RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Φακός RF VR

Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Καταγράψτε τον κόσμο σε εκπληκτική εικονική πραγματικότητα με αυτόν τον πρωτοποριακό φακό της σειράς L, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να κάνει το ταξίδι σας στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας όσο το δυνατόν πιο απλό και χωρίς εμπόδια.

Ανακαλύψτε

Φακός Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Ένας φακός εικονικής πραγματικότητας που απλοποιεί την καταγραφή και την επεξεργασία υλικού VR 180° επαγγελματικού επιπέδου. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο χρησιμοποιώντας σετ VR (για μια απόλυτα καθηλωτική και στερεοσκοπική εμπειρία), μια φορητή συσκευή ή έναν υπολογιστή. Μια ιστορία που εμπνέει, από τη Σκηνοθέτρια VR Mary Mathieson και τον Διευθυντή Φωτογραφίας Richard Stegmann.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ

Στα παρασκήνια με τον φακό RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE της Canon

Μπείτε στα παρασκήνια μιας ιστορίας που εμπνέει, από τη σκηνοθέτρια VR Mary Mathieson και τον Διευθυντή Φωτογραφίας Richard Stegmann.
Canon_RF_Dual_Fisheye_Lens_BTS_MaryMatheson_H264_Final_MP4_6mins_EM.mp4

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Εξερευνήστε τα πλεονεκτήματα του διπλού φακού fisheye

VR LENS

Εκπληκτικά πρακτική καταγραφή VR 180° (3D)

Ο σχεδιασμός της βάσης μικρών διαστάσεων επιτρέπει απλή και γρήγορη διαμόρφωση της μηχανής για επαγγελματικές στερεοσκοπικές λήψεις VR 180°, κατά τη χρήση με συμβατές μηχανές υψηλής ανάλυσης, full-frame και με βάση RF, όπως είναι η EOS R51 και η R5 C.

Αποδοτική και απλοποιημένη ροή εργασιών

Χάρη στο στερεοσκοπικό οπτικό πεδίο 190°, οι δύο μετατοπισμένες κυκλικές εικόνες fisheye είναι τέλεια συγχρονισμένες και καταγράφονται πλάι-πλάι σε έναν αισθητήρα Full Frame, προκειμένου το πανίσχυρο EOS VR Utility2/πρόσθετο2 της Canon να διερμηνεύσει τα δεδομένα για την τελική επεξεργασία, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη συρραφή.

EOS VR Utility
EOS VR Utility - RAW controls crop

Ροή εργασιών βίντεο RAW (8K/60P)

Τα συμβατά αρχεία βίντεο RAW που έχουν τραβηχτεί σε υποστηριζόμενες μηχανές (συμπεριλαμβανομένων των αρχείων RAW LT 8K/60P από την EOS R5 C) υποβάλλονται αυτόματα σε επεξεργασία στο EOS VR Utility, για ακόμα μεγαλύτερη απλοποίηση της ροής εργασιών RAW με υψηλότερους ρυθμούς καρέ.

Καταγραφή εικόνας υψηλής ποιότητας

Με δύο φακούς fisheye τέλεια ευθυγραμμισμένους και στραμμένους προς τα εμπρός, ο RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE χρησιμοποιεί δύο στοιχεία UD ανά φακό για τη διόρθωση των παρεκκλίσεων, καθώς και ειδικές επικαλύψεις SWC της Canon για τη μείωση των ειδώλων και των αναλαμπών, ακόμη και σε συνθήκες οπίσθιου φωτισμού.

recording in vr
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Γρήγορο διάφραγμα f/2.8 για λήψεις υπό ασθενή φωτισμό

Ο φακός RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE αποδίδει εξαιρετικά σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, χάρη στο γρήγορο διάφραγμα f/2.8 με συγχρονισμένη έκθεση ακριβείας και τον τέλειο έλεγχο που παρέχει ο σχεδιασμός με διπλό Ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα (EMD).

Κατασκευή σειράς L και προστασία από τις καιρικές συνθήκες

Καθώς ανήκει στη σειρά φακών L, ο RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE έχει κατασκευαστεί για επαγγελματική χρήση. Είναι ανθεκτικός στη σκόνη και σε σταγόνες υγρών και διαθέτει επιστρώσεις fluorine που απωθούν το νερό και τους ρύπους από την επιφάνεια του φακού.

EOS R5 and RF 5.2mm lens
EOS VR System

Θήκη φίλτρου γέλης για ακριβή έλεγχο της έκθεσης

Ο φακός RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE διαθέτει οπίσθια θήκη φίλτρου ζελατίνης για γέλες ND κομμένες από πριν, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ακριβή έλεγχο του επιπέδου φωτισμού σε παραγωγές βίντεο VR 180°.

Προδιαγραφές

 • Διπλός φακός fisheye

  Καταγραφή τέλεια ευθυγραμμισμένης στερεοσκοπικής εικόνας σε έναν αισθητήρα Full Frame

 • Οπτικό πεδίο 190°

  Καταγραφή εξαιρετικά ευρείας γωνίας θέασης για πιο καθηλωτική εμπειρία

 • Μήκος γραμμής βάσης 60mm

  Παρέχει φυσική εμπειρία στερεοσκοπικής προβολής

 • Διάφραγμα F2.8

  Εξαιρετικές επιδόσεις σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού

 • Στοιχεία UD και επιστρώσεις SWC

  Ποιότητα εικόνας επαγγελματικού επιπέδου για ευκρινείς εικόνες υψηλής αντίθεσης, με μείωση των ειδώλων και των αναλαμπών

 • Δύο μονάδες EMD

  Ακριβής έλεγχος και συγχρονισμός του διαφράγματος που διασφαλίζει ομοιόμορφη έκθεση μεταξύ αριστερών και δεξιών εικόνων

 • Ποιότητα σειράς L

  Σχεδίαση και κατασκευή με γνώμονα τη λειτουργία σε απαιτητικές συνθήκες

 • Ενσωματωμένη οπίσθια θήκη φίλτρων ζελατίνης

  Για μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη φωτογράφιση σε συνθήκες έντονου φωτισμού

Ακούστε το podcast

Μάθετε πώς να εξερευνάτε και να καταγράφετε υλικό VR με εξαιρετική λεπτομέρεια, από τους επαγγελματίες κινηματογραφιστές μας.

Γκαλερί

EOS VR Lens

Περιεχόμενο συσκευασίας

Ο φακός RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE συνοδεύεται από όλα όσα χρειάζεστε για την προετοιμασία και χρήση του σε μια συμβατή μηχανή.

 • RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

 • Κάλυμμα φακού 5.2

 • Μαλακή θήκη φακού LS1014

 • Εξαγωνικό κλειδί

 • Κάλυμμα σκόνης φακού RF

Σχετικό λογισμικό και εφαρμογές

 • ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

  EOS VR Utility

  Μια πανίσχυρη, αποδοτική αλλά και εύχρηστη εφαρμογή που είναι απαραίτητη για τη μετατροπή των εικόνων κυκλικού fisheye VR της Canon από συμβατές μηχανές σε τυπικές, ισορθογώνιες εικόνες για προβολή VR και επεξεργασία μετά την παραγωγή.

 • ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

  Πρόσθετο EOS VR για το Adobe Premiere Pro

  Χρησιμοποιήστε αυτό το πρόσθετο αντί του EOS VR Utility, για να μετατρέψετε αυτόματα αρχεία εικόνων VR κυκλικού fisheye της Canon και να τα εισαγάγετε στη φημισμένη εφαρμογή της Adobe.

 • ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

  EOS Utility

  Ελέγξτε από απόσταση τη μηχανή σας, από υπολογιστή μέσω USB, με ζωντανή προεπισκόπηση.

 • ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

  Camera connect

  Συνδέστε τη μηχανή σε μια συσκευή Apple ή Android για έλεγχο της λήψης από απόσταση και εύκολη μεταφορά των φωτογραφιών σας, έτοιμες για κοινοποίηση.

 • Σχετικά προϊόντα

  • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

   EOS R6 Mark II

   Για στατικές εικόνες ή βίντεο, σκηνές δράσης ή πορτραίτα, ο συνδυασμός επιδόσεων και ποιότητας εικόνας της EOS R6 Mark II σάς επιτρέπει να απογειώσετε τη δημιουργικότητά σας
  • Συστήματα Cinema EOS

   EOS R5 C

   Καταγράψτε συναρπαστικά βίντεο 8K και φωτογραφίες 45MP με την πιο μικρή μας μηχανή Cinema EOS, που είναι έτοιμη για όλα.
   Προβολή λεπτομερειών EOS R5 C
  • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

   EOS R5

   Αναθεωρήστε όσα ξέρατε για τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές. Οι απαράμιλλες επιδόσεις της EOS R5 θα φέρουν την επανάσταση στη φωτογραφία και την κινηματογράφηση.
   Προβολή λεπτομερειών EOS R5

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ FIRMWARE

  Ενημέρωση firmware της Canon EOS R5

  Το firmware είναι μόνιμο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στο προϊόν σας και επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του. Η Canon κυκλοφορεί ενημερώσεις γι’ αυτό το firmware, τις οποίες μπορείτε να κατεβάζετε κάθε φορά που γίνονται διαθέσιμες κάνοντας κλικ εδώ.
  1. Ίσως απαιτείται ενημέρωση firmware.
  2. Το EOS VR Utility και το πρόσθετο EOS VR για το Adobe Premiere Pro είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της ισο-ορθογωνιακής προβολής των εγγεγραμμένων εικόνων VR 180° από μια συμβατή μηχανή Canon. Η έκδοση 1.2 του EOS VR Utility και οι νεότερες εκδόσεις επιτρέπουν τη μετατροπή των υποστηριζόμενων αρχείων RAW της Canon, συμπεριλαμβανομένων των 8K RAW LT/60P από την EOS R5 C (οι συμβατές μορφές RAW ενδέχεται να διαφέρουν ανά μηχανή), ενώ επίσης υποστηρίζουν την επιτάχυνση Apple silicon και GPU. Ενδέχεται να απαιτείται συνδρομητική υπηρεσία με αναγνωριστικό Canon για τη μετατροπή βίντεο διάρκειας άνω των 2 λεπτών. Απαιτείται επίσης η εγκατάσταση του ειδικού "HEVC Activator" για τη χρησιμοποιούμενη μηχανή.
  3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ VR ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.