Sports Action Jump

Κατακτήστε το επόμενο επίπεδο στη φωτογράφιση σκηνών δράσης

Εκπαιδευτικό μάθημα για compact μηχανές

Συμβουλές και τεχνικές για compact μηχανές

  • Μεγέθυνση
  • Η σημασία του χρόνου
  • Τροφοδοσία
  • Επιλογή της σωστής κατάστασης
  • Παρακολούθηση των θεμάτων
  • Αφανείς ήρωες

Χρήση του ζουμ

Αν βρίσκεστε σε μεγάλη απόσταση και θέλετε το θέμα σας να φαίνεται μεγαλύτερο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το οπτικό ζουμ και να καταφύγετε στο ψηφιακό ζουμ μόνο ως τελευταία λύση, επειδή μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας. Απενεργοποιήστε το φλας όταν βρίσκεστε σε μεγάλους χώρους, όπως στάδια και κλειστά γήπεδα, επειδή θα φωτίσει μόνο δύο ή τρεις σειρές μπροστά από εσάς.

Η σημασία του χρόνου

Οι καλύτερες λήψεις είναι αυτές που καταγράφονται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα, αφού κατανοήσετε τον ρυθμό σε ένα αγώνα τένις, θα διαπιστώσετε ότι οι παίκτες επιβραδύνουν για λίγο καθώς σερβίρουν. Η στιγμή αυτή είναι ιδανική, επειδή η μπάλα είναι ακίνητη.

Συμβουλή: Κλειδώστε την εστίαση στη γραμμή του τερματισμού, διατηρώντας πατημένο το κλείστρο μέχρι το μέσον της διαδρομής του. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να καταγράψετε την τελική προσπάθεια των αθλητών καθώς τερματίζουν είναι να αγγίξετε ελαφρώς το κουμπί του κλείστρου.

Τροφοδοσία

Αναμφίβολα, η λήψη πολλών εικόνων καταναλώνει πολύ ισχύ και, συνεπώς, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μια εφεδρική, φορτισμένη μπαταρία για τη μηχανή. Μια εφεδρική κάρτα μνήμης μπορεί επίσης να αποδειχτεί χρήσιμη.


Jeremy – Up in the air (Στον αέρα)
Δικαιώματα: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Επιλογή της σωστής κατάστασης

Οι καλύτερες καταστάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι AE με προτεραιότητα κλείστρου (Tv) και Σπορ, αν είναι διαθέσιμες στη μηχανή σας. Η πρώτη σας επιτρέπει να επιλέξετε την ταχύτητα κλείστρου, ενώ η δεύτερη την επιλέγει αυτόματα για εσάς.

Συμβουλή: Είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε με τη μηχανή κάποιο άτομο που κινείται με υψηλή ταχύτητα προς το μέρος σας. Δοκιμάστε να προεστιάσετε στο σημείο όπου πιστεύετε ότι θα κορυφωθεί η δράση και κρατήστε το κουμπί του κλείστρου πατημένο με το δάχτυλό σας μέχρι το μέσον της διαδρομής του. Όταν η δράση βρεθεί στο κατάλληλο σημείο, πατήστε απλώς ελαφρά το κουμπί του κλείστρου για να τραβήξετε τη φωτογραφία.

Παρακολούθηση των θεμάτων

Ελέγξτε το μενού της μηχανής σας για να εντοπίσετε τη λειτουργία SERVO AF. Όταν είναι ενεργοποιημένη, η μηχανή θα παρακολουθεί συνεχώς τα κινούμενα θέματα και θα τα διατηρεί εστιασμένα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την παρακολούθηση πριν το θέμα σας βρεθεί στο ιδανικό σημείο.

Αφανείς ήρωες

Οι εξαιρετικές εικόνες αθλητικών στιγμιότυπων δεν αφορούν μόνο τους νικητές. Η μπάλα του αγώνα, ο διαιτητής, τα συναισθήματα κάποιου οπαδού μέσα στο πλήθος είναι μερικές από τις μικρές λεπτομέρειες που εμπλουτίζουν και προσθέτουν βάθος στη δική σας απεικόνιση της διοργάνωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι τυπικές ή οι αυτόματες ρυθμίσεις της μηχανής σας μπορούν να προσφέρουν όμορφα αποτελέσματα.

Ενημερωθείτε

Στη συνέχεια: Πώς είναι ο κόσμος χωρίς σκόπευτρο

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο