ΦΟΡΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Εξερευνήστε τον κόσμο από κοντά με την Canon PowerShot ZOOM

Μικρή, ελαφριά και με πανίσχυρο ζουμ – μάθετε πώς αυτή η φωτογραφική μηχανή τσέπης μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πιο μακριά.
Νεαρό κορίτσι με μάλλινο καπέλο που κάθεται με τους γονείς της στο δάσος, ενώ όλοι κοιτάζουν κάτι εκτός οπτικού πεδίου, καθώς ο πατέρας της χρησιμοποιεί μια Canon PowerShot ZOOM.

Η νέα Canon PowerShot ZOOM μπορεί να μεταφέρει τους λάτρεις της φύσης, τους περιηγητές και τους φιλάθλους στην καρδιά της δράσης. Αυτή η μικρών διαστάσεων φωτογραφική μηχανή τσέπης, μονοφθάλμιου τύπου, προσφέρει οπτικό ζουμ ισοδύναμο με 100mm ή 400mm και ψηφιακό ζουμ 800mm, επιτρέποντας την καταγραφή θεμάτων από μεγάλη απόσταση, χωρίς να χάνετε καμία στιγμή.

Η Canon PowerShot ZOOM είναι μια συναρπαστική, εύχρηστη μηχανή για όσους αναζητούν μεγάλες δυνατότητες ζουμ, που δεν προσφέρουν τα smartphone και οι φορητές συσκευές τους. Είναι ιδανική για ερασιτέχνες φωτογράφους και οικογένειες. Η Katy Stern, η blogger του ιστοτόπου οικογενειακών ταξιδιών Otis and Us, στον οποίο παρουσιάζει τις περιπέτειές της στο ύπαιθρο, δοκίμασε την Canon PowerShot ZOOM κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στο δάσος με τον σύζυγο και τα τρία μικρά παιδιά τους. Εδώ, αποκαλύπτει τις απόψεις της για τον νέο εξοπλισμό.

Οικογένεια με δύο ενήλικες και τρία παιδιά που κρατιούνται από το χέρι ενώ περπατούν μέσα στο δάσος μια καθαρή φθινοπωρινή ημέρα.

Η Katy και ο σύζυγός της περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε οικογενειακές περιπέτειες. Η ελαφριά και μικρών διαστάσεων Canon PowerShot ZOOM τους επέτρεψε να έρθουν πιο κοντά στη φύση από ποτέ άλλοτε, καταγράφοντας τις εμπειρίες τους.

Εξαιρετικά εύκολος χειρισμός

Άτομο που κρατά μια μηχανή Canon PowerShot ZOOM.

Η μονοφθάλμιου τύπου Canon PowerShot ZOOM είναι μια μικροσκοπική μηχανή με εξαιρετικό ζουμ και με δυνατότητα λήψης στατικών εικόνων υψηλής ποιότητας και βίντεο Full HD, ιδανική για οικογένειες που απολαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες.

Γυναίκα που τοποθετεί μια μηχανή PowerShot ZOOM στην τσέπη του δερμάτινου τζάκετ της.

Η κομψή σχεδίαση και οι περιορισμένες διαστάσεις της Canon PowerShot ZOOM σημαίνουν ότι έχει αρκετά μικρό μέγεθος ώστε να τη μεταφέρετε στην τσέπη σας.

Με βάρος μόλις 145 γρ., αυτή η μηχανή τσέπης δεν θα σας γίνει βάρος, κάτι που την καθιστά ιδανική για να την παίρνετε μαζί σας στις υπαίθριες περιπλανήσεις σας, όταν ξέρετε ότι θα χρειαστείτε ευέλικτες δυνατότητες ζουμ, ανώτερες από αυτές της κάμερας του smartphone σας. «Λατρεύω το γεγονός ότι είναι τόσο μικρή και μαζεμένη», λέει η Katy. «Είναι πολύ εύκολο να τη μεταφέρεις μαζί σου και μπορείς να τη χρησιμοποιείς όταν τη χρειάζεσαι. Οι περιπλανήσεις εκτός σπιτιού με παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν δυσκολίες, επειδή πρέπει να μεταφέρεις μαζί σου τόσα πολλά πράγματα –τσάντες, πανωφόρια, τρόφιμα, νερό– που μερικές φορές δεν υπάρχει αρκετός χώρος για μια μεγάλη φωτογραφική μηχανή και φακούς. Αυτή είναι η ιδανική λύση.»

Με στόχο την ευκολία χρήσης, η Canon PowerShot ZOOM σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευελιξία φόρτισης. Μπορείτε να φορτίσετε τη μονάδα στο σπίτι μέσω καλωδίου USB-C χρησιμοποιώντας έναν συμβατό φορτιστή ή με ένα συμβατό power bank κατά τις μετακινήσεις σας.1 Αφού φορτιστεί, μπορεί να τραβήξει έως 150 λήψεις ή 60 λεπτά υλικού βίντεο συνολικά (10 λεπτά κάθε φορά).2

Απόλυτη ευχρηστία ανά πάσα στιγμή

Πεταλούδα που κάθεται πάνω σε ξύλο, κρυμμένη πίσω από ψηλό χορτάρι.

Η Canon PowerShot ZOOM είναι ιδανική για τη φωτογράφιση άγριας ζωής χωρίς να τρομάζετε το θέμα σας3.

Γυναίκα με δερμάτινο τζάκετ που κοιτάζει μέσα από το σκόπευτρο μιας μηχανής Canon PowerShot ZOOM.

Η Canon PowerShot ZOOM έχει σχεδιαστεί για χρήση με το ένα χέρι, χαρακτηριστικό που την καθιστά ιδανική επιλογή για νέους λάτρεις της φωτογραφίας.

Χάρη στη σχεδίαση για λήψη με το ένα χέρι, η μηχανή είναι πολύ απλή και εύκολη στη χρήση, σύμφωνα με την Katy. «Πρόκειται για μια εξαιρετική μηχανή εισαγωγικού επιπέδου, επειδή δεν διαθέτει πολλά κουμπιά ή πολύπλοκες οδηγίες. Μπορείς απλώς να φωτογραφίζεις και να συνεχίζεις τη βόλτα σου», όπως λέει.

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) έχει τις ίδιες προδιαγραφές που θα συναντούσε κανείς σε μια mirrorless φωτογραφική μηχανή όπως η Canon EOS M50 (2,36 εκατομ. κουκκίδες, ρυθμός ανανέωσης 60fps), επομένως στρέφεις απλώς τη μηχανή προς το θέμα, συνθέτεις τη σκηνή, κάνεις ζουμ στην επιθυμητή απόσταση και φωτογραφίζεις. Αυτό καθιστά την PowerShot ZOOM ιδανική για φωτογράφους όλων των ηλικιών και των δυνατοτήτων. «Η μεγάλη μας κόρη ρωτούσε αν θα μπορούσε να έχει μια μηχανή σαν κι αυτή για τα γενέθλιά της», λέει η Katy. «Έχει αρχίσει να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, κάτι που θα ήθελα να ενθαρρύνω.»

Στη διάρκεια της περιπλάνησης στα βάθη ενός δάσους με πλούσια φθινοπωρινά χρώματα, η Katy ανακάλυψε ότι ο αισθητήρας 1/3" με ανάλυση 12MP επέτρεψε σε αυτήν και στα παιδιά της να καταγράφουν γρήγορα κινούμενα θέματα της άγριας φύσης τραβώντας στατικές εικόνες με ρυθμό έως 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο. «Δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος σε καμία περίπτωση», παραδέχεται. «Αλλά λατρεύω να τραβάω φωτογραφίες και αυτή η αγάπη μου με έκανε να ξεκινήσω το blog. Μου αρέσει να φωτογραφίζω τα παιδιά και σκηνές από τη ζωή μας στην ύπαιθρο και ελπίζω ότι θα γίνομαι καλύτερη στο πέρασμα του χρόνου. Αυτή η μηχανή είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα ικανοτήτων, επομένως ελπίζω ότι θα με βοηθήσει να το πετύχω.»

Καταγραφή λεπτομερειών από απόσταση

Μια γαλαζοπαπαδίτσα πάνω σε κλαδί, κρυμμένη ανάμεσα στα φύλλα.

Οι δυνατότητες AF της Canon PowerShot ZOOM διευκολύνουν την παρακολούθηση πτηνών στο δάσος. Οι λήψεις που προέκυψαν ήταν καθαρές και ευκρινείς.

Αγόρι που κοιτάζει μέσα από το σκόπευτρο μιας μηχανής Canon PowerShot ZOOM.

Η απλότητα της σχεδίασης της Canon PowerShot ZOOM την καθιστά απίστευτα εύχρηστη.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η μικρών διαστάσεων μηχανή είναι εξίσου ελαφριά και φορητή με ένα smartphone, οι ομοιότητες σταματούν εκεί. «Αυτή η μηχανή μεταφέρεται εξίσου εύκολα με το smartphone μου, αλλά έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του πραγματικά εντυπωσιακού ζουμ», λέει η Katy. Οι κάμερες των smartphone έχουν συνήθως περιορισμένο οπτικό ζουμ, που σημαίνει ότι δεν προσφέρουν μεγάλη εστιακή απόσταση και αποτελεσματική σταθεροποίηση εικόνας. Η Canon PowerShot ZOOM προσφέρει την ισοδύναμη απόδοση ενός τηλεφακού 400mm σε εξαιρετικά μικρές διαστάσεις, αλλά και την επιλογή χρήσης ψηφιακού ζουμ έως 800mm, το οποίο σας επιτρέπει να πλησιάσετε πιο κοντά στο θέμα απ’ όσο είναι εφικτό με ένα συνηθισμένο smartphone.

Η ωφέλιμη εμβέλειά της δίνει στη δυνατότητα στους λάτρεις της φύσης, τους περιηγητές και τους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά σε ιδιαίτερες στιγμές που συμβαίνουν μακριά τους, όπως τα ζωηρά πουλιά στον κήπο, τα λιοντάρια που χαλαρώνουν πάνω στα δέντρα στο Serengeti, οι δυσδιάκριτες λεπτομέρειες σε ένα εμβληματικό αξιοθέατο ή η θριαμβευτική έκφραση ενός αθλητή καθώς πετυχαίνει τον στόχο του.

Η εντυπωσιακή εμβέλεια απαιτεί αντίστοιχα εντυπωσιακή σταθεροποίηση εικόνας και ο Οπτικός σταθεροποιητής εικόνας της Canon PowerShot ZOOM ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση διατηρώντας τις εικόνες σταθερές και τα θέματα ευκρινή, ακόμη και σε αυτές τις μεγαλύτερες εστιακές αποστάσεις. «Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιπέτειά μας στο δάσος ήταν πολύ καλά και πραγματικά ευκρινή!» αναφέρει η Katy, που κινείται συχνά στη φύση. «Τραβήξαμε υπέροχες, εξαιρετικά ευκρινείς φωτογραφίες, τόσο με θέματα της άγριας φύσης όσο και με τα παιδιά.»

Λήψη στατικών εικόνων και βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού

Νεαρό κορίτσι με μάλλινο καπέλο που κοιτάζει μέσα από το σκόπευτρο μιας μηχανής Canon PowerShot ZOOM.

Η απλότητα χειρισμού της Canon PowerShot ZOOM σημαίνει ότι μπορείτε να καδράρετε το θέμα σας και να καταγράψετε μια εικόνα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου στο δάσος, η Katy και η οικογένειά της εντόπισαν διάφορα άγρια ζώα που θέλησαν να καταγράψουν, αλλάζοντας συχνά μεταξύ λήψης στατικών εικόνων 12MP και υλικού βίντεο Full HD. «Νιώθω ότι συχνά χάνουμε στιγμές της πραγματικής ζωής επειδή τα smartphone σου αποσπούν την προσοχή», λέει η Katy. «Η Canon PowerShot ZOOM είναι μια πολύ απλή συσκευή που δεν αποσπά την προσοχή και βελτιώνει την εμπειρία της επαφής με τη φύση. Το ζουμ σε βοηθά να πλησιάσεις τόσο κοντά στη δράση, ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο παρών στη στιγμή.»

Η λειτουργία αυτόματης εστίασης (AF) της μηχανής είναι εξαιρετική για τη γρήγορη εστίαση στα βασικά θέματα σε καλές συνθήκες φωτισμού. Ποια άλλα χαρακτηριστικά βρήκαν πιο χρήσιμα; «Η λειτουργία AF με αναγνώριση προσώπου ήταν μια απροσδόκητη έκπληξη», αναφέρει η Katy. «Χάρη σε αυτήν, είχα τη δυνατότητα να ακολουθώ τα παιδιά μου καθώς έτρεχαν γύρω από τα δέντρα, αλλά και να καταγράψω εύκολα έναν λαγό στο βάθος που χοροπηδούσε ανάμεσα στις φτέρες.»

Συνεργάζεται άψογα με το smartphone σας

Γυναίκα που κρατά μια Canon PowerShot ZOOM και συνδέεται ασύρματα στο smartphone της.

Η ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi της Canon PowerShot ZOOM επέτρεψε στην Katy να συνδέσει τη μηχανή με τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect στο smartphone της και να αλλάζει το κάδρο των λήψεων στο τηλέφωνό της, ή ακόμη και να φωτογραφίζει από απόσταση.

Εκτός από το να φέρνει σκηνές από το φυσικό περιβάλλον στην παλάμη του χεριού της μέσω του EVF, η Katy ανακάλυψε ότι η Canon PowerShot ZOOM είχε επίσης δυνατότητα ζωντανής προβολής της εικόνας στο smartphone της μέσω του ενσωματωμένου Wi-Fi καθώς και συνδεσιμότητας με εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect. Με αυτόν τον τρόπο, ολόκληρη η οικογένεια είχε τη δυνατότητα να βλέπει τη λήψη, να συμμετέχει στο καδράρισμα ή ακόμα και να ενεργοποιεί το κλείστρο από απόσταση.2

«Η σύνδεση με την εφαρμογή ήταν πολύ απλή, δεν χρειάστηκε καν να περιμένουμε μέχρι να γυρίσουμε στο σπίτι», λέει η Katy. «Λατρέψαμε όλοι τη λειτουργία ζωντανής προβολής. Η δυνατότητα φωτογράφισης από απόσταση ένωσε ακόμα περισσότερο την οικογένεια. Μπορείτε όλοι να απολαμβάνετε τη στιγμή και να βλέπετε τι συμβαίνει στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο. Ήταν τέλειο για τις περιπτώσεις στις οποίες τα παιδιά δεν μπορούσαν να διακρίνουν αυτό που έβλεπα. Μπορούσα να τους δείξω τι είχα βρει να κρύβεται στα δέντρα, χρησιμοποιώντας απλώς τη ζωντανή προβολή στην εφαρμογή Canon Camera Connect στο τηλέφωνό μου – ήταν καταπληκτικό.»

Εκτός από την αποθήκευση στατικών εικόνων και βίντεο σε κάρτα microSD που τοποθετείτε στην Canon PowerShot ZOOM4, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη συνδεσιμότητα της μηχανής για να αποθηκεύετε περιεχόμενο ασύρματα στο smartphone σας και από εκεί να μοιράζεστε εικόνες με φίλους και ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύνταξη: Natalie Denton

  1. Δεν παρέχεται φορτιστής μαζί με τη μηχανή. Η ελάχιστη απαίτηση φόρτισης είναι μια πηγή ρεύματος συμβατή με USB PD που παρέχει τουλάχιστον 5V, 1,5A με έξοδο USB Type-C και με χρήση του παρεχόμενου καλωδίου USB Type-C σε Type-C. Κατά τη λήψη βίντεο ή στατικών εικόνων, παρέχεται μόνο ρεύμα στη μηχανή χωρίς να φορτίζεται η εσωτερική μπαταρία. Ο χρόνος φόρτισης με το Canon PD-E1 είναι περ. 1 ώρα και 50 λεπτά.
  2. Ο μέγιστος χρόνος εγγραφής είναι 9 λεπτά και 59 δευτ. τη φορά. Δεν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής ταινίας κατά τη σύνδεση Wi-Fi.
  3. Όλα τα δείγματα εικόνων που εμφανίζονται στο άρθρο δημιουργήθηκαν με τη χρήση μοντέλου προπαραγωγής.
  4. Δεν παρέχεται κάρτα μνήμης με τη μηχανή.

Σχετικά άρθρα

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

    Γίνετε μέρος της φύσης

    Ο φωτογράφος άγριας φύσης Tolga Aktas μας εξηγεί πώς η PowerShot ZOOM μπορεί να σας βοηθήσει να απολαύσετε τη στιγμή.

  • ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ

    Μηχανή μονοφθάλμιου τύπου ή κιάλια – τι είναι καλύτερο για την παρατήρηση πτηνών;

    Η PowerShot ZOOM της Canon είναι μια μηχανή τσέπης μονοφθάλμιου τύπου, ιδανική για παρατήρηση πτηνών. Ωστόσο, πώς συγκρίνεται με τα κιάλια της Canon;

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    Φωτογράφιση σε αθλητικές διοργανώσεις με εξαιρετική ευκολία

    Η επαγγελματίας φωτογράφος Molly Darlington εξερευνά τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταγράψετε μεγάλες αθλητικές στιγμές με μια μηχανή τσέπης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

    Ατίθασο πνεύμα

    Πέντε λόγοι για τους οποίους η PowerShot SX740 HS είναι τέλεια για φωτογράφιση άγριας ζωής.