Christine Sonvilla looking through printed copies of photographs scattered on a table.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εντυπωσιακές εικόνες: γιατί η εκτύπωση κάνει τη διαφορά

Αν θέλετε να γίνετε καλύτεροι φωτογράφοι, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίζετε τα στοιχεία μιας εικόνας που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν και τις πτυχές που θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε είναι να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο, το οποίο απεικονίζει με ακρίβεια τα χρώματα και την ποιότητα εικόνας και το οποίο μπορείτε να κρατήσετε στο χέρι σας και να εξετάσετε πιο προσεκτικά.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η Christine και ο σύζυγός της Marc Graf εξειδικεύονται στη φωτογράφιση άγριας φύσης με έμφαση στην προστασία της. Η δουλειά τους έχει δημοσιευτεί σε βιβλία και περιοδικά σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και στο National Geographic.

«Μια εκτυπωμένη φωτογραφία φαίνεται διαφορετική σε σχέση με την οθόνη» εξηγεί η Christine, «και άρα είναι πολύ σημαντικό να εκτυπώνετε τις φωτογραφίες και να τις κοιτάτε σχεδόν από την αρχή. Εντοπίστε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στην εικόνα, έπειτα αξιοποιήστε τις πληροφορίες αυτές στην επόμενη λήψη. Μάθετε να διορθώνετε τυχόν λάθη που παρατηρήσατε. Όσο περισσότερο εξασκηθείτε, τόσο πιο γρήγορα θα μάθετε.»

«Ο αντίκτυπος που δημιουργείται με μια εκτυπωμένη εικόνα θα είναι πάντα πιο ουσιαστικός συγκριτικά με τις ψηφιακές φωτογραφίες στο διαδίκτυο ή σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπου καθημερινά ξεπροβάλλουν χιλιάδες εικόνες» προσθέτει ο Marc. «Μια εκτυπωμένη εικόνα είναι ξεχωριστή.»

Christine and Marc stand by a printed version of one of their shots displayed as part of an outdoor exhibition in a forest.
Η Christine και ο Marc πειραματίζονται με καινοτόμους τρόπους παρουσίασης της δουλειάς τους, μεταξύ άλλων με εκθέσεις σε εξωτερικούς χώρους οι οποίες φέρνουν κοντά τους ανθρώπους με τη φύση στο ίδιο το περιβάλλον, όχι μόνο στις εικόνες. Οι εκτυπώσεις θα πρέπει να είναι μεγάλες, ανθεκτικές, ζωντανές και να προσελκύουν την προσοχή.

Για εκτύπωση στο σπίτι, η στιλάτη, ασύρματη σειρά 3 σε 1 Canon PIXMA TS8350 είναι ιδανική. Με έξι ξεχωριστά μελάνια και την τεχνολογία FINE της Canon, αυτός ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής A4 μπορεί να παράξει εκτυπώσεις ποιότητας φωτογραφικού εργαστηρίου και να χρησιμοποιηθεί τόσο για δουλειά όσο και για διασκέδαση. Χρησιμοποιώντας το μελάνι ChromaLife100 της Canon, μπορείτε να απολαμβάνετε εκτυπώσεις με μεγαλύτερη διάρκεια έως και 100 χρόνια σε άλμπουμ. Υπάρχει επίσης υποδοχή κάρτας SD για να εκτυπώνετε απευθείας από την κάρτα μνήμης.

Όποιον εκτυπωτή κι αν χρησιμοποιείτε, πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας με την εκτύπωση; Η Christine κι ο Marc μοιράζονται τις ιδέες τους ως ειδικοί.

Δείξτε τις φωτογραφίες από άλλη οπτική

A Canon   Colorado 1640 printing out a large-scale shot of a brown bear in a forest.
Όταν εκτυπώνουν το θέμα τους σε πραγματικό μέγεθος, η Christine και ο Marc εμπιστεύονται τον επαγγελματικό στάνταρ εκτυπωτή Colorado 1640.

Η εκτύπωση προσφέρει έναν τρόπο να μοιραστείτε τις αγαπημένες σας λήψεις χωρίς το USB. Γιατί δεν φτιάχνετε ένα άλμπουμ με τις καλύτερες λήψεις σας για να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας; Με την εκτύπωση οι φωτογραφίες αποκτούν μεγαλύτερη αξία, ιδίως ως δώρο.

«Θα σας τύχει σε πολλές περιπτώσεις να κοιτάτε μια εκτυπωμένη φωτογραφία και να πείτε 'Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε κι αυτό στην εικόνα'» λέει η Christine.

Ως ενθουσιώδεις εκθέτες, η Christine και ο Marc χρησιμοποιούν τον Canon imagePROGRAF Pro-1000 για την εκτύπωση και αξιολόγηση των εικόνων τους, αξιοποιώντας την ικανότητά του να εκτυπώνει μέγεθος έως A2 και την ακρίβεια χρωμάτων του συστήματος με 12 μελάνια. Για ακόμα περισσότερες λειτουργίες, που περιλαμβάνουν απεικονίσεις γραφικών σε μέγεθος banner και εκτυπώσεις των θεμάτων τους σε πραγματικό μέγεθος έτοιμες να εκτεθούν, τα οποία παρουσιάζουν αμέτρητα είδη υπό εξαφάνιση όπως αρκούδες και μεγάλες γάτες, το ζευγάρι εμπιστεύτηκε το Colorado 1640.

Η εκτύπωση δημιουργεί περισσότερες γνώμες

A close up shot of a red squirrel on the driveway to a stately manor in Vienna.
Με τη διαδικασία επιλογής φωτογραφιών προς εκτύπωση –είτε εκτυπώνετε εικόνες που θέλετε να κρεμάσετε στον τοίχο ή για μια έκθεση– θα μάθετε να ξεχωρίζετε τις καλές από τις κακές φωτογραφίες.

Μερικές φορές ένα βήμα προς τα εμπρός συνεπάγεται ένα βήμα προς τα πίσω και βελτίωση των λήψεων σημαίνει ειλικρίνεια κατά την αξιολόγηση της δουλειάς σας. Η χρήση ενός εκτυπωτή όπως της σειράς Canon PIXMA TS8350 μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.

Όταν κρίνετε λήψεις για να επιλέξετε μια εικόνα προς εκτύπωση, αναγκάζεστε να τελειοποιήσετε τη δεξιότητά σας να αναγνωρίζετε ποια χαρακτηριστικά καθιστούν καλή μια εικόνα. Αν πάλι δεν είστε σίγουροι, απλώς ρωτήστε άλλους, συμβουλεύει ο Marc.

«Ακούμε τις καλύτερες παρατηρήσεις, καλές και κακές, όταν παρουσιάζουμε τις εικόνες μας εκτυπωμένες σε εκθέσεις» μας λέει. «Ο θεατής συγκεντρώνεται σε περίπου δέκα εικόνες συγκριτικά με πιθανώς εκατοντάδες στο Instagram. Όταν περιορίζεται το εύρος, ο θεατής αφοσιώνεται πιο αληθινά, πιο σοβαρά. Οι άνθρωποι εκφράζουν με μεγαλύτερη ειλικρίνεια τις απόψεις τους, το οποίο –δεδομένου του πλαισίου της φωτογράφισης προστασίας της άγριας φύσης– γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό.»

Δείξτε τα πραγματικά χρώματα των εικόνων σας

Wildlife photos by Christine Sonvilla and Marc Graf on display in an outdoor exhibition in a forest.
Οι εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας της Christine και του Marc, οι οποίες εκτυπώθηκαν από τον Colorado 1640 με την καινοτόμα τεχνολογία UVgel, παραμένουν ευκρινείς και φωτεινές ακόμα και μετά την έκθεσή τους σε εξωτερικό χώρο.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αφορούν την κοινοποίηση εικόνων στο διαδίκτυο είναι ότι δεν υπάρχει έλεγχος στον τρόπο προβολής της δουλειάς σας από τους άλλους και κυρίως στον τρόπο που εμφανίζονται τα χρώματα. Η χρήση ενός εκτυπωτή της σειράς Canon PIXMA TS8350 με τεχνολογία μελανιού ChromaLife100 εξασφαλίζει την ποιότητα και ότι το χρώμα των εκτυπώσεών σας παραμένει ζωηρό για έως 100 χρόνια* σε άλμπουμ.

«Ένας από τους λόγους που επιλέξαμε τους εκτυπωτές της Canon είναι ότι τα χρώματα είναι πολύ πιο ανθεκτικά» αναφέρει η Christine. «Ακόμα και μετά από ένα ολόκληρο χρόνο σε εξωτερικό χώρο, εκτεθειμένες σε ακτινοβολία UV, οι φωτογραφίες είναι σαν να εκτυπώθηκαν πριν από μια μέρα και έτσι μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε τις εκτυπώσεις από προηγούμενες εκθέσεις μας.»

Σύνταξη: Natalie Denton


* Με βάση μια επιταχυνόμενη μέθοδο δοκιμής από την Canon σε αποθήκευση σε σκοτεινούς χώρους υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία, υγρασία και συνθήκες αερίων, με προσομοίωση αποθήκευσης με πλαστικά χιτώνια. Η Canon δεν εγγυάται ότι οι εκτυπώσεις θα παραμείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο.·Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εκτυπωμένη εικόνα, τον χρόνο στεγνώματος, τις συνθήκες προβολής/αποθήκευσης και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σχετικά άρθρα
The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Συχνές ερωτήσεις για τον εκτυπωτή, το μελάνι και το χαρτί

Ο ειδικός της Canon Suhaib Hussain απαντά σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την τεχνολογία των εκτυπωτών, το μελάνι και το χαρτί.

A squirrel looks up, paws in front of its body, surrounded by a field of white daisies and lush green grass up to its shoulders.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Λήψεις με σκοπό: πώς να φωτογραφίσετε τη φύση και να ξεχωρίσετε

Η Christine Sonvilla και ο Marc Graf μοιράζονται τις κορυφαίες συμβουλές τους για τη φωτογράφιση άγριας φύσης και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία της.

A before and after image of a marshy landscape, unedited on the left and in black and white on the right.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πώς να επεξεργάζεστε εικόνες τοπίων για εκτύπωση

Τεχνικές επεξεργασίας που θα μεταμορφώσουν τις φωτογραφίες σκηνικών σε έργα τέχνης.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές