ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ένας τέλειος συνδυασμός στατικών εικόνων και βίντεο

Η EOS R3 είναι η ιδανική μηχανή για να δώσετε εικόνα στην ιστορία που θέλετε να αφηγηθείτε, όπως κι αν χρειαστεί να κάνετε τις λήψεις. Με δυνατότητα λήψης RAW βίντεο 6K με σταθεροποίηση εικόνας σε διάφορες μορφές, είναι εξίσου καλή για ντοκιμαντέρ και για κινηματογράφηση με γρήγορο στιλ, καθώς καταγράφει απόλυτα σταθερές στατικές εικόνες σε σκηνές γρήγορης δράσης.
EOS R3

Καταγράψτε εσωτερικά βίντεο 6K RAW κορυφαίας ποιότητας σε μια κάρτα μνήμης CFExpress με ταχύτητες καρέ έως 60p. Τα πλούσια, λεπτομερή πλάνα φαίνονται εξαιρετικά σε μεγάλες οθόνες και μπορούν να περικοπούν χωρίς απώλεια ποιότητας, ως μέρος της ροής εργασιών της επεξεργασίας ενός βίντεο 4K.

Σας αρέσουν οι λήψεις σε 4K; Έχουμε φροντίσει και για εσάς, με τις επιλογές 4K DCI και 4K UHD, οι οποίες παράγονται μέσω υπερδειγματοληψίας της εγγενούς εξόδου 6K του αισθητήρα. Τα αποτελέσματα είναι απλά εντυπωσιακά.

Ωστόσο, η ανάλυση είναι μόνο ένα μέρος της μαγείας: τα απίστευτα 13,3 στοπ δυναμικού εύρους και η εκτεταμένη γκάμα χρωμάτων Cinema 12 bit της Canon κάνουν τα πλάνα της EOS R3 θεαματικά καλά. Το φημισμένο σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF διασφαλίζει την ευκρίνεια των εικόνων, ενώ ο ισχυρός σταθεροποιητής εικόνας εξομαλύνει τις κινήσεις της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη χωρίς τρίποδο.

EOS R3

Η σωστή μορφή για εσάς

Συνδυάζοντας διαφορετικές αναλύσεις, ταχύτητες καρέ, κωδικοποιητές και μεθόδους συμπίεσης, η EOS R3 προσφέρει μια πληθώρα μορφών λήψης. Πέρα από το 6K RAW των 12-bit, διατίθενται επίσης και κωδικοποιητές H.264 των 8-bit και H.265 των 10-bit, καθώς και μια επιλογή συμπίεσης ALL-I και 6K RAW Light IPB ή IPB Light. Οι ταχύτητες καρέ από 24p έως 120p είναι διαθέσιμες κατά τη λήψη σε 4K, ενώ διατίθεται επίσης και μια ρύθμιση περικοπής στα 4K, προσφέροντας μέγεθος αισθητήρα παρόμοιο με το Super-35mm.

Ανάλογα με τη μορφή που χρησιμοποιείται, τα πλάνα μπορούν να αποθηκευτούν τόσο στην κάρτα CFExpress της μηχανής, όσο και στην κάρτα SD – ιδανική λύση για τις περιπτώσεις που ο πελάτης σάς ζητάει τα αρχεία νωρίτερα ενώ βρίσκεστε στο στάδιο της επεξεργασίας. Επιπλέον, κατά την εγγραφή RAW αρχείων στην κάρτα CFExpress, μπορεί να εγγραφεί στην κάρτα SD μια έκδοση 4K IPB με υπερδειγματοληψία, για χρήση ως ενδεικτικό αρχείο.

Οι ταινίες με υψηλό ρυθμό καρέ (χωρίς ήχο) και βελτιωμένη ποιότητα εικόνας μπορούν να καταγραφούν στα 120p/100p με ανάλυση 4K και HD – εξαιρετική επιλογή για σκηνές δράσης και εφέ αργής κίνησης.

Η EOS R3 διαθέτει επίσης Canon Log 3, με δυναμικό εύρος πάνω από 13,3 στοπ και μεγαλύτερη ευκολία στις χρωματικές διαβαθμίσεις, για άνετη ενσωμάτωση στη ροή εργασιών της επεξεργασίας. Και για όσους αναζητούν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες φωτεινών τόνων και σκιών, χωρίς να χρειάζεται να γίνει διαβάθμιση υλικού, υπάρχει η λειτουργία HDR PQ 10-bit.

Κατά τη λήψη με Canon Log 3, είναι διαθέσιμος ο χώρος της χρωματικής γκάμας Canon Cinema Gamut. Αυτό, πέρα από την ευρεία γκάμα χρωμάτων της EOS R3, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα εύκολης μετατροπής σε μια σειρά χρωματικών φασμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέως στον κλάδο, όπως το BT2020 ή το σύστημα κωδικοποίησης χρωμάτων ACES της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

Το φημισμένο σύστημα Dual Pixel CMOS AF II προσφέρει ομαλή, ακριβή και συνεχή εστίαση κατά τη λήψη βίντεο. Περιλαμβάνει ανίχνευση προσώπου, ματιών, κεφαλής και σώματος (με αυτήν τη σειρά προτεραιότητας)
– ιδανικό για κινηματογράφηση ντοκιμαντέρ με γρήγορο στιλ. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει γάτες, σκύλους, πουλιά, ακόμα και αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μηχανοκίνητου αθλητισμού, διατηρώντας την εστίαση καθώς τα θέματα κινούνται μέσα στο καρέ – όπως ακριβώς με τη λήψη φωτογραφιών.

Τα εφέ pull-focus, τα οποία μεταφέρουν την προσοχή του κοινού σας από το ένα σημείο στο άλλο, δημιουργούνται με ευκολία. Απλώς αγγίξτε την οθόνη αφής της μηχανής και η EOS R3 θα εστιάσει ομαλά από το ένα σημείο στο άλλο, με ταχύτητα που καθορίζεται από εσάς.

Προτιμάτε τη μη αυτόματη εστίαση; Η EOS R3 διαθέτει διάφορα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν. Ο τονισμός περιγραμμάτων επισημαίνει τα άκρα των αντικειμένων της εστίασης με ένα χρώμα της επιλογής σας. Ο οδηγός Dual Pixel χρησιμοποιεί μια γραφική ένδειξη που υποδεικνύει κατά πόσο η εστίαση του θέματος βρίσκεται εμπρός/πίσω, η οποία γίνεται πράσινη όταν επιτευχθεί η σωστή εστίαση.

EOS R3

Εξαιρετικά σταθερές λήψεις χωρίς τρίποδο

Ο Σταθεροποιητής εικόνας της EOS R3 είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε κατά τη λήψη βίντεο χωρίς τρίποδο. Όταν συνδυάζεται με το δικό του φακό IS και με το ηλεκτρονικό σύστημα του ψηφιακού σταθεροποιητή εικόνας της μηχανής για ταινίες, οι ακούσιες κινήσεις της μηχανής εξομαλύνονται μέχρις ότου γίνουν ανεπαίσθητες – πολύ χρήσιμο κατά τη λήψη βίντεο ενώ περπατάτε ή για τη λήψη ντοκιμαντέρ χωρίς τρίποδο ή για λήψεις B-roll. Τα αποτελέσματα είναι απλά εκπληκτικά: σαν να έχετε χρησιμοποιήσει gimbal ή dolly rig.

EOS R3

Έξυπνες λειτουργίες κινηματογράφησης

Δημιουργήσαμε την EOS R3 ώστε ο χειρισμός της να γίνεται ενστικτωδώς όταν τραβάτε ένα βίντεο, ακριβώς όπως και όταν τραβάτε φωτογραφίες. Η οθόνη μεταβλητής γωνίας και υψηλής ευκρίνειας 4,1 εκατομμυρίων κουκκίδων περιστρέφεται κατά 270˚ από το σώμα της μηχανής, για να φωτογραφίζετε άνετα από δύσκολες γωνίες. Οι δείκτες με μοτίβο ζέβρας επισημαίνουν την υπερέκθεση και το πρότυπο χρονοκώδικα ΩΩ:ΛΛ:ΔΔ:ΚΚ του κλάδου ενσωματώνεται στα πλάνα, κάνοντας πολύ πιο εύκολη την επεξεργασία με πολλές κάμερες. Η έξοδος HDMI υποστηρίζει 4K 60p με υπερδειγματοληψία στην επιλεγμένη είσοδο, είτε πρόκειται για οθόνη είτε για εξωτερική συσκευή εγγραφής.

EOS R3

Παρατεταμένος χρόνος λήψης

Η δημιουργία και η αύξηση της θερμότητας κατά τη λήψη βίντεο μπορεί να περιορίσει το χρόνο εγγραφής, με την κάρτα μνήμης και το σώμα της μηχανής να θερμαίνονται πολύ. Η EOS R3 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά διασποράς θερμότητας για τη βελτίωση της απόδοσης εγγραφής, ενώ είναι ενεργοποιημένα τα όρια ασφαλείας, τα οποία απενεργοποιήσουν τη μηχανή σε περίπτωση που η εσωτερική της θερμοκρασία αυξηθεί υπερβολικά. Ωστόσο, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε για παρατεταμένους χρόνους λήψης όταν η μηχανή χρησιμοποιείται με τρίποδο.

Οι κατά προσέγγιση χρόνοι λήψης για τις διαθέσιμες αναλύσεις και ρυθμούς καρέ σε περιβάλλον 23°C/73°F από εκκίνηση εν ψυχρώ περιγράφονται παρακάτω 1.
6K 60P RAW
- Θερμοκρασία αυτόματης απενεργοποίησης – Στάνταρ: 25 λεπτά
- Θερμοκρασία αυτόματης απενεργοποίησης – Υψηλή2, 3: 60 λεπτά ή περισσότερο

4K 120P
- Θερμοκρασία αυτόματης απενεργοποίησης – Στάνταρ/Υψηλή2, 3: 12 λεπτά

4K 60P (υπερδειγματοληψία 6K) All-I
- Θερμοκρασία αυτόματης απενεργοποίησης – Στάνταρ: 25 λεπτά
- Θερμοκρασία αυτόματης απενεργοποίησης – Υψηλή2, 3: 60 λεπτά ή περισσότερο

4K 30P (υπερδειγματοληψία 6K) All-I
- Χωρίς περιορισμό θερμότητας

Αν η μηχανή φτάσει το όριο θερμοκρασίας, συνιστάται να την απενεργοποιήσετε για να πραγματοποιηθεί διάχυση της θερμότητας.

Οι κατά προσέγγιση χρόνοι επαναφοράς για περιβάλλον 23°C/73°F εμφανίζονται παρακάτω αλλά επηρεάζονται από ποικίλους παράγοντες όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η συνεχής λειτουργία της μηχανής και η επιλεγμένη ανάλυση λήψης. Ο χρόνος μέχρι τον πλήρη χρόνο εγγραφής ποικίλλει ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

6K 60P RAW
- Η μείωση θερμοκρασίας για 5 λεπτά εξασφαλίζει περ. 9 λεπτά χρόνου εγγραφής

4K 120P
- Η μείωση θερμοκρασίας για 5 λεπτά εξασφαλίζει περ. 5 λεπτά χρόνου εγγραφής

Για πρώτη φορά σε μια μηχανή EOS4, καταργούνται οι χρονικοί περιορισμοί λήψης, με δυνατότητα έως έξι ωρών για κανονικό βίντεο ή έως 90 λεπτών για λήψεις με υψηλή ταχύτητα καρέ Full HD.5

EOS R3

Επαγγελματική εγγραφή ταινίας time-lapse

Μια εξαιρετική επιλογή για ακολουθίες που εξελίσσονται με αργό ρυθμό είναι η κατάσταση ταινίας time-lapse. Η EOS R3 μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να αποτυπώνει καρέ με μεσοδιάστημα λήψης από 2 δευτερόλεπτα έως 99 ώρες, 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα, για έως και 3.600 καρέ. Στο τέλος, οι εικόνες συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ταινία Full HD χωρίς να απαιτείται επιπλέον λογισμικό. Επίσης, μπορείτε να ξεκινήσετε με σιγουριά: σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή εξάντλησης της μπαταρίας, μπορείτε να ξεκινήσετε εκ νέου την εγγραφή από το σημείο όπου είχε σταματήσει, αμέσως μόλις αποκατασταθεί η τροφοδοσία του ρεύματος.

Αξεσουάρ

Επίσης κυκλοφόρησε μια σειρά νέων αξεσουάρ, για μεγαλύτερη ευελιξία στην παραγωγή βίντεο με την EOS R3. Νέο κατευθυντικό στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-ED1, χωρίς καλώδια για πιο καθαρό και ακριβή ήχο, καθώς και προσαρμογέας XLR για συνδεσιμότητα επαγγελματικού επιπέδου.

 1. Η μέγιστη διάρκεια της λήψης ενδέχεται να είναι μικρότερη κάτω από ορισμένες συνθήκες, ακόμα και όταν η εγγραφή ξεκινά «εν ψυχρώ», λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της μηχανής, η οποία μπορεί να προκληθεί από τις διαδικασίες ρύθμισης της μηχανής πριν από τη λήψη ή από την παρατεταμένη χρήση της κατάστασης Άμεσης προβολής. Όταν η κάρτα είναι πλήρης, η εγγραφή ταινίας διακόπτεται αυτόματα. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρονική διάρκεια αντιστοιχεί στη στιγμή που διαγράφετε τα δεδομένα και ξεκινάτε πάλι τη λήψη.
 2. Όταν ρυθμιστεί η θερμοκρασία Αυτόματου σβησίματος: Υψηλή, η κάρτα μπορεί να είναι πολύ ζεστή. Προσέξτε να μην καείτε όταν αφαιρείτε την κάρτα από την υποδοχή.
 3. Οι διάρκειες λήψης ενδέχεται να μην αλλάζουν μεταξύ των ρυθμίσεων [Κανονική] και [Υψηλή], ανάλογα με τους τύπους των καρτών.
 4. μη κινηματογραφική φωτογραφική μηχανή EOS
 5. ανάλογα με την κατάλληλη χωρητικότητα της κάρτας μνήμης, την τροφοδοσία ρεύματος και τις θερμοκρασίες

Σχετικά άρθρα

 • ΑΡΘΡΟ

  Μπορεί η Canon EOS R3 να συμβαδίσει με το ρυθμό ενός μικροσκοπικού και ταχύτατου θαλασσοσφυριχτή;

  Ο Ιταλός φωτογράφος άγριας ζωής Bruno D'Amicis δοκιμάζει την EOS R3, φωτογραφίζοντας ένα σπάνιο και απίστευτα γρήγορο πουλί στις παραλίες του Αμπρούτσο.

 • ΑΡΘΡΟ

  Δύσβατες διαδρομές με την Canon EOS R3

  "Η απόδοσή της ξεπερνάει κατά πολύ τις μηχανές με τις οποίες έχω δουλέψει στο παρελθόν!" Ο φωτογράφος μηχανοκίνητου αθλητισμού Vladimir Rys δοκιμάζει την Canon EOS R3 στην πρώτη του φωτογράφιση σε ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών αυτοκινήτων.

 • ΑΡΘΡΟ

  Η ζωή στο κόκκινο με τους σούπερ τηλεφακούς της Canon

  Ο φωτογράφος μηχανοκίνητου αθλητισμού Vladimir Rys ανεβάζει ταχύτητα με τους φακούς RF 400mm F2.8L IS USM και RF 600mm F4L IS USM της Canon, σε μια φωτογράφιση αγωνιστικών αυτοκινήτων σε γρήγορη κίνηση με την Canon EOS R3.

 • ΑΡΘΡΟ

  Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για το σύστημα AF με έλεγχο ματιών

  Μάθετε τα πάντα για το εκπληκτικό σύστημα AF με έλεγχο ματιών της Canon, το οποίο ορίζει ή αλλάζει το σημείο AF εντοπίζοντας αυτό που κοιτάζετε.

 • Εγγραφή τώρα

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με την EOS R3 και μείνετε σε επαφή για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις.