ΑΡΘΡΟ

Canon EOS 90D: Ταχύτητα και αυτόματη εστίαση

EOS 90D Owl Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Από φωλιές πουλιών μέχρι την πίστα αγώνων ταχύτητας

Ακολουθήστε τη δράση καταγράφοντας εκπληκτικές εικόνες φευγαλέων στιγμών. Γρήγορη συνεχής λήψη, εξαιρετικά ακριβής παρακολούθηση εστίασης και απόλυτη ευκολία χειρισμού - στοιχεία που κάνουν αυτήν τη μηχανή ιδανική για οποιονδήποτε φωτογραφίζει τη άγρια φύση, αθλητικές διοργανώσεις και δραστηριότητες με γρήγορη δράση.

Γρήγορη όσο χρειάζεται για να καταγράφετε κάθε στιγμή

Μια σπουδαία επιλογή για όσους φωτογραφίζουν την άγρια φύση και αθλητικές δραστηριότητες: Μπορείτε να καταγράφετε εικόνες με την απίστευτη λεπτομέρεια που προσφέρει η ανάλυση των 32,5 megapixel και με ρυθμό καρέ 10fps και συνεχή εστίαση μέσω του σκοπεύτρου της μηχανής ή 11fps μέσω της κατάστασης Άμεσης προβολής. Η μορφή APS-C παρέχει πρόσθετη "εμβέλεια" στους τηλεφακούς, για να μπορείτε εύκολα να "πλησιάζετε" σε απομακρυσμένα σημεία δράσης μέσα στη σύνθεσή σας και να δημιουργείτε μεγάλες, δυναμικές εκτυπώσεις.

Η υποστήριξη καρτών μνήμης UHS-II SD επιτρέπει στη μηχανή να καταγράφει γρήγορα τις εικόνες και παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως 58 αρχείων JPEG πλήρους μεγέθους, 25 αρχείων RAW ή 39 αρχείων CRAW με μία μόνο λήψη σε ριπή.

Η Ανίχνευση τρεμοπαίγματος ελέγχει το συνεχή ρυθμό καρέ της EOS 90D προκειμένου να αντισταθμίζεται το τρεμόπαιγμα του φωτός που απαντάται συχνά σε κλειστούς χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων.

EOS 90D Swallow Sample Image
© Copyright Markus Varesvuo

Ευκρίνεια και σωστή εστίαση κάθε στιγμή

Ακόμα και τα κινούμενα θέματα παρακολουθούνται και διατηρούνται απολύτως ευκρινή χάρη στα εξελιγμένα συστήματα AF της EOS 90D. Είτε κάνετε λήψεις με το εξαιρετικό οπτικό σκόπευτρο είτε με την ευέλικτη οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας της μηχανής, η εστίαση γίνεται γρήγορα και με απόλυτη ακρίβεια.

Γρήγορη εστίαση υψηλής ακρίβειας

Τα 45 σημεία αυτόματης εστίασης είναι κατανεμημένα γύρω από το οπτικό σκόπευτρο της EOS 90D και όλα είναι τύπου σταυρού για βελτιωμένη ευαισθησία και ακρίβεια, για οριζόντιες και κατακόρυφες λήψεις. Κάντε λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έως και -3EV και με συνδυασμούς μετατροπέων φακού που έχουν μέγιστο διάφραγμα μόλις f/8.

Χρησιμοποιήστε τα σημεία AF μεμονωμένα ή κατά ομάδες και περιοχές, τις οποίες μπορείτε να μετακινήσετε γρήγορα και εύκολα σε κάθε σημείο του πλαισίου μέσω ενός εύχρηστου επιλογέα πολλαπλών χρήσεων. Το σύστημα εστίασης AF iTR χρησιμοποιεί τις πληροφορίες χρώματος και προσώπου για αναγνώριση και παρακολούθηση των κινούμενων θεμάτων. Αποκτήστε τον έλεγχο της ευαισθησίας και της παρακολούθησης της εστίασης για να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά της κάμερας στο είδος των θεμάτων που φωτογραφίζετε.

EOS 90D Fast Accurrate Focusing
© Copyright Fergus Kennedy

Dual Pixel CMOS AF

Κατά τις λήψεις σε κατάσταση Άμεσης προβολής ή κατά την εγγραφή βίντεο, το διάσημο σύστημα AF Dual Pixel CMOS της Canon παρέχει εξαιρετική ευκρίνεια και κάλυψη ευρείας περιοχής, καθώς και υψηλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό έως -5EV. Με κάλυψη πλαισίου που φτάνει έως 100x88% οριζόντια και κατακόρυφα και με τη δυνατότητα επιλογής έως 5.481 θέσεων AF, μπορείτε να προσαρμόζετε λεπτομερώς τις συνθέσεις σας με ευκολία. Οι λειτουργίες ανίχνευσης προσώπου και ματιών που περιλαμβάνονται επιτρέπουν την παρακολούθηση ανθρώπων που κινούνται και τη διατήρησή τους σε απόλυτα ευκρινή εστίαση.

Οριοθέτηση εστίασης

Όταν είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί το μέγιστο βάθος πεδίου σε ολόκληρη την εικόνα, όπως στις μακροφωτογραφίες, η οριοθέτηση εστίασης εξασφαλίζει απόλυτη ευκρίνεια. Με ένα πάτημα στο κουμπί του κλείστρου, η EOS 90D κάνει συνεχώς λήψεις ρυθμίζοντας ταυτόχρονα την εστιακή απόσταση από την αρχική θέση έως το φόντο. Στη συνέχεια δημιουργείται μια σύνθετη εικόνα μέσω του λογισμικού Digital Photo Professional της Canon για να εξασφαλιστεί η εστίαση στο σύνολο της εικόνας.


< Επιστροφή στην επισκόπηση της EOS 90D

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν...