XF305

Η XF305, μία από τις πρώτες επαγγελματικές βιντεοκάμερες της Canon με σύστημα εγγραφής σε αρχεία, συνδυάζει κωδικοποίηση MPEG-2, 50Mbps, 4:2:2 με φακό της σειράς L της Canon και 3 αισθητήρες CMOS Full HD για εγγραφή βίντεο HD κορυφαίας ποιότητας σε κάρτα CF.

Πλεονεκτήματα

  • Εγγραφή MPEG-2 MXF σε κάρτες CF με ταχύτητα έως 50Mbps (4:2:2)
  • Πλήρης υποστήριξη εφαρμογών NLE
  • Ευρυγώνιος φακός Canon σειράς L, με ζουμ 18x
  • 3 αισθητήρες CMOS Full HD τύπου 1/3 της Canon
  • HD-SDI, Χρονοκώδικας, Genlock
  • Οθόνη LCD 10,1cm (1,23 εκατομ. κουκκίδες), ηλεκτρονικό σκόπευτρο 1,3cm (1,55 εκατομ. κουκκίδες)
  • Μεταβλητός ρυθμός καρέ

Λεπτομερή χαρακτηριστικά

Δείτε με περισσότερη λεπτομέρεια το προϊόν Canon XF305

Εγγραφή βίντεο HD υψηλής ποιότητας σε κάρτες CF


Η XF305 επιτρέπει την εγγραφή αρχείων MPEG-2 MXF (Media eXchange Format) –με ανάλυση έως 1920 x 1080 Full HD στα 50Mbps (4:2:2)– σε κάρτες μνήμης CompactFlash (CF). Οι κάρτες CF είναι ένα οικονομικό και ευρέως διαθέσιμο μέσο αποθήκευσης, ενώ οι δύο υποδοχές καρτών προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης χωρίς διακοπές.

Ευέλικτη επεξεργασία


Οι λήψεις της XF305 εντάσσονται χωρίς πρόβλημα στις υπάρχουσες ροές εργασιών, καθώς εγγράφονται στην πρότυπη μορφή αρχείων MXF, η οποία είναι συμβατή με όλα τα διαδεδομένα πακέτα εφαρμογών επεξεργασίας.

Ευρυγώνιος φακός με ζουμ 18x


Σχεδιασμένος με την τεχνογνωσία της Canon στους φακούς τηλεοπτικών μεταδόσεων –και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των επαγγελματιών– ο ελαφρύς φακός HD Video της σειράς L με ζουμ 18x προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας. Διαθέτει μοναδικά στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (Hi-UD), τα οποία αποτρέπουν τη χρωματική παρέκκλιση. Οι ξεχωριστοί δακτύλιοι επιτρέπουν τον ανεξάρτητο έλεγχο της Εστίασης, του Ζουμ και της Ίριδας (F1.6). Υπάρχει επίσης δυνατότητα πλήρως χειροκίνητου ελέγχου, ενώ στους δακτυλίους εστίασης και ζουμ υπάρχουν στοπ τερματισμού.

3 αισθητήρες CMOS Full HD


Οι τρεις αισθητήρες CMOS 2,07 megapixel τύπου 1/3, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ίδια την Canon, επιτρέπουν την εγγραφή βίντεο Full HD με ανάλυση 1920 x 1080. Η σάρωση υψηλής ταχύτητας ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις του κυλιόμενου κλείστρου (rolling shutter).

Οθόνη LCD 10,1cm και ηλεκτρονικό σκόπευτρο 1,3cm


Η οθόνη LCD 10,1 εκ. (4”) μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πλευρά της κάμερας. Προσφέρει κορυφαία ανάλυση (1,2 εκατομ. κουκκίδες), ενώ το εργαλείο Υποβοήθησης εστίασης συμβάλλει στην επίτευξη εικόνων εξαιρετικής ευκρίνειας. Η ενσωματωμένη λειτουργία Οθόνης κυματομορφής (WFM) διευκολύνει την επαλήθευση της έκθεσης και άλλων παραμέτρων λήψης. Εναλλακτικά, η βιντεοκάμερα διαθέτει ηλεκτρονικό σκόπευτρο 1,3cm (0,52").

Μεταβλητός ρυθμός καρέ


Ο ρυθμός καρέ μπορεί να ρυθμιστεί σε μεγάλο εύρος, από 12 έως 50fps. Έτσι, ο εικονολήπτης έχει μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία, καθώς μπορεί να προσαρμόσει τον ρυθμό λήψης.

Υποδοχές για επαγγελματική χρήση και ανεξάρτητος ήχος


Η έξοδος HD-SDI, πρότυπο στον κλάδο, προσφέρει ασυμπίεστο βίντεο Full HD με ενσωματωμένο ήχο και χρονοκώδικα. Χάρη στην Είσοδο Genlock και την Είσοδο/έξοδο χρονοκώδικα, η XF305 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λήψεις με πολλές κάμερες. Η εγγραφή του ήχου μπορεί να γίνει από τις δύο εισόδους XLR, καθώς και από το στερεοφωνικό μικρόφωνο στο εμπρός μέρος.

Προσαρμοσμένες εικόνες


Υπάρχουν 26 επιλογές Προσαρμοσμένων εικόνων για τέλειο αποτέλεσμα. Αυτές οι επιλογές μπορούν να αποθηκευτούν στην κάμερα –μέσω κάρτας SD– ενώ υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των ρυθμίσεων σε άλλη βιντεοκάμερα.

Υποστήριξη CPS*


Η αποκλειστική υπηρεσία Υποστήριξης βίντεο CPS της Canon προσφέρει τη δυνατότητα επισκευής κατά προτεραιότητα, εξασφαλίζοντας γρήγορη εξυπηρέτηση.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χώρες στις οποίες προσφέρεται το πρόγραμμα CPS, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.canon-europe.com/cps

Προδιαγραφές προϊόντος

Υποσημειώσεις

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Inspiration, education, product information and news updates to deliver the definitive coverage for Canon professional photographers and videographers, as well as advanced enthusiasts, around the world.