Photo printing buyer’s guide

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέντε τύποι ανθρώπων που χρειάζονται οπωσδήποτε εκτυπωτή – είστε ένας από αυτούς;

Χρειάζεστε οπωσδήποτε εκτυπωτή; Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς τον χρειάζονται. Είναι αλήθεια ότι ο εκτυπωτής στη δουλειά ή στο σχολείο αρκεί για περιστασιακές προσωπικές εκτυπώσεις, όμως συχνά μπορεί να βρεθείτε σε καταστάσεις κατά τις οποίες, αν είχατε έναν εκτυπωτή στο σπίτι, θα εξοικονομούσατε χρόνο, η ζωή σας θα ήταν πιο εύκολη, θα είχατε περισσότερη δημιουργική έμπνευση εσείς και τα παιδιά σας ή θα μπορούσατε να αναπτύξετε καλύτερα την επιχείρησή σας.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι απλώς η αγορά οποιουδήποτε εκτυπωτή. Αυτό που χρειάζεστε εξαρτάται από το ποιος είστε. Διαβάστε, επομένως, παρακάτω για να μάθετε ποιος εκτυπωτής είναι ο ιδανικός για εσάς.

Οι νέοι γονείς

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Κατά τα σχολικά χρόνια, η δημιουργικότητα του παιδιού σας αρχίζει να αναπτύσσεται. Ως γονέας, σίγουρα θα θέλετε να κρατάτε το παιδί σας σε δημιουργική εγρήγορση και έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που το περιμένουν αυτήν την νέα περίοδο. Θα χρειαστείτε έναν εκτυπωτή, εύκολο στη χρήση για τυπικές εκτυπώσεις εργασιών, αλλά που να μπορεί να προσφέρει μια επαρκή γκάμα δημιουργικών επιλογών.

Ο Canon PIXMA TS9551C είναι ένας εκτυπωτής μικρών διαστάσεων, με δυνατότητα παραγωγής εκτυπώσεων και αντιγράφων A3, σαρωτή A4, καθώς και μεγάλη οθόνη αφής 10,8cm με έξυπνο περιβάλλον χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμη και μικρά παιδιά. Ανακαλύψτε την γκάμα δημιουργικών επιλογών εκτύπωσης και χρησιμοποιήστε ξεχωριστά υλικά, όπως το μαγνητικό ή επανακολλούμενο φωτογραφικό χαρτί της Canon (διαθέσιμο από τον Δεκέμβριο του 2018). Χάρη σε μια εφαρμογή για αυτοκόλλητα νυχιών, διαθέσιμη για iOS και Android (από τον Νοέμβριο του 2018), μπορείτε να εκτυπώνετε ακόμη και εξατομικευμένα αυτοκόλλητα για νύχια. Με τον Canon PIXMA TS9551C, μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε τα δικά σας χαρτιά περιτυλίγματος, καθώς και σελίδες για λευκώματα απευθείας από την οθόνη αφής, διαλέγοντας από 45 σχέδια.

Τα παιδιά σας θα έχουν στη διάθεσή τους ατελείωτες επιλογές ψυχαγωγίας, συνδυάζοντας τη χρήση του ιδανικού εκτυπωτή με τη δωρεάν online υπηρεσία Creative Park της Canon. Εδώ, η μεγάλη ποικιλία προτύπων θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά σας να εκτυπώνουν και να συναρμολογούν τα πάντα, από μάσκες και pop-up ευχετήριες κάρτες μέχρι φιγούρες, χάρτινα αεροπλάνα, δεινοσαύρους και διαστημόπλοια-μινιατούρες.

Ο σπουδαστής φωτογραφίας

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Ως λάτρης της φωτογραφίας, ή σπουδαστής φωτογραφίας αφοσιωμένος στην τέχνη σας, αφιερώνετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας προσπαθώντας να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες. Το να βλέπετε τη δουλειά σας σε απτή μορφή σάς βοηθά να αξιολογείτε την πρόοδό σας και να βελτιώνεστε, ενώ συχνά χρησιμοποιείτε κάποιον online πάροχο εκτυπώσεων για να δείξετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας στον δάσκαλό, στους φίλους και στους συμμαθητές σας. Αντί όμως να περιμένετε την παράδοση των εκτυπώσεών σας, η ροή της εργασίας σας θα ήταν πιο ευέλικτη αν είχατε τον δικό σας εκτυπωτή.

Το βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να αναζητήσετε είναι η δυνατότητα εκτύπωσης εικόνων υψηλής ποιότητας χωρίς περίγραμμα σε μέγεθος έως και A4, ώστε να έχετε μια καλή αίσθηση των μικροσκοπικών λεπτομερειών κάθε μεμονωμένης λήψης. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο τύπος μελανιού που χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής είναι ζωτικής σημασίας και τα αυθεντικά μελάνια της Canon θα σας εξασφαλίσουν ολοζώντανες εικόνες. Ο κομψός Canon PIXMA TS8250 Series υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση και χρησιμοποιεί έξι ξεχωριστά μελάνια για λεπτομερείς εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας. Όπως όλα τα κορυφαία νέα μοντέλα της αγοράς, παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και συμβατότητα με την εφαρμογή Canon PRINT –καθώς και με τα AirPrint και Mopria για Android και Windows 10 Mobile– για να μπορείτε να εκτυπώνετε εύκολα από smartphone ή tablet.

Ο ανεξάρτητος επιχειρηματίας

Σχετικά άρθρα
Printer fun for everyone

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Διασκεδάστε όλοι με τον εκτυπωτή σας

Έξι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε νέα πνοή στο σπίτι, τις οικογενειακές δραστηριότητες και τις συσκευές σας με τον εκτυπωτή PIXMA.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Ο καλύτερος εκτυπωτής για οικιακά γραφεία

Εργαστείτε απρόσκοπτα από το σπίτι με τον εκτυπωτή Canon PIXMA TR4650.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Συχνές ερωτήσεις για τον εκτυπωτή, το μελάνι και το χαρτί

Ο ειδικός της Canon Suhaib Hussain απαντά σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την τεχνολογία των εκτυπωτών, το μελάνι και το χαρτί.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Είτε εργάζεστε όλη την εβδομάδα στο οικιακό γραφείο σας είτε μοιράζετε τον χρόνο σας ανάμεσα στο γραφείο του σπιτιού και της δουλειάς σας, σύντομα θα έρθετε σε δύσκολη θέση αν δεν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι με αποδοτικότητα αντίστοιχη εκείνης που παρέχεται σε ένα τυπικό περιβάλλον γραφείου.

Παρά το μικρό του μέγεθος, ο κομψός και μοντέρνος Canon PIXMA TS9550 Series μπορεί να εκτυπώνει μεγάλα έγγραφα έως A3, ενώ είναι ιδανικός για να ετοιμάζετε, στο γραφείο του σπιτιού σας, τις εκτυπώσεις που θέλετε να παρουσιάσετε σε πελάτες και συναδέλφους. Μπορείτε επίσης να δημιουργείτε φυλλάδια επαγγελματικού επιπέδου απευθείας από την οθόνη αφής 10,8cm. Ο Canon PIXMA TS9550 εκτυπώνει ευανάγνωστα έγγραφα με ειδικό μαύρο μελάνι τύπου pigment, ενώ ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) επιτρέπει την αντιγραφή και τη σάρωση εγγράφων έως και 20 σελίδων τη φορά (μέγεθος A4, Letter ή Legal), χωρίς να χρειάζεται να σαρώνετε κάθε σελίδα ξεχωριστά.

Ο Canon PIXMA TS9550 μπορεί ακόμη να ενσωματωθεί στο περιβάλλον ενός έξυπνου γραφείου. Καθώς είναι πλέον συμβατός με το Amazon Alexa*, μπορείτε να εκτυπώνετε λίστες ελέγχου και άλλα έγγραφα με φωνητικές εντολές –για παράδειγμα, "Alexa, start Canon Printer"– που δίνετε σε ένα Amazon Echo ή άλλη συσκευή που υποστηρίζει το Alexa. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε φωνητικές εντολές για να ελέγχετε τα επίπεδα μελανιού που απομένουν στον εκτυπωτή σας.

Ο καλλιτεχνικός influencer

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Όπου κι αν πάτε, το περιβάλλον σάς εμπνέει και είστε πάντα οι πρώτοι που θα εντοπίσετε μια κουλ φωτογραφική ευκαιρία, την οποία θα κοινοποιήσετε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, ακόμη κι αν ανεβάζετε την πλειονότητα των φωτογραφιών σας σε ιστοτόπους κοινής χρήσης, ένας εκτυπωτής θα σας δώσει έναν πολύ πιο απτό τρόπο για να διατηρείτε τις ιδέες σας για πολύ καιρό αφού χαθούν κάτω-κάτω στις τροφοδοσίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των θαυμαστών σας. Χρειάζεστε έναν φωτογραφικό εκτυπωτή όχι μόνο για να δημιουργείτε εκτυπώσεις που θα κρεμάτε στον τοίχο, αλλά και για να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερα με τις δημιουργίες σας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις εκτυπώσεις σας για να αυξήσετε την απήχηση που έχουν οι φωτογραφίες σας και, ενδεχομένως, να επεκταθείτε και σε άλλα είδη.

Ο μικρών διαστάσεων SELPHY CP1300 χωράει στην τσάντα σας και παράγει γρήγορα εκτυπώσεις με μεγάλη διάρκεια ζωής. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία με το smartphone ή τη μηχανή σας και να τη στείλετε μέσω Wi-Fi στον SELPHY σας. Αυτός, θα εκτυπώσει στη στιγμή εικόνες μεγέθους έως και 102x152mm (4x6"), ώστε τα project σας να εμπνεύσουν τόσο εσάς όσο και τους άλλους με έναν ολοκαίνουργιο τρόπο.

Ο εικαστικός φωτογράφος

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Μετά την πρώτη σας έκθεση στη λέσχη φωτογραφίας, είχατε άμεσα πρόσκληση για να εκθέσετε τις εικόνες σας στο τοπικό καφέ, και τώρα έχετε μερικά αιτήματα για πωλήσεις εκτυπώσεων. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε ένα τοπικό, υπερσύγχρονο κατάστημα εκτυπώσεων για τις εικαστικές σας δημιουργίες, όμως πλέον αρχίζετε να θέλετε περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία εκτύπωσης, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε άμεσα σε αιτήματα πελατών. Έχοντας τον δικό σας φωτογραφικό εκτυπωτή, θα μπορείτε εύκολα να έχετε απόθεμα της δουλειάς σας για πωλήσεις στις τοπικές αγορές και τις καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Ο εκτυπωτής σας πρέπει να είναι συμβατός με ειδικά χαρτιά και καμβάδες εικαστικών έργων, για να μπορείτε να αποτυπώνετε τις εικόνες σας σε υλικά που αναδεικνύουν απόλυτα τα καλύτερα στοιχεία κάθε φωτογραφίας σας. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε τα μελάνια που χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής σας να προσφέρουν μια γκάμα χρωμάτων μεγάλης πιστότητας και ακρίβειας. Η σειρά επαγγελματικών εκτυπωτών της Canon, ο PIXMA PRO-100S, ο PIXMA PRO-10S και ο βραβευμένος εκτυπωτής A2, imagePROGRAF PRO-1000, είναι οι πιο αξιόπιστες επιλογές για όποιον θέλει να εκθέσει τα έργα του. Αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούν ειδικά μονόχρωμα μελάνια, έτσι ώστε να λαμβάνετε αυτά τα βαθιά μαύρα υψηλής πυκνότητας που είναι ιδανικά για τους τοίχους μιας γκαλερί. Ένα πρόσθετο όφελος από την χρήση των εκτυπωτών PRO-10S και Pro-1000 είναι ότι χρησιμοποιούν μελάνια τύπου pigment, που διατηρούν τα χρώματά τους για μεγαλύτερο χρόνο, εξασφαλίζοντας ότι η τέχνη σας θα χαίρει εκτίμησης και τις επόμενες δεκαετίες.

Η εκτύπωση επαγγελματικής ποιότητας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη: το plug-in Print Studio Pro της Canon έχει σχεδιαστεί ώστε να σας βοηθά να πετυχαίνετε εκτυπώσεις επαγγελματικής ποιότητας με ευκολία.

* Οι ονομασίες Amazon και Alexa είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc. ή των θυγατρικών της.

Συντάχθηκε από τον Oliver Atwell

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές