YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

VLOGGING

Δημιουργικό vlogging με την Canon PowerShot G7 X Mark III: συμβουλές και τεχνικές από τον MikeVisuals

Όταν ο Mike Gray παράτησε το πανεπιστήμιο μετά από μόνο έξι μήνες σπουδών στα Οπτικά Εφέ, δεν ήταν βέβαιος για το ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα του. Επέλεξε να συνδυάσει το ταλέντο του στη δημιουργία βίντεο με την αγάπη του για τα ταξίδια γυρίζοντας τον κόσμο και φτιάχνοντας ταξιδιωτικά vlog κινηματογραφικού στυλ και εκπαιδευτικά μαθήματα φωτογραφίας. Αυτά του έφεραν πλήθος θαυμαστών και τον έκαναν έναν από τους πιο επιτυχημένους σταρ των κοινωνικών δικτύων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, ο 22χρονος influencer, γνωστός ως MikeVisuals, έχει πάνω από 200.000 ακόλουθους στο Instagram και σχεδόν 100.000 εγγεγραμμένα μέλη στο YouTube, ενώ τα βίντεό του έχουν προβληθεί περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια φορές.

«Η συνέπεια και το ανέβασμα εργασίας υψηλής ποιότητας κάθε μέρα είναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας κοινότητας ακόλουθων», λέει ο Mike. «Όμως κάντε το επειδή το διασκεδάζετε, όχι εξαιτίας των αριθμών και των πιθανών απολαβών.»

Χιλιάδες ανθρώπων απέκτησαν φήμη και τύχη μέσω των κοινωνικών δικτύων, και η ιστορία του Mike δεν είναι η μοναδική. Όμως, ο συνδυασμός του νεανικού ενθουσιασμού και του επαγγελματισμού του, παρά τη μικρή του ηλικία, τον βοηθούν να ξεχωρίζει από το πλήθος. Γυρίζει επικές σκηνές εξωτικών τοπίων, συχνά κατά τη διάρκεια της ανατολής ή της δύσης του ηλίου, συνδυάζοντας βιντεοσκόπηση με τη μηχανή στο χέρι και με drone. Η αγάπη του Mike για τα εφέ αργής και γρήγορης κίνησης, που καταγράφονται με ζωντανές λεπτομέρειες, έχουν ως αποτέλεσμα επεξεργασμένες εικόνες τόσο κινηματογραφικά σωστές που θα νομίζατε πως είναι για προβολή σε κινηματογράφο.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Ο Mike συνδυάζει σκηνές εκπληκτικών τοπίων με πληροφοριακά cutaway, μέσω των οποίων μοιράζεται τεχνικές και πρακτικές συμβουλές. «Μου αρέσει να μοιράζομαι πληροφορίες για τη δουλειά μου, όπως και τις προτιμήσεις μου αναφορικά με τον φωτογραφικό εξοπλισμό μου και τις ρυθμίσεις. Το κοινό μου το αγαπά αυτό.» Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στη Νήσο Σκάι, ο Mike ανακάλυψε ότι η Canon PowerShot G7 X Mark III, η οποία κάνει λήψεις βίντεο 4K και έχει οθόνη αφής ανακλινόμενη κατά 180 μοίρες με προσαρμόσιμους μηχανισμούς ελέγχου, είναι ιδανική για να καταγράφει σκηνές από τα παρασκήνια. «Συνήθως το κουμπί Εγγραφής βρίσκεται στο πίσω μέρος της μηχανής, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε όταν καταγράφετε τον εαυτό σας· αλλά η Canon PowerShot G7 X Mark III έχει ένα κουμπί πάνω στην οθόνη, που απλώς το πατάτε και αρχίζετε άμεσα τη λήψη. Όχι πια χαμένες στιγμές.»

"Κάντε το επειδή το διασκεδάζετε, όχι εξαιτίας των αριθμών ή των πιθανών απολαβών."

Ο Mike βρήκε μια εξαιρετικά φορητή compact μηχανή για να απαθανατίζει τις απρόσμενες στιγμές. «Οι λήψεις μου είναι αυθόρμητες, γρήγορες και φευγαλέες, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα για το vlogging. Κάποια από τα στοιχεία του κιτ μου μένουν χωμένα μέσα στην τσάντα του εξοπλισμού μου, αλλά μπορώ να κρατάω την Canon PowerShot G7 X Mark III μέσα στο μπουφάν μου και να τη βγάζω άμεσα. Είναι εκπληκτικό να έχει κανείς μια τόσο ισχυρή, υψηλής απόδοσης μηχανή που να χωράει στην τσέπη του.»

Μια από τις λειτουργίες που τον εντυπωσίασε περισσότερο στην Canon PowerShot G7 X Mark III ήταν η λήψη 4K με time-lapse (βαθμιαία παρέλευσης χρόνου), την οποία χρησιμοποιεί για να πετυχαίνει ομαλότερα, ρεαλιστικότερα πλάνα δράσης. «Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα και εύκολα μπορεί να τη ρυθμίσει κάποιος – μπόρεσα να την αξιοποιήσω για μερικές αληθινά αξιοσημείωτες στιγμές. Κάποια στιγμή, ένα μεγάλο κύμα σύννεφων πέρασε πάνω από τα βουνά· ήρθε πολύ γρήγορα, αλλά κατάφερα να ρυθμίσω την μηχανή εγκαίρως για να το καταγράψω. Επιπλέον, η ποιότητα εγγραφής σε 4K είναι εκπληκτική.»

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Οι συμβουλές του Mike για το vlogging

1. Χρησιμοποιήστε αργή κίνηση για να προκαλέσετε το ενδιαφέρον

Σχετικά άρθρα
How to become a vlogger

VLOGGING

Πώς να γίνετε vlogger

Ξεκινήστε και δημιουργήστε ποιοτικά vlog με τις συμβουλές vlogging για αρχάριους.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGING

Οι καλύτερες μηχανές Canon για vlogging

Αυτές οι εξαιρετικές μηχανές της Canon για vlogging σας βοηθούν να υλοποιήσετε το vlog σας, με πολλές δυνατότητες ελέγχου και εκπληκτική ποιότητα βίντεο.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: κατακτώντας τον ποταμό Essequibo

Η λάτρης της περιπέτειας Laura Bingham ηγήθηκε της πρώτης παγκοσμίως κατάβασης του ποταμού Essequibo και χρησιμοποίησε μια PowerShot G7 X Mark II για να καταγράψει την εμπειρία της σε ένα vlog.

Η επιβράδυνση του υλικού είναι μια από τις πιο αποδοτικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ο Mike για να κάνει τα πλάνα του πιο δραματικά. Η Canon PowerShot G7 X Mark III έχει την ικανότητα να καταγράφει ταινίες Full HD με ρυθμό καρέ έως και 120fps. «Η επιβράδυνση του οπτικού υλικού συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος και στη δημιουργία ατμόσφαιρας, οπότε είναι μια θαυμάσια τεχνική για vlogging. Στη Νήσο Σκάι, βρήκαμε αυτόν τον όμορφο, πανύψηλο καταρράκτη που ξεκινά από την άκρη ενός βράχου και καταλήγει σε μια παραλία με βότσαλα. Η μηχανή κατάφερε να καταγράψει όλες τις λεπτομέρειες με συναρπαστική αργή κίνηση, το οποίο είναι κάτι πολύ σπάνιο για μια τόσο μικρή μηχανή. Μου αρέσει να κάνω λήψεις σε αργή κίνηση και να ανεβάζω την ταχύτητα, αλλά θα μπορούσατε να ξεκινήσετε χαμηλώνοντάς την πολύ γρήγορα και μετά πιο αργά.»

2. Κινηματογραφήστε μεγάλα πλάνα, επεξεργαστείτε μικρά

Όσο περισσότερες επιλογές τόσο καλύτερα, σύμφωνα με τον Mike, ο οποίος έκανε λήψεις βίντεο από όταν ήταν 12 χρονών. «Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που έκανα λήψη 4K για ένα vlog. Εκτός από την εκπληκτική ποιότητα, προσφέρει πολλές επιλογές για επεξεργασία μετά τη λήψη. Μπορούσα να περικόψω τις λήψεις και να αλλάξω την εστιακή απόσταση, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της προσοχής του θεατή.»

3. Κάντε την φωνή σας να ακουστεί

Το δυνατό οπτικό υλικό κάνει το vlog να ξεχωρίζει, αλλά ο καθαρός ήχος είναι εξίσου σημαντικός. Η PowerShot G7 X Mark III διαθέτει συνδέσεις που επιτρέπουν την καταγραφή και την παρακολούθηση ήχου υψηλής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο. «Είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό υψηλών προδιαγραφών, ειδικά για χρήστες που θέλουν να προσθέσουν ένα επαγγελματικό μικρόφωνο. Ο καταρράκτης στη Νήσο Σκάι ήταν πραγματικά θορυβώδης, αλλά με την προσθήκη ενός επαγγελματικού μικροφώνου με ένα χνουδωτό αντιανεμικό μπόρεσα να αφαιρέσω όλο τον θόρυβο του περιβάλλοντος και να έχω κρυστάλλινο ήχο. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά σούπερ φορητά και ελαφριά εξωτερικά μικρόφωνα. Απλώς συνδέστε το μικρόφωνο στη μηχανή, βεβαιωθείτε ότι δείχνει προς την κατεύθυνση από την οποία έρχονται οι φωνές και είστε έτοιμοι.»

4. Γίνετε δημιουργικοί με ασυνήθιστες γωνίες

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Παρά το άφθονο περιεχόμενο που ανεβαίνει καθημερινά σε ιστοσελίδες με βίντεο ζωντανής ροής, αν κάποιος είναι δημιουργικός και παρουσιάζει στους θεατές πιο ξεχωριστές και ασυνήθιστες σκηνές, θα αναπτύξει δυναμική. «Η ανακλινόμενη οθόνη αφής 180 μοιρών είναι τέλεια γι' αυτό», λέει ο Mike. «Όταν θέλετε να κάνετε λήψη από χαμηλά στο έδαφος ή από μια ασυνήθιστη γωνία, μπορείτε να γείρετε την οθόνη για να δείτε αν είστε ικανοποιημένοι με τη σύνθεση χωρίς να πρέπει να ξαπλώσετε στο έδαφος ή να πάρετε μια επικίνδυνη θέση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαφοροποιήσετε ουσιαστικά το στιλ των λήψεών σας· αυτή η δημιουργικότητα είναι που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν για περισσότερα.»

5. Καταγράψτε και μοιραστείτε τις λήψεις σας εν κινήσει

Εκτός από τη λήψη βίντεο, η Canon PowerShot G7 X Mark III μπορεί να τραβάει φωτογραφίες 20,1 MP, με ρυθμό έως και 30fps, ακόμα και σε μορφή RAW, προσφέροντας την απόλυτη ευελιξία επεξεργασίας μετά τη λήψη. «Η προσοχή μου ήταν στο βίντεο, αλλά τράβηξα και μερικές απίστευτα ευκρινείς εικόνες που δημοσίευσα στο Instagram», λέει ο Mike.

Με τη χρήση της ενσωματωμένης δυνατότητας σύνδεσης της μηχανής με smartphone, ο Mike μπορούσε να μοιραστεί αμέσως τις φωτογραφίες του χρησιμοποιώντας Bluetooth ή Wi-Fi. «Μπορούσα να φορτώνω φωτογραφίες απευθείας στο τηλέφωνό μου, να τις επεξεργάζομαι στο Lightroom και να τις ανεβάζω στο Instagram. Μπορείτε να το κάνετε αυτό οπουδήποτε στον κόσμο – η μηχανή έχει ενσωματωμένο Wi-Fi, οπότε απλώς την συγχρονίζετε με το τηλέφωνό σας.»

'Ένας vlogger, για να έχει διάρκεια στον χρόνο, πρέπει να κρατά ενημερωμένη και καθηλωμένη την κοινότητα των θαυμαστών του. «Οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να ξέρουν πώς φτιάχνω τα βίντεο μου, και μου αρέσει πολύ να τους δείχνω», λέει ο Mike. «Στη Νήσο Σκάι, μπόρεσα να προσφέρω πολύ παρασκηνιακό περιεχόμενο στις ιστορίες του Instagram – είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείξω την τεχνική πλευρά των πραγμάτων.» Εκτός από το να μοιράζονται φωτογραφίες στο Instagram, οι vlogger μπορούν να μεταδίδουν ζωντανή ροή βίντεο από την PowerShot G7 X Mark III και να επικοινωνούν με το κοινό τους στο YouTube από οπουδήποτε στον κόσμο.*

Σύνταξη: Natalie Denton

*Η υπηρεσία μετάδοσης ζωντανής ροής αυτού του προϊόντος υποστηρίζει ζωντανή ροή μόνο στο YouTube. Για τη χρήση της υπηρεσίας μετάδοσης ζωντανής ροής, απαιτείται εκ των προτέρων εγγραφή στο image.canon. Σύμφωνα με τους «Περιορισμούς στις μεταδόσεις ζωντανής ροής» του YouTube, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1.000 εγγεγραμμένα μέλη στο κανάλι τους για να μπορούν να μεταδώσουν ζωντανή ροή υλικού από φορητή συσκευή. Αυτός ο περιορισμός ισχύει επίσης για την υπηρεσία μετάδοσης ζωντανής ροής στο YouTube που είναι διαθέσιμη μέσω της Canon PowerShot G7 X Mark III.

Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς, μεταβείτε στη διεύθυνση http://support.google.com/youtube/answer/2853834

Η δυνατότητα μετάδοσης ζωντανής ροής στο YouTube μπορεί να αλλάξει, να διακοπεί ή να τερματιστεί χωρίς προειδοποίηση. Λάβετε υπόψη εκ των προτέρων ότι η Canon δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής στο YouTube.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές