Canon cameras

Ανακαλύψτε το ταξίδι της αφήγησης ιστοριών από την Canon.

@Cecilie Harris

Στην Canon, βοηθάμε τον κόσμο να λέει τις ιστορίες του εδώ και πάνω από 80 χρόνια. Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν δει περισσότερες καινοτομίες και εξελίξεις από τον Mike Burnhill, τον Product Specialist της εταιρείας μας που μετρά πάνω από 11 χρόνια εμπειρίας. Ζητήσαμε από τον Mike να μας μιλήσει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Canon.

Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου, Mike. Τι περιλαμβάνει ο ρόλος σου στην Canon και για πόσο καιρό βρίσκεσαι σε αυτήν τη θέση;

Εργάζομαι στην Canon έως και 11 χρόνια και είμαι Product Specialist για τις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Το αντικείμενό μου περιλαμβάνει τις σειρές EOS 1D, EOS 5D, φακούς της σειράς L και πλέον και το νέο σύστημα EOS R.

Ξεκίνησα ως γενικός product specialist και, στη συνέχεια, πέρασα στα επαγγελματικά προϊόντα για ολόκληρη την Ευρώπη. Ταξιδεύω πολύ και παρίσταμαι στις σημαντικές εκδηλώσεις όπου έχει παρουσία η CPS (Canon Professional Services), δηλαδή σε όλα τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα στον κόσμο. Ήμουν στην Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, την Φόρμουλα 1 στο Μονακό και πέρασα αρκετές εβδομάδες στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρέχουμε υποστήριξη και υπηρεσίες στους επαγγελματίες φωτογράφους, όπως υπηρεσίες καθαρισμού, ελέγχους και επισκευές. Ως product specialist, δουλειά μου είναι να συμβουλεύω και να διδάσκω νέους τρόπους για τη χρήση των μηχανών και των λειτουργιών τους. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογράφοι μπορούν να επικεντρωθούν στις απίθανες ιστορίες τους, χωρίς να ανησυχούν για πιθανές κακοτοπιές.

@Alessandro Trovati

Πρέπει να έχεις ζήσει πολλές αλλαγές όσο καιρό είσαι στην Canon. Ποιες θα έλεγες ότι είναι οι σημαντικότερες στιγμές εξέλιξης;

Δύο πράγματα ξεχωρίζουν για εμένα. Το πρώτο είναι η κυκλοφορία της Canon EOS 5D Mark II το 2008. Εισαγάγαμε νέες δυνατότητες βίντεο σε μια μηχανή DSLR για πρώτη φορά. Και έτσι άνοιξε ο δρόμος για το vlogging. Πριν από την Canon EOS 5D Mark II, χρειαζόσουν μια πολύ ακριβή βιντεοκάμερα για να καταγράψεις τέτοιου είδους περιεχόμενο. Πραγματικά, ο κλάδος του βίντεο άλλαξε μέσα σε μια νύχτα. Ήταν μια συναρπαστική στιγμή, καθώς μαθαίναμε στην πορεία. Πλέον, η σειρά Canon PowerShot G7 X είναι η πιο δημοφιλής μηχανή για vlogging στην Ευρώπη.

Το δεύτερο είναι η προσθήκη του Dual Pixel AF στην Canon EOS 70D το 2014. Αυτή η τεχνολογία, που είναι μοναδική για την Canon, επιτρέπει την εστίαση του αισθητήρα κατά τη λήψη φωτογραφιών. Η αρχική σκέψη έγινε το 1981, αλλά δεν μπορούσαμε να την εισαγάγουμε μέχρι η τεχνολογία να εξελιχθεί αρκετά ώστε να την υποστηρίζει.

Mike, είσαι κι εσύ λάτρης της φωτογραφίας. Ποια μηχανή χρησιμοποιείς και γιατί;

Η βασική μου μηχανή, αυτήν τη στιγμή, είναι η Canon EOS 5D Mark IV. Σιγά-σιγά αρχίζω να πειραματίζομαι με το νέο σύστημα EOS R που διαθέτει AF με παρακολούθηση προσώπου, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το σημείο της εστίασης. Είναι απίθανο για εμένα που έχω νέο μωρό, γιατί, αντί να κοιτάω στο σκόπευτρο, καδράρω απλώς τη φωτογραφία μου και κάνω γκριμάτσες για να πετύχω το συναίσθημα που θέλω.

@Mike Burnhill

Αν σκεφτείς την ποικιλία εξοπλισμού σήμερα, τι θα πρότεινες για μηχανή σε έναν αρχάριο και έναν προχωρημένο φωτογράφο;

Για έναν αρχάριο φωτογράφο, θα πρότεινα την Canon EOS 200D. Είναι μικρή, ελαφριά και έχει απλό περιβάλλον χρήσης. Στο ξεκίνημα, οι μηχανές μπορεί να φαίνονται πολύπλοκες. Αλλά η Canon EOS 200D έχει σχεδιαστεί με ένα εύχρηστο σύστημα μενού για ευκολία. Πολλοί χρήστες γνωρίζουν τι θέλουν να πετύχουν αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο. Η Canon EOS 200D έχει ένα περιβάλλον χρήσης που εξηγεί πώς μπορείς να αποτυπώσεις διάφορα αποτελέσματα και μόλις το κατανοήσεις μπορείς να διαλέξεις μια πιο προχωρημένη δομή μενού, η οποία είναι όμοια με τα υπόλοιπα μενού του συστήματος EOS.

Για προχωρημένους φωτογράφους, θα πρότεινα την Canon EOS 6D Mark II, η οποία είναι ένα βήμα πιο κοντά στον νέο τύπο φωτογράφισης για πολύ κόσμο. Ο μεγάλος αισθητήρας μπορεί να αποτυπώσει ιστορίες με ρηχό βάθος πεδίου που είναι δημοφιλείς στους επαγγελματίες φωτογράφους.

Τι να περιμένουμε στη συνέχεια από την Canon;

Μόλις ανακοινώσαμε το νέο σύστημα EOS R, που είναι συμβατό με όλους τους φακούς EF της Canon από το 1987 και έπειτα. Αφιερώσαμε έξι μήνες σε συνεργασία με τους ambassador για να αποτυπώσουμε εικόνες για την κυκλοφορία και για να δοκιμάσουμε τη μηχανή σε όλα τα είδη περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, ο Daniel Etter μπόρεσε να ολοκληρώσει ένα παλιό, ανέφικτο project σε ένα ανθρακωρυχείο. Είχε ήδη ξεκινήσει αυτό το project αλλά δεν είχε αποτυπώσει ό,τι ήθελε, γιατί ήταν πολύ σκοτεινά και οι μηχανές του δεν μπορούσαν να εστιάσουν. Με το νέο σύστημα EOS R, η μηχανή εστιάζει μόνο με τη λάμψη του προβολέα των ανθρακωρύχων. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη νέα τεχνολογία που θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι άλλο προς τον παρόν. Αλλά μείνετε συντονισμένοι, γιατί θα ακολουθήσουν συναρπαστικές εξελίξεις.

@Daniel EtterΚείμενο της Sasha Newbury