Μηχανές mirrorless και DSLR APS-C

Μεγάλη σε ποιότητα, μικρή σε μέγεθος
δείγμα σύγκρισης eos r10 aps-c

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Τι είναι ο τύπος APS-C;

Ο αισθητήρας σε μια μηχανή APS-C είναι μικρότερος από τον αισθητήρα μιας μηχανής full-frame. Μια μηχανή APS-C δεν καταγράφει το πλήρες πλάτος της εικόνας που θα παρήγαγε ο ίδιος φακός σε μια μηχανή full-frame – υπάρχει ένας «συντελεστής κοπής» περίπου 1,6x, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα τη μεγέθυνσης της σκηνής, επειδή το θέμα σας φαίνεται κατά πολύ μεγαλύτερο στο καρέ. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση ενός φακού 200mm σε μια μηχανή APS-C σάς παρέχει οπτικό πεδίο ισοδύναμο με εκείνο ενός φακού 320mm σε μια μηχανή full-frame – με άλλα λόγια, η «ενεργή εστιακή απόσταση» είναι μεγαλύτερη κατά 1,6x.

Μηχανές APS-C του Συστήματος EOS R

Με τα καλύτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της σειράς EOS R, η σειρά mirrorless μηχανών APS-C εξασφαλίζει δημιουργικότητα σε όλους.

Μηχανές APS-C σειράς EOS M

Με μια μικρή, compact και ελαφριά φωτογραφική μηχανή APS-C με εναλλάξιμους φακούς και ποιότητα DSLR, είστε πάντα σε ετοιμότητα.

Μηχανές APS-C EOS DSLR

Η σειρά APS-C DSLR προσφέρει κλασική εμπειρία φωτογράφισης με μεγαλύτερες μηχανές, εναλλάξιμους φακούς και οπτικό σκόπευτρο, ώστε να βλέπετε ακριβώς τι φωτογραφίζετε, απευθείας μέσα από το φακό.

Γιατί να επιλέξετε APS-C;

σύγκριση EOS R10 fullframe και aps-c

Ελάτε πιο κοντά

Ο συντελεστής κοπής ενός αισθητήρα APS-C αυξάνει το μέγεθος των μικρότερων ή πιο απομακρυσμένων θεμάτων στο κάδρο και αυτό σημαίνει ουσιαστικά αύξηση της ενεργής εστιακής απόστασης οποιουδήποτε φακού κατά 1,6x. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα σε είδη φωτογράφισης όπως η άγρια φύση, οι σκηνές δράσης και οι αθλητικές διοργανώσεις. Η χρήση φακών που έχουν υψηλές επιδόσεις αλλά είναι και οικονομικά προσιτοί, όπως ο Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, σε μια μηχανή APS-C προσφέρει ενεργό εύρος ζουμ 112-480mm, που σχεδόν αντιστοιχεί σε αυτό των σούπερ τηλεφακών.

Διατηρήστε την ποιότητα

Μπορείτε να κόψετε τις εικόνες από μια μηχανή full-frame για να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα με την ίδια εμβέλεια, αλλά το πλήθος των megapixel θα μειωθεί, με αποτέλεσμα οι εικόνες να είναι μικρότερες και, κατά συνέπεια, λιγότερο ευκρινείς όταν θα μεγεθυνθούν ξανά. Η λήψη με μια μηχανή APS-C εξοικονομεί επίσης χρόνο και κόπο, καθώς δεν χρειάζεται χειροκίνητη κοπή των εικόνων στο στάδιο της επεξεργασίας.

σύγκριση eos r7 fullframe και aps-c
EOS 850D

Μικρό μέγεθος και βάρος

Επειδή οι αισθητήρες APS-C είναι μικρότεροι, οι μηχανές μπορούν να γίνουν πιο μικρές και ελαφριές, και αυτό τις κάνει ιδανικές για φωτογράφιση στο δρόμο και στο ταξίδι. Καθώς απαιτείται μικρότερος κύκλος εικόνας από έναν φακό σχεδιασμένο για μηχανές APS-C, ο φακός μπορεί να είναι πιο μικρός και πιο ελαφρύς και, κατά συνέπεια, μπορεί να είναι πιο οικονομικός.

Συμβατότητα φακών

Μάθετε περισσότερα για τους διαφορετικούς τύπους φακών για τις μηχανές Canon και τρόπους για να διαπιστώσετε αν ταιριάζουν με τη μηχανή σας.

201211 150million RFEFlens poster Nologo