Πλησιάστε στη δράση

Η σύνθεση είναι ένα σημαντικό στοιχείο της φωτογράφισης και ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες είναι να γνωρίζετε τι να συμπεριλάβετε και τι να αποκλείσετε από το κάδρο μιας φωτογραφίας. Κατά τη φωτογράφιση σκηνών δράσης, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε αμείωτη την ένταση στις φωτογραφίες σας είναι να γεμίσετε το κάδρο με το θέμα. Με τον τρόπο αυτό αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με τη δράση.

Προσπαθήστε να πλησιάσετε φυσικά σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή απόσταση. Έτσι, μπορείτε να γεμίσετε ευκολότερα το κάδρο με τη σκηνή δράσης. Αν φωτογραφίζετε σε γήπεδο, με τον τρόπο αυτό θα πλησιάσετε επίσης στο επίπεδο του ματιού των παικτών, ώστε να πετύχετε ένα όμορφο φλουτάρισμα του φόντου που δεν θα ήταν δυνατό αν φωτογραφίζατε από πιο ψηλό σημείο θέασης.

Συχνά, υπάρχει κάποιο όριο ως προς το πόσο μπορείτε να πλησιάσετε φυσικά στη δράση. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε φακό μεγαλύτερης εστιακής απόστασης ή μια μηχανή με μεγάλο ζουμ, προκειμένου να μειώσετε τη φαινόμενη απόσταση από το θέμα σας.

Όταν χρησιμοποιείτε ζουμ, ιδιαίτερα σε μεγάλη εστιακή απόσταση, πλησιάζετε τόσο κοντά που είναι εύκολο να χάσετε το θέμα σας. Η Canon έχει δημιουργήσει μια πανέξυπνη νέα τεχνολογία που λύνει αυτό το πρόβλημα.

Το Βοηθητικό πλαίσιο ζουμ σάς βοηθά να διατηρήσετε το θέμα μέσα στο καρέ μειώνοντας τον συντελεστή μεγέθυνσης όταν πλησιάζει στο άκρο του καρέ. Στη συνέχεια, μόλις τοποθετήσετε το θέμα στο κέντρο της λήψης, αυξάνει και πάλι τον συντελεστή μεγέθυνσης.

Έτσι, έχετε στη διάθεσή σας όλη τη δύναμη του ζουμ χωρίς να χάνετε την προοπτική ή το θέμα σας.

Φωτογράφιση δράσης – Ζουμ