VLOGGING

Ποιο είναι το καλύτερο κιτ για τη δημιουργία περιεχομένου;

Ο καλός φωτογραφικός εξοπλισμός είναι ζωτικής σημασίας για να μπορείς να ξεχωρίσεις ως δημιουργός online περιεχομένου. Μάθετε πώς τον χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες του Crew Create και πώς τους βοηθά να δημιουργούν μοναδικό περιεχόμενο.
Canon Camera

Αν είστε καθιερωμένος influencer ή απλώς αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στις δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιθανώς να έχετε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείτε πιο εξελιγμένο εξοπλισμό από το smartphone σας. Η επιλογή του φωτογραφικού εξοπλισμού που συμβαδίζει με τη δημιουργικότητά σας είναι πολύ σημαντική. Η αναβάθμιση της ποιότητας του περιεχομένου σας μέσω ενός εξαιρετικού κιτ είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ξεχωρίσετε και, καθώς οι διαδικτυακές πλατφόρμες είναι γεμάτες από δημιουργούς κάθε είδους, είναι πολύ σημαντικό να προβάλλετε την τέχνη σας.

Η καμπάνια Crew Create της Canon έφερε κοντά τέσσερις πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του διαδικτύου, που χρησιμοποιούν εξοπλισμό Canon και συνεργάζονται για να εμπνεύσουν άλλους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όρια της δημιουργικότητάς τους. Εδώ αποκαλύπτουμε τον εξοπλισμό για vlogging και φωτογράφιση που χρησιμοποιεί κάθε καλλιτέχνης, γιατί τον λατρεύει και πώς τον βοηθά να κάνει τη δουλειά του τόσο ξεχωριστή.

Εν κινήσει με την EOS M50 Mark II

Αυτοπορτραίτο γυναίκας με ροζ πουλόβερ και μπλε μαλλιά, που προβάλλεται στην οθόνη αφής μιας Canon EOS M50 Mark II.

«Η μηχανή μου πρέπει να είναι εύχρηστη και απλή, αλλά επίσης να διαθέτει αρκετές δυνατότητες ώστε να μου δίνει ευκαιρίες να μάθω νέα πράγματα», λέει η Nifè, που χρησιμοποιεί την Canon EOS M50 Mark II και λατρεύει την οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας.

Καθώς πολλές από τις λήψεις και τις εγγραφές της Nifè για vlogging γίνονται εν κινήσει, χρειάζεται κάτι αρκετά ελαφρύ, που να καλύπτει τις ανάγκες της τόσο στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Το περιεχόμενό της πρέπει να παραμένει φρέσκο και μοναδικό, επομένως ένα smartphone δεν είναι αρκετό. Ο εξοπλισμός της πρέπει να της προσφέρει υψηλή ποιότητα και εξαιρετικό δημιουργικό έλεγχο.

«Χρησιμοποιώ την Canon EOS M50 Mark II. Είναι βολική και ελαφριά, και χωράει άνετα στην τσάντα μου», λέει η Nifè. «Η ποιότητα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική. Όλοι λατρεύουν τα οργανικά βίντεο που δημιουργούνται με το τηλέφωνο, αλλά αυτό που προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ο συνδυασμός ποιότητας κίνησης και ποιότητας βίντεο.»

«Αν θέλω πιο υψηλή ποιότητα και καθαρές εικόνες, χρησιμοποιώ τη μηχανή μου. Έτσι έχω τη δυνατότητα να δοκιμάσω διαφορετικούς φακούς για να αλλάξω την εμφάνιση. Αν, για παράδειγμα, θέλω θολό φόντο, μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν συγκεκριμένο φακό. Αν θέλω περισσότερα άτομα στη λήψη, ας υποθέσουμε ότι κάνω vlogging, τότε η ιδανικότερη επιλογή είναι ένας πιο ευρυγώνιος φακός.»

Nifè

Χορεύτρια afrobeat και vlogger με έδρα στο Λονδίνο.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 1,5 εκατ. ακόλουθοι στο TikTok @itsjustnifee
Αγαπημένο κιτ:
Canon EOS M50 Mark II
Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Αν και ο αισθητήρας 24,1 megapixel της μηχανής της προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα, τα πεντακάθαρα πλάνα δεν είναι το μόνο ποιοτικό στοιχείο που ενδιαφέρει τη Nifè. Τα ευκρινή βίντεο δεν θα κάνουν εντύπωση αν είναι ‘κουνημένα’. «Δεν έχω και το πιο σταθερό χέρι», παραδέχεται. «Όταν κάνω vlogging, χορεύω ή κινηματογραφώ κάποιον, είναι εξαιρετικά χρήσιμο που οι φακοί μου διαθέτουν εσωτερική σταθεροποίηση. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ αν θα είμαι τέλεια.»

Η Nifè χρησιμοποιεί τη λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR, η οποία λειτουργεί ως στιβαρό τρίποδο ή λαβή για vlogging και διαθέτει αποσπώμενο τηλεχειριστήριο Bluetooth. Σε συνδυασμό με την οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας της μηχανής, της προσφέρει απόλυτη ευελιξία.

«Μπορώ να ρυθμίσω τη μηχανή, να αποσυνδέσω το τηλεχειριστήριο και να ξεκινήσω την εγγραφή όπου κι αν βρίσκομαι. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη, επειδή ασχολούμαι με διαφορετικούς τύπους περιεχομένου», αναφέρει. «Επειδή εργάζομαι συχνά με μουσική και χορεύω, είναι χρήσιμο να έχω ένα χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης, καθώς μου επιτρέπει να απομακρυνθώ από τη μηχανή, να πάρω πόζα και να ξέρω πώς θα φαίνομαι πριν ξεκινήσω να κινούμαι.»

Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας με την EOS RP

Άνδρας με σκούρα μπλούζα που κάθεται μπροστά από ένα γραφείο σε ένα οικιακό στούντιο ηχογράφησης, κρατώντας μια μηχανή Canon EOS RP στο ύψος των ματιών του.

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος. Χρησιμοποιώ την Canon EOS RP και διαπίστωσα αμέσως ότι είναι μια απίστευτη μηχανή», λέει ο Jack Garratt, ο οποίος λατρεύει το γεγονός ότι η μηχανή του τον ωθεί να διευρύνει τη δημιουργικότητά του, ενώ παράλληλα είναι διαισθητική και εύχρηστη.

Για να ξεχωρίσετε ως δημιουργός, πρέπει να ξεπεράσετε τα όριά σας. Ως μουσικός που προσπαθεί πάντα να ξεπεράσει τα όρια της δημιουργικότητάς του, ο Jack Garratt χρειάζεται τον εξοπλισμό του –είτε πρόκειται για κάποιο μουσικό όργανο είτε για μια μηχανή– προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε καλλιτεχνική πρόκληση. H Canon EOS RP ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, ενώ παράλληλα είναι αρκετά απλή στον χειρισμό ώστε να μην εμποδίζει την έκφραση του καλλιτεχνικού του αισθητήριου, χάρη στην έξυπνη διάταξη των μηχανισμών της και τις ασύρματες λειτουργίες της.

«Είναι πραγματικά πολύ εύχρηστη», λέει ο Jack. «Διαπίστωσα πολύ γρήγορα ότι οι εικόνες μου καταγράφονται ακριβώς όπως τις οραματίζομαι, κάτι που είναι σπουδαίο – τονώνει την αυτοπεποίθησή μου και με ενθαρρύνει να εξοικειωθώ περισσότερο με τη μηχανή.» Η διαισθητική φύση της μηχανής παροτρύνει τον Jack να ασχοληθεί περισσότερο με τις ρυθμίσεις και να εργαστεί με τη μηχανή του σαν να επρόκειτο για ένα δημιουργικό εργαλείο.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μηχανή σας, κατεβάστε την εφαρμογή Canon Photo Companion.

Οπίσθια όψη ενός άνδρα με καφέ, σγουρά μαλλιά, που κοιτάζει προς τ’ αριστερά, μέσα από το σκόπευτρο μιας Canon EOS RP.

Jack Garratt

Βραβευμένος με Brit Award μουσικός και παραγωγός.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 90.900 ακόλουθοι στο Instagram @jackgarratt
Εξοπλισμός Canon:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

«Η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική, επειδή μια ιδέα είναι φρέσκια μόνο για όσο είναι δική σου. Μπορώ να τραβήξω μια φωτογραφία, να τη στείλω αμέσως στο τηλέφωνό μου και να τη μοιραστώ από εκεί – έτσι τα πάντα παραμένουν ζωντανά και η στιγμή διατηρείται για λίγο περισσότερο."

Μπορείτε να μοιράζεστε εικόνες από το smartphone σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect και να αποθηκεύετε τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας το σύστημα μεταφοράς πολυμέσων και αποθήκευσης στο cloud της Canon, image.canon, το οποίο λαμβάνει εικόνες από τη μηχανή σας και τις καθιστά προσβάσιμες από τις συσκευές σας και πλατφόρμες κοινής χρήσης στο cloud.

Επιλέγοντας μια μηχανή που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο vlogging και φωτογράφιση, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το επίπεδο όλου του περιεχομένου σας. Χρησιμοποιώντας τις αμέτρητες λειτουργίες της Canon EOS RP και τον μεγάλο της αισθητήρα full frame, δεν θα νιώθετε ποτέ περιορισμένοι. «Η δυνατότητα λήψης σε 4K με κάνει να αισθάνομαι ελεύθερος», λέει ο Jack.

«Όταν μεταδίδω περιεχόμενο σε ροή, μετακινούμαι διαρκώς», αναφέρει. «Η Παρακολούθηση AF προσώπου και ματιών μού επιτρέπει να δημιουργώ το περιεχόμενο που θέλω.»

Σπορ υψηλής ταχύτητας με την EOS R6

Ένα άτομο επιλέγει μια Canon EOS R6 από μια τσάντα εξοπλισμού δίπλα σε μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Ο Ewan Baggot λατρεύει την απίστευτη ποιότητα που χαρίζει η Canon EOS R6 στο περιεχόμενό του. «Η ποιότητα της εικόνας είναι το παν για εμένα. Οι online πλατφόρμες είναι πλέον τόσο γεμάτες με περιεχόμενο, που το δικό σου πρέπει πραγματικά να ξεχωρίζει.»

«Λατρεύω να χρησιμοποιώ την Canon EOS R6, γιατί είναι απίστευτα ευέλικτη», λέει. «Έχω τον φακό Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM που προσφέρει ζουμ έως και 240mm. Αυτό είναι ασύλληπτο. Ακόμη και στο μέσον του εύρους, μπορώ να κάνω ζουμ στο κάδρο. Μπορώ να μετακινηθώ πολύ μακριά ή πολύ κοντά.

«Η ποιότητα της εικόνας είναι φανταστική. Η λήψη 4K στα 60fps είναι θαυμάσια: άψογη, απόλυτα ομαλή. Εξίσου κορυφαία είναι και η λήψη στα 120fps, για εξαιρετικά αργή κίνηση», συνεχίζει. «Η παρακολούθηση στην αυτόματη εστίαση είναι μοναδική. Με το ποδόσφαιρο, κινούμαι τόσο γρήγορα που κινδυνεύω συχνά να βγω εκτός της περιοχής εστίασης. Ωστόσο, η αυτόματη εστίαση είναι απίστευτα γρήγορη: μπορεί να παρακολουθήσει τα μάτια μου, τα πόδια μου, ό,τι επιλέξω.»

Ewan Baggott

Freestyler ποδοσφαιριστής, παρουσιαστής και παραγωγός.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 107.000 ακόλουθοι στο Instagram @eabskills
Εξοπλισμός Canon:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι προδιαγραφές εικόνας που καθιστούν την Canon EOS R6 ιδανική για τον Ewan. Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο, η χρηστικότητα και ο χειρισμός παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο – και η μηχανή έχει εξαιρετικές επιδόσεις και σε αυτούς τους τομείς.

«Μπορώ να γυρίσω την οθόνη προς την άλλη πλευρά και να δω τι κάνω», λέει με ενθουσιασμό ο Ewan. «Όταν προσπαθείτε να εξασκηθείτε σε κάτι, θέλετε να βλέπετε αμέσως τι κάνατε.

«Αυτό που μου αρέσει στην Canon είναι ότι, όποια μηχανή κι αν επιλέξω, το μενού είναι παρόμοιο. Αυτό είναι κάτι που λατρεύω πραγματικά: η ευελιξία που μου προσφέρει να επιλέξω κάποια άλλη μηχανή και να αισθάνομαι οικεία με το περιβάλλον χειρισμού της. Γνωρίζεις πού βρίσκεσαι και μπορείς απλώς να ξεκινήσεις τη λήψη.»

Αβίαστη καλλιτεχνική έκφραση με την PowerShot G7 X Mark III

Άνδρας γονατισμένος πίσω από μια Canon PowerShot G7 X Mark III μπροστά σε έναν τοίχο γεμάτο γκράφιτι.

Για τον καλλιτέχνη του δρόμου Fat Cap Sprays, η μηχανή πρέπει να τον διευκολύνει στη δημιουργία του συναρπαστικού περιεχομένου που ανεβάζει στο Internet. «Θέλω να εστιάζω μόνο στη δημιουργία της τέχνης μου», αναφέρει. «Με την Canon PowerShot G7 X Mark III, δεν χρειάζεται να ανησυχώ ως καλλιτέχνης. Ξέρω ότι πρόκειται να καταγράψει σπουδαίο περιεχόμενο, επομένως μπορώ να εστιάσω στη ζωγραφική μου.»

Για δημιουργούς όπως ο Fat Cap Sprays, που είναι συνεχώς εν κινήσει δημιουργώντας τέχνη και βίντεο, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό οποιουδήποτε εξοπλισμού είναι η φυσική του μορφή. Αν η μηχανή δεν είναι φορητή και ελαφριά, όπως η Canon PowerShot G7X Mark III, θα δυσκολευτείτε να δημιουργήσετε συναρπαστικό περιεχόμενο εν κινήσει.

«Έχω μαζί μου πολλά υλικά για να δημιουργήσω την τέχνη μου και δεν θέλω ποτέ να αποχωριστώ κάποιο χρώμα. Γι' αυτό είναι σημαντικό η μηχανή μου να έχει αρκετά μικρό μέγεθος ώστε να χωράει στην τσάντα μου, μαζί με όλα τα υλικά μου», αναφέρει.

Fat Cap Sprays

Καλλιτέχνης του δρόμου από το Ανατολικό Λονδίνο, γνωστός για τα φωσφοριζέ σχέδιά του.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 5,3 εκατ. ακόλουθοι στο TikTok @fatcapsprays
Εξοπλισμός Canon:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR
Στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E100

«Χρησιμοποιώ τη λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR για κοντινές λήψεις με το ένα χέρι ενώ ζωγραφίζω με το άλλο. Μου αρέσει που είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και ελαφριά. Επειδή κρατάω ένα σπρέι βαφής στο άλλο χέρι, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια πολύ βαριά μηχανή που μου χαλάει την ισορροπία.»

Φυσικά, υπάρχουν πολλές εξαιρετικά φορητές συσκευές που καταγράφουν βίντεο, αλλά ο Fat Cap Sprays χρειάζεται επίσης η μηχανή του να αποδίδει αυτό το βίντεο ομαλά και, κυρίως, με απόλυτα ρεαλιστικά χρώματα.

«Το εσωτερικό σύστημα σταθεροποίησης της Canon PowerShot G7 X Mark III είναι εξαιρετικό, επειδή όταν έρχεται η ώρα για την επεξεργασία των βίντεο, η κίνηση πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή», αναφέρει. «Λατρεύω επίσης την ποιότητα της εικόνας. Εργάζομαι με πολλά φωτεινά χρώματα και τα καταγράφει ακριβώς όπως θέλω να φαίνονται. Είναι σημαντικό να δίνω μια πιστή αναπαράσταση της τέχνης μου, γιατί ο τομέας μου είναι το street art, όπου ο κόσμος βλέπει τα έργα μου από κοντά.»


Κείμενο: Peter Wolinski

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • Η οθόνη LCD μιας Canon EOS R10 πάνω από τον ώμο του φωτογράφου, στην οποία φαίνεται η κινηματογράφηση δύο χορευτών φλαμένκο.

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  Η διαφορά μεταξύ DSLR και mirrorless

  Σκέφτεστε να κάνετε τη μετάβαση σε μια mirrorless μηχανή; Κάνουμε τη σύγκριση και εντοπίζουμε τις διαφορές για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε.

 • VLOGGING

  Ενισχύστε το διαδικτυακό σας περιεχόμενο

  Έξι συμβουλές και τεχνικές ειδικών για να κάνετε το περιεχόμενό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξεχωρίζει.

 • Ο vlogger Matt Adlard καθισμένος στο τραπέζι μιας κουζίνας, τραβάει βίντεο με την EOS M50 Mark II.

  VLOGGING

  Οι καλύτερες μηχανές Canon για vlogging

  Ανακαλύψτε πώς η PowerShot G7 X Mark III μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε την διάθεσή σας για δημιουργία στην καθημερινότητά σας.

 • VLOGGING

  Ταξιδιωτικό vlogging με εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό

  Η Chloe Gunning, vlogger με θέμα τα ταξίδια, φωτογραφίζει κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής βόλτας στην πόλη με τον Canon RF 16mm F2.8 STM.