Σταθερές λήψεις και κοινή χρήση

Είτε φωτογραφίζετε με μια compact μηχανή είτε βιντεοσκοπείτε με μια DSLR, η επίτευξη υψηλής ευκρίνειας μπορεί ορισμένες φορές να παρουσιάζει προκλήσεις. Εδώ και δεκαετίες, η πρωτοποριακή τεχνολογία Σταθεροποιητή εικόνας της Canon βοηθά τους φωτογράφους και τους κινηματογραφιστές να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αστάθειας της μηχανής. Αυτή η ανεπιθύμητη αστάθεια είναι συνηθισμένο πρόβλημα όταν χρησιμοποιείτε το ζουμ και εστιάζετε σε κάποιο μακρινό θέμα ή όταν τραβάτε ταινίες ενώ βαδίζετε ή τρέχετε.

Όποια φωτογραφική μηχανή και αν χρησιμοποιείτε, υπάρχουν ορισμένες απλές συμβουλές για να πετύχετε πιο σταθερές και ευκρινείς λήψεις χωρίς τρίποδο. Αρχικά, δοκιμάστε να κολλήσετε τον αριστερό σας αγκώνα στο επάνω μέρος του κορμού σας για να στηρίξετε τη μηχανή και να την κρατήσετε σταθερή. Πάρτε σταθερή στάση, με το ένα πόδι τοποθετημένο άνετα εμπρός από το άλλο, ελαφρώς σε διάσταση. Στηρίξτε τη μηχανή για να μειώσετε οποιαδήποτε κίνηση και προσέξτε ώστε να διατηρήσετε τα οριζόντια και κατακόρυφα στοιχεία του κάδρου όρθια και επίπεδα, ιδίως όταν βαδίζετε κρατώντας τη μηχανή.

Οι νεότερες μηχανές μας διαθέτουν Έξυπνο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας σε 5 άξονες, το οποίο προσαρμόζεται στη σκηνή που τραβάτε και σας βοηθά να επιτύχετε ευκρινείς εικόνες σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού ή ενώ χρησιμοποιείτε πλήρες ζουμ. Κατά τη λήψη ταινιών χωρίς τρίποδο, το Δυναμικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ακόμη κι ενώ βαδίζετε ή τρέχετε.

Λήψη σταθερότερων στατικών εικόνων