VLOGGING

Οδηγός για vlogging: οκτώ συμβουλές για να ξεκινήσετε

Το να ξεκινήσει κανείς ένα vlog είναι διασκεδαστικό, απολαυστικό και πιο εύκολο από ποτέ – ειδικά αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών μας για τη δημιουργία πιο επιδραστικών vlog με καλύτερη ποιότητα.
Γυναίκα που κρατάει με τεντωμένο χέρι μια μηχανή σε ένα τρίποδο, με τη μηχανή στραμμένη προς τον εαυτό της, ενώ πίσω της, εκτός εστίασης, βρίσκονται μια σειρά από πολύχρωμα κτήρια στην όχθη του ποταμού.

Βρήκατε το θέμα σας, μια όμορφη τοποθεσία και μια ελκυστική ιστορία. Μπορεί να πιστεύετε ότι αυτή είναι η συνταγή για το τέλειο vlog, αλλά γνωρίζετε ποιο κιτ να επιλέξετε και πώς να τραβήξετε τα βίντεό σας ώστε να ικανοποιήσετε ακόμα και το πιο απαιτητικό κοινό;

Σε αυτόν τον οδηγό για vlogging, αποκαλύπτουμε οκτώ συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους αρχάριους όσο και τους πιο έμπειρους vlogger να βελτιώσουν τα vlog τους. Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ποιοτικά vlog που θα συναρπάσουν τους θεατές σας – πώς να τραβάτε σταθερά και ευκρινή πλάνα, πόσο σημαντικά είναι τα δημιουργικά κάδρα και τι χρειάζεστε για να καταγράφετε καθαρό και ευκρινή ήχο. Όποια μηχανή για vlogging κι αν επιλέξετε –Canon PowerShot G7 X Mark III, Canon EOS M50 Mark II, Canon EOS R10 ή Canon EOS R6– να τι πρέπει να έχετε υπόψη κατά τη δημιουργία των πρώτων σας vlog.

1. Όταν επιλέγετε κιτ, αναζητήστε την ισορροπία μεταξύ μεγέθους μηχανής και μεγέθους αισθητήρα

Μια διαιρεμένη εικόνα που δείχνει μια Canon EOS R6 σε έναν μεγάλο βράχο γεμάτο βρύα και μια Canon EOS R7 επίσης πάνω σε ένα βράχο.

Οι full-frame αισθητήρες της Canon είναι 1,6x μεγαλύτεροι από τους αισθητήρες APS-C. Αυτό σημαίνει ότι μια μηχανή APS-C, όπως η EOS R7 (δεξιά), προσφέρει μικρότερο πεδίο ορατότητας σε σχέση με μια full-frame μηχανή, όπως η EOS R6 (αριστερά), με τον ίδιο φακό, με «συντελεστή κοπής» 1,6x. Έτσι, ένας full-frame φακός 24mm σε μια μηχανή APS-C προσφέρει οπτικό πεδίο 38,4mm.

Μια μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα θα σας εξασφαλίσει εικόνες καλύτερης ποιότητας, όταν όμως γυρίζετε vlog, είναι σημαντικό να εξισορροπείτε το μέγεθος του αισθητήρα με το συνολικό μέγεθος της μηχανής. Για παράδειγμα, μια μηχανή της σειράς PowerShot G με ενσωματωμένο φακό, όπως η Canon PowerShot G7 X Mark III, αποτελεί μια επιλογή που συνδυάζει φορητότητα και εξαιρετικά μικρές διαστάσεις. Ωστόσο, μια mirrorless μηχανή ή μια DSLR με εναλλάξιμους φακούς θα σας παρέχει μεγαλύτερη ποικιλία σε επιλογές φακών.

Ανάμεσα στις μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, υπάρχει άλλη μία επιλογή που θα χρειαστεί να κάνετε: full-frame ή APS-C. Οι full-frame μηχανές (όπως η Canon EOS RP και η Canon EOS R6) διαθέτουν μεγάλους αισθητήρες με μεγάλο δυναμικό εύρος και εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, καθώς και ευρύ οπτικό πεδίο, αλλά το σώμα της μηχανής είναι πιο μεγάλο και πιο βαρύ. Οι μηχανές APS-C (που περιλαμβάνουν τις mirrorless Canon EOS R10 και EOS R7) χρησιμοποιούν μικρότερο αισθητήρα, ο οποίος προσφέρει πιο περιορισμένο οπτικό πεδίο, αλλά το σώμα της μηχανής είναι πιο μικρό και πιο ελαφρύ.

2. Οι καλύτεροι φακοί για vlogging

Γυναίκα με ένα καλοκαιρινό φόρεμα και ένα κρύο ρόφημα στο χέρι στέκεται δίπλα στην ακτή, κρατώντας μια μηχανή μπροστά της για να κινηματογραφήσει τον εαυτό της.

Ο ευέλικτος φακός RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM προσφέρει ένα ευρύ οπτικό πεδίο, ιδανικό για vlogging.

Πολλοί vlogger προτιμούν ευρυγώνιους φακούς, επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρούς χώρους, όπως υπνοδωμάτια ή κουζίνες, για να συμπεριλάβουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της σκηνής. Ένας φακός 24mm είναι κατάλληλος για τον σκοπό αυτό, αλλά ένας εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός –ένας φακός με ενεργή εστιακή απόσταση μικρότερη από 24mm– είναι ακόμα καλύτερος.

Έτσι, αν τραβάτε με μια μηχανή APS-C, όπως η Canon EOS M50 Mark II και τη συνδυάσετε με έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό ζουμ, όπως ο Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, μπορείτε να χωρέσετε περισσότερα στοιχεία στο κάδρο.

Για τις full-frame μηχανές του Συστήματος EOS R, όπως η EOS R6 ή η EOS RP, ο RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM είναι ένας αθόρυβος και εύχρηστος φακός μικρών διαστάσεων που προσφέρει παρόμοιο, εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο. Οι χρήστες DSLR ίσως επιλέξουν τον Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε μηχανές του Συστήματος EOS R, με οποιονδήποτε προσαρμογέα βάσης EF-EOS R.

Όποιον φακό κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, γυρίστε προς τα έξω την οθόνη της μηχανής για να συμπεριλάβετε τον εαυτό σας στο κάδρο, ώστε να κινηματογραφήσετε τον εαυτό σας και να τραβήξετε πανεύκολα λήψεις από χαμηλά. Πολλές μηχανές, όπως η Canon PowerShot G7 X Mark III, μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω Bluetooth στην εφαρμογή Canon Camera Connect στην έξυπνη συσκευή σας, ώστε να κινηματογραφείτε ή να φωτογραφίζετε τον εαυτό σας από απόσταση.

3. Σταθερός φακός ή φακός ζουμ;

Μια μηχανή EOS R6, ένας φακός RF 16mm F2.8 STM και ένα μικρόφωνο πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι, σε εξωτερικό χώρο.

Ένας εξαιρετικός φακός vlogging για αρχάριους, για τις μηχανές του Συστήματος EOS R, είναι ο Canon RF 16mm F2.8 STM, ένας εξαιρετικά ευρυγώνιος, γρήγορος και οικονομικός φακός μικρών διαστάσεων.

Άλλο ένα δίλημμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι vlogger είναι οι σταθεροί φακοί ή οι φακοί ζουμ. Οι σταθεροί φακοί έχουν σταθερή εστιακή απόσταση, κάτι που τους περιορίζει σε ένα μόνο οπτικό πεδίο και τείνουν να έχουν μεγαλύτερα διαφράγματα. Όσο πιο μεγάλο είναι το διάφραγμα (δηλαδή, όσο μικρότερος είναι ο αριθμός f), τόσο πιο πολύ είναι το φως που εισέρχεται στο φακό, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη ποιότητα εικόνας σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Τα μεγάλα διαφράγματα διευκολύνουν επίσης την επίτευξη στενού βάθους πεδίου, οπότε, αν θέλετε να τραβήξετε βίντεο με το θέμα να είναι σε ευκρινή εστίαση και το φόντο φλουταρισμένο, ένας σταθερός φακός αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Οι σταθεροί φακοί είναι συχνά πιο ευκρινείς οπτικά από τους φακούς ζουμ, ενώ έχουν επίσης μικρότερο μέγεθος και βάρος. Αν συνήθως τραβάτε το vlog σας από μία θέση και θέλετε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας, τότε η πιο λογική επιλογή είναι ένας σταθερός φακός. Για full-frame μηχανές του Συστήματος EOS R , ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM είναι μια εξαιρετική επιλογή: είναι μικρός και ελαφρύς, έχει αρκετά ευρύ πεδίο για vlogging σε εσωτερικό χώρο και το διάφραγμα f/1.8 που διαθέτει είναι εξαιρετικό για φλουτάρισμα του φόντου και λήψη σε πιο σκοτεινά περιβάλλοντα.

Συνήθως, οι φακοί ζουμ είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος, λόγω των απαιτούμενων πρόσθετων κινούμενων εξαρτημάτων, αλλά η ευελιξία τους μπορεί να σας φανεί χρήσιμη αν καταγράφετε από διάφορες αποστάσεις και σε διαφορετικές τοποθεσίες. Ένας φακός ζουμ με μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων, όπως ο RF 24-105mm F4-7.1 IS USM, σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε σε ευρεία γωνία και με τηλεφακό χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να αλλάξετε φακούς, για να μην χρειάζεται να κουβαλάτε επιπλέον βάρος μαζί σας.

4. Αποφασίστε την ανάλυση και τον ρυθμό καρέ που θα χρησιμοποιήσετε

Άντρας που βιντεοσκοπεί τον εαυτό του να κάνει διαλογισμό κοντά στο χείλος ενός γκρεμού με μια Canon PowerShot G7 X Mark III. Στο φόντο φαίνεται ο ωκεανός.

Όσο δημιουργικό κι αν είναι το περιεχόμενό σας, αν τα πλάνα σας δεν έχουν λεπτομέρεια, αξίζει να τα βελτιώσετε. Αναζητήστε μηχανές με δυνατότητα βίντεο Full HD ή 4K – το Full HD είναι μια καλή βάση, αλλά το 4K θα σας εξασφαλίσει ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια και τη δυνατότητα να κόβετε και να σταθεροποιείτε τα πλάνα σας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Φυσικά η λήψη σε 4K δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πρέπει να αναρτήσετε το υλικό σε 4K, αλλά να θυμάστε ότι τα πλάνα σε 4K απαιτούν περισσότερο χρόνο για επεξεργασία και αποστολή.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσετε είναι ο ρυθμός καρέ που θα ταιριάζει καλύτερα στο θέμα σας. Τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) είναι ιδανικά για vlog δράσης και θα σας δώσουν την επιλογή να χρησιμοποιήσετε εφέ αργής κίνησης. Τα 30fps ή 25fps επαρκούν για κάθε άλλη λήψη. Για ακόμα πιο λεπτομερή πλάνα αργής κίνησης, η EOS R7 και η PowerShot G7 X Mark III παρέχουν γρήγορους ρυθμούς καρέ, που φτάνουν τα 120fps κατά τη λήψη σε Full HD.

5. Διατηρήστε τα πλάνα σας σταθερά και εστιασμένα

Μια Canon EOS M50 Mark II με μικρόφωνο στο επάνω μέρος και με αναδιπλωμένη την οθόνη προβολής, πάνω σε ένα μικρό τρίποδο σε ένα λευκό τραπέζι.

Η Canon EOS M50 Mark II σχεδιάστηκε με γνώμονα το vlogging. Χάρη στην αυτόματη εστίαση με παρακολούθηση προσώπου και αντικειμένων και στα 143 σημεία αυτόματης εστίασης, είναι ιδανική για να κρατάει τα πλάνα σας ευκρινή, ενώ μπορείτε να καταγράψετε βίντεο σε κατακόρυφο προσανατολισμό, έτοιμα για άμεση χρήση στο TikTok ή στα Reels του Instagram.

Οι ελαφριές και μικρών διαστάσεων μηχανές της Canon για vlogging, όπως οι Canon PowerShot G7 X Mark III, Canon EOS M50 Mark II και Canon EOS R10, είναι ιδανικές για την καταγραφή κίνησης. Ένα συναρπαστικό vlog πρέπει να μεταφέρει τον θεατή στο ταξίδι που κάνετε –είτε πρόκειται για τους λιθόστρωτους δρόμους μιας πόλης είτε την παρουσίαση της αντίδρασής σας όταν ξετυλίγετε την τελευταία σας αγορά– και η κίνηση μπορεί να είναι καθοριστική σε αυτό. Αντί για ασταθή, «κουνημένα» πλάνα, φροντίστε οι λήψεις σας να είναι ομαλές, ώστε οι θεατές να μπορούν να εστιάσουν στη συναρπαστική τοποθεσία ή την ενδιαφέρουσα ιστορία σας.

Για να εξασφαλίσετε σταθερές λήψεις, στηρίξτε τη μηχανή από κάτω με την παλάμη του χεριού σας και πιάστε την από τα πλάγια. Αν χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη, ένα αξεσουάρ λαβής που προσαρτάται στο σώμα της μηχανής και σας δίνει κάτι από το οποίο μπορείτε να την κρατάτε, μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη.

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει πολύ: για ευκρινή και σταθερά βίντεο, χρησιμοποιήστε φακό με σταθεροποίηση εικόνας ή μια μηχανή με κάποια μορφή IS. Το Δυναμικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας σε 5 άξονες της PowerShot G7 X Mark III έχει σχεδιαστεί για να αντισταθμίζει την αστάθεια της μηχανής ακόμη κι όταν τρέχετε, χρησιμοποιείτε πανοραμική μετατόπιση ή τραβάτε πλάνα στη μέγιστη ρύθμιση ζουμ. Ορισμένες μηχανές του Συστήματος EOS R διαθέτουν ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας (IBIS) με μετατόπιση αισθητήρα, προσφέροντας σταθεροποίηση της εικόνας ανεξάρτητα από τον φακό που είναι συνδεδεμένος. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε φακό με οπτικό σύστημα IS σε μια μηχανή με IBIS, τα δύο συστήματα IS λειτουργούν συνδυαστικά για την αντιμετώπιση ενός μεγαλύτερου εύρους κραδασμών σε σχέση με αυτό που θα διόρθωνε το ένα σύστημα.

Ως vlogger, ο κόσμος θα βλέπει το πρόσωπό σας, επομένως πρέπει πάντα να είναι εντός εστίασης. Η τεχνολογία Ανίχνευσης προσώπου και ματιών της Canon μπορεί να παρακολουθεί αυτόματα το πρόσωπό σας και να εστιάζει σταθερά σε αυτό.

6. Χρησιμοποιήστε την πανοραμική μετατόπιση με προσοχή

Γυναίκα σε έναν κήπο, που κινηματογραφεί τον εαυτό της με μια Canon PowerShot G7 X Mark III σε μια λαβή-τρίποδο της Canon.

Ένα ιδανικό αξεσουάρ για τους vlogger εν κινήσει είναι η λαβή-τρίποδο HG-100TBR της Canon. Λειτουργεί τόσο ως μίνι τρίποδο όσο και ως λαβή, με αποσπώμενους μηχανισμούς ελέγχου για απομακρυσμένη εγγραφή και ρυθμιζόμενη κεφαλή, βοηθώντας στη σταθερότητα, ενώ διαθέτει χώρο και για την τοποθέτηση εξωτερικού μικροφώνου.

Η οριζόντια μετακίνηση της μηχανής κατά τη λήψη, γνωστή και ως «πανοραμική μετατόπιση», επιτρέπει στο κοινό σας να βλέπει μέσα από τα μάτια σας – να είναι εκεί μαζί σας καθώς θαυμάζετε τη θέα σε έναν γραφικό κόλπο ή τα εντυπωσιακά κτήρια στον ορίζοντα. Η υπερβολική χρήση της πανοραμικής μετατόπισης μπορεί να είναι αποπροσανατολιστική, αλλά όταν γίνεται με μέτρο μπορεί να προσδώσει ενδιαφέρον και να διευκολύνει την αφήγηση.

Χρησιμοποιήστε την πανοραμική μετατόπιση με φειδώ, χωρίς να βιάζεστε, και διατηρήστε σωστά ευθυγραμμισμένο τον ορίζοντα. Ορισμένες μηχανές, όπως η PowerShot G7 X Mark III, είναι εξοπλισμένες με ένδειξη επιπέδου, η οποία σας βοηθά σε αυτό. Το IBIS στις πιο πρόσφατες μηχανές του Συστήματος EOS R, όπως η EOS R7, διευκολύνει επίσης την αυτόματη οριζοντίωση. Αν δεν έχετε τρίποδο, τοποθετήστε τη μηχανή πάνω σε κάτι σταθερό –όπως στην άκρη ενός πάγκου ή τραπεζιού– και κινήστε τη σταθερά και προσεκτικά προς τα πλάγια.

7. Συνδέστε ένα εξωτερικό μικρόφωνο για καλύτερη ποιότητα ήχου

Μια Canon EOS R10 με μικρόφωνο DM-E1D στο επάνω μέρος, πάνω σε ένα τρίποδο σε ένα τραπέζι, σε ένα πάρκο στο δυνατό φως της ημέρας.

Το στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E1D είναι πλήρως ψηφιακό, ασύρματο, τροφοδοτείται απευθείας από την ίδια τη μηχανή και μπορεί να τοποθετηθεί σε τρεις κατευθύνσεις (shotgun, 90° ή 120º). Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύσετε την ποιότητα του ήχου και είναι συμβατό με όλες τις μηχανές που διαθέτουν υποδοχή αξεσουάρ πολλαπλών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των EOS R3, EOS R7 και EOS R10.

Οι περισσότερες μηχανές με δυνατότητα λήψης βίντεο παρέχουν αποδεκτή ποιότητα ήχου, ειδικά τα τελευταία μοντέλα, όπως η EOS R7 και η EOS R10, αλλά αν το vlog σας απαιτεί κορυφαίο ήχο, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδέσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο. Το εξωτερικό μικρόφωνο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εργάζεστε σε εξωτερικό χώρο, επειδή το ενσωματωμένο μικρόφωνο της βιντεοκάμερας ενδεχομένως καταγράφει ενοχλητικό θόρυβο περιβάλλοντος, όπως τον ήχο του ανέμου· στα εξωτερικά μικρόφωνα όμως, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση τους και να μετριάσετε αυτού του είδους τους ανεπιθύμητους ήχους. Ορισμένες μηχανές διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία φίλτρου ανέμου για τη μείωση του θορύβου λόγω ανέμου, που καταγράφεται από το εσωτερικό μικρόφωνο, αλλά αυτό μειώνει επίσης τους ήχους των μπάσων, με αποτέλεσμα να έχετε έναν λιγότερο φυσικό ήχο σε σχέση με ένα εξωτερικό μικρόφωνο με σωστή τοποθέτηση.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικό μικρόφωνο, αναζητήστε μια μηχανή με υποδοχή εξωτερικού μικροφώνου, όπως η Canon EOS M50 Mark II, η PowerShot G7 X Mark III ή η EOS R7.

8. Χρησιμοποιήστε Wi-Fi για κοινοποίηση

Χέρια που προσαρμόζουν την οθόνη LCD μιας Canon PowerShot G7 X Mark III πάνω σε τρίποδο, στραμμένη προς τα εμπρός, ώστε να μπορεί το άτομο να βλέπει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης.

Οι μηχανές με αρθρωτές οθόνες είναι ιδανικές για vlogging. Απλώς αναποδογυρίστε την οθόνη ώστε να είναι στραμμένη προς το πρόσωπό σας κατά την κινηματογράφηση, και θα παραμείνετε με ευκολία εντός κάδρου.

Πολλές μηχανές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, όπως η Canon EOS M50 Mark II και η Canon EOS R7, διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi και Bluetooth, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μοιράζεστε υλικό και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ασύρματα, όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. Με τις συμβατές μηχανές της Canon με υποστήριξη Wi-Fi, όταν είστε συνδεδεμένοι στο Internet, η υπηρεσία image.canon προσφέρει απρόσκοπτη μεταφορά εικόνων και ταινιών στο cloud, όπου αποθηκεύονται με ασφάλεια και μπορούν να προωθηθούν αυτόματα στις συσκευές και στις υπηρεσίες web που χρησιμοποιείτε.

Η Canon PowerShot G7 X Mark III υποστηρίζει επικοινωνία Bluetooth και Wi-Fi για να είστε πάντα σε σύνδεση με την έξυπνη συσκευή σας. Επίσης διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi στην έξυπνη συσκευή σας ή σε δίκτυο με πρόσβαση στο Internet, για να μεταδίδετε περιεχόμενο σε ζωντανή ροή στο κανάλι σας YouTube1.

Σύνταξη: Natalie Denton και Sam Kieldsen

  1. Η υπηρεσία μετάδοσης ζωντανής ροής αυτού του προϊόντος υποστηρίζει ζωντανή ροή μόνο στο YouTube. Για τη χρήση της υπηρεσίας μετάδοσης ζωντανής ροής, απαιτείται εκ των προτέρων εγγραφή στο image.canon.

    Σύμφωνα με τους «Περιορισμούς στις μεταδόσεις ζωντανής ροής» του YouTube, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1.000 εγγεγραμμένα μέλη στο κανάλι τους για να μπορούν να μεταδώσουν ζωντανή ροή υλικού από φορητή συσκευή. Αυτός ο περιορισμός ισχύει επίσης για την υπηρεσία μετάδοσης ζωντανής ροής στο YouTube που είναι διαθέσιμη μέσω της Canon PowerShot G7 X Mark III.

    Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς, επισκεφθείτε την υποστήριξη της Google.

    Η δυνατότητα μετάδοσης ζωντανής ροής στο YouTube μπορεί να αλλάξει, να διακοπεί ή να τερματιστεί χωρίς προειδοποίηση.

    Λάβετε υπόψη εκ των προτέρων ότι η Canon δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής ροής στο YouTube.

Σχετικά προϊόντα

  • Ψηφιακές compact

    PowerShot V10 (Black)

    Καταγράψτε διακριτικά περιεχόμενο που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο διαδίκτυο με την «όλα σε ένα» 4K μηχανή τσέπης της Canon για vlogging.
  • Ψηφιακές compact

    PowerShot G7 X Mark III

    Μια μηχανή με πολλές δυνατότητες σύνδεσης για να καταγράφετε υπέροχα βίντεο και φωτογραφίες που θα λατρέψουν οι θαυμαστές σας.
  • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

    EOS R50

    Δημιουργήστε εντυπωσιακό περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αυτήν τη mirrorless μηχανή EOS R που τραβάει από ευκρινείς στατικές εικόνες μέχρι ταινίες 4K και ζωντανές ροές. Όλα σε μία ολοκληρωμένη συσκευή.
  • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

    EOS R10

    Κάντε τα επόμενα βήματά σας στη φωτογραφία και στο βίντεο με μια mirrorless μηχανή του Συστήματος EOS R που έχει κατασκευαστεί γύρω από έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C.
  • Ευρυγώνιος σταθερός φακός

    RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

    Ένας μικρός, ελαφρύς, σταθερός φακός 24mm, ιδανικός για φωτογράφιση τοπίων, vlogging και φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, καθώς επίσης και για εξαιρετικές εικόνες macro.
  • Υπερ-ευρυγώνιος φακός ζουμ

    RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

    Ένας μικρός και ελαφρύς φακός ζουμ RF 15-30mm, ιδανικός για ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και των φυσικών τοπίων, των αρχιτεκτονικών θεμάτων και του vlogging εν κινήσει.
  • Ευρυγώνιος φακός

    RF 16mm F2.8 STM

    Ένας μικρός και οικονομικά προσιτός εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός full frame, 16mm, για τη σειρά EOS R· σχεδιασμένος για vlogger και δημιουργούς περιεχομένου.
  • Τρίποδο

    Tripod Grip HG-100TBR

    Κάντε λήψεις για περισσότερο χρόνο με μεγαλύτερη σταθερότητα και δημιουργική ευελιξία χάρη σε αυτήν τη μοναδική λαβή-τρίποδο με αποσπώμενο τηλεχειριστήριο.
  • Αξεσουάρ

    Κατευθυντικό στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-E1D

    Για καθαρό και δυνατό ψηφιακό ήχο, επιλέξτε το κατευθυντικό στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-E1D για την υποδοχή αξεσουάρ πολλαπλών λειτουργιών, που παρέχει αξιοπιστία και γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις μέσω της οθόνης LCD μιας συμβατής μηχανής.
  • Σχετικά άρθρα

  • VLOGGING

    Δημιουργία περιεχομένου με την EOS R50

    Αναβαθμίστε το υλικό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την Canon EOS R50.

  • ΒΙΝΤΕΟ

    Συμβουλές για να βελτιώσετε τα βίντεό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Τέσσερις δημιουργοί συζητούν για το τι κάνει ένα περιεχόμενο εξαιρετικό και πώς θα ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο.

  • VLOGGING

    Οι καλύτερες επιλογές μηχανών και φακών της Canon για vlogging

    Η Canon κατασκευάζει μια ολόκληρη σειρά από μηχανές και φακούς που ταιριάζουν απόλυτα στους δημιουργούς περιεχομένου. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς.

  • VLOGGING

    Vlogging εν κινήσει

    Τέσσερις κορυφαίες Influencer δοκιμάζουν τις δυνατότητες της Canon PowerShot V10.