ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ

Εκφραστείτε με εκτυπώσεις: μπλουζάκια «έξω καρδιά»

Πάρτε μέρος στη συζήτηση με θέμα την ψυχική υγεία και ελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας με αυτά τα κομψά σχέδια που αποτελούν πηγή έμπνευσης.
Εκτυπωτής Canon ο οποίος εκτυπώνει ένα φύλλο χαρτιού που έχει πάνω του τρία σχέδια καρδιάς. Γύρω του υπάρχουν πολύχρωμα μολύβια, ένα πακέτο χαρτί για σιδερότυπα και ένα λευκό μπλουζάκι με ένα σιδερότυπο σε σχήμα καρδιάς.

Όταν νιώθετε πεσμένοι, η κουβέντα με φίλους και την οικογένεια μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Ωστόσο, ξέρουμε ότι μερικές φορές το να ζητήσει κανείς βοήθεια είναι κάτι δύσκολο. Σε αυτό το σημείο, το δημιουργικό μας έργο με δύο βασικούς εικονογράφους, τον Ricardo Cavolo και την Agathe Sorlet, σάς δίνει τη βοήθεια που χρειάζεστε. Δείξτε ότι χρειάζεστε λίγη φροντίδα –ή ότι είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε άλλους που τη χρειάζονται– φορώντας τα όμορφα σχέδια καρδιάς τους που δεν είναι απλώς κομψά, αλλά εξυπηρετούν επίσης και έναν σκοπό: την αποστολή ενός διακριτικού μηνύματος στον κόσμο ότι είστε ανοιχτοί στη συζήτηση σε σχέση με την ευημερία.

Ο Ricardo από τη Βαρκελώνη αντλεί έμπνευση για τα περίπλοκα και πολύχρωμα σχέδιά του που θυμίζουν καλειδοσκόπιο από τη λαϊκή τέχνη και την κουλτούρα των τατουάζ. Τα έργα τέχνης του κοσμούν τοίχους σε ολόκληρο τον κόσμο, από τη Γαλλία έως το Χονγκ Κονγκ, με τη μορφή γιγαντιαίων τοιχογραφιών, ενώ έχουν επίσης εμφανιστεί σε σελίδες βιβλίων, ακόμη και σε τράπουλες ταρώ.

Η Agathe, η οποία ζει στο Μπορντό της Γαλλίας, έχει μια πιο απλή προσέγγιση στιλιστικά. Μερικοί από τους πελάτες της που χρησιμοποίησαν τα ζεστά και πνευματώδη σχέδιά της είναι οι The New Yorker, The New York Times, Yoplait και WWF.

Εδώ, ο Ricardo και η Agathe μάς μιλούν μέσω των σχεδίων τους και μας εξηγούν ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να τονώσετε τη δημιουργικότητά σας και να συνδεθείτε με άλλους σε σχέση με τα θέματα ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Επιλέξτε το σχέδιό σας

Πολύχρωμη εικόνα που παρουσιάζει μια γυναίκα καλυμμένη από τρία σχέδια καρδιάς. Πουλιά με μάτια στις φτερούγες τους πετούν γύρω από το κεφάλι της.

«Το σύμβολο της καρδιάς ταιριάζει τέλεια, μιας και είναι παντού παρόν στο έργο μου», λέει ο Ισπανός καλλιτέχνης και εικονογράφος Ricardo Cavolo, ο οποίος δημιούργησε για την εκστρατεία μια σειρά αλληλένδετων σχεδίων που αφηγούνται μια ιστορία με χρονική σειρά. «Πριν από μερικά χρόνια είχα κατάθλιψη και είχα την ιδέα να δημιουργήσω ένα χρονολόγιο, και γνωρίζω ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαδικασία». © Ricardo Cavolo

Εικόνα μιας μεγάλης ροζ καρδιάς που αγκαλιάζει μια μικρή γυναίκα.

«Στις μέρες μας, πολλά πράγματα γίνονται σε μια οθόνη, στον εικονικό κόσμο», λέει η Γαλλίδα καλλιτέχνης Agathe Sorlet. «Η δυνατότητα εκτύπωσης αυτών των σχεδίων στον "πραγματικό" κόσμο είναι κάτι που μας κάνει πραγματικά καλό, καθώς μας επιτρέπει να συνδεθούμε ξανά με την πραγματικότητα και το παρόν και να δούμε τα σχέδια με μια νέα οπτική.» © Agathe Sorlet

Τόσο ο Ricardo όσο και η Agathe διάλεξαν την καρδιά ως σημείο εκκίνησης.

«Η καρδιά είναι ένα σύμβολο που αναφέρεται στην ψυχική υγεία και στην ανάγκη να μοιραστείτε με κάποιον την κατάσταση που αντιμετωπίζετε, είτε αυτός είναι κάποιος φίλος σας είτε η οικογένειά σας», εξηγεί ο Ricardo. «Καθεμία από τις εικόνες μου αντιπροσωπεύει ένα βήμα αυτής της διαδρομής. Η πρώτη, η οποία περιλαμβάνει ένα άτομο, έχει να κάνει με την απόφαση ότι πρέπει να μιλήσεις – πρόκειται για το πιο δύσκολο και σημαντικό βήμα από όλα. Η δεύτερη αφορά στην επικοινωνία με κάποιον, ενώ η τρίτη δείχνει τη βοήθεια που μπορείτε να λάβετε από όλους αυτούς που σας αγαπάνε.»

Η Agathe ήθελε τα σχέδιά της να δίνουν μια αίσθηση «καθησυχασμού και αγάπης για την αντιμετώπιση των θεμάτων ψυχικής υγείας και της μοναξιάς με έναν θετικό τρόπο». Κάθε εικόνα αντιπροσωπεύει «μια στιγμή της χαράς του να μοιράζεσαι και της αγάπης» εξηγεί. «Ήθελα να εκπροσωπήσω έναν θηλυκό χαρακτήρα με μεγάλη καρδιά, επειδή η καρδιά μπορεί να συμβολίζει όλα τα διαφορετικά είδη αγάπης – την αγάπη από την οικογένεια, τους φίλους, τους εραστές και τα ζώα, καθώς και την αγάπη που προέρχεται από τον ίδιο μας τον εαυτό.»

Κάντε το σχέδιο πραγματικότητα

Εκτυπωτής Canon πάνω σε τραπέζι, ο οποίος εκτυπώνει ένα φύλλο χαρτί που έχει πάνω σχέδια καρδιάς. Δίπλα του φαίνεται ένα χέρι που σιδερώνει ένα σιδερότυπο πάνω σε ένα λευκό μπλουζάκι.

«Παρουσιάζοντας αυτές τις καρδιές με το δικό τους πρόσωπο, ελπίζω ότι θα φανούν χρήσιμες στους ανθρώπους όσον αφορά στην επικοινωνία και ότι θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν για να νιώσουν πιο δυνατοί και πρόθυμοι να φροντίσουν την ψυχική τους υγεία», λέει ο Ricardo.

Αρχικά, επιλέξτε και κατεβάστε το δικό σας σχέδιο ή σχέδια καρδιάς. Τώρα, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:Με τη δωρεάν εφαρμογή CANON PRINT, μπορείτε να συνδεθείτε στον εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS7450 μέσω Wi-Fi, απευθείας από το τηλέφωνό σας. Το χαρτί για σιδερότυπα έχει μέγεθος A4, οπότε μπορείτε να εκτυπώσετε ένα μεγάλο σχέδιο ή πολλά μικρά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor για να διευθετήσετε με ευκολία πολλά σχέδια σε μία σελίδα.

Αφού εκτυπώσετε το σχέδιό σας στο σωστό χαρτί για σιδερότυπα, κόψτε το προσεκτικά (το χαρτί που περισσεύει θα φαίνεται στη μεταφορά). Τοποθετήστε το ύφασμα στη σιδερώστρα και αποφασίστε σε ποιο σημείο πάνω στο μπλουζάκι ή σε άλλο αντικείμενο θέλετε να τοποθετήσετε το σχέδιο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το προστατευτικό χαρτί από το πίσω μέρος και τοποθετήστε το πάνω στο ύφασμα. Τοποθετήστε τη λαδόκολλα που υπάρχει μέσα στη συσκευασία του χαρτιού για σιδερότυπα πάνω από το σχέδιο και σιδερώστε το χαρτί. Τέλος, αφαιρέστε τη λαδόκολλα και είστε έτοιμοι!

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του χαρτιού για εκτυπώσεις πάνω σε υφάσματα ή ανεβείτε επίπεδο, διακοσμώντας την εκτύπωση σας με μοτίβα κεντήματος.

Μπορείτε να μοιραστείτε αυτά τα σχέδια με τους φίλους και την οικογένειά σας, εξηγώντας τους ότι φανερώνουν την προθυμία σας να συζητήσετε οτιδήποτε μπορεί να σας ενοχλεί, να σας φοβίζει ή να σας ανησυχεί.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις καρδιές ως σημάδι για να δείξετε σε ποιο σημείο της διαδικασίας βρίσκεστε», προτείνει ο Ricardo. «Η συζήτηση είναι το καλύτερο κομμάτι αυτού του έργου. Η τέχνη έχει να κάνει με τη σύνδεση με τους ανθρώπους. Και αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να το πετύχετε.»

Εκφράστε τη δημιουργική σας πλευρά

Εικόνα μιας μεγάλης καρδιάς που τρώει μια μικρή γυναίκα που χαμογελάει.

«Ο Canon PIXMA Σειράς TS7450 είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τέτοιου είδους έργα, γιατί χάρη σε αυτόν ζωντανεύουν», αναφέρει η Agathe. «Ελπίζω ότι οι άνθρωποι, όταν βλέπουν τις εικόνες μου, αισθάνονται χαρά, αγάπη και λιγότερη μοναξιά.»

Γυναίκα που κάθεται χαλαρή σε μια καρέκλα και διαβάζει ένα βιβλίο για την ενσυνειδητότητα. Φοράει ένα λευκό μπλουζάκι που έχει πάνω τρεις εικόνες με καρδιές.

«Χαίρομαι πραγματικά που οι εικόνες μου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην "πραγματική ζωή"», λέει η Agathe. «Νομίζω ότι αυτό δίνει στο έργο περισσότερη ζεστασιά.» © Agathe Sorlet

Η δημιουργικότητα έχει πολλά θετικά, είτε πρόκειται για λήψη φωτογραφιών είτε για καταγραφή ημερολογίου. Αρχικά, σας αναγκάζει να ρίξετε ρυθμούς και να ζήσετε στο παρόν, να απομακρυνθείτε από το άγχος της δουλειάς και της ζωής.

«Όταν ασχολούμαι με την τέχνη μου, είμαι χαρούμενος. Έχει να κάνει με το πόσο και το πώς διοχετεύω την ενέργειά μου σε αυτό», λέει ο Ricardo, ο οποίος είχε κατάθλιψη για ένα χρόνο, έπειτα από την εξάντληση που προέκυψε από την υπερβολική δουλειά. Από τότε ξεκίνησε θεραπεία, όμως, και βρήκε τις ισορροπίες του.

«Το σχέδιο έπαιξε –και συνεχίζει να παίζει– πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μου ευημερία και ψυχική υγεία», αναφέρει η Agathe. «Ουσιαστικά, με βοηθά να εκφράσω συναισθήματα που δεν θα μπορούσα να εκφράσω διαφορετικά. Κοινοποιώ τα περισσότερα σκίτσα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κρατάω επίσης εικονογραφημένα προσωπικά ημερολόγια σαν μια διέξοδο για ορισμένα συναισθήματα, ανησυχίες και φόβους.»

Μην σταματάτε τώρα

Εικόνα μιας γυναίκας που αγκαλιάζεται από πολλές μικρές καρδιές, οι οποίες καλύπτουν εντελώς το σώμα της, ενώ το κεφάλι της προεξέχει από την κορυφή, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της.

Οι καρδιές στις εικόνες της Agathe αντιπροσωπεύουν όλα τα διαφορετικά είδη αγάπης, είτε προέρχεται από την οικογένεια και τους φίλους είτε από τα κατοικίδια και τον ίδιο μας τον εαυτό. © Agathe Sorlet

Εικόνα μιας καρδιάς με πολλά πρόσωπα, που το καθένα έχει τέσσερα μάτια και πολλούς ήλιους που χαμογελάνε.

Ο Ricardo συνηθίζει να σχεδιάζει κυρίως σε ψηφιακό περιβάλλον και λέει ότι «δουλεύοντας με αυτόν τον τρόπο, έχω τη δυνατότητα να το εκτυπώσω στο σπίτι και να βλέπω ότι το τελικό αποτέλεσμα και η μορφή με ικανοποιούν». © Ricardo Cavolo

Το ταξίδι σας στις χειροτεχνίες δεν χρειάζεται να ξεκινήσει και να τελειώσει με αυτό το έργο. Τι θα λέγατε να χρησιμοποιήσετε τα σχέδια του Ricardo και της Agathe ως έμπνευση για να αναπτύξετε και να εκτυπώσετε τα δικά σας σχέδια; Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική για να εκτυπώσετε σχέδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικά μοτίβα κεντήματος. Όπως λέει η Agathe: «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας εικονογράφος για να ζωγραφίσει. Όλοι μπορούν να γίνουν δημιουργοί και είναι μια πραγματικά ωφέλιμη διαδικασία για την ευημερία και την ψυχική σας υγεία.»

Με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. «Έχοντας αυτήν την τεχνολογία στο σπίτι σας, μπορείτε να σκεφτείτε μια ιδέα, να τη δουλέψετε και, στη συνέχεια, να την εκτυπώσετε και να δείτε το τελικό αποτέλεσμα», λέει ο Ricardo.

Επίσης, η ολοκλήρωση του έργου σας δεν χρειάζεται να επιφέρει και το τέλος της συζήτησης. «Η ψυχική υγεία δεν είναι κάτι αρνητικό – έχει να κάνει με τη βελτίωση όλων μας», καταλήγει ο Ricardo. «Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε αυτό το θέμα ταμπού και να διασφαλίσουμε ότι θα είναι κάτι για το οποίο θα μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα.»


Δείτε τη σελίδα μας στο Pinterest για περισσότερες συμβουλές και κόλπα χειροτεχνίας.Σύνταξη: Rachel Segal Hamilton

*Συμβατότητα Σιδερότυπων για ανοιχτόχρωμο ύφασμα LF-101: PRO-100/PRO-100S, σειρά TS (εκτός από τις σειρές TS31xx/TS20x), σειρά TR (εκτός από τη σειρά TR45xx), σειρές MG77xx/MG75xx/MG68xx/MG67xx/MG57xx/MG56xx/MG36xx, σειρά iX68xx

Συμβατότητα Σιδερότυπων για σκουρόχρωμο ύφασμα DF-101: PRO-100/PRO-100S, σειρά TS (εκτός από τις σειρές TS31xx/TS20x), σειρά TR (εκτός από τη σειρά TR45xx), σειρά G (εκτός από τις σειρές GM40xx/GM20xx), σειρές MG77xx/MG75xx/MG67xx, σειρές iP87xx/iX68xx

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ

  Διώξτε το άγχος από το γραφείο σας

  Μοιραζόμαστε μερικούς απλούς τρόπους για να χαλαρώνετε καθημερινά.

 • Λευκό T-shirt με τυπωμένο φλοράλ μοτίβο κεντήματος, δίπλα σε μια συσκευασία με σιδερότυπα Canon.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Εκτυπώστε μοτίβα κεντήματος

  Η δημιουργία συναρπαστικών ρούχων ή διακοσμητικών τοίχου γίνεται απλή υπόθεση με τυπωμένα μοτίβα κεντήματος.

 • Άτομο που γράφει σε ένα λεύκωμα, οι σελίδες του οποίου περιέχουν φωτογραφίες και αυτοκόλλητα.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Εκφραστείτε μέσω ενός δημιουργικού ημερολογίου

  Η συγγραφή ενός ημερολογίου μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας και να ενισχύσετε την ψυχική σας υγεία.

 • Κρεμαστό διακοσμητικό τοίχου από σχήματα τροπικών φύλλων, κομμένα σε ροζ και πράσινο χρωματιστό χαρτί, με τροπικά σχέδια.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Απλές βιοφιλικές διακοσμήσεις

  Συνδυάστε τη φύση και τη σχεδίαση για να δημιουργήσετε χαλαρωτικούς χώρους στο σπίτι σας.