Cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer

Εκτύπωση και χειροτεχνίες

Κατασκευάστε, δημιουργήστε, επιμεληθείτε με τον @paperboyo

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι ο Rich McCor, γνωστός περισσότερο με το ψευδώνυμο Paperboyo που χρησιμοποιεί στο Instagram, λατρεύει το χαρτί.

Και σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι τον ακολουθούν για να δουν τι κάνει με αυτό.

Η σύντομη συνέντευξη ήταν απλή – χρειάζεται να είσαι δημιουργικός, να διασκεδάζεις και να κάνεις αυτό που θέλεις.

«Πραγματικά ενθουσιάστηκα όταν η Canon μού ζήτησε να δημιουργήσω χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή της σειράς PIXMA TS5350 και τη σειρά χαρτιών PIXMA. Το όλο εγχείρημα άνοιξε νέους ορίζοντες για μένα. Αγαπώ πραγματικά αυτό που κάνω με τα στένσιλ, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που θέλω να εξερευνήσω. Η πρόκληση που μου έθεσε η Canon με οδήγησε σε μια διασκεδαστική παρέκκλιση από αυτό που κάνω εδώ και καιρό.

«Αυτό που μου άρεσε στη σύντομη συνέντευξη είναι ότι μου επέτρεψε να γίνω δημιουργικός με το χαρτί χωρίς να χάσω το στυλ μου και την αίσθηση του χιούμορ μου, ενώ παράλληλα μου έδωσε τη δυνατότητα να επεκταθώ και να εξερευνήσω διαφορετικούς δρόμους, τους οποίους κανονικά δεν θα ακολουθούσα.»

Picture of hashtag #liveandcreate printed on PIXMA TS5350 printer.

Αυτό που έκανε πρώτα εντύπωση στον @paperboyo ήταν η ποιότητα των φωτογραφιών από τον εκτυπωτή της σειράς PIXMA TS5350.

«Είχα ξεχάσει πόσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι μια εκτύπωση από έναν καλό εκτυπωτή. Όταν εκτύπωσα μερικές δοκιμαστικές φωτογραφίες σε ιλουστρασιόν φωτογραφικό χαρτί, πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα. Επιπλέον, θεωρώντας ότι φωτογραφικές εκτυπώσεις σημαίνει ιλουστρασιόν χαρτί, δεν περίμενα ότι το ματ χαρτί δύο όψεων θα είχε τη ίδια ποιότητα – αλλά την είχε. Πολύ ρετρό και πολύ τέλεια!»

Τον εξέπληξε επίσης το πλήθος των αυθόρμητων ιδεών που δημιουργούν οι διάφοροι τύποι χαρτιού.

«Ορισμένες από τις ιδέες μου είχαν αποτέλεσμα ενώ άλλες όχι, ωστόσο ήταν διασκεδαστική η σκέψη των νέων πραγμάτων που θα μπορούσα να κάνω. Αρκετές από τις ιδέες προήλθαν από ένα φάκελο που έχω στην επιφάνεια εργασίας μου, τον οποίο έχω ονομάσει "Ιδέες που θα πρέπει να δοκιμάσω κάποια μέρα"! Ήταν ευχάριστο να συνδυάζω τις παλιές με τις καινούργιες ιδέες μου.

«Για παράδειγμα, μια βιντεοϊστορία που δημοσίευσα στη σελίδα μου στο Instagram θα μπορούσε να έχει διάρκεια 5 λεπτών αν είχα χρησιμοποιήσει σε αυτήν όλες τις ιδέες μου. Τελικά χρησιμοποίησα αντικείμενα όπως μολύβια και γράμματα τα οποία εμφανίζονται να ξεπηδούν μέσα από το χαρτί, και το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό απ' όσο θεωρούσα αρχικά ότι θα είναι. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι εκτυπώσεις είχαν τόση πολλή λεπτομέρεια, που οι δισδιάστατες εικόνες αποκτούν ζωντάνια και ποιότητα 3D – κάτι που δεν το είχα ξαναδεί ποτέ.»

«Η ιδέα προήλθε από την αγάπη μου για τα μαγικά κόλπα, τις οπτικές απάτες και τη φωτογραφία ψευδούς προοπτικής. Το υπόβαθρο για την τέχνη που δημιουργώ ως Paperboyo είναι η αγάπη που έχω από παλιά για τη μαγεία και τις οπτικές απάτες. Το φωτογραφικό χαρτί μού έδωσε τη δυνατότητα να καταπιαστώ ξανά με ένα παλιό χόμπι, που το είχα παρατήσει για πολλά χρόνια.

Μια ιδέα που είχε εδώ και καιρό ο @paperboyo ήταν να τυπώσει τα χαρακτηριστικά Paperboyo στένσιλ του σε T-shirt, ώστε να αλληλεπιδρούν με τις τσέπες.

 GIF of cat printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

«Είχα συζητήσει με διάφορες εταιρείες που τυπώνουν στάμπες σε T-shirt στο παρελθόν. Όλοι έλεγαν ότι κάθε δουλειά που περιλαμβάνει τσέπες είναι πολύ περίπλοκη και δαπανηρή και "σήκωναν τα χέρια ψηλά". Γι' αυτό, δεν είχα προχωρήσει ποτέ αυτήν την ιδέα.»

Το χαρτί σιδερότυπων του έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστεί με μια ιδέα που είχε αφήσει στην άκρη. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, έγινε πραγματικότητα.

GIF of Koala printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

«Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο απ' όσο περίμενα. Τα σχέδια έχουν συμπαγή και επαγγελματική εμφάνιση, και αποτυπώθηκαν πολύ εύκολα. Αυτό με εξέπληξε, λαμβάνοντας υπόψη τι είχαν πει οι εταιρείες εκτύπωσης.»

Ο @paperboyo είναι κατευχαριστημένος με την ανταπόκριση που λαμβάνει.

«Η δουλειά με τον εκτυπωτή της σειράς PIXMA TS5350 και τα γνήσια υλικά εκτύπωσης Canon ήταν πραγματική απόλαυση. Η εκτύπωση χειροτεχνημάτων είναι μια διασκεδαστική διαδικασία και αυτό φαίνεται στο περιεχόμενο και στα φανταστικά σχόλια που λαμβάνω.

«Θα συνεχίσω οπωσδήποτε να πειραματίζομαι στο μέλλον με τα origami, τα κινούμενα γραφικά με διαδοχικές στατικές εικόνες και, κυρίως, με τα T-shirt.»

Ελάτε λοιπόν και αντλήστε έμπνευση για να κατασκευάσετε, να δημιουργήσετε και να επιμεληθείτε χειροτεχνήματα βασισμένα στις ιδέες σας, όπως ο @paperboyo, και μοιραστείτε τα μαζί μας χρησιμοποιώντας το #LiveAndCreate.

Σχετικά άρθρα
Printer fun for everyone

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Διασκεδάστε όλοι με τον εκτυπωτή σας

Έξι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε νέα πνοή στο σπίτι, τις οικογενειακές δραστηριότητες και τις συσκευές σας με τον εκτυπωτή PIXMA.

A lemon hovers in the air above an illustrated print of a tennis player about to serve. The effect makes it look as if the player is about to hit the lemon.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ζωηρές εκτυπώσεις με στυλ Paperboyo

Δημιουργία, εκτύπωση και δημοσίευση: το αστέρι του Instagram, Paperboyo, πειραματίζεται με τον Canon SELPHY Square QX10.

Create a papercraft safari

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δημιουργήστε ένα σαφάρι με χαρτοκοπτική

Με τη βοήθεια του Creative Park της Canon, εκτυπώστε τις δικές σας οικογενειακές δραστηριότητες με θέμα τα ζώα και εμπνευστείτε από τη φύση.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις Ιστορίες