Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΑΜΟΥ

Οργανώστε έναν μοναδικό γάμο με εξατομικευμένες εκτυπώσεις

Όλοι θέλουν ένα ξεχωριστό γάμο και συχνά αυτό συνεπάγεται δημιουργικές ιδέες για να εκφράσουν τη μοναδικότητά τους ή διασκεδαστικούς τρόπους για να παρασύρουν τους καλεσμένους στη γιορτή. «Υπάρχει μια σημαντική τάση για πιο προσωπικούς ή "κλειστούς" γάμους που είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένοι για να ταιριάζουν με το στιλ και την προσωπικότητα του ζεύγους», περιγράφει η Carrie Schwab, αρχισυντάκτρια του Junebug Weddings, ενός οδηγού σχεδιασμού γάμων για δημιουργικά ζευγάρια. Είτε πρόκειται για προσκλήσεις, πανό, βιβλία ευχών ή άλλα απαραίτητα αναμνηστικά που εκτυπώνονται στο σπίτι, υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά στον γάμο σας με εκτυπώσεις – πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη μεγάλη μέρα.

1. Έντυπες προσκλήσεις

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσετε έναν πιο προσωπικό τόνο στη μεγάλη σας μέρα και συγχρόνως να εξοικονομήσετε χρήματα από το στάδιο της διοργάνωσης είναι να εκτυπώσετε δικές σας προσκλήσεις. Το ματ χαρτί διπλής όψης MP-101D της Canon είναι ήδη διπλωμένο και συνοδεύεται από φακέλους.

Οι βασικές τάσεις το 2019 περιλάμβαναν μείξεις μετάλλων, γεωμετρικά γραφικά και απαλά παστέλ χρώματα, αλλά η Carrie προβλέπει μια μεταστροφή προς λιγότερο εξεζητημένα σχέδια το 2020. «Τώρα είναι πολύ στη μόδα ο μινιμαλισμός», επισημαίνει. «Παρατηρούμε ότι πολλά ζευγάρια ξεκινούν την αναζήτηση στο Internet με τη φράση "απλός γάμος" και έπειτα πληκτρολογούν το στοιχείο αναζήτησής τους. Για παράδειγμα, καθαρές γραμμές και ασπρόμαυρο.»
Αν δεν σας αρέσει ο μινιμαλισμός, άλλη βασική τάση για το 2020 είναι τα φυλλώματα, από ντελικάτα φύλλα φοινικόδεντρου μέχρι πυκνά τροπικά φύλλα. Με τον Canon PIXMA TS9551C προσφέρονται 45 ενσωματωμένα μοτίβα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στις προσκλήσεις σας, ενώ υποστηρίζει χαρτόνι 30x30 εκ. καθώς και ματ χαρτί διπλής όψης 18x25 εκ., το οποίο πωλείται με φακέλους. «Ένας εκτυπωτής στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια και στα έξοδα», συμπληρώνει η Carrie.

2. Αξεσουάρ και μπάνερ φωτογραφικού στούντιο

Με τη βοήθεια του Creative Park, μπορείτε να βρείτε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία κατάλληλα για την περίσταση, να τα εκτυπώσετε μόνοι σας και να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στον στολισμό σας. Έτσι η μέρα σας θα είναι μοναδική, θα ξεχωρίσετε και επιπλέον θα εξοικονομήσετε χρήματα από την αγορά ή ενοικίαση στολισμού.

Αν τη μεγάλη μέρα σκοπεύετε να έχετε έναν ξεχωριστό χώρο φωτογράφισης, γιατί δεν δημιουργείτε τα δικά σας αξεσουάρ; Θα βρείτε φανταστικές ιδέες στο Creative Park, τη δωρεάν υπηρεσία της Canon για υλικά χειροτεχνίας από χαρτί, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε με τον Canon PIXMA TS9551C. Το σετ Photo Booth Props (Wedding) [Αξεσουάρ φωτογραφικού στούντιο (Γάμος)] περιλαμβάνει τιάρα, αστεία γυαλιά και μπάνερ για αστεία στιγμιότυπα. Ή γιατί δεν δοκιμάζετε να φτιάξετε τα δικά σας μπάνερ Κος και Κα για να κρεμάσετε στην αίθουσα; Όλα τα πρότυπα συνοδεύονται από σαφείς οδηγίες συναρμολόγησης.
Βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας θα ξέρουν πού να πάνε, χάρη στα πρότυπα για πινακίδες και καρτελάκια ονομάτων, επίσης από την εφαρμογή Creative Park. Κατεβάστε τα πρότυπα και εκτυπώστε τα σε φωτογραφικό ματ χαρτί A4.

3. Άλμπουμ ευχών με φωτογραφίες των καλεσμένων

Σχετικά άρθρα
Create your own wedding album

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΑΜΟΥ

Δημιουργήστε το δικό σας γαμήλιο άλμπουμ

Το να φτιάξετε μόνοι σας το γαμήλιο άλμπουμ σας μπορεί να σας δώσει μεγάλη ικανοποίηση. Μάθετε πώς, με συμβουλές από τους ειδικούς μας.

A bride and groom and their guests dancing with their hands raised in the air.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΑΜΟΥ

Πρότυπα φωτογράφισης γάμου

Βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες του ευτυχισμένου ζευγαριού θα μείνουν αξέχαστες για τους σωστούς λόγους.

A before and after shot of a couple on their wedding day next to a lake, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the right, edited in DPP.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πώς να επεξεργάζεστε ξεχωριστές φωτογραφίες

Βελτιώστε τις λήψεις σας από ειδικές περιστάσεις με αυτές τις απλές συμβουλές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Το βιβλίο ευχών είναι μια εξαιρετική ιδέα για να ανατρέχετε στην ημέρα του γάμου σας και να διαβάζετε όλα τα προσωπικά μηνύματα που έγραψαν φίλοι και συγγενείς. Ο Canon Zoemini S2 εκτυπώνει άμεσα αυτοκόλλητες φωτογραφίες και έτσι οι καλεσμένοι σας μπορούν να τις κολλήσουν απευθείας στο βιβλίο. Επίσης, μπορεί να εκτυπώσει μια φωτογραφία περισσότερες φορές – για παράδειγμα, μία για το βιβλίο και μία ως ενθύμιο για τους καλεσμένους.

Σε συνέχεια του θέματος εξατομίκευσης, μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε εκτυπώσεις στη δεξίωση με τη βοήθεια ενός φωτοεκτυπωτή όπως είναι ο Canon Zoemini S2. Ο ενσωματωμένος καθρέπτης και ο φωτεινός της δακτύλιος είναι ιδανικοί για selfie, ενώ για τις λήψεις με περισσότερα άτομα εξυπηρετεί η δυνατότητα σύνδεσής της με την εφαρμογή Canon Mini Print και η χρήση του χρονόμετρου αυτο-φωτογράφισης και της λειτουργίας ελευθέρωσης κλείστρου από απόσταση. Αφήστε τον Canon Zoemini S2 σε ένα τραπέζι και ζητήστε από τους καλεσμένους σας να φωτογραφηθούν. Ενθαρρύνετε τους καλεσμένους σας να δοκιμάσουν πλαίσια, να εφαρμόσουν φίλτρα ή να προσθέσουν τα δικά τους σκίτσα για μια πιο αυθεντική πινελιά. Ή, ζητήστε τους να εκτυπώσουν φωτογραφίες σε τετράγωνο σχήμα, ώστε να μπορούν να προσθέσουν μια αστεία λεζάντα ή μια προσωπική σημείωση στο κάτω μέρος της αυτοκόλλητης εκτύπωσης.
Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα λεύκωμα με αυτοκόλλητες κορδέλες τις οποίες εκτυπώνετε από το Creative Park, και να το γεμίσετε με φωτογραφίες των καλεσμένων σας για να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό ενθύμιο που θα σας μείνει για πάντα.

4. Μοναδική διακόσμηση

Με την Canon Zoemini S ή τον Canon Selphy Square QX10 μπορείτε να εκτυπώνετε φωτογραφίες από το κινητό σας τηλέφωνο και να τις διακοσμείτε με στιλ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν φωτοεκτυπωτή Canon Zoemini S2 ή έναν φορητό εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10 για να φτιάξετε μοναδικά στολίδια. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να κολλήσουν τις φωτογραφίες τους σε κορδέλα την οποία έχετε κρεμάσει γύρω από δέντρα που στολίστηκαν με φωτάκια, ή να τις κρεμάσουν με μανταλάκια κατά μήκος ενός σχοινιού που στερεώσατε σε ξύλινες παλέτες. «Τα ζευγάρια ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να δώσουν το προσωπικό τους ύφος ή "αποτύπωμα" στον γάμο τους», αναφέρει η Carrie. «Σίγουρα η χειροποίητη διακόσμηση και άλλα στοιχεία αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό.»

5. Εκτυπώσεις γάμου

Η εκτύπωση των δικών σας γαμήλιων φωτογραφιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα. Με τον Canon PIXMA TS9551C θα έχετε ποιοτικές εκτυπώσεις σε προσιτή τιμή. Επιπλέον, δεν χρειάζεται αναμονή – μπορείτε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας ευθύς αμέσως.

Ο Canon PIXMA TS9551C εκτυπώνει φωτογραφίες 10x15 εκ. σε μόλις 21 δευτερόλεπτα, με μελάνια που εξασφαλίζουν εικόνες υψηλής λεπτομέρειας και έως 100 χρόνια ζωής σε άλμπουμ· αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε τις αγαπημένες σας λήψεις για να τις μοιραστείτε με φίλους και συγγενείς ή να τις κορνιζάρετε στο σπίτι. Μπορείτε να εκτυπώνετε, να σαρώνετε ή να αντιγράφετε πανεύκολα από την έξυπνη συσκευή σας με την εφαρμογή Canon PRINT ή να εκτυπώνετε χωρίς πρόσθετες εφαρμογές χάρη στη συμβατότητα με AirPrint (iOS) και Mopria (Android).

Ασχοληθείτε περισσότερο με τις λεπτομέρειες του γάμου σας και εκτυπώστε μόνοι σας κάρτες με τα ονόματα των καλεσμένων, με τη βοήθεια του Creative Park. Φτιάξτε τα δικά σας σχέδια και εξοικονομήστε χρήματα από τον προϋπολογισμό σας, που μπορείτε να διαθέσετε για ρούχα.

Σύνταξη: Natalie Denton

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές