ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αυτήν την άνοιξη, αναδείξτε το δημιουργικό σας ταλέντο με ένα πρότζεκτ εκτυπωμένων πεταλούδων

Η δημιουργός χειροτεχνιών από χαρτί, Aimee Graham, παρουσιάζει πώς μπορείτε να συνδυάσετε την εκτύπωση με τη ζωγραφική για να δημιουργήσετε όμορφα διακοσμητικά με πεταλούδες.
Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς TS5350 δίπλα σε μια προθήκη με πολύχρωμες χάρτινες πεταλούδες.

Αναμφίβολα, οι πεταλούδες αναγγέλλουν την άνοιξη και ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείτε την αλλαγή της εποχής είναι να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα με πεταλούδες για να στολίσετε το σπίτι σας.

Η Aimee Graham, καλλιτέχνιδα και δημιουργός χειροτεχνιών από χαρτί, ξεκίνησε δημιουργώντας κοσμήματα με την τέχνη του οριγκάμι, αλλά την περασμένη χρονιά ανέπτυξε νέες ιδέες, πειραματίστηκε με νέα υλικά και ανάρτησε τις δημιουργίες της στο προφίλ της στο Instagram (@aimee__designs).

«Ανέκαθεν μου άρεσε να δημιουργώ και οι χειροτεχνίες έγιναν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου. Όταν συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος εκτιμούσε το έργο μου, απέκτησα την αυτοπεποίθηση για να δημιουργήσω έργα με τη δική μου, προσωπική ταυτότητα», εξηγεί η Aimee. «Θέλω να δημιουργώ διασκεδαστικά, μοναδικά και διαχρονικά κομμάτια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσωπικά αξεσουάρ ή διακοσμητικά για το σπίτι. Επίσης, θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους να αναδείξουν τη δημιουργική πλευρά τους.»

Εδώ, η Aimee εξηγεί πώς χρησιμοποίησε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350a, πρότυπα από τη γεμάτη έμπνευση υπηρεσία δωρεάν περιεχομένου Creative Park της Canon και κάποιες από τις δεξιότητές της στις χειροτεχνίες για να δημιουργήσει εντυπωσιακά και πρωτότυπα έργα με πεταλούδες.

1. Επιλογή και εκτύπωση προτύπων για τις διακοσμητικές πεταλούδες σας

Γυναίκα που εκτυπώνει πρότυπα με σχέδια χάρτινων πεταλούδων σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350.

Στο Creative Park θα βρείτε μια σειρά έτοιμων προτύπων με σχέδια πεταλούδων για να ξεκινήσετε. «Δεν χρειάζεστε περίπλοκα εργαλεία και εξοπλισμό για να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας», λέει η Aimee.

Στο Creative Park θα βρείτε μερικά όμορφα πρότυπα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως βάση για τα σχέδιά σας, όπως κρεμαστά διακοσμητικά με πεταλούδες και τρισδιάστατα αυτοκόλλητα τοίχου. Μπορείτε επίσης να πάρετε ιδέες για τις χάρτινες δημιουργίες σας από την εφαρμογή Creative Park, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Για να εκτυπώσετε από την εφαρμογή, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή σας με έναν συμβατό εκτυπωτή Canon PIXMA Inkjet – ανατρέξτε σε αυτόν τον κατάλογο υποστηριζόμενων μοντέλων εκτυπωτών*.

«Η εκτύπωση είναι ένα πολύ καλό σημείο για να ξεκινήσετε τις δημιουργίες σας», λέει η Aimee. «Αν κάτι σας φαίνεται πολύ δύσκολο, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε με την εκτύπωση προτύπων και περιγραμμάτων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ιχνηλατήσετε και να κόψετε τα δικά σας σχέδια για ντεκουπάζ και κολλάζ, ή απλώς για να αντλήσετε έμπνευση.»

Η Aimee χρησιμοποίησε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350a, καθώς και Plus Glossy και Ματ φωτογραφικό χαρτί για να εκτυπώσει τα πρότυπά της, και διαπίστωσε πόσο εύκολη ήταν η εγκατάσταση και χρήση του εκτυπωτή. «Η τοποθέτηση του χαρτιού και η αλλαγή των ρυθμίσεων μεγέθους χαρτιού ήταν εξαιρετικά εύχρηστες. Είναι ελαφρώς πιο μικρός από άλλους εκτυπωτές που έχω χρησιμοποιήσει, οπότε δείχνει και ωραίος.

«Επίσης, η ποιότητα του χαρτιού ήταν εξαιρετική», προσθέτει. «Μερικές φορές, το χαρτί μπορεί να αλλοιωθεί ελαφρώς καθώς το δουλεύετε, επομένως ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο που μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα υλικό που θα άντεχε σε όλη τη διαδικασία και θα συνέχιζε να παραμένει σταθερό ως τελικό προϊόν, όταν θα έφτανε η στιγμή να ανοίξω τρύπες και να περάσω σύρμα από μέσα του!»

2. Διακόσμηση των πεταλούδων από χαρτί

Γυναίκα με μεγάλους κρίκους στα αυτιά που κόβει την εικόνα μιας πεταλούδας με ένα κοπίδι χειροτεχνίας.

Για την Aimee, οι χειροτεχνίες με χαρτί είναι επίσης μια μορφή φροντίδας του εαυτού της. «Πέρα από την ικανοποίηση που αντλούμε από τη διαδικασία και το ολοκληρωμένο έργο, είναι μια εγκεφαλική δραστηριότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μορφή διαλογισμού», αναφέρει.

Γυναίκα που διπλώνει πολύχρωμες πεταλούδες από χαρτί δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350.

Αφού εκτυπώσετε το πρότυπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας για να διακοσμήσετε τις χάρτινες πεταλούδες σας όπως εσείς θέλετε.

Η Aimee χρησιμοποίησε τα τρισδιάστατα αυτοκόλλητα τοίχου του Creative Park για να ξεκινήσει τις δημιουργίες της. «Τα πρότυπα λειτούργησαν ως σημείο αφετηρίας για μένα. Ήξερα ποια σχήματα μου άρεσαν περισσότερο, κάτι το οποίο με βοήθησε να έχω ξεκάθαρη άποψη για το τι ήθελα να κάνω και να μην αλλάζω γνώμη διαρκώς», εξηγεί. «Οι πεταλούδες ήταν η κεντρική ιδέα του έργου και όλα τα υπόλοιπα απλώς διαμόρφωναν το σκηνικό.» Η Aimee κατέβασε το πρότυπο και τις οδηγίες για τη δημιουργία πεταλούδων, τις οποίες σκόπευε να τοποθετήσει μέσα σε ένα γυάλινο βάζο (μια προθήκη με γυάλινο θόλο), μαζί με λουλούδια και φύλλα από κρεπ χαρτί και μερικές δημιουργίες που θα ζωγράφιζε η ίδια.

Στη συνέχεια, έστρεψε την προσοχή της στα επιμέρους σχέδια της κορνίζας, όπου αυτήν τη φορά χρησιμοποίησε λευκά πρότυπα πεταλούδων τα οποία βρήκε στο online. Ζωγράφισε μόνη της τα περίτεχνα σχέδια των φτερών με νερομπογιές και μαρκαδόρους, χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες της πεταλούδες από το Creative Park ως οδηγό.

«Κύριο μέλημά μου ήταν να μετατρέψω τα πρότυπα περιγραμμάτων σε πολύχρωμες πεταλούδες, στις οποίες αργότερα θα έδινα τρισδιάστατη μορφή. Σε αυτό το σημείο, έπρεπε να επικεντρωθώ στον χρωματισμό. Ήταν αναζωογονητικό να μπορώ να επαναφέρω τη δημιουργική διαδικασία στις παιδικές ρίζες της και να διασκεδάσω με την ψυχή μου», λέει η Aimee.

Αν δεν έχετε νερομπογιές και μαρκαδόρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλομπογιές. «Η ποιότητα των εκτυπώσεων ήταν εξαιρετική», λέει με ενθουσιασμό η Aimee. «Δεν υπήρχαν μουτζούρες από μελάνι και οι εκτυπωμένες γραμμές ήταν εξαιρετικά καλοσχηματισμένες.»

3. Παρουσίαση των διακοσμητικών από χάρτινες πεταλούδες

Γυναίκα που παρουσιάζει τρεις χάρτινες πεταλούδες σε μια ξύλινη κορνίζα.

Ένας ωραίος τρόπος για να παρουσιάσετε τη σκληρή δουλειά σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια κορνίζα για να εκθέσετε τις χάρτινες πεταλούδες σας.

Γυναίκα που συναρμολογεί μια προθήκη για χειροποίητες πεταλούδες χρησιμοποιώντας έναν μικρό γυάλινο θόλο.

Οι χειροτεχνίες με χαρτί μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικά πολυδιάστατο χόμπι. «Πρόκειται για ένα δισδιάστατο υλικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο ή να μετατραπεί σε μια τρισδιάστατη δημιουργία. Με λίγη φαντασία, μπορείτε να δώσετε ζωή σε αμέτρητες ιδέες», λέει η Aimee.

Τα μπουκέτα με λουλούδια από κρεπ χαρτί, τα κρεμαστά διακοσμητικά τοίχου και οι κορνίζες είναι μερικές από τις ειδικότητες της Aimee, επομένως μπορούσε να διακρίνει απευθείας πόσο εύκολο θα ήταν να ενσωματώσει χάρτινες πεταλούδες στα σχέδιά της.

«Όλα τα έργα μου είναι εμπνευσμένα από τη φύση, επομένως μπορούσα να φανταστώ πόσο όμορφα θα ταίριαζαν οι πεταλούδες», αναφέρει. «Μπορούσα να φανταστώ απευθείας στο μυαλό μου το γυάλινο βάζο και ανυπομονούσα να υλοποιήσω το σχέδιό μου.»

Για την παρουσίαση τριών από τις ζωγραφισμένες χάρτινες πεταλούδες της ως διακοσμητικό τοίχου, η Aimee επέλεξε μια ξύλινη κορνίζα και κάρφωσε μια χειρόγραφη ετικέτα με το είδος της πεταλούδας δίπλα σε κάθε μία.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ γυάλινα βάζα και κορνίζες με αυτόν τον τρόπο», εξηγεί. «Μου θυμίζει τις γυάλες όπου εκθέτονται τα είδη πεταλούδων σε μέρη όπως το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας. Αυτός ο τρόπος διατήρησης της ομορφιάς, της φύσης και της ιστορίας μετατρέπει ένα αντικείμενο σε έργο τέχνης.»

4. Μην διστάσετε να πειραματιστείτε

Γυναίκα που κρεμάει μια ξύλινη κορνίζα με τρεις χάρτινες πεταλούδες σε τοίχο με τούβλα.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους προβολής, μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα στοιχείο στις χάρτινες δημιουργίες σας, όπως αυτήν την κομψή κορνίζα.

Γυναίκα τοποθετεί έναν γυάλινο θόλο γεμάτο με πολύχρωμες χάρτινες πεταλούδες επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια.

Όσον αφορά στις χειροτεχνίες με χαρτί, καλύτερα να ξεκινήσετε με κάτι μικρό. «Μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο απαιτητικές δημιουργίες καθώς βελτιώνονται οι δεξιότητές σας. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε απευθείας με κάτι δύσκολο», λέει η Aimee.

Η Aimee ήταν πολύ ικανοποιημένη με τις ολοκληρωμένες δημιουργίες της και, αν και ανέκαθεν ήταν δημιουργικός τύπος, πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα.

«Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε μια δημιουργική φλέβα κρυμμένη κάπου μέσα μας», δηλώνει με ενθουσιασμό. «Η τέχνη μπορεί να μας τρομάξει, ιδίως όταν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι από το τίποτα. Αν όμως ξεκινήσετε με κάτι απλό και αφιερώσετε την ενέργειά σας στη διαδικασία για να δείτε τι μπορείτε να δημιουργήσετε, το πιθανότερο είναι να απορροφηθείτε από τις δυνατότητές σας. Αυτή είναι όλη η μαγεία.

«Σημασία έχει περισσότερο το δημιουργικό ταξίδι παρά το τελικό αποτέλεσμα. Απλώς σκεφτείτε μια απλή ιδέα και διασκεδάστε προσπαθώντας να την υλοποιήσετε.»


Για περισσότερες ιδέες χειροτεχνιών με χαρτί, ακολουθήστε μας στο Pinterest. Και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #MadeWithPIXMA.Κείμενο της Andrea Ball*Αν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζεται, ανατρέξτε στον ιστότοπο Creative Park.

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Εκτυπωτές inkjet

  Plus Glossy II PP-201

  Το Φωτογραφικό χαρτί Plus Glossy II της Canon είναι το ιδανικό φωτογραφικό χαρτί για εκτυπώσεις κορυφαίας ποιότητας με ιλουστρασιόν φινίρισμα. Προσφέρει το ιδανικό φινίρισμα για ψηφιακές φωτογραφίες και για όλες τις ανατυπώσεις σας.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Καλλιτεχνικές χειροτεχνίες με χαρτί

  Ο καλλιτέχνης Zack McLaughlin αντλεί έμπνευση από ένα πρότυπο αλκυόνης του Canon Creative Park.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Πρόκληση με ανοιξιάτικες χειροτεχνίες

  Ανακαλύψτε πώς η Hannah Bullivant δημιούργησε χαρούμενα χάρτινα διακοσμητικά για να γιορτάσει την άνοιξη.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Χειροποίητα διακοσμητικά τραπεζιού από χαρτί

  Δημιουργήστε όμορφα διακοσμητικά τραπεζιού για κάθε περίσταση με το Creative Park.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για χειροτεχνίες

  Από οικογενειακά πρότζεκτ μέχρι υλικά με επαγγελματικό φινίρισμα, η Canon έχει τον ιδανικό εκτυπωτή για εσάς.