Ήρθε η ώρα να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας!

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείτε να πετύχετε «παγωμένη» ή φλουταρισμένη κίνηση; Ή πώς μπορείτε να αποτυπώσετε τις ακτίνες του ήλιου ή τον έναστρο νυχτερινό ουρανό; Οι μηχανές Canon σάς βοηθούν να αποτυπώσετε τον κόσμο όπως πάντα θέλατε.

Η εστίαση μιας μηχανής Canon σάς προσφέρει τη δημιουργική ελευθερία να βελτιώσετε την ποιότητα και να κάνετε τη δουλειά σας να δείχνει πιο επαγγελματική. Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη: το βάθος πεδίου (ελέγχεται από το διάφραγμα) και η κίνηση (ελέγχεται από την ταχύτητα κλείστρου).

1.
Το βάθος πεδίου αναφέρεται στο μέρος της εικόνας που εμφανίζεται εστιασμένο. Για τους λάτρεις των φωτογραφιών με τρόφιμα και τους γονείς που θέλουν να φωτογραφίσουν τα παιδιά τους, το μικρό βάθος πεδίου κάνει το θέμα να ξεχωρίζει, φλουτάροντας το φόντο. Αυτό επιτυγχάνεται με χαμηλότερο διάφραγμα. Όταν αποτυπώνετε σκηνές με πολλή λεπτομέρεια, όπως τοπία της φύσης και αστικά τοπία, το μεγαλύτερο διάφραγμα κάνει τα πάντα να δείχνουν εστιασμένα.

2.
Οι μηχανές σάς προσφέρουν επίσης την ελευθερία να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας με την κίνηση, κάνοντας πειραματισμούς με την ταχύτητα κλείστρου. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα κλείστρου τόσο πιο γρήγορα καταγράφει η μηχανή την εικόνα, γεγονός που καθιστά αυτή την επιλογή ιδανική για λήψεις που παγώνουν την κίνηση στο κάδρο, όπως παιδιά που τρέχουν ή τα νερά ενός καταρράκτη. Οι χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου καταγράφουν όλη την κίνηση σε ένα μόνο στιγμιότυπο, δημιουργώντας ένα εφέ φλουταρίσματος. Σ' αυτό μπορεί να σας βοηθήσει επίσης ένα τρίποδο!


Και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε! Φυσικά, ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε είναι απλώς να αρχίσετε να φωτογραφίζετε με τη μηχανή σας. Είναι επίσης η καλύτερη προσέγγιση για να κατανοήσετε γρήγορα πώς αυτοί οι δύο παράγοντες (βάθος πεδίου και ταχύτητα κλείστρου) σάς βοηθούν να πετύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα σε κάθε περίσταση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!