ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Ανακαλύψτε τον εκτυπωτή που πραγματικά διευκολύνει την υβριδική εργασία

Μάθετε γιατί ο Canon PIXMA TR4650 είναι ο καλύτερος οικιακός εκτυπωτής για τη μετάβαση στην τηλεργασία.
Εκτυπωτής Canon PIXMA πάνω σε γραφείο, σε σπίτι.

Όταν η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τους εργαζόμενους να αρχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι, ο Jamie Watson, ερασιτέχνης φωτογράφος και διευθυντής στρατηγικής σε μια διαφημιστική εταιρεία στο Μπρίστολ, μετέτρεψε πολύ γρήγορα την τραπεζαρία του σε οικιακό γραφείο. Καθώς οι προθεσμίες γίνονταν πιεστικές και η δημιουργικότητα εξανεμιζόταν, ανακάλυψε κάτι που του έλειπε: ένας καλός εκτυπωτής.

Καθώς η καραντίνα χαλαρώνει, κινούμαστε προς έναν πιο υβριδικό τρόπο εργασίας, όπου η μετάβαση μεταξύ της εργασίας από το σπίτι και της εργασίας στο γραφείο είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο Jamie συνεργάζεται με πελάτες, με μια ομάδα ερευνών και με μια ομάδα δημιουργικών ιδεών, βοηθώντας στη δημιουργία καινοτόμων εκστρατειών και άλλων ενεργειών για διάφορες εταιρείες. Τώρα εργάζεται τόσο από το σπίτι όσο και από το γραφείο και εκτιμά τις διαφορετικές ελευθερίες κάθε κατάστασης.

Το τέλειο οικιακό γραφείο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς έναν καλό εκτυπωτή, κάτι που συχνά συνειδητοποιούμε όταν πλησιάζει μια πιεστική προθεσμία ή λίγο πριν από μια συνάντηση, όταν προκύπτει ανάγκη για εκτύπωση. Και με πολλούς από εμάς να δουλεύουν από απόσταση, πρόκειται για ένα λειτουργικό τεχνολογικό στοιχείο το οποίο μπορεί να μειώσει τον χρόνο που περνάμε μπροστά από την οθόνη και να επιταχύνει τις δημιουργικές διαδικασίες.

Η εναλλαγή μεταξύ οικιακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Με τη σειρά εκτυπωτών υψηλών επιδόσεων της Canon –και ιδιαίτερα με τον μικρών διαστάσεων, 4 σε 1 Canon PIXMA TR4650– μπορείτε να δημιουργείτε γρήγορα και εύκολα εκτυπώσεις στο ίδιο επαγγελματικό επίπεδο.

«Όταν έχω πολλή δουλειά, η εργασία από το σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δουλεύω χωρίς τους περισπασμούς του γραφείου», λέει ο Jamie. «Μπορείς να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου λίγο καλύτερα και το ωράριο είναι λίγο πιο ευέλικτο σε σχέση με τις παραδοσιακές ώρες εργασίας. Προφανώς, γλιτώνεις χρόνο από την καθημερινή μετακίνηση από και προς τη δουλειά, με αποτέλεσμα να μπορείς να ολοκληρώνεις περισσότερα πράγματα μέσα στη ημέρα. Μου αρέσει να κάνω ποδήλατο και μπορώ να το κάνω χωρίς να χρειάζεται να υπολογίζω τον χρόνο που χρειάζομαι για να μετακινηθώ από και προς το γραφείο.»

Ωστόσο, η συνεργασία με τα μέλη της ομάδας είναι ευκολότερη σε ένα περιβάλλον γραφείου και οι εργασίες ολοκληρώνονται πιο αποδοτικά.

Εδώ, ο Jamie μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο ο οικιακός εκτυπωτής του προσφέρει έναν τρόπο για να απομακρύνεται από την οθόνη, ώστε να συγκεντρώνεται απόλυτα στα πρότζεκτ στα οποία εργάζεται από το σπίτι.

Καθαρή σκέψη με τη βοήθεια της εκτύπωσης

Άνδρας που σπρώχνει προς τα κάτω τον εμπρός δίσκο ενός εκτυπωτή Canon.

Ο εκτυπωτής 4 σε 1 Canon PIXMA TR4650 διαθέτει Υβριδικό μελάνι 4 χρωμάτων και βελτιωμένη διαδικασία εγκατάστασης φυσιγγίων, για ακόμα πιο απλή και εύκολη αλλαγή τους.

Ο εκτυπωτής Canon PIXMA TR4650 βοηθάει τον Jamie να απομακρύνεται από τον υπολογιστή του, ώστε να επικεντρώνεται στα έντυπα έγγραφα που χρειάζεται για τη δουλειά του. «Προτιμώ να διαβάζω τις περιλήψεις με τις απαιτήσεις των πελατών στο χαρτί», λέει ο Jamie, «για να αντλώ περισσότερες πληροφορίες χωρίς να αποσπάται η προσοχή μου από οτιδήποτε βρίσκεται στην οθόνη μου, όπως email ή ειδοποιήσεις από ομαδικές συνομιλίες. Είναι ευκολότερο να συγκεντρωθείς σε αυτό που διαβάζεις, να υπογραμμίζεις και να προσθέτεις ερωτήσεις. Νιώθω λίγο πιο απορροφημένος σε αυτό που κάνω και σε αυτό που διαβάζω.

«Όταν παίρνω πίσω τα αποτελέσματα της έρευνας από πρακτορεία ερευνών, με πολλά διαφορετικά διαγράμματα και γραφήματα, μου είναι πιο εύκολο να τα έχω μπροστά μου σε μερικά φύλλα χαρτιού και να τα συγκρίνω, αντί να περιηγούμαι στις διαφάνειες στην οθόνη, επειδή τότε βλέπω μόνο ένα πράγμα τη φορά», προσθέτει.

Όταν εργάζεστε στο γραφείο, δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε πραγματικά για τη διαμόρφωση του εκτυπωτή, για το χαρτί και για τη στάθμη του μελανιού. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στο σπίτι. Η ειδοποίηση υπενθύμισης αφαίρεσης εγγράφων, ο βελτιωμένος εμπρός δίσκος χαρτιού που κάνει την τοποθέτηση του χαρτιού πιο γρήγορη και εύκολη, καθώς και η απλή εγκατάσταση των φυσιγγίων, κάνουν αυτόν τον οικιακό εκτυπωτή φιλικό προς τον χρήστη και αποδοτικό για επαγγελματίες όπως ο Jamie.

Επιπλέον, χάρη στη δυνατότητα χειρισμού του PIXMA TR4650 ολοκληρωτικά από την εφαρμογή CANON PRINT –συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών εκτύπωσης, αντιγραφής και σάρωσης, της εκτέλεσης διαδικασιών συντήρησης, του ελέγχου της στάθμης των μελανιών και της αγοράς ανταλλακτικών μελανιών– ο υπολογιστής είναι περιττός.

Συγχώνευση μολυβιού και χαρτιού με τα ψηφιακά μέσα

Άτομο που χρησιμοποιεί το smartphone του για να εκτυπώσει στον οικιακό εκτυπωτή του Canon.

Όταν εργάζεται από το σπίτι, η διεκπεραίωση εργασιών σε διαφορετικά δωμάτια βοηθά τον Jamie να συγκεντρώνεται. «Όταν βρίσκομαι στο γραφείο, μετακινούμαι για να αλλάξω παραστάσεις και να φρεσκάρω λίγο το μυαλό μου. Σηκώνομαι από το γραφείο μου και κάθομαι στο εστιατόριο της εταιρείας ή στην ταράτσα», λέει. «Το ίδιο κάνω και στο σπίτι. Εκτυπώνω ό,τι χρειάζομαι και ξεφεύγω από τον φορητό υπολογιστή μου, επειδή παρόλο που εργάζομαι από απόσταση, υπάρχουν άτομα που με καλούν και μου στέλνουν μηνύματα συνεχώς. Όταν απομακρύνεσαι από τον υπολογιστή σου, απομακρύνεσαι και από τους περισπασμούς. Εκτυπώνω κάτι, το διαβάζω κάτω στην κουζίνα κι έτσι συγκεντρώνομαι περισσότερο.»

Άτομο που γράφει σε ένα εκτυπωμένο υπολογιστικό φύλλο.

Ο Jamie συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα πελατών, από εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας και εταιρείες τροφίμων και αναψυκτικών μέχρι τράπεζες και παρόχους φιλοξενίας στο διαδίκτυο.

Ο οικονομικά προσιτός εκτυπωτής που χρησιμοποιεί ο Jamie διαμορφώνεται πολύ εύκολα μέσω της εφαρμογής CANON PRINT, για βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. «Ήταν πολύ εύκολο να τον διαμορφώσω, κάτι που ήταν βασικό για μένα, επειδή είχα την αίσθηση ότι κάθε εκτυπωτής που είχα μέχρι τώρα μου έπαιρνε περίπου πέντε ημέρες για να τον διαμορφώσω και να αρχίσω να τον χρησιμοποιώ πραγματικά. Αυτός το έκανε από μόνος του», λέει με ενθουσιασμό.

Διαθέτει επίσης μια χρήσιμη σύνδεση με το Easy-Layout Editor, το οποίο επιτρέπει την διάταξη εγγράφων, όπως PDF και αρχεία εικόνας, σε μία σελίδα πριν από την εκτύπωση – ιδανικό για το είδος της δουλειάς που κάνει ο Jamie.

«Αν ασχολούμαι με έργα στρατηγικής επωνυμιών, ή αν πρέπει να σχεδιάσω ένα πλαίσιο για μια επωνυμία, προτιμώ να κάνω τη σχεδίαση με το χέρι», λέει. «Μετά θα το σαρώσω και θα το στείλω μέσω email στην υπόλοιπη ομάδα ως προσχέδιο, αντί να ξοδέψω πολύ χρόνο σχεδιάζοντάς το στο Microsoft® PowerPoint®.»

Σάρωση στο cloud με έναν οικιακό εκτυπωτή Canon

Άνδρας που κάθεται σε ένα παγκάκι στον κήπο, με μια κούπα και ένα φορητό υπολογιστή.

Ένα από τα μειονέκτημα της εργασίας από το σπίτι είναι ότι, μερικές φορές, ο Jamie χάνει την αλληλεπίδραση με την ομάδα στο γραφείο. «Δεδομένου ότι είμαστε διαφημιστική εταιρεία, σίγουρα χάνουμε τη συνεργασία που είχαμε», αναφέρει. «Η εργασία από το σπίτι είναι πιο διεκπεραιωτική, δεν μπορείς να πεταχτείς στο γραφείο κάποιου ή να συνομιλήσεις μαζί του για κάτι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού. Πρέπει να προσθέσεις μια συνάντηση στο ημερολόγιό σου και να κάνεις μια κλήση, αντί για μια κουβέντα που προκύπτει τυχαία.»

Άντρας που φοράει κράνος ποδηλασίας.

Η εργασία από το σπίτι έχει σίγουρα τα πλεονεκτήματά της: ο Jamie συνήθιζε να πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο, αλλά πλέον μπορεί να αποφεύγει τις καθημερινές μετακινήσεις και να απολαμβάνει το ποδήλατο ως χόμπι και όχι ως ανάγκη.

Το PIXMA Cloud Link του Canon PIXMA TR4650 –μια λειτουργία που σας βοηθά να εκτυπώνετε και να σαρώνετε αρχεία στο cloud*– είναι ιδανικό για μικρές επιχειρήσεις που μοιράζονται και αποθηκεύουν περιεχόμενο σε μια κοινόχρηστη υπηρεσία cloud, όπως το Google Drive™, το Dropbox™ ή το Evernote®, καθώς προσφέρει πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία για εκτύπωση απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.

Όταν οι ομάδες μοιράζονται τα σχέδιά τους, ο Jamie λέει ότι η εκτύπωση εγγράφων και σχεδίων πριν τα καρφιτσώσει στον τοίχο, ή όταν τα έχει στην οθόνη, τον βοηθάει να αξιολογήσει δημιουργικές ιδέες καθώς εργάζεται.

«Όταν λαμβάνουμε δημιουργικές ιδέες από τις ομάδες μας, που μπορεί να είναι σκίτσα από σχέδια, συνήθως αρκεί λίγη δουλειά και είναι σχεδόν έτοιμο στο πίσω μέρος του μυαλού μας», λέει.

«Γι’ αυτό μου αρέσει να το εκτυπώνω, καθώς μου επιτρέπει να το φαντάζομαι στο βάθος όπως θα είναι όταν τελικά εκτυπωθεί και κρεμαστεί στον τοίχο ή στο γραφείο μου. Είναι λίγο πιο εύκολο να ανατρέχω σε αυτό και να συνεχίσω να το σκέφτομαι υποσυνείδητα.»

Ευελιξία για τις οικιακές εκτυπώσεις

Εκτυπωτής Canon δίπλα σε ένα φυτό εσωτερικού χώρου, ένα τηλέφωνο και μερικές εκτυπώσεις.

Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Jamie Watson λατρεύει τις εξορμήσεις με τη μηχανή του· και με τον εκτυπωτή Canon PIXMA TR4650, μπορεί να δημιουργήσει εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας που εκθέτει στο σπίτι του. «Προσπαθώ να τραβάω πολλές φωτογραφίες κάθε φορά που βγαίνω έξω», λέει. «Απέκτησα αυτήν τη συνήθεια όταν ζούσα στην Αυστραλία.»

Άνδρας που κλείνει μια τσάντα πάνω στο γραφείο του στο σπίτι.

Ο πολυτάλαντος εκτυπωτής Canon PIXMA TR4650 επιτρέπει στον Jamie να συμμετέχει πλήρως στα εργασιακά πρότζεκτ, σαν να ήταν στο γραφείο της εταιρείας.

Ο Canon PIXMA TR4650 δεν είναι εξαιρετικός μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς, αλλά και αρκετά ευέλικτος και για μελέτη στο σπίτι, για τις σχολικές εργασίες των παιδιών και για τις οικογενειακές φωτογραφίες.

Με το Easy-PhotoPrint Editor έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε με ευκολία μια ποικιλία φωτογραφικών αντικειμένων, όπως εκτυπώσεις προσαρμοσμένου μεγέθους, ημερολόγια και συνθέσεις με τετράγωνες φωτογραφίες, τα οποία μπορείτε κατόπιν να χρησιμοποιήσετε σε προσωπικά έργα στο σπίτι, αλλά και στην εργασία σας.

Ο Jamie, λάτρης της φωτογραφίας, το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει εκτυπώσεις κατάλληλες για κορνιζάρισμα, καθώς μπορεί να εκτυπώνει φωτογραφίες 4x6", χωρίς περίγραμμα, μέσα σε δευτερόλεπτα. «Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι υψηλή και αυτό είναι πολύ καλό όταν εκτυπώνουμε φωτογραφίες που θέλουμε να κορνιζάρουμε στο νέο μας σπίτι – έτσι δεν χρειάζεται να πληρώσω για την εκτύπωσή τους σε κάποιο επαγγελματικό κατάστημα εκτυπώσεων», αναφέρει.

Ο οικιακός εκτυπωτής Canon PIXMA TR4650 διαθέτει λιτή και κομψή σχεδίαση, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο ο Jamie και η σύντροφός του τον επέλεξαν για το σπίτι τους. «Οι εκτυπωτές δεν είναι πάντα το πιο όμορφο αντικείμενο, αλλά ο Canon PIXMA TR4650 δείχνει πολύ ωραίος. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι πολύ περήφανη για το σπίτι και είναι διακοσμήτρια βιτρινών, οπότε είναι πολύ καλή στο να κάνει τα πράγματα να φαίνονται υπέροχα. Ήταν σημαντικό για εκείνη ο εκτυπωτής να έχει ωραία εμφάνιση», προσθέτει.

Προσθέστε στο οικιακό σας γραφείο μια τελική πινελιά με τον βελτιωμένο εκτυπωτή 4 σε 1 Canon PIXMA TR4650, που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες εκτύπωσης, είτε αφορούν τη δουλειά από το σπίτι είτε προσωπικές ενασχολήσεις.

*Η σάρωση στο cloud και η σάρωση σε email είναι διαθέσιμες μόνο για χρήστες γνήσιων μελανιών Canon.


Σύνταξη: Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • Γυναίκα που κάθεται στο γραφείο του σπιτιού της, πάνω στο οποίο υπάρχει ένας φορητός υπολογιστής, μια οθόνη και ένας εκτυπωτής Canon MegaTank, καθώς και τέσσερις φιάλες μελανιού.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Ποιος είναι ο κατάλληλος εκτυπωτής για εσάς;

  Βρείτε τον καλύτερο εκτυπωτή Canon για τις ανάγκες σας – από οικογένειες και σπουδαστές έως εργαζόμενους από το σπίτι.

 • Εκτυπωμένα σχέδια με το Canon PosterArtist, πάνω σε ένα γραφείο μπροστά από έναν εκτυπωτή Canon MAXIFY.

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Canon PosterArtist

  Δημιουργήστε γρήγορα, εύκολα και δωρεάν πόστερ με επαγγελματική σχεδίαση.

 • Ανοιχτός φορητός υπολογιστής πάνω σε ένα γραφείο. Στην οθόνη του διακρίνεται το λογισμικό Canon Easy-PhotoPrint, ενώ αριστερά του υπάρχει χαρτί Canon και δεξιά του ένας εκτυπωτής Canon.

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Η κατάλληλη εφαρμογή εκτύπωσης Canon για εσάς

  Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας και οργανωθείτε με τις εφαρμογές εκτύπωσης της Canon, βρίσκοντας την κατάλληλη για κάθε έργο.

 • Άτομο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor σε ένα tablet για να εκτυπώσει ασύρματα την εικόνα μιας οικογένειας σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA που βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο.

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ασύρματο εκτυπωτή

  Έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ασύρματο εκτυπωτή σας.