ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ

Ένα δώρο με ιστορία

CityFlowers-KV

Λήψη της πλήρους μελέτης περίπτωσης


Η δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων μπουκέτων επί τόπου, έκανε τη διαφορά τους τελευταίους μήνες

Dan-Cristian Niculae
City Flowers Manager

Από το 2007, η City Flowers δημιουργεί μοναδικά μπουκέτα και ανθοσυνθέσεις για όλους τους λάτρεις της τέχνης και της ομορφιάς. Με ένα σχεδιαστή με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό του, η εταιρεία έχει θέσει στόχο της να μετατρέψει κάθε παραγγελία σε μια μοναδική έκπληξη για το άτομο που λαμβάνει το δώρο.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα του φυσικού καταστήματος, προσεγγίζοντας σε ένα νέο σύνολο πελατών, αλλά και καλύπτοντας πλήρως εκείνους που είναι ήδη πιστοί πελάτες. Ακόμη και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούσε να απαιτεί μεγάλο όγκο εκτυπώσεων, κι έτσι τα μέλη της εταιρεία αποφάσισαν να ψάξουν για μια πιο οικονομικά αποδοτική λύση, που να τους επιτρέπει παράλληλα να είναι και δημιουργικοί.

Εκτός από το τμήμα λουλουδιών, η εταιρεία έχει μεγαλώσει γρήγορα και έχει επεκτείνει τη δράση της, αναζητώντας έτσι μια γρήγορη επιστροφή της επένδυσής της. Επί του παρόντος, παρέχονται εξατομικευμένα δώρα και ανθοσυνθέσεις όλων των κατηγοριών για ιδιωτικές, εταιρικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις για οικογένειες και ειδικές παραγγελίες.

CityFlowers-Image1

Οι προκλήσεις είναι το σημείο εκκίνησης

Σε ένα πλαίσιο με πολλούς περιορισμούς, κάθε επιχείρηση υπόκειται σε μόνιμες αλλαγές. Πρέπει να εξετάζεται ο αριθμός των εταιρειών που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, ευκαιρίες πωλήσεων, προϊόντα και κόστος πίσω από αυτά και προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η City Flowers έχει προσδιορίσει αυτά τα στοιχεία ως βασικά σημεία από την άποψη της μόνιμης ανάπτυξης. Όλα αυτά τα σημεία συγκλίνουν στις επιχειρησιακές αλλαγές με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο: την ενσωμάτωση μιας νέας λύσης εκτύπωσης στην εσωτερική ροή, ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικές διοικητικές δραστηριότητες, αλλά και η εξατομίκευση των τελικών προϊόντων.

CityFlowers-Image2

Η λύση της Canon

Από την αρχή, ο Daniel κατάλαβε ότι η διαδικασία ανάλυσης, φιλτραρίσματος και επιλογής λύσεων είναι το πιο σημαντικό βήμα. Παράλληλα με αυτή τη στιγμή της αναζήτησης, δημιούργησαν έναν ειδικό κατάλογο αναγκών για την επιχείρησή τους, ώστε να μπορούν να αγοράσουν τον απαιτούμενο μακροπρόθεσμο εξοπλισμό.

«Η διαδικασία ανάλυσης δεν ήταν εύκολη, διότι η προσφορά για εξοπλισμό εξατομίκευσης είναι εξαιρετικά περιεκτική. Ο παράγοντας λήψης αποφάσεων, στην περίπτωσή μας, εκπροσωπήθηκε στην πρώτη μορφή, από την υποστήριξη που παρείχαν οι εμπειρογνώμονες της Canon. Συγκροτήσαμε μια περίληψη για τις ιδιαίτερες ανάγκες μας, και οι εμπειρογνώμονες της Canon μας έστειλαν μια σειρά εξοπλισμού, καθώς και μια εξατομικευμένη ανάλυση. Γι ' αυτό ο συνδυασμός ήταν τέλειος. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκανα μια επιλογή.»

Για να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους και να αποφύγουν την εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών εκτύπωσης, επέλεξαν δύο εκτυπωτές, ικανούς να χειριστούν την αυξανόμενη ζήτηση.

Ο Canon PIXMA G6040 ενσωματώθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησής τους. Άρχισαν να ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να μετατρέψουν το δώρο σε μια ιστορία. Και όπως κάθε ιστορία, ήθελαν να είναι σε αρμονία με την επιθυμία του παραλήπτη του δώρου.

«Τώρα μπορούμε να προσαρμόσουμε σχεδόν κάθε προϊόν: από το χαρτί περιτυλίγματος, τα κουτιά για αντικείμενα και αξεσουάρ, τις ιστορίες πίσω από τα λουλούδια, που επιλέγονται από τους ανθρώπους, τις καθημερινές προσφορές, και όλα τα γραφικά στοιχεία που εισάγονται στα δώρα και τα μπουκέτα.».

Από την άποψη της διαχείρισης των επιχειρήσεων, αντιμετώπιζαν τη συσσώρευση καθηκόντων: δεκάδες ηλεκτρονικές παραγγελίες, ταξιδιωτικές παραγγελίες, διοικητικές εκθέσεις, συναθροιστές προϋπολογισμού και όλα τα έγγραφα που στηρίζουν το εσωτερικό περιβάλλον και την ίδια την επιχείρηση. Ο εξοπλισμός που βοήθησε στην ευκολία του φόρτου εργασίας ήταν ο Canon i-Sensys MF 746Cx.

«Η συνδεσιμότητα μας βοήθησε πολύ, είμαστε πιο παραγωγικοί τώρα, στέλνουμε τις εντολές απευθείας στο ατελιέ για παραγωγή.».

Με τους δύο εκτυπωτές κατάφεραν να έχουν επαγγελματικά αποτελέσματα, υψηλή αποδοτικότητα και χαμηλό κόστος. Από την άποψη της λειτουργικότητας, η σειρά PIXMA G προσέφερε ευελιξία σε ολόκληρη τη διαδικασία, με τη βοήθεια των δεξαμενών μελάνης. Η παραγωγικότητα εξασφαλίστηκε από τον εξοπλισμό i-Sensys. Και για να ενισχυθεί το φάσμα των λύσεων, η συνδεσιμότητα αποδείχθηκε βασικός παράγοντας: από τη στιγμή που λαμβάνουν ένα αίτημα, όλα τα γραφικά στοιχεία αποστέλλονται στα εκτελεστικά τμήματα σε λιγότερο από 15 λεπτά, έτσι ώστε τα προϊόντα να παραδοθούν στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

«Έτσι, στο τέλος συμπέρανα ότι η λύση της Canon ήταν η τέλεια αντιστοιχία μεταξύ των εντοπισμένων προκλήσεων και των αναγκών της City Flowers.»

CityFlowers-Image5

Με αφοσίωση στην εξέλιξη

Ανθοπωλεία σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση: να προσφέρουν πρότυπα που θα οδηγήσουν τους ανθρώπους προς όμορφες ιδέες.

«Αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό από το κοινό μόνο αν προσφέρουμε απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης: οι άνθρωποι θέλουν τα πράγματα που τους θυμίζουν μια συγκεκριμένη κατάσταση ή ένα ανθρώπινο ον, φτιάχνουν μια πεταλούδα ή ένα ειδικό μήνυμα σε μια κάρτα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στα γραφικά στοιχεία και την εξατομίκευση που θα παράγουν μνήμες».

Η ανάπτυξη της επιχείρησης κατά τα 5 επόμενα χρόνια απαιτεί μεγαλύτερη επένδυση στο ηλεκτρονικό κατάστημα, έναν χώρο στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν τώρα να επιλέξουν τα στοιχεία εξατομίκευσης που θέλουν. Αυτή τη στιγμή καλύπτουν όλα τα ειδικά αιτήματα από το φυσικό κατάστημα χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Canon Print.

«Και μην ξεχνάτε, όπου η φαντασία του πελάτη τελειώνει, η επιχειρηματική σας πραγματικότητα ξεκινά! Βρείτε τη δική σας λύση για να προσφέρετε το σωστό προϊόν».

CityFlowers-Image6