A person stands in front of a building with triangular windows larger than them, leaning diagonally. Photo by Daniel Rueda and Anna Devís.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Γνωρίστε τους «κυνηγούς της γεωμετρίας» Daniel Rueda και Anna Devís

Ελάτε μαζί μας καθώς συνομιλούμε με τους ενδιαφέροντες και δημιουργικούς φωτογράφους αρχιτεκτονικών θεμάτων Anna Devís και Daniel Rueda.

Ανακαλύψτε τι κρύβεται πίσω από τον ευφάνταστο και αφηρημένο τρόπο αφήγησης των ιστοριών τους και πώς η αγάπη τους για τα κτήρια και τα ταξίδια τούς έχει μετατρέψει σε αστέρια του Instagram (@anniset και @drcuerda).

Πώς ξεκίνησαν όλα για εσάς τους δύο; Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία;

Daniel: Καθώς μεγάλωνα υπήρχαν πάντα φωτογραφικές μηχανές στο σπίτι μου, έτσι η φωτογραφία ήταν κάτι με το οποίο μπόρεσα να πειραματιστώ από μικρή ηλικία. Χρειάστηκαν πολλές δοκιμές, αλλά με ενδιέφερε πάντα πολύ να μοιράζομαι τις εικόνες που δημιουργούσα σε ιστοτόπους όπως το MySpace και το Flickr. Με βοήθησε να καταλάβω πώς εξελισσόταν το προσωπικό μου στυλ, καθώς έβλεπα όλες τις εικόνες μου συγκεντρωμένες εκεί ως θέματα που άρχιζαν να εμφανίζονται στα feed μου.

Anna: Ως μοναχοπαίδι, αναζητούσα πάντα δημιουργικούς τρόπους για να διασκεδάζω. Όταν άρχισα να βαριέμαι λίγο τη ζωγραφική, ξεκίνησα να δημιουργώ εικόνες μέσα από τη φωτογραφία και σύντομα συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα με μια φωτογραφική μηχανή.

Η αρχιτεκτονική παίζει σημαντικό ρόλο στις εικόνες. Πόσο έχει επηρεάσει το στυλ της φωτογραφίας σας;

D: Επειδή είμαστε και οι δύο αρχιτέκτονες, βρίσκουμε ενδιαφέροντες και συναρπαστικούς όλους τους τομείς της αρχιτεκτονικής. Πρόκειται για κάτι με το οποίο είμαστε και οι δύο πολύ παθιασμένοι, αλλά δεν είναι απαραίτητα ένα θέμα που θα εκτιμούσαν άλλα άτομα τα οποία δεν είναι αρχιτέκτονες ή σχεδιαστές. Για αυτόν το λόγο, θέλουμε οι εικόνες μας να είναι ελαφρώς αφελείς ή παιχνιδιάρικες και, κυρίως, να αφηγούνται μια ιστορία.

Μας αρέσει πολύ το ανθρώπινο στοιχείο στις φωτογραφίες σας. Τι είδους ιστορίες προσπαθείτε να αφηγηθείτε;

D: Όταν φωτογραφίζεις αρχιτεκτονικά θέματα, είναι πολύ σημαντικό να παρέχεις μια αίσθηση κλίμακας. Εκεί είναι που ξεκινά το ανθρώπινο στοιχείο. Ωστόσο, τότε αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε με τη χρήση των ανθρώπων πιο αφηρημένα. Η αφηρημένη απόδοση της κλίμακας ή της ομοιομορφίας ενός κτηρίου με αφελή και ανθρώπινο τρόπο μάς βοηθά να δημιουργήσουμε ένα είδος δεσμού ανάμεσα στο θεατή και το αρχιτεκτονικό θέμα.

A: Προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα δημιουργούμε όσο το δυνατόν πιο μινιμαλιστικά, αλλά και όσο πιο ευφάνταστα μπορούμε. Υποθέτω ότι θα μπορούσατε να πείτε πως αυτό είναι και το στυλ της αφήγησης των ιστοριών μας: ο ευφάνταστος μινιμαλισμός. Θέλουμε απλώς να μοιραστούμε το πάθος μας με άλλα άτομα με απλούς, όμορφους τρόπους που μπορούν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν όλοι. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόσβαση στα πάντα.

Οι ιστορίες σας διαθέτουν εξαιρετικά λεπτομερή σύνθεση. Πώς προετοιμάζεστε για κάθε λήψη;

D: Εγώ είμαι περισσότερο τελειομανής. Σκέφτομαι πάντα πώς θα τραβήξω τη λήψη, ποια θα είναι η ταχύτητα ISO, αν τα επίπεδα θα είναι ιδανικά ή όχι και άλλα σχετικά. Η Anna είναι πιο δημιουργική. Η Anna ενδιαφέρεται λιγότερο για τους αριθμούς και προσεγγίζει τα πάντα πιο έξυπνα, από μια εννοιολογική άποψη. Νομίζω ότι ο κύριος λόγος που οι εικόνες μας έχουν τόσο καλό αποτέλεσμα είναι επειδή είμαστε δύο πολύ διαφορετικά άτομα.

A: Προγραμματίζουμε περίπου το 90% των λήψεων στο σπίτι πριν ταξιδέψουμε. Όλα όσα δημιουργούμε προέρχονται από κάτι που σχεδιάσαμε από πριν. Γνωρίζουμε πάντα τι αντικείμενα θα χρειαστούμε για να δημιουργήσουμε κάθε εικόνα. Ορισμένα στοιχεία είναι πιο αυθόρμητα, αλλά ταξιδεύουμε πάντα με ένα πρόγραμμα.

"Νομίζω ότι η καλύτερη συμβουλή είναι να εξερευνάς τα μέρη που δεν βρίσκονται στον τουριστικό οδηγό σου. Εκεί θα καταγράψεις τις πιο όμορφες εικόνες."

Σχετικά άρθρα
Get creative with portable printers

ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Αναδείξτε τη δημιουργικότητά σας με φορητούς εκτυπωτές

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες συμβουλές ενός influencer για να εξελίξετε το στυλ σας με τις εκτυπώσεις.

10 tips for better travel photography

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

10 συμβουλές για καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες

10 τρόποι για να αποτυπώνετε πιο εντυπωσιακές ταξιδιωτικές φωτογραφίες, όπως οι καλύτερες ρυθμίσεις μηχανής για φωτογραφίες διακοπών και μέθοδοι για τη λήψη ασυνήθιστων εικόνων.

Two young people skateboard down a city street at night.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μηχανή σας σε μια αστική απόδραση

11 συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε την ατμόσφαιρα της αστικής ζούγκλας.

Υπάρχει κάποια λήψη που αγαπάτε περισσότερο και δημιουργήσατε μαζί;

A: Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε τραβήξει ακόμα την καλύτερη φωτογραφία μας. Νομίζω ότι προτιμάμε πάντα περισσότερο την πιο πρόσφατη εικόνα μας, καθώς πιστεύουμε ότι συνεχώς μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε.

D: Η δημιουργία κάθε εικόνας απαιτεί πολύ χρόνο, προγραμματισμό και αποτυχίες. Όταν τελικά καταγράφουμε τη λήψη που θέλουμε και τη μοιραζόμαστε, γίνεται αμέσως η νέα μας αγαπημένη εικόνα. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, καθώς είναι η λήψη με την οποία αισθανόμαστε πιο συνδεδεμένοι τη συγκεκριμένη στιγμή.

Portrait of photographers Daniel Rueda and Anna Devís, taken by Francesc Planes.

Έχετε κάποια αγαπημένη τοποθεσία;

D: Υπάρχουν πολλές και μερικές είναι πολύ διάσημες στο Instagram, όπως το La Muralla Roja [το σημείο όπου τραβήχτηκε η παραπάνω ροζ φωτογραφία]. Είναι ένας τεράστιος λαβύρινθος με υπέροχα παστέλ χρώματα που βρίσκεται στην Ισπανία, στην περιοχή Calpe. Δυστυχώς, είναι ένα κτήριο ιδιωτικών κατοικιών και η πρόσβαση σε αυτό δεν επιτρέπεται στις μέρες μας.

A: Κάποιες άλλες τοποθεσίες είναι απλώς καλά κρυμμένα διαμάντια μέσα στην πόλη που περιμένουν να τα ανακαλύψεις, όπως το L'Atrium de Jussieu [το σημείο όπου τραβήχτηκε η παραπάνω φωτογραφία με τα πολύχρωμα παράθυρα]. Υπάρχει ένας πολύχρωμος χώρος στο Πανεπιστήμιο Πιερ και Μαρί Κιουρί που ανακαλύψαμε σε ένα από τα ταξίδια μας στο Παρίσι.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να καταγράψει την πρώτη του ιστορία πόλης αυτό το καλοκαίρι;

A: Νομίζω ότι η καλύτερη συμβουλή είναι να εξερευνήσεις τα μέρη που δεν βρίσκονται στον τουριστικό οδηγό σου. Δεν θα βρεις κάτι που δεν έχει ήδη παρατηρήσει κάποιος άλλος γύρω από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα, έτσι θα πρέπει να κάνεις την έρευνά σου πριν ξεκινήσεις το ταξίδι και να πάρεις μια ιδέα για το πού βρίσκονται οι πιο ενδιαφέρουσες περιοχές. Εκεί θα καταγράψει τις πιο όμορφες εικόνες.

D: Προτιμήστε τα απλά πράγματα!


Σύνταξη: Donna Williams

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα "Πηγές έμπνευσης" περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Πίσω σε όλες τις Ιστορίες