καθώς είναι πολύχρωμα και μπορούν να διαμορφωθούν εύκολα, ενώ είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για την ενίσχυση της υγιεινής διατροφής. Οι τομάτες, οι πιπεριές, οι φράουλες και τα καρότα προσφέρουν εντυπωσιακά χρώματα, ενώ τα πιο μικρά μούρα και οι καρποί μπορεί να σας φανούν χρήσιμα για να σχηματίσετε τα μάτια και άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τρόφιμα που μπορείτε σκορπίσετε σε όλο το έργο, όπως φακές ή σπόροι, προσφέρουν επίσης όμορφα αποτελέσματα. Ορισμένα τρόφιμα όπως τα κουλούρια και οι τηγανίτες έχουν σχήμα που παραπέμπει σε πρόσωπο, διευκολύνοντας τα παιδιά να ξεκινήσουν εύκολα το καλλιτεχνικό τους έργο.

2. Επεξεργαστείτε τη διάταξη των τροφίμων σας

Φιγούρα φτιαγμένη από τρόφιμα, όπως αγγούρι, πορτοκάλι και μήλο, σε λευκό πιάτο.

Η δημιουργία προσώπων από τρόφιμα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον όλη της οικογένειας για την τέχνη, ενώ μπορείτε να τρώτε παράλληλα τα υλικά ενώ εργάζεστε. Λήψη με Canon EOS RP και φακό Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM, με 1,3 δευτ., f/8 και ISO 100.

Και τώρα φτάνουμε στο διασκεδαστικό κομμάτι. Συγκεντρώστε τα μέλη της οικογένειας, επιλέξτε ένα πιάτο και τοποθετήστε τα τρόφιμα ώστε να σχηματίζουν ένα πρόσωπο, μια ολόκληρη φιγούρα ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα σας αρέσει. Επιλέξτε τρόφιμα με χρώματα που θα λειτουργούν συμπληρωματικά ή θα έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους και λάβετε υπόψη ότι ορισμένα φρέσκα είδη μαυρίζουν γρηγορότερα από άλλα, επομένως θα πρέπει να φυλάξετε τις φέτες από μήλο ή μπανάνα για να τις χρησιμοποιήσετε την τελευταία στιγμή. Όσο για τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, τα απλά πιάτα σε διάφορα χρώματα προσφέρουν όμορφα αποτελέσματα, ενώ θα πρέπει να αποφύγετε τα πιάτα με περίπλοκα σχέδια, καθώς μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από τα τρόφιμα. Διατηρήστε πρόχειρα ένα μαχαίρι και μια επιφάνεια κοπής για να κόβετε και να διαμορφώνετε τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

3. Κάντε γλυπτική με σάντουιτς

Μητέρα και γιος που δημιουργούν έναν πύργο από τρόφιμα που μοιάζει με τον πύργο του ρολογιού Μπιγκ Μπεν στον Λονδίνο.

Η δημιουργία αξιοθέατων και πύργων είναι ένας απλός και ευχάριστος τρόπος για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον όλης της οικογένειας.

Άγαλμα του ρολογιού Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο φτιαγμένο από ψωμί, τυρί και αγγούρι.

Βάλτε μεγάλους στόχους και δημιουργήστε τα δικά σας διάσημα αξιοθέατα από τρόφιμα, όπως αυτό το αφιέρωμα στο Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου. Λήψη με Canon EOS RP και φακό Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM, με 1 δευτ., f/5.6 και ISO 100.

Δοκιμάστε να μεταμορφώσετε ένα καθημερινό σνακ σε ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα, όπως το δικό μας Μπιγκ Μπεν εδώ, που αποτελείται από μια στοίβα σάντουιτς. Τρόφιμα όπως το ψωμί, τα μπισκότα, τα δημητριακά και το κέικ μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε στοίβες, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυφά ξύλινα καλαμάκια για να τα διατηρήσετε όρθια. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους χτίζοντας το δικό τους διάσημο αξιοθέατο, ενώ το ίδιο διασκεδαστική θα βρουν και την κατεδάφισή του για το μεσημεριανό στη συνέχεια.

4. Συνθέστε το κάδρο της λήψης σας

Μητέρα που κρατά το παιδί της καθώς τοποθετούν μια μηχανή σε τρίποδο για τη φωτογράφιση ενός πιάτου με τρόφιμα σε σχήμα προσώπου από ψηλά.

Ενεργοποιήστε την ηλεκτρονική ελευθέρωση κλείστρου, αν η μηχανή σας διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα, καθώς επιτρέπει στα παιδιά να πατούν στην οθόνη για να εστιάσουν και να τραβήξουν τη φωτογραφία με μία προσπάθεια.

Η οθόνη μεταβλητής γωνίας μιας μηχανής Canon, στην οποία εμφανίζεται ένα χρονόμετρο 2 δευτερολέπτων για τη φωτογράφιση ενός πιάτου με τρόφιμα.

Η χρήση ενός χρονομέτρου 2 δευτερολέπτων αποτρέπει την αστάθεια της μηχανής που θα μπορούσε να προκαλέσει το πάτημα του κουμπιού του κλείστρου. Αυτό επιτρέπει στη μηχανή να σταθεροποιηθεί πριν τη λήψη.

Αφού ολοκληρώσετε την καλλιτεχνική δημιουργία σας με τα τρόφιμα, πάρτε τη μηχανή σας και συνθέστε το κάδρο της λήψης. Αν φωτογραφίζετε προς τα κάτω από ψηλά, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτί κάτω από το πιάτο για να δημιουργήσετε ένα έντονο φόντο. Επιλέξτε χαρτί σε χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με το πιάτο στο οποίο έχετε τοποθετήσει τα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε τρίποδο για τη λήψη σας, αν έχετε. Το τρίποδο σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε με πιο αργές ταχύτητες κλείστρου, χαρακτηριστικό που επιτρέπει με τη σειρά του να χρησιμοποιείτε χαμηλότερη ταχύτητα ISO για τις εικόνες με λιγότερο θόρυβο. Αν δεν έχετε τρίποδο, μπορείτε να φωτογραφίσετε κρατώντας τη μηχανή στο χέρι, αλλά ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε υψηλότερη ταχύτητα ISO. Η χρήση της μηχανή σε τρίποδο προσφέρει περισσότερη ελευθερία για την αλλαγή της σύνθεσης της λήψης σας.

5. Χρησιμοποιήστε φως από ένα παράθυρο

Γυναίκα που φωτογραφίζει έναν πύργο από τρόφιμα με μηχανή πάνω σε τρίποδο δίπλα σε ένα μεγάλο παράθυρο.

Συνθέστε το κάδρο σας δίπλα σε ένα μεγάλο παράθυρο για να αξιοποιήσετε το απαλό φως στις φωτογραφίες νεκρής φύσης.

Μικρό κορίτσι που κρατά ψηλά ένα μπλε κομμάτι χαρτί πίσω από έναν πύργο τροφίμων στο σχήμα του Μπιγκ Μπεν.

Η τοποθέτηση ενός φύλλου χαρτιού πίσω από το θέμα σας μπορεί να λειτουργήσει ως όμορφο ουδέτερο φόντο, διατηρώντας την εστίαση στο θέμα.

Το φως που προέρχεται από ένα παράθυρο είναι ιδανικό για τη φωτογράφιση νεκρής φύσης όπως αυτή. Το παράθυρο προσφέρει άφθονο φωτισμό που "λούζει" τα τρόφιμά σας με απαλό, ομοιόμορφο φως. Επιλέξτε ένα σημείο δίπλα σε ένα μεγάλο παράθυρο, αλλά αποφύγετε το άμεσο φως του ήλιου, και πειραματιστείτε για να δείτε αν η κατεύθυνση του φωτός έχει καλύτερα αποτελέσματα από επάνω ή στη μία πλευρά. Αν διαπιστώσετε ότι το φως είναι πολύ ισχυρό στη μία πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανακλαστήρα ή ένα κομμάτι λευκό χαρτί, ώστε να αντανακλά το φως στις σκιές από την αντίθετη πλευρά.

6. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις της μηχανής σας

Πίσω πλευρά μιας μηχανής Canon τοποθετημένης σε τρίποδο, που φωτογραφίζει από ψηλά.

Ορισμένα τρίποδα όπως αυτό έχουν μια κεντρική στήλη που εκτείνεται οριζόντια, χαρακτηριστικό που είναι χρήσιμο για την τοποθέτηση της μηχανής απευθείας πάνω από το φαγητό.

Μπανάνα κομμένη και διαμορφωμένη στο σχήμα μιας γυναίκας με χαβανέζικη φούστα, τοποθετημένη σε μαύρο πιάτο με κίτρινες κηλίδες.

Με ορισμένους δημιουργικούς πειραματισμούς τα καλλιτεχνικά έργα σας με τρόφιμα δεν θα θυμίζουν καν τα τρόφιμα από τα οποία τα δημιουργήσατε, όπως αυτή η χορεύτρια που είναι φτιαγμένη από μια μπανάνα. Λήψη με Canon EOS RP και φακό Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM, με 1,3 δευτ., f/8 και ISO 100.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις της μηχανής με τις οποίες είστε εξοικειωμένοι, αλλά η παρακάτω ρύθμιση της έκθεσης είναι χρήσιμη για τις λήψεις με τη μηχανή τοποθετημένη σε τρίποδο: επιλέξτε την κατάσταση Προτεραιότητας διαφράγματος (Av) στη μηχανή, χρησιμοποιήστε μια μεσαία τιμή διαφράγματος όπως f/8 και ρυθμίστε την ταχύτητα ISO 100. Η μηχανή θα χρησιμοποιήσει την ιδανική ταχύτητα κλείστρου για λογαριασμό σας. Με αυτές τις ρυθμίσεις, η ταχύτητα κλείστρου πιθανώς θα είναι αρκετά αργή, επομένως ρυθμίστε ένα χρονόμετρο 2 δευτερολέπτων για να αποφύγετε την αστάθεια της μηχανής κατά την ενεργοποίηση του κλείστρου. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Canon Camera Connect για να τραβήξτε τη φωτογραφία από απόσταση μέσω της κινητής συσκευής σας.

7. Προετοιμαστείτε για την εκτύπωση

Τέσσερις φωτογραφίες πιάτων με τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί σε κολάζ με την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor.

Εκτός από την εκτύπωση μεμονωμένων εικόνων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor για να δημιουργήσετε απλά κολάζ.

Αφού ολοκληρώσετε τη φωτογράφιση των δημιουργιών σας, μπορείτε να τις εκτυπώσετε. Μπορείτε να προετοιμαστείτε για την εκτύπωση με ευκολία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor. Μεταφέρετε τις εικόνες στο smartphone σας με την εφαρμογή Canon Camera Connect ή χρησιμοποιώντας το image.canon. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις εικόνες στην εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor, επιλέξτε ένα μέγεθος χαρτιού και χρησιμοποιήστε τη λειτουργία κοπής για να διορθώσετε τα ενοχλητικά περιγράμματα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από σειρά φίλτρων για να βελτιώσετε τους τόνους. Φροντίστε να ρυθμίσετε τον σωστό τύπο υλικών εκτύπωσης, Ματ ή Ιλουστρασιόν, στις Ρυθμίσεις εκτύπωσης και επιλέξτε τη Βέλτιστη ποιότητα εκτύπωσης. Επίσης, αξίζει να αποθηκεύσετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση εκτύπωσης, στο αναπτυσσόμενο μενού Προκαθορισμένη, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ίδιες ρυθμίσεις εκτύπωσης στα υπόλοιπα καλλιτεχνικά έργα σας με τρόφιμα, με λίγα μόνο κλικ.

8. Εκτυπώστε και τοποθετήστε το έργο σας σε κορνίζα

Νεαρό κορίτσι που παρακολουθεί έναν Canon PIXMA TS8351 να εκτυπώνει εικόνες με πολύχρωμα πρόσωπα φτιαγμένα με τρόφιμα.

Η σειρά Canon PIXMA TS8350 είναι ιδανική για ασύρματη εκτύπωση από τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας και σας επιτρέπει να δημιουργείτε ζωντανές εκτυπώσεις με πλούσιες λεπτομέρειες. Όλα τα μοντέλα της σειράς Canon PIXMA είναι επίσης κατάλληλα για αυτήν την περίπτωση.

Νεαρό κορίτσι που τοποθετεί ένα κολάζ με εικόνες προσώπων από τρόφιμα σε κορνίζα πάνω στο περβάζι του τζακιού.

Αφού εκτυπώσετε τη δημιουργία σας, τοποθετήστε την σε κορνίζα για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό έργο τέχνης που μπορείτε να επιδείξετε στον τοίχο ή στο περβάζι του τζακιού σας.

Τοποθετήστε μερικά φύλλα φωτογραφικό χαρτί ματ στον εκτυπωτή σας και ξεκινήστε την εκτύπωση. Αφού τελειώσετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τις εκτυπώσεις σας σε κορνίζα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί Canon και να κολλήσετε τις δημιουργίες σας στο ψυγείο ή έναν εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10 για να εκτυπώνετε απευθείας σε αυτοκόλλητο τετράγωνο φωτογραφικό χαρτί! Τα πολύχρωμα αριστουργήματά σας θα έχουν φανταστική εμφάνιση αν τα συγκεντρώσετε σε κολάζ για να τα κρεμάσετε στον τοίχο ή στο περβάζι του τζακιού. Έτσι, θα φυλάξετε για πάντα την ανάμνηση ενός ευχάριστου απογεύματος που αφιερώσατε σε χειροτεχνίες και κατασκευές με τρόφιμα.

Κείμενο του James Paterson

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY SQUARE QX10

  Φυλάξτε για πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις σας ως υπέροχες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε παντού και πάντα.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Εμφυσήστε περισσότερη δημιουργικότητα και αλληλεπίδραση στις εκτυπωμένες φωτογραφίες σας με το Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί MG-101 της Canon.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Glossy Photo Paper GP-501

  Με υποστήριξη Wi-Fi και AirPrint, μπορείτε να εκτυπώνετε από smartphone, tablet και συσκευές Apple.
 • Σχετικά άρθρα