ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η πιο γρήγορη και ενστικτώδης αυτόματη εστίαση στον κόσμο.¹

Η EOS R3 προσφέρει ευκρίνεια, ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Το σύστημα AF με έλεγχο ματιών, η προηγμένη αναγνώριση θέματος και η εξαιρετική ευαισθησία σε ασθενή φωτισμό συνδυάζονται για μια απίστευτη εμπειρία λήψης.

Η πιο γρήγορη και ενστικτώδης αυτόματη εστίαση στον κόσμο.¹

EOS R3

Η EOS R3 έχει προγραμματιστεί για να αναγνωρίζει αγωνιστικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από τη Φόρμουλα και το GT μέχρι και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

Επανάσταση στην αυτόματη εστίαση: AF με έλεγχο ματιών

Η EOS R3 προσφέρει έναν ολοκαίνουριο και απόλυτα φυσικό τρόπο εστίασης: μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο AF ή ένα θέμα για παρακολούθηση απλώς κοιτάζοντάς το. Πατώντας μέχρι τη μέση το κουμπί κλείστρου, η μηχανή εστιάζει στο επιλεγμένο σημείο AF ή ξεκινά τη συνεχή παρακολούθηση του επιλεγμένου θέματος. Απλούστατα, δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο.

Ο συνδυασμός της AF με έλεγχο ματιών και της παρακολούθησης εστίασης καθιστά την EOS R3 μια αξεπέραστη φωτογραφική μηχανή. Τραβάτε αθλητές του στίβου στο στάδιο; Διαλέξτε τον δρομέα που θέλετε να παρακολουθήσετε απλά κοιτάζοντάς τον. Πατήστε το κουμπί και η EOS R3 θα ακολουθήσει τον συγκεκριμένο αθλητή, ξεχωρίζοντάς τον από το πλήθος. Το ίδιο μαγικό τρικ μπορεί να γίνει με οτιδήποτε, από πολιτικούς σε συνεντεύξεις τύπου και μοτοσικλέτες σε πίστες αγώνων μέχρι πουλιά στον ουρανό.

Το σύστημα AF με έλεγχο ματιών είναι εύκολο στη βαθμονόμηση και οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν για άμεση ανάκληση, ακόμα και να εναλλάσσονται μεταξύ των συσκευών μέσω κάρτας μνήμης. Μπορείτε να προγραμματίσετε μία φωτογραφική μηχανή για διαφορετικούς φωτογράφους, ή και για έναν φωτογράφο που άλλοτε φοράει γυαλιά οράσεως και άλλοτε φακούς επαφής. Φυσικά, η επιλογή των σημείων AF μπορεί να γίνει επίσης είτε με τη χρήση του μηχανισμού πολλαπλών λειτουργιών της μηχανής, είτε μέσω του μοναδικού έξυπνου ελεγκτή μας.

EOS R3

Δείτε στην πράξη το σύστημα AF με έλεγχο ματιών, καθώς ο φωτογράφος επιλέγει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα με το μάτι και η μηχανή εστιάζει στο νέο θέμα.

EOS R3

Η EOS R3 αναγνωρίζει επίσης τα μάτια και παρακολουθεί την εστίαση για να διατηρήσει την εξαιρετική ευκρίνεια των ματιών.

EOS R3

Χάρη στην παρακολούθηση της εστίασης, τα μάτια του μπασκετμπολίστα παραμένουν ευκρινή τη στιγμή που σουτάρει.

EOS R3

Η R3 μπορεί να παρακολουθεί τα κράνη των μοτοσικλετιστών σε ταχύτητες καρέ 30fps

Παρακολούθηση θέματος επόμενης γενιάς

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία «βαθιάς μάθησης» AI που εφαρμόσαμε στις EOS R5 και R6, απογειώσαμε το σύστημα AF της EOS R3 σε άλλο επίπεδο. Η μηχανή αναγνωρίζει ανθρώπους, ζώα και πλέον οχήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Χρησιμοποιήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες από διαφορετικούς φωτογράφους και πρακτορεία για να δείξουμε στη μηχανή με τι ακριβώς μοιάζει ο πραγματικός κόσμος – και πώς κινείται.

EOS R3

• Άνθρωποι. Η μηχανή αναγνωρίζει και εστιάζει στα μάτια του θέματος που παρακολουθεί. Αν τα μάτια δεν είναι ορατά, δίνεται προτεραιότητα στο πρόσωπο. Αν καμία από αυτές τις δύο επιλογές δεν είναι ορατή (όπως για παράδειγμα όταν ένας ποδοσφαιριστής γυρίσει ξαφνικά από την άλλη), η EOS R3 δίνει προτεραιότητα στο κεφάλι του θέματος και στη συνέχεια στο σώμα του. Οι δυνατότητες της μηχανής στην παρακολούθηση ανθρώπων βελτιστοποιήθηκαν για καλύτερη παρακολούθηση των θεμάτων που φορούν κράνος ή μάσκα, καθιστώντας την ιδανική για αθλητικά θεάματα.

• Ζώα. Οι σκύλοι και οι γάτες αναγνωρίζονται από την τεχνολογία παρακολούθησης θέματος της μηχανής. Το ίδιο και τα πουλιά, ακόμη και όταν πετάνε στον αέρα.

• Οχήματα. Η EOS R3 έχει προγραμματιστεί για να αναγνωρίζει αγωνιστικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από τη Φόρμουλα και το GT μέχρι και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Μπορεί ακόμη και να εντοπίσει τις διαφορές μεταξύ των οχημάτων κλειστού και ανοικτού τύπου, εστιάζοντας στο κράνος του οδηγού, όταν αυτό είναι ορατό. Επίσης αναγνωρίζονται οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, ενώ υπάρχει και εδώ η δυνατότητα παρακολούθησης του κράνους του αναβάτη, με τέλεια εστίαση καθώς αυτός αγωνίζεται.

Ο εντοπισμός θέματος υποστηρίζεται πλέον για όλες τις ρυθμίσεις περιοχής AF. Και χάρη στην ταχύτητα του αισθητήρα stacked με οπίσθιο φωτισμό της EOS R3, η εστίαση αγγίζει τις 60 φορές το δευτερόλεπτο όταν χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό κλείστρο στα 30fps, εξασφαλίζοντας την πιο επιτυχημένη παρακολούθηση AF που συναντήσατε ποτέ σε μια φωτογραφική μηχανή της Canon.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Dual Pixel CMOS AF II

Η τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF II της μηχανής μεταφέρει κάθε ένα από τα 24 εκατομμύρια pixel της σε έναν αισθητήρα εστίασης, ο οποίος τα ομαδοποιεί σε 4.779 επιλέξιμα σημεία AF και σε περιοχές διαφορετικού μεγέθους. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν πραγματικά οπουδήποτε στο καρέ για κάλυψη 100%. Ακόμα και τα pixel που δεν χρησιμοποιούνται για το επιλεγμένο σημείο εστίασης εξακολουθούν να μεταφέρουν πληροφορίες πίσω στο σύστημα παρακολούθησης AF της μηχανής, για απίστευτη ακρίβεια.

Η τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF II της EOS R3 αποτελεί το πιο γρήγορο και ευαίσθητο σύστημα AF στον κόσμο στην κατηγορία των φωτογραφικών μηχανών με αισθητήρα full-frame, με δυνατότητα εστίασης σε μόλις 0,03δευτ.1 και σε ασθενή φωτισμό έως -7,5EV.2 Σε αυτές τις συνθήκες, το σκοτάδι είναι τόσο πυκνό που είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς μέσα από ένα οπτικό σκόπευτρο – αλλά με το EVF της EOS R3 μπορείτε να κάνετε λήψεις κανονικά.

Αισθητήρας με οπίσθιο φωτισμό

Η τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF II της μηχανής μετατρέπει κάθε ένα από τα 24 εκατομμύρια pixel σε αισθητήρα εστίασης.
EOS R3

Αυτή η λήψη πραγματοποιήθηκε στα -7,5 EV και δείχνει πώς εστιάζει η EOS R3 σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

 1. Υπολογίστηκε με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας AF, σύμφωνα με τις οδηγίες CIPA (τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες λήψης και τους φακούς που χρησιμοποιούνται). Βασίζεται στην εσωτερική μέθοδο μέτρησης. Συνθήκες δοκιμής: • Φωτεινότητα τη στιγμή της μέτρησης απόστασης: EV12 (κανονική θερμοκρασία, ISO 100) • Κατάσταση λήψης: M • Φακός που χρησιμοποιήθηκε: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, κατά τη λήψη φωτογραφιών με το χειροκίνητο κουμπί κλείστρου • Κατάσταση AF: AF ενός σημείου (κεντρικό) • Λειτουργία AF: One-shot AF
 2. Κατά τη λήψη στατικών εικόνων, με φακό f/1.2, Κεντρικό σημείο AF, One-Shot AF, στους 23 °C/73 °F, ISO100. Εξαιρουμένων των φακών RF με επικάλυψη Defocus Smoothing

Σχετικά άρθρα

 • PRO Article

  ΑΡΘΡΟ

  Μπορεί η Canon EOS R3 να συμβαδίσει με το ρυθμό ενός μικροσκοπικού και ταχύτατου θαλασσοσφυριχτή;

  Ο Ιταλός φωτογράφος άγριας ζωής Bruno D'Amicis δοκιμάζει την EOS R3, φωτογραφίζοντας ένα σπάνιο και απίστευτα γρήγορο πουλί στις παραλίες του Αμπρούτσο.

 • PRO Article

  ΑΡΘΡΟ

  Δύσβατες διαδρομές με την Canon EOS R3

  "Η απόδοσή της ξεπερνάει κατά πολύ τις μηχανές με τις οποίες έχω δουλέψει στο παρελθόν!" Ο φωτογράφος μηχανοκίνητου αθλητισμού Vladimir Rys δοκιμάζει την Canon EOS R3 στην πρώτη του φωτογράφιση σε ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών αυτοκινήτων.

 • PRO Article

  ΑΡΘΡΟ

  Η ζωή στο κόκκινο με τους σούπερ τηλεφακούς της Canon

  Ο φωτογράφος μηχανοκίνητου αθλητισμού Vladimir Rys ανεβάζει ταχύτητα με τους φακούς RF 400mm F2.8L IS USM και RF 600mm F4L IS USM της Canon, σε μια φωτογράφιση αγωνιστικών αυτοκινήτων σε γρήγορη κίνηση με την Canon EOS R3.

 • PRO Article

  ΑΡΘΡΟ

  Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για το σύστημα AF με έλεγχο ματιών

  Μάθετε τα πάντα για το εκπληκτικό σύστημα AF με έλεγχο ματιών της Canon, το οποίο ορίζει ή αλλάζει το σημείο AF εντοπίζοντας αυτό που κοιτάζετε.

 • Εγγραφή τώρα

  Λάβετε πρώτοι τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με την EOS R3 και μείνετε σε επαφή για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις.