A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Πώς να πετύχετε με ένα κλικ τέλειες οικογενειακές φωτογραφίες με την Canon EOS 250D

Οι οικογενειακές φωτογραφίες είναι σαν χρονοκάψουλες στις οποίες θα ανατρέχετε σε όλη σας τη ζωή. Είναι λογικό να θέλετε οι εικόνες σας να είναι ευκρινείς, με ζωντανά χρώματα, όπως τη στιγμή που τραβήχτηκαν.

Παιδιά που μεγαλώνουν, κατοικίδια που παίζουν ή βόλτες στο φως του δειλινού: για οικογενειακές φωτογραφίες που αντέχουν στον χρόνο, χρειάζεστε μια φωτογραφική μηχανή με μικρό μέγεθος αλλά μεγάλες δυνατότητες. Είτε αναζητάτε βίντεο 4K, δυνατότητες λήψης σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, μεγάλη επιλογή ρυθμών καρέ είτε αυτόματη εστίαση Dual Pixel CMOS (AF), η σύγχρονη τεχνολογία απεικόνισης σας επιτρέπει να αποτυπώνετε κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκεστε, και να δημιουργείτε όμορφες αναμνήσεις με ένα κλικ.

Εδώ, μια οικογένεια εξερευνά τις δυνατότητες της πιο ελαφριάς DSLR στον κόσμο με κινούμενη οθόνη*, επιδεικνύοντας τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της Canon EOS 250D με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Βρείτε περισσότερες συναρπαστικές προοπτικές

Όταν θέλετε να τραβήξετε οικογενειακά πορτραίτα, η σύνθεση είναι το κλειδί. Είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή γωνία, για να φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα τα θέματά σας. Η οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας της Canon EOS 250D προσφέρει την ευελιξία που χρειάζεστε για μη συνηθισμένες οπτικές. Είναι πλήρως αρθρωτή, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να τη στρίψετε για λήψη από οποιοδήποτε σημείο θέασης. Αυτό σας επιτρέπει να είστε δημιουργικοί με τις συνθέσεις σας, π.χ. μπορείτε να φωτογραφίσετε παιδιά από το επίπεδο των ματιών τους ή να τη γυρίσετε ώστε να μπείτε κι εσείς στο πλάνο.

Με την οθόνη αφής μπορείτε να εργάζεστε γρήγορα αγγίζοντας την περιοχή του κάδρου στην οποία θέλετε να εστιάσετε, καθώς και να κάνετε προσαρμογές στις ρυθμίσεις για να μην χάνετε στιγμή.

Σχετικά άρθρα
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Λήψη καλύτερων πορτραίτων: οι προκλήσεις της φωτογράφισης χαρούμενων οικογενειακών στιγμών

Η Katja Gaskell, που διατηρεί blog με θέμα τις οικογένειες, άλλαξε το smartphone της με μια Canon EOS M50 και ενθουσιάστηκε με τα αποτελέσματα. Ανακαλύψτε κι εσείς τις εκπληκτικές δυνατότητες δοκιμάζοντας αυτές τις νέες τεχνικές.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Πώς να τραβάτε φυσικά και ευφάνταστα οικογενειακά πορτραίτα

Ο επαγγελματίας στη φωτογράφιση πορτραίτων Christian Anderl μοιράζεται τις γνώσεις του αναφορικά με τη χρήση μηχανών Canon για την αποτύπωση αυθόρμητων στιγμιότυπων οικογενειακής χαράς.

Print your family's life story

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εκτυπώστε την ιστορία της ζωής της οικογένειάς σας

Εκτυπώστε και δημιουργήστε χειροτεχνίες με φωτογραφίες πολύτιμων οικογενειακών στιγμών.

Αν θέλετε να επικεντρωθείτε στο καδράρισμα και τη σύνθεση, αφήστε τα υπόλοιπα στη φωτογραφική μηχανή. Όταν επιλέγετε την Αυτόματη κατάσταση, η Canon EOS 250D μετρά τον φωτισμό και καθορίζει τις βέλτιστες ρυθμίσεις έκθεσης για την εικόνα σας. Επιλέγει τον καλύτερο συνδυασμό ταχύτητας κλείστρου, διαφράγματος και τιμής ISO για τη λήψη εικόνων με τους ιδανικούς τόνους.

Επιλέξτε το δικό σας στυλ με τη Δημιουργική υποβοήθηση

Όταν βρίσκεστε σε κίνηση, η Αυτόματη κατάσταση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να αποτυπώνετε φευγαλέες στιγμές. Αλλά αν θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο στη δημιουργική διαδικασία, το καθοδηγούμενο περιβάλλον χειρισμού της Canon διευκολύνει την εξερεύνηση των επιλογών λήψης της μηχανής, καθώς μπορείτε να βρείτε υποδείξεις, συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με το πώς επιδρούν οι ρυθμίσεις.

Η Canon EOS 250D έχει μια πρόσθετη λειτουργία: τη Δημιουργική υποβοήθηση. Αυτή σάς βοηθά να βελτιώνετε τις εικόνες σας και να δίνετε το προσωπικό σας στυλ. Για την καλύτερη λήψη φωτογραφιών, η Δημιουργική υποβοήθηση παρέχει ένα σύνολο εφέ, φίλτρων και εργαλείων προσαρμογής χρωμάτων που μπορείτε να εφαρμόσετε σε μια εικόνα πριν ή μετά τη λήψη της. Χρησιμοποιήστε ένα ασπρόμαυρο φίλτρο για να δώσετε στα οικογενειακά πορτραίτα σας διαχρονικό, κλασικό στυλ. Διαφορετικά, αν θέλετε να αποτυπώσετε συναρπαστικές στιγμές από τις οικογενειακές διακοπές, δοκιμάστε ένα φίλτρο με έντονα, ζωηρά χρώματα.

Όταν φωτογραφίζετε πορτραίτα σε εξωτερικό χώρο και σε συνθήκες με έντονο φωτισμό, τα πρόσωπα που καλύπτονται με σκιές αποτυπώνονται συχνά πιο σκούρα. Η Canon EOS 250D διαθέτει ενσωματωμένο αναδυόμενο φλας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως συμπληρωματικό φωτισμό. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε αρκετό φως για να γεμίσετε τις σκιές του προσώπου του θέματός σας χωρίς να επηρεάζεται η συνολική έκθεση.

Αν θέλετε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τον φωτισμό στις φωτογραφίες σας, η Canon EOS 250D έχει μια υποδοχή αξεσουάρ στην οποία μπορείτε να συνδέσετε ένα από τα φλας Speedlite της Canon για πιο ισχυρό και ακριβή φωτισμό.

Δημιουργήστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες

Δείπνα, πάρτι, παραμονή Χριστουγέννων… πολλές οικογενειακές στιγμές διαδραματίζονται σε περιβάλλον με ασθενή φωτισμό! Η χρήση του φλας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη λήψη μιας εικόνας με ξεθωριασμένα χρώματα, ενώ η χρήση τριπόδου και ρύθμισης μεγάλου χρόνου έκθεσης δεν είναι πρακτική. Η απάντηση βρίσκεται στις δυνατότητες ISO που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, για εξαιρετικό χρώμα και ευκρίνεια σε κάθε περίσταση.

Η Canon EOS 250D προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, με εύρος τιμών ISO από 100 μέχρι 25.600, και δυνατότητα επέκτασης σε ISO 51.200. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις στατικές εικόνες. Η Canon EOS 250D επιτρέπει τη λήψη βίντεο σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, προσφέροντας ταχύτητα ISO έως και 12.800 κατά τη λήψη σε 1080p (Full HD) ή έως και 6.400 σε 4K.

Συνθέστε, δημιουργήστε και αποτυπώστε τη στιγμή ανεξαρτήτως φωτισμού!

Όσον αφορά την κοινή χρήση εικόνων, η συνδεσιμότητα είναι απαραίτητο στοιχείο της σύγχρονης εποχής. Η Canon EOS 250D σάς επιτρέπει να μεταφέρετε τις εικόνες σας απευθείας στο smartphone αμέσως μετά τη λήψη τους. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Canon Camera Connect για να συνδεθείτε στη μηχανή και έπειτα μεταφέρετε τις εικόνες για να μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας με φίλους και μέλη της οικογένειάς σας.

Θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να τραβάτε εκπληκτικές φωτογραφίες με την Canon EOS 250D; Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες, ιδέες και πηγές έμπνευσης στην εφαρμογή Canon Photo Companion.


Σύνταξη: Jeff Meyer


*Η EOS 250D (Μαύρο/Ασημί) είναι η πιο ελαφριά φωτογραφική μηχανή DSLR στον κόσμο με αισθητήρα μεγέθους APS-C και πλήρως αρθρωτή οθόνη LCD. Με μπαταρία και κάρτα μνήμης, σύμφωνα με τις οδηγίες CIPA. Στις 9 Απριλίου 2019 (μετά από έρευνα της Canon).

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα "Πηγές έμπνευσης" περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές