Αιχμαλωτίστε κάθε στιγμή

Για να πετύχετε την τέλεια λήψη στη φωτογράφιση δράσης, η σωστή προετοιμασία είναι εξίσου σημαντική με την καταγραφή της κατάλληλης στιγμής. Όταν φωτογραφίζετε σπορ, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τους χώρους γύρω σας ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή, και να διαθέτετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αιχμαλωτίσετε κάθε στιγμή. Προσπαθήστε να επισκεφθείτε τον χώρο πριν τη διοργάνωση για να κατανοήσετε πού και πώς μπορείτε να συνθέσετε τις καλύτερες λήψεις.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε το σπορ που φωτογραφίζετε. Για παράδειγμα, αν φωτογραφίζετε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, προσπαθήστε να αναζητήσετε συγκεκριμένα μοτίβα κίνησης. Είναι πολύ πιο εύκολο να τραβήξετε μια καλή λήψη αν μπορείτε να προβλέψετε λίγο πιο πριν ότι κάτι πρόκειται να συμβεί.

Ορισμένες φορές, η εξέλιξη των πραγμάτων είναι τόσο γρήγορη που δεν έχετε χρόνο να αντιδράσετε. Ενεργοποιήστε την κατάσταση συνεχούς λήψης, καθώς και τη συνεχή αυτόματη εστίαση AI Servo. Στη συνέχεια, στρέψτε τη μηχανή προς το θέμα σας και πατήστε το κουμπί του κλείστρου μέχρι το μέσον της διαδρομής του για ξεκινήσετε την παρακολούθηση. Όταν πατήσετε το κουμπί μέχρι το τέλος της διαδρομής του, θα καταγράψετε μια σειρά εστιασμένων εικόνων, αυξάνοντας τις πιθανότητες που έχετε να πετύχετε την τέλεια λήψη.

Η ταχύτητα διαφέρει ανάμεσα στα μοντέλα των φωτογραφικών μηχανών. Για παράδειγμα, η EOS 7D Mark II περιλαμβάνει μια ειδική μονάδα κλείστρου και σύστημα καθρέπτη, καθώς και τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC της Canon, που σας προσφέρουν τη δυνατότητα φωτογράφισης με την απίστευτη ταχύτητα των δέκα καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Φωτογράφιση δράσης – Αιχμαλωτίστε κάθε στιγμή