Landscape-Sun-Rays-Fields-Track

Έλεγχοι πριν από τη φωτογράφιση τοπίων

Δείτε παρακάτω μια λίστα νοητών ελέγχων με τα έξι πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε όταν φωτογραφίζετε τοπία

1. Βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι. Η καλή προετοιμασία μειώνει τους κινδύνους. Η προσωπική σας ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό θέμα όταν βγαίνετε στην ύπαιθρο για να φωτογραφίσετε μια τοποθεσία. Μελετήστε την ώρα της ανατολής και της δύσης του ήλιου, καθώς και τα μετεωρολογικά δελτία, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι φορτισμένο και φροντίστε να ενημερώσετε κάποιον άλλο για τον προορισμό σας και την ώρα που θα επιστρέψετε. 

2. Επιλέξτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη συγκεκριμένη εργασία. Εκτός από τον έλεγχο όλου του φωτογραφικού εξοπλισμού σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο θα φωτογραφίσετε. Οι κατάλληλες μπότες, τα ζεστά γάντια και ένα αδιάβροχο είναι απαραίτητα για τη φωτογράφιση τον χειμώνα, ενώ δεν θα πρέπει να φωτογραφίζετε ποτέ χωρίς καπέλο, αντηλιακό και άφθονο νερό το καλοκαίρι.

3. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με μια περιοχή, ερευνήστε στο Internet για να βρείτε καλά σημεία φωτογράφισης πριν βγείτε έξω. Η επικοινωνία με ομάδες φωτογράφων της περιοχής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε γρήγορα πρόσβαση σε εξαιρετικές τοποθεσίες λήψης χωρίς τον κίνδυνο να χαθείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντεταγμένες GPS από υπάρχουσες εικόνες για να βρείτε καλές τοποθεσίες λήψης

4. Μην βιάζεστε. Το γεγονός ότι η σκηνή μπροστά σας είναι εντυπωσιακά όμορφη δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τραβήξετε μια απλή φωτογραφία και να ξεμπερδέψετε. Εξετάστε προσεκτικά τη σύνθεση και όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν την εικόνα σας – από το προσκήνιο έως το φόντο, τις γωνίες και το κέντρο του κάδρου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πώς θέλετε να δείχνει η εικόνα. 

5. Χρησιμοποιήστε τρίποδο. Πρώτον, για να διατηρήσετε τη μηχανή σταθερή και να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε χαμηλές ταχύτητες κλείστρου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διατηρήσετε χαμηλή ρύθμιση ISO και μικρό διάφραγμα, για ευκρίνεια από το προσκήνιο έως το φόντο. Δεύτερον, επιβραδύνει τη δουλειά σας αναγκάζοντάς σας να σκεφτείτε πιο προσεκτικά κάθε λήψη πριν φωτογραφίσετε. Η παρατήρηση είναι πολύ σημαντική στη φωτογράφιση. Όσο περισσότερο παρατηρείτε, τόσο καλύτερες θα είναι οι εικόνες σας.

6. Περιμένετε το φως. Αφού ετοιμάσετε τα πάντα, δείξτε υπομονή και περιμένετε το ιδανικό φως. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε να εμφανιστεί ένα μικρό άνοιγμα ανάμεσα στα σύννεφα ή ο ήλιος να βρεθεί πιο χαμηλά στον ουρανό και το χρώμα του να αλλάξει από κίτρινο σε βαθύ πορτοκαλί. Η υπομονή θα σας ανταμείψει σχεδόν σίγουρα με εικόνες καλύτερης ποιότητας. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε κάποια άλλη μέρα.

Farbenspiel, Mr Marco Müller

Η υπομονή σίγουρα αντάμειψε τον Marco σε αυτήν τη λήψη. Η αναμονή για τις τέλειες θέσεις των σύννεφων και του ήλιου προκειμένου να καταγράψει τις όμορφες ακτίνες του φωτός οδήγησε στη λήψη αυτής της υπέροχης σκηνής στην ύπαιθρο.

Castelo dos Mouros Sintra, Carlos Duarte

Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα επάνω από τα σύννεφα που τράβηξε ο Carlos πρέπει να είναι το αποτέλεσμα αρκετής προετοιμασίας και προγραμματισμού. Για τη λήψη μιας τέτοιας εικόνας θα χρειαστεί σίγουρα να βρίσκεστε στη σωστή θέση και να έχετε ετοιμάσει όλο τον εξοπλισμό σας πολύ νωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό, όταν το φως είναι κατάλληλο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσαρμόσετε την έκθεση και να φωτογραφίσετε.

Upleatham Woodland, Nigel Lee

Το όμορφο αποτέλεσμα σε αυτήν την απλή χειμωνιάτικη σκηνή από τον Nigel οφείλεται στη γκάμα των τόνων στο τοπίο, από τον ουρανό έως το προσκήνιο, καθώς και στη γεμάτη αντιθέσεις υφή των δέντρων. Όταν εργάζεστε σε χειμερινές συνθήκες, εσείς και ο εξοπλισμός σας θα πρέπει να βρίσκεστε σε καλή κατάσταση. Τα ζεστά γάντια και οι μπότες είναι απαραίτητα. Θα πρέπει επίσης να διατηρείτε ζεστές τις εφεδρικές μπαταρίες σας σε μια εσωτερική τσέπη για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους.

Autumn Light (Φθινοπωρινό φως), Rob Horsefield

Ο Rob εκμεταλλεύτηκε έξυπνα τα δέντρα και τα κλαδιά που διασκορπίζουν τις ακτίνες του ήλιου σε αυτήν την πραγματικά ατμοσφαιρική εικόνα του δάσους. Παρόλο που θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί όταν φωτογραφίζετε με κόντρα ήλιο, η καταγραφή του φωτός μέσα από τα δέντρα, όπου η έντασή του μειώνεται, μπορεί να είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματική. Αναζητήστε κηλίδες φωτός στο προσκήνιο για να υποδείξετε το σημείο όπου καταλήγουν οι ακτίνες και να προσθέσετε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Free Time Nov 2015 (Ελεύθερος χρόνος Νοέμβριος 2015), Enrique Mortel Uy

Χρησιμοποιώντας ένα μέσο για τη στήριξη της μηχανής, ο Enrique κατάφερε να χρησιμοποιήσει χαμηλή ταχύτητα κλείστρου για να δώσει λεία υφή στη ροή του νερού σε αυτό το τοπίο του δάσους. Το χαμηλό ύψος λήψης που έχει επιλέξει πρόσθεσε πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο προσκήνιο, δίνοντας στον θεατή την αίσθηση ότι βρίσκεται και ο ίδιος στη σκηνή.

Ανακαλύψτε ποιος φακός ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας στυλ φωτογράφισης τοπίων στο Online κατάστημα Canon

Ενημερωθείτε

Προσεχώς: Βλέποντας τον κόσμο χωρίς σκόπευτρο.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο

  • Canon
  • YouConnect
  • Εκμάθηση
  • συμβουλές για τη λήψη εξαιρετικών εικόνων με τοπία – Εκπαιδευτικά μαθήματα Canon