Horse-Beach-Steve-Deer.jpg

Οι δικές σας φωτογραφίες που αγαπήσαμε

Ρίξτε μια ματιά στις συμμετοχές σας που ξεχωρίσαμε μεταξύ αυτών που υποβάλλατε στην Γκαλερί για το θέμα του μήνα, "Η πόλη μου". Κάθε φωτογραφία μάς δίνει μια γεύση από μια μοναδική σκηνή ή συναίσθημα, ζωντανεύοντας μια αξέχαστη εμπειρία.


Burano, Italia (Burano, Ιταλία) Estelle Moreau

"Το Burano είναι ένα νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, στη βόρεια Ιταλία. Η νοοτροπία των κατοίκων του Burano περικλείεται τέλεια στα πολύχρωμα σπίτια: ζεστά και ανοιχτά. Περπατώντας στα στενά σοκάκια του νησιού, συνειδητοποιείς πόσο πιο χαλαρή είναι η ατμόσφαιρα σε σχέση με τη Βενετία. Με την ποικιλόμορφη και γραφική αρχιτεκτονική του, την ήρεμη ατμόσφαιρα και τα διασταυρούμενα κανάλια, το Burano δείχνει εντελώς διαφορετικό από τη μεγαλύτερη, πιο διάσημη αδελφή πόλη του. Το νησί είναι επίσης φημισμένο για την παραγωγή δαντέλας – μια ταιριαστά πολύπλοκη τέχνη για μια τόσο όμορφη κωμόπολη.

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία μετά από μια κουραστική ημέρα περπατήματος στη Βενετία και στο Murano. Ένιωθα καταβεβλημένη από τις ορδές των τουριστών, αλλά μόλις αντίκρισα το Burano έφτιαξε η διάθεσή μου. Αυτό το μέρος επιδρά τόσο θετικά στους ανθρώπους που περπατούν στα λιθοστρωμένα καλντερίμια του – τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες μοιάζουν να έχουν μόνιμα ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

"Αν περάσετε ένα απόγευμα εδώ, θα νιώσετε σίγουρα την όμορφη ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση. Έφυγα νιώθοντας χαρούμενη και ανανεωμένη, ευχαριστημένη που είχα ζήσει αυτήν την έκρηξη χρωμάτων προτού επιστρέψω στον πιο γκρίζο, πιο βιομηχανικό κόσμο μου."


Pécs in fog, Hungary (Pécs με ομίχλη, Ουγγαρία), Robert Jakab

"Ο καιρός πάντα σε εκπλήσσει στο Pécs – τη μικρή πόλη στη νότια Ουγγαρία που αποκαλώ πατρίδα μου. Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία νωρίς ένα πρωινό του Ιανουαρίου, την ώρα που η αρχιτεκτονική της κεντρικής πλατείας ξεπρόβαλε μέσα από τα σύννεφα. Μπορείτε να δείτε τα λαμπερά φώτα του Δημαρχείου μέσα στην ομίχλη αλλά και τον εντυπωσιακό χάλκινο θόλο του τζαμιού του Pasha Qasim.

"Για να προετοιμαστώ για τη λήψη, παρακολουθούσα την πρόβλεψη του καιρού αρκετές ημέρες πριν και τελικά ξεκίνησα για το βουνό προκειμένου να βρω μια θέση με τέλειο οπτικό πεδίο. Η φωτογραφική μηχανή μου άντεξε καλά το κρύο και σχεδόν κάθε φωτογραφία που τράβηξα εκείνο το πρωί ήταν εκπληκτική.

"Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εθνοτικές ομάδες που συνυπάρχουν στο Pécs. Όταν ήμουν παιδί, έμενα κοντά στο παρεκκλήσι που βλέπετε στη φωτογραφία. Τώρα μένω δίπλα από το τζαμί. Για μένα, αυτή η εικόνα συνοψίζει την υπέροχη πολιτισμική ποικιλομορφία της πόλης."


Hungry seagulls, Genoa (Πεινασμένοι γλάροι, Γένοβα) Renzo Oroboncoidi

"Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην παραθαλάσσια πόλη της Γένοβα. Το λιμάνι της πόλης είναι το πιο πολυσύχναστο στην Ιταλία, με εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και διακίνησης αγαθών. Είχα την ελπίδα ότι θα μπορέσω να απαθανατίσω τα ποικίλα χαρακτηριστικά της πόλης, για να δείξω την αντίθεση ανάμεσα στα παλιά κτήρια, τους δρόμους και τα σοκάκια της, όταν πρόσεξα αυτούς τους γλάρους. Εφορμούσαν κατεβαίνοντας χαμηλά πάνω στον τοίχο, για να πάρουν τα κομμάτια ψωμιού που είχε αφήσει μια κυρία. Υπάρχουν πολλά έντονα στοιχεία σε αυτό το πλάνο που τραβήχτηκε μέσα στο λυκόφως. Αν κοιτάξετε στο βάθος, θα δείτε επίσης τη λάμψη του ηλιοβασιλέματος να αντικατοπτρίζεται στα νερά της Γένοβα."

Δοκιμάστε την πρόκληση αυτού του μήνα

Κάθε ένας από αυτούς τους φωτογράφους μάς έδειξε μια στιγμή από τη ζωή του – και αυτές οι στιγμές που είδαμε μάς άρεσαν πολύ. Γιατί να μην καταγράψετε κι εσείς την προσωπική σας άποψη για τη ζωή; Αντλήστε έμπνευση από το θέμα του επόμενου μήνα στην Γκαλερί, "Δράση και σπορ", και μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας μαζί μας. Το έργο σας μπορεί να προβληθεί στην επόμενη έκδοση.

Ενημερωθείτε

Προσεχώς: Βλέποντας τον κόσμο χωρίς σκόπευτρο.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο