Ευκρινείς λήψεις δράσης

Όταν φωτογραφίζετε σπορ, τα αντικείμενα με γρήγορη κίνηση μπορεί να εμφανίζονται φλουταρισμένα επειδή κινούνται συνεχώς με υψηλή ταχύτητα. Αν και η χρήση γρήγορης ταχύτητας κλείστρου θα παγώσει ένα σημείο στον χρόνο για να τραβήξετε μια εντυπωσιακά λεπτομερή εικόνα, η χρήση πιο αργής ταχύτητας κλείστρου μπορεί να προσθέσει την αίσθηση της κίνησης και να δώσει ένταση στη φωτογραφία σας, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η ταχύτητα κλείστρου που χρειάζεστε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά δοκιμάστε να ξεκινήσετε από τα 1/500 δευτ. για τα περισσότερα θέματα με γρήγορη κίνηση.

Ανεξάρτητα από το αν επιλέξετε ή όχι να χρησιμοποιήσετε δημιουργικό φλουτάρισμα (μέσω χαμηλότερης ταχύτητας κλείστρου), είναι σημαντικό να διατηρήσετε το θέμα σας εστιασμένο. Η EOS 7D Mark II διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες που προβλέπουν την κίνηση του θέματός σας. Το σύστημα iTR AF χρησιμοποιεί μεθόδους παρακολούθησης προσώπων και χρωμάτων για την πρόβλεψη της θέσης ενός κινούμενου θέματος. Στη συνέχεια, επιλέγει το σωστό σημείο εστίασης, βοηθώντας σας να τραβήξετε μια καθαρή εικόνα.

Φωτογράφιση δράσης – Ευκρινείς φωτογραφίες