Φως; Πανεύκολο!

ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ

Περνάτε υπέροχα, παίρνετε το κινητό σας τηλέφωνο για να καταγράψετε τη στιγμή, αλλά τα αποτελέσματα είναι λίγο απογοητευτικά. Στερούνται τη ζωντάνια, την ενέργεια και τη ζεστασιά της στιγμής. Όλοι μας το έχουμε πάθει…

Η κατανόηση και ο έλεγχος των ρυθμίσεων που σχετίζονται με το φως στη μηχανή σας Canon θα αλλάξει ριζικά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάτε, και θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποτυπώνετε τις ανεπανάληπτες στιγμές σε όλο τους το μεγαλείο. Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε: το ISO, η ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα. Αυτά και μόνο!

1.
Το ISO είναι η ευαισθησία της μηχανής στο φως – οι υψηλότεροι αριθμοί ISO είναι ιδανικοί για συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Οι υψηλοί αριθμοί ISO προσθέτουν επίσης «κόκκο» στις εικόνες σας, χαρίζοντας μια ανάγλυφη ρετρό αίσθηση! Οι χαμηλότεροι αριθμοί ISO είναι ιδανικοί για ηλιόλουστες ημέρες και φωτεινά δωμάτια. Οι χαμηλές ρυθμίσεις ISO αναδεικνύουν επίσης τον πλούτο των χρωμάτων!

2.
Η ταχύτητα κλείστρου ελέγχει τον χρόνο που παραμένει ανοιχτό το κλείστρο της μηχανής και πόσο φως περνάει από αυτό. Οι υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου επιτρέπουν την είσοδο λιγότερου φωτός ενώ οι χαμηλότερες ταχύτητες επιτρέπουν περισσότερο, ώστε να μπορείτε να αντισταθμίζετε εύκολα το πόσο φωτεινός ή σκοτεινός είναι ο χώρος σε κάθε περίπτωση.

3.
Το διάφραγμα καθορίζει το μέγεθος του ανοίγματος που επιτρέπει την είσοδο του φωτός. Αναφέρεται επίσης ως f-stop. Τα μικρότερα διαφράγματα, όπως το f/2.8, επιτρέπουν την είσοδο περισσότερου φωτός, ενώ τα μεγαλύτερα διαφράγματα, όπως το f/8, επιτρέπουν λιγότερο φως. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τον δημιουργικό έλεγχο ακόμη κι όταν οι συνθήκες αλλάζουν, όπως τις συννεφιασμένες ημέρες.


Και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε! Φυσικά, ο διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε είναι απλώς να αρχίσετε να φωτογραφίζετε με τη μηχανή σας. Είναι επίσης η καλύτερη προσέγγιση για να κατανοήσετε γρήγορα πώς συνδυάζονται αυτοί οι τρεις παράγοντες (ISO, ταχύτητα κλείστρου και διάφραγμα), ώστε να πετυχαίνετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε περίσταση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!